Zenit na kolenou, oslavuje Nalčik

10.07.2008, 10:38
Aktuality
Na trávníku stadionu Petrovskij bezmocně polehávají hráči vítěze poháru UEFA, kousek opodál ve velkém chumlu slaví fotbalisté nedávno druholigového Nalčiku. Mužstvo z městečka na úpatí Kavkazu právě nastřílelo Zenitu Petrohrad čtyři góly a zvítězilo na půdě obhájce titulu 3:4.

Hráči Zenitu byli na hřišti lepším mužstvem a Nalčik předčili skoro ve všech statistikách. Ofenzivní hvězdy domácích včetně Andreje Aršavina opět předváděli rychlý, technický a líbivý fotbal, nastříleli soupeři tři góly, přesto však Zenit prohrál. Proč? Mužstvo srazily do kolen hrubky provizorně sestavené obrany, se kterou má Zenit už delší dobu problémy.

K zápasu s Nalčikem nemohl nastoupit zraněný Lombaerts, vykartovaný Ivica Križanac ani slovenský náhradník Hubočan, který těsně před utkáním ulehl s teplotami. Mužstvu tak zůstal jediný obránce Širokov, ke kterému se do stoperské dvojice musel postavit krajní bek Kim Dong Jin.

Ani Roman Širokov ještě do minulé sezóny v obraně nenastupoval a ze zálohy ho na stopera stáhnul z nouze až trenér Advocaat. Pár měsíců poté se Širokov objevil dokonce i v základní sestavě ruské sborné na EURU 2008, kde však selhal. Po vysoké prohře se Španělskem se na obránce Zenitu za jeho chyby snesla vlna kritiky a na turnaji si už nezahrál.

Včera s Nalčikem selhal znovu. Při druhém gólu trestuhodně neodehrál balón před dobíhajícím útočníkem soupeře a u následujících dvou gólů Širokov s Kimem v hlavičkovém souboji pouze přihlíželi jak soupeř pohodlně skóruje.

Na tiskové konferenci po utkání trenér Advocaat přiznal, že provizorní obrana zápas nezvládla a že budou muset následovat změny. "Po zápase bylo v šatně hodně dusno, určitě budou nějaké důsledky" prohlásil po zápase i záložník Zyrjanov. Naopak hráči Spartaku Nalčik po utkání zářili radostí. "Co dodat? Vyhráli jsme na půdě mistra a držitele poháru UEFA, tím je řečeno vše. Jedním slovem, jsem šťastný!" řekl po utkání Oleg Samsonov.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Když budou chytří kluby v Evropě, tak si počkaj, a Aršavina budou mět za polovic, když Zenit spadne.

Reagovat
milan78

kam spadne simtě ? ps:co vím, tak zatím se jen neví do jaké skupiny ligy mistrů spadne.., protože to ještě není nalosovaný a mimo to se čeká, kdo postoupí z předkol..

Reagovat
smazaný uživatel

Jen hlupák se směje svým vtipům.

Reagovat
milan78

já se směju tobě.., jestli si tak hloupej.., na gramatiku ti už vůbec nehledím.., chytrý a chytří je taky rozdíl..

Reagovat
smazaný uživatel

No jo. Má tam být Chytří lide v klubech v Evropě. Pokud nemáš argumenty a svádíš to na gramatiku, že si se ztrapnil. Tak to potom všechna čest.

Reagovat
milan78

co to meleš ?! prozradíš mi/nám jak jsi přišel na to, že by petrohrad mohl letos sestoupit ?!

Reagovat
smazaný uživatel

Meleš jediině ty. Nepřišel sem na to. Samozřejmě, že se zachraní. Ale trošku čtení mezi řádky, a trochu ironie bys umět a poznat mohl.

Reagovat
milan78

::confused:

Reagovat
smazaný uživatel

Byla v tom ironie. Je jasné, že nespadnou. Ale KDYBY, tak ty kluby v Evropě,at počkaj, že kdyby sestoupil Zenit, tak by byl Aršavin za půlku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti tomu dali na čumák,ale tak už to ve fotbale bývá,jednou jsi nahoře a jednou jsi dole

Reagovat
smazaný uživatel

Pterohrad na to letos nemá, už ztratil příliš bodů, titul půjde do Spartaku!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, k nám!!!

Reagovat
milan78

přál bych to kazani aby to udržela, ale věřím, že zenit se taky vrátí na vítěznou vlnu

Reagovat
blaugrana

hm, nepomohl ani 25 milionovy Arshavin

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřeháněj chtějí 24 ...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz muzstvo da 3 goly, tak myslim neni problem v utoku...

Reagovat
smazaný uživatel

V obraně soupeře, co?

Reagovat
smazaný uživatel

V obrane Zenitu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak Šírl hrál v poslední době na kraji obrany místo zraněného Kima, takže měli 3obránce

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak moc to Advocaat stahuje ze zálohy....

Reagovat
smazaný uživatel

Blbe vymluvy ze obrana nefunguje.Tak kdyz mam 1 hrace do defenzivy tak nemuzu hrat ofenzivni libivy fotbal.To je vul ze budou nejake dusledky to je vul.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele