Zeman brání Donadoniho

26.06.2008, 10:25
Aktuality
Čechoital Zdeněk Zeman se postavil za trenéra italské reprezentace Roberta Donadoniho. Podle Zemana by italský svaz udělal velkou chybu, kdyby Donadoniho propustil. Dále kouč českého původu promluvil o Francesku Tottim i angažmá v CZ Bělehrad.

Podle kouče českého původu měli Italové na letošním Euru jen smůlu. "Propustit Donadoniho by byla chyba. Itálie hrála letos stejně jako na mistrovství světa, jen prostě měla míň štěstí než tehdy," řekl Zeman.

Zeman také mimo jiné říká, že se pouze potvrdila špatná sezóna celého italského fotbalu. "Bylo by nespravedlivé, kdyby na neúspěch na Euru měla zaplatit jediná osoba, v tomto případě trenér Donadoni. Spousta hráčů prostě na Euru neměla formu, což byl následek nešťastného roku pro italské kluby v evropských pohárech," říká dále Zeman.

Podle italského tisku oproti mistrovství světa citelně chyběl Italům kapitán AS Řím Francesco Totti a na Apeninském poloostrově se proslýchá, že pokud by se kormidla v reprezentaci znovu ujal Marcello Lippi, Totti by se do národního týmu vrátil.

Zeman však stejný názor nesdílí. "Myslím, že Totti se do národního mužstva nevrátí. Když oznámil ukončení reprezentační kariéry, radil jsem mu, ať si to rozmyslí, ale nepřesvědčil jsem ho," říká trenér, který během působení v AS Řím dal tehdy mladičkému Tottimu šanci zazářit.

Zeman byl také jednou z důležitých postav skandálu Calciopoli. Jako jeden z prvních upozorňoval na nekalé praktiky velkých klubů a čas mu nakonec dal za pravdu. Přesto teď Zeman nemá v Itálii na růžích ustláno a tak zakotvil v Crvené Zvezdě Bělehrad.

"Dal jsem přednost tomuto slavnému klubu, protože v Itálii se ani po skandálu mnoho nezměnilo. Je špatné, že lidé, kteří byli usvědčeni z hrozných věcí, stále mají prostor pro práci ve fotbale. Pár nabídek od italských klubů jsem měl, ale prezidenti se většinou bojí mě angažovat. V žádném případě jim to ale nevyčítám, italský fotbal mě dostal nahoru," prohlásil Zdeněk Zeman.

Autor: Jiří Fišara / channel4.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tohohle trenéra jsem si hodně oblíbil...

Reagovat
smazaný uživatel

Borec a ještě jako jeden z prvních upozornil na Calciopoli....respekt

Reagovat
smazaný uživatel

To jako jeden Z PRVNÍCH je v tomto případě docela důležité. Až bylo jasné, že se to provalí, sestoupil z nebe bájný Zeman a přihřál( v Itálii spíš ochladil) si svou polívčičku. Zajímavé, že se ozval až už trénoval kluby druhé kategorie, do té doby mu to jaksi nevadilo, stejně jako doping...

Reagovat
smazaný uživatel

To je druhej pohled na věc... Ale přesto, alespoň se ozval, vezmeme-li to takhle, ne??? Lepší než zapírat, zapírat a zapírat...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne nejlepší je držet hubu, když má sám máslo na hlavě.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem dostatečně informovaný, takže nemohu soudit...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel si, že to postihne všechny. Tehdy to vypadalo na pěknou lavinu a skoro každý den se objevovaly nové kluby. Nová vedení ve všech klubech a on jako hrdina. Nabídky by se mu hrnuly, jedna za druhou. Ale dopadlo to tak, jak to dopadlo. Aféra se týkala jen pár klubů a prakticky všichni v něm vidí zrádce, špióna...

Reagovat
smazaný uživatel

já ho dřív neměl vůbec rád, ale teď jsem četl pár rozhovorů a líbí se mi jeho názory.. tak jsem si ho oblíbil. Ale nemám moc informací o těch jeho "vztazích" v Itálii. A je mi to jedno, jako trenéra ČR bych si ho přál.

Reagovat
smazaný uživatel

To já taky, trenér je skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak přisouzení EURA zemím jako jsou Ukrajina a Polsko, to si někdo koleduje o malér. Dejme tomu, že se dokážou připravit, stejně budou mít obrovské problémy v době konání. Navíc když si vezmu mentalitu Poláků, to je hrůza.

Reagovat
smazaný uživatel

přál bych to těm zemím, ale nejsem si jistý, jestli na to mají.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou je, jak myslíš to slovo "mají" ... Přece jen, když už jsou zvoleni jako pořadatelé, musí mít nějakou finanční základnu... Byl jsem na besedě s Bosákem: někdo se ho ptal, jak vidí, jak bude dělat Euro Prima. Odpověděl, že to může být tak, že Prima Euro udělá tak, že fanouškům i komentátorům vypadnou oči z důlků, ale také to může být tak, že si tím jenom pokazí reputaci. Takhle nějak bych to viděl i v souvislosti s Eurem v roce 2012 - můžou to udělat tak, že na to v dobrém myšleno nezapomeneme, ale na druhou stranu, může se stát i to, co říkáš...

Reagovat
Sosi

Ano, Prima si právě zkazila reputaci... Už tou Premier Ligue to začalo...

Reagovat
smazaný uživatel

To bych rozhodně neřekl. Reputaci si podle mě zkazila spousta lidí, kteří v jejím studiu vystupovali jako odborníci.

Reagovat
Logan

Nahodou jsem rad,ze Prima PL vysila,aspon je na co se koukat...je to rozhodne nejlepsi televizni porad,ktery jsem kdy na Prime videl,jinak tu stanici vubec nesleduju

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vzhledem ke kvalitně komentářů se možná kouknu spíš na netu na anglickou verzi,byť v horší kvalitě. Aspon se trošku přiučím anglinu a nekecaj tam blbosti..

Reagovat
Slejdy

come on Totti Delpec

Reagovat
smazaný uživatel

ten zeman je prostě borec...je to opravdová třída. evropskej fotbal má v malíku a u hráčů má obrovskej respekt - prostě ideální kouč pro repre...

Reagovat
smazaný uživatel

Italové určitě nehráli tak jak na ms2006.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele