Zemana vábí AS Řím, oznámil sportovní ředitel Pescary

27.05.2012, 16:57
Aktuality
Zdeněk Zeman sice letos dovedl do Serie A Pescaru, ovšem na její lavičce pravděpodobně nezůstane. Naopak to vypadá, že by si co se věhlasu trénovaného mužstva týče mohl výrazně polepšit, protože o něj stojí AS Řím. Ten již uznávaný český kouč vedl na konci minulého tisíciletí...

Pětašedesátiletý Zeman v hlavním italském městě působil už v letech 1997 až 1999 a tehdy byl prvním kouče, který udělal z Francesca Tottiho kapitána. Nyní by se mohl za své výkony na lavičce Pescary do věčného města vrátit. Delfini čekali na postup mezi italskou smetánku dvacet let a Zemanovi stačil jediný rok, aby mužstvo do Serie A vrátil.

Nyní by mohl v AS Řím nahradit Luise Enriqueho, jenž pro změnu ve své premiérové sezoně neuspěl a na lavičce skončil.

"Řím se na Zemana už deset dní vyptává," prozradil sportovní ředitel Pescary Daniele Delli Carro pro list Il Romanista. "Zatím jsme s trenérem nemluvili, jelikož jsme se soustředili na oslavy, nicméně zítra se začneme zabývat naší budoucností. Je ale stále možné, že s námi zůstane," naznačil Delli Carro, že ještě hotovo není.

"Co se týče platu, prodloužení smlouvy nebo strategie, nemáme s ním žádný problém. Je pravdou, že tu je z Říma silné volání, ovšem nejprve musí souhlasit také Zeman. Posledních deset dní jsme s nimi v kontaktu, ale zatím od Giallorossi nemáme nic konkrétního," řekl Delli Carro. "Z toho, co vím, má Zeman ještě několik jiných nabídek, ale já vždycky říkám, že ho můžeme ztratit jen ve prospěch Říma, protože to je vedle Pescary klub, který vždy miloval."

"U nás odvedl tuto sezonu skvělou práci. Týmu dodal obrovský hlad po vítězství a myslím si, že se letošní sezonou zapíšeme do historie, protože jsme pod jeho vedením hráli skvělý fotbal. Jestli půjde do Říma, tak si myslím, že by tam mohl dokázat něco velkého," předpovídá Delli Carro.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (330)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele