ZEMŘEL ANDREJ KVAŠŇÁK

19.04.2007, 11:13
Aktuality
Fotbalový národ se včera rozloučil s legendárním Andrejem Kvašňákem. Bývalý vynikající československý reprezentant v 70 letech po dlouhém boji podlehl pražské nemocnici Na Bulovce rakovině plic...

Jeden z nejuznávanějších československých fotbalistů byl členem týmu, který na světovém šampionátu v roce 1962 vybojoval stříbrné medaile. Jeho vynikající tvořivé schopnosti ho učinili velmi populárním v celé zemi a v šedesátých letech minulého století pomohly k zisku dvou titulů se Spartou.

Díky své odolnosti a vynikající kontrole míče si vysloužil přezdívku "šéf". Za národní tým odehrál celkem 47 zápasů, v nichž nastřílel 13 branek včetně proměněné penalty v Marseille proti Maďarsku, která Čechoslovákům zajistila postup na MS do Mexika. Zde se rozloučil s reprezentační kariérou, o dva roky později pak ukončil své tříleté působení a vrátil se domů, kde ještě pět let hájil barvy Žižkova, Turnova a Zličína. Na Kvašňáka určitě neaomenou především fandové Sparty, jejíž dres oblékal devět let.

Andrej Kvašňák v posledních měsících svého života bojoval s rakovinou plic, včera bohužel podlehl.

Čest jeho památce.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*fikj

to byl nekdo, ne jako ty dnesni preplacene hvezdicky, co nevyhrajou ani v Budejicich

Reagovat
HOST*alegre

Ja starej a sesivanej, jsem chodil take na Spartu. V sedesatych letech hlavne na Kvasnaka! Chodil, jako kdyby spal, padal jak sranky na prejezdu, pri penaltach se smal na brankare a rukou mu ukazoval, kam ji kopne. Byl to klaun a velky PAN FOTBALISTA! Vcera, kdyz jsem se dozvedel tuto zpravu, zavolal jsem do Kostariky a s Ivanem Mrazem, jeho byvalym spoluhracem, jsme si na dalku pripili. Na Andreje! Tak Hajajo, dobrou noc!

Reagovat
smazaný uživatel

Věčná škoda a čest jeho památce...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*PD

když jsem byl malej,byl to můj nejoblíbenější českej hráč.....

Bude tady stále......

Reagovat
HOST*alegre

Andrej byl Slovák!

Reagovat
HOST*PD

Já vím že byl Slovák. špatně jsem se vyjádřil myslel jsem ,,československej hráč,, a navíc jsem tenkrát moc nerozděloval lidi na Čechy a Slováky.

Reagovat
HOST*

andrej byl spartan v česku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele