Zenit Petrohrad se dohodl na nové smlouvě s útočníkem Dzjubou

30.07.2020, 23:33
Aktuality
Zenit Petrohrad se bude rovněž v dalších sezonách spoléhat na nejenom střelecké schopnosti Artjoma Dzjuby. Útočník za necelý měsíc oslaví dvaatřicáté narozeniny a předčasným dárkem mu je nový dvouletý kontrakt, jehož součástí je i opce na dalších dvanáct měsíců...

Zenit letos vyhrál ruskou ligu i pohár a Dzjuba k tomu na domácí scéně přispěl celkem devatenácti góly. V lize se trefil 17x a společně se spoluhráčem Sardarem Azmounem se podělili o cenu pro nejlepšího střelce, Dzjuba vedle toho byl se třinácti asistencemi nejlepším nahrávačem celé soutěže.

Dzjuba je kapitánem ruské reprezentace, petrohradskému klubu patří od července 2015 a do této chvíle za něj nastoupil ke 176 soutěžním zápasům, v těch dal 73 gólů a dalších 54 zásahů pro své spoluhráče připravil.

V dresu Zenitu se Dzjuba dvakrát stal ruským mistrem, k tomu přidal dva triumfy v tamním poháru.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru

Komentáře (35)

Přidat komentář
Nadržený šimpanz

Tak mě tak napadlo...Myslíte si, že Zenit je nejbohatší klub východní Evropy??? Řekl bych, že jo. Ale tak je tam Šachtar, Turecko atd....neni někde seznam takových týmu???

Reagovat
smazaný uživatel

Odkdy je Turecko východní Evropa?

Reagovat
smazaný uživatel

Od tý doby co si v ČR myslíme že jsme západ

Reagovat
Black Jagir

Jenže my na západ patříme. Skoro tisíc let jsme byli součástí Svatý říše římský...

Reagovat
smazaný uživatel

zeptej se někoho pár kroků za hranicema s německem jestli jsme pro ně západ

Reagovat
smazaný uživatel

přesně na to narážím... v ČR si myslíme že jsme západ, ale na západ od našich západních hranic nás za západ nikdo nepovažuje.

Reagovat
smazaný uživatel

CR aj SR je stred Europy, ziaden zapad.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano a střed Evropy používáme jenom my ČechoSlováci...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdeze, je to geograficky fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nikdo ho na západě běžně nepoužívá...

Reagovat
smazaný uživatel

To je ich problem, nie moj, jebem cely zapad.

Reagovat
smazaný uživatel

jak je libo, jen jim neříkej že jsi že střední Evropy

Reagovat
smazaný uživatel

jeb uz na to.

Reagovat
smazaný uživatel

Jebu na celý západ

Reagovat
zlatan-legend

Z části jiho-východ no.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
zlatan-legend

No, sice jen 3%, ale prostě je. Říkám "z části".

Reagovat
salaminoo

no já mám za to, že v Moskvě na tom kluby taky nejsou úplně nejhůř co se týče financí..a Galatasaray možná z Turecka? tam jich asi taky bude pár..jinak mě nic nenapadá, z toho východu moc není

Reagovat
smazaný uživatel

Na platy a celkový chod v klubu dává z ruské ligy nejvíc Spartak (asi dvakrát víc než druhý Zenit), potom docela velká mezera a až potom CSKA, Krasnodar, Lokomotiv, Rostov a Dinamo.

Reagovat
kubys

To jsi vzal kde s tím, že Spartak dává dvakrát víc na chod klubu než Zenit? Ještě před začátkem sezóny byl v TOP10 placených hráčů ze Spartaku jen Schürrle a zrovna platy budou ve výdajích hrát zdaleka největší položku.

Reagovat
Thelvin

Třeba tam platí dardu uklízečkám

Reagovat
stas87

Plus to Spartak ma postavene na hracoch okolo 21-24 rokoch, ti nebudu mat tak vysoke zmluvy ako ma Dzjuba ci argentincania v Zenite. CSKA tiez obrati kazdy dolar dvakrat v ruke, kym niekoho kupi, Lokomotiv, Kuban ci Rostov ale nemaju take meno ako Spartak, CSKA ci Zenit, aj tak su ale schopni hrat s nimi vyrovnane zapasy. Kuban tusim postavila nejake monstrozne treningove centrum pre mladez, v tej dobe top na pomery europy.

Reagovat
kubys

To tréninkové centrum má FK Krasnodar.

A jinak právě, už z výše zmíněných důvodů mi přijde jako totální nesmysl, aby Spartak měl byť nejvyšší výdaje na chod klubu, natož pak 2x. Jinak Loko zrovna s trojce Smolov, Krychowiak Čorluka taky dával na Rusko poměrně dardy (i když Smolova poslali v zimě do Celty, takže neplatí vše)

Reagovat
stas87

Jasne, som vedel ze som to poplietol, uz chvilu potom co som to odoslal.

Nepozeral som supisku Loko, ale teraz ano a pri pohlade na rocniky hracov je celkom jasne, ze to hrali na velke mena so skusenostiami. Uz aj tym Mirancukom je 25 rokov, len obranca Magkjev je vylozene mlady. Spartak ma odlisny koncept, tam budu sbierat plody svojej prace v blizkej buducnosti. Na platoch im nedaju ale raketu a uz vobec nie 2x tolko oproti Zenitu.

Reagovat
Elliasson

Zajímalo by mě, jak to bude vypadat s Lokomotivem. Některé zdroje říkají, že jim odejde 8 hráčů včetně Krychowiaka, ale některé jsou optimističtější.

Reagovat
Beči

Turecko ve východní Evropě

Reagovat
Stannis Baratheon

Rozhodně je. S velkým náskokem. Jejich finanční potenciál je větší než většiny velkých klubů západní a jižní Evropa, ale sráží je kvalita a prestiž ligy a tak do toho neinvestují tolik, klik by mohli. Nikdo jiný v Rusku se nechytá, Šachťar taky ne a turecké kluby vůbec.

Reagovat
Shevchenko

Já bych řekl že jo, za ním Šachtar a pak další Ruské kluby a až pak Turecké.

Reagovat
Elliasson

Určitě ano. Gazprom do Zenitu pumpuje krásné peníze a zatímco Šachťar kupuje především mladé Brazilce, Zenit kupuje hotové hráče. Je to škoda, že poslední dva roky to nebylo v Evropě moc vidět... No jó, ten zápas s Benficou fakt kluci pokazili.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě Dzjuba, stejně jako skoro celej tým Ruska a trenér, na posledním MS vážně bavily. Škoda že letos není Euro. Těšil jsem se jak budou letos vypadat a jestli to dotáhnou zase někam dál.

Reagovat
PaYaB

Ten jejich totální beton proti Španělsku tě bavil ? Jinak měli jednoznačně nejlephčí skupinu, na druhou stranu v kvaldě na euro ztratili body jenom s Belgií.

Reagovat
Shevchenko

Proti Španělsku hrajou všichni stejně a často to vychází, tak proč by měli hrát jinak? A navíc Španělé neměli za celý zápas jedinou šanci, takže postoupili zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, baví mě každý sport kde se jede až na doraz, na hranici fyzických možností... baví mě když do toho někdo dá všechno a David přemůže srdnatě Goliáše.

Nevidím na tom nic zvláštního, národní týmy k tomu přímo vybízí...

Reagovat
RadekVonCZE

Hráli dobře

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele