Zidane: Nejlepší na světě je Gerrard

13.03.2009, 20:36
Aktuality
Zapomeňte na Cristiana Ronalda i Lionela Messiho. Nejlepším fotbalistou na světě je liverpoolský Steven Gerrard. To není jen bezejmenný výkřik do tmy, ale názor Zinedina Zidana, člověka, který o fotbale na té nejvyšší možné úrovni něco ví.

Zidana naprosto uchvátilo Gerrardovo představení v osmifinále Ligy mistrů proti "jeho" Realu Madrid. Výborný výkon korunoval Gerrard dvěma brankami a tak se Zidane nebál označit ho za nejlepšího na světě.

"Možná se mu nedostává takové pozornosti jako Messimu, nebo Ronaldovi, ale myslím, že je ten nejlepší," říká Zidane. Gerrardova výjimečnost je totiž podtržena významem, který má pro svůj tým. "Pokud nemáte hráče, jako je on, tedy motor týmu, má to na chod celého mužstva, zásadní vliv," řekl Zidane.

"Když jsme s Realem vyhrávali trofeje, pořád jsem říkal, že náš nejdůležitější hráč je Claude Makelele. Já, Luis Figo, ani Raúl by jsme si bez něj v zádech nemohli dovolit předvádět takové výkony. To samé teď dělá Gerrard pro Liverpool.," myslí si Zidane.

Oproti Messimu nebo Cristianu Ronaldovi je komplexním fotbalistou. "Dává góly, má skvělou přihrávku, je silný v soubojích a co je nejdůležitější, dodává sebedůvěru hráčům okolo sebe," myslí si Zidane.

Autor: Jiří Fišara / dailymail.co.uk

Komentáře (359)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele