Zebina chystá odchod z Toulouse

26.02.2014, 14:57
Aktuality
Zkušený obránce Jonathan Zebina je podle vlastních slov na odchodu z francouzského Toulouse. Nezapadá totiž do plánů trenéra Alaina Casanovy a proto by rád změnil působiště.

Rodák z Paříže za svou bohatou kariéru působil v týmech jako Cagliari, Řím či Juventus, nyní se o prodloužení kariéry snaží v Toulouse. V něm působí již od roku 2012 a díky svým zkušenostem i výkonům na hřišti si vysloužil kapitánskou pásku. Přesto byl poslední dobou využíván stále méně a ke svému neblahému překvapení nefiguroval ani v základní sestavě proti lídrovi PSG. Tento zápas Toulouse prohrálo poměrem 4:2, ale vlastní absence mrzí Zebinu ještě více.

Ve zmiňovaném ostře sledovaném utkání se Zebina na hřiště nedostal a celý duel sledoval jako nevyužitý hráč pouze z lavičky. Pětatřicetiletý obránce tedy cítí, že jeho kariéra by mohla pokračovat v jiném týmu. Svou nespokojenost vyjádřil prostřednictvím oficiálního účtu na sociální síti Twitter a Facebook.

"Když jsem v neděli proti PSG nenastoupil, velice mě to ranilo. Když vezmu v úvahu, že jsem hrál poslední dobou velmi dobře a navíc jsem kapitán týmu, očekával jsem, že do tak prestižního duelu zasáhnu. Musím přiznat, že opravdu nerozumím tomu, co se tu děje. Z pozice lídra a kapitána jsem byl sesazen do pozice člověka, který jen čeká, až se někdo zraní či nebude smět nastoupit kvůli kartám. O základní sestavě ani nemluvím," popisuje Zebina své rozčarování.

Zkušený obránce nemusí soudit jen podle náznaků a ztráty místa v základní jedenáctce. Bylo mu totiž jasně sděleno, že klub s ním nadále nepočítá. "Všechno mi ujasnil sám trenér, který mi řekl, že do jeho plánů již nezapadám. Nemám obavy z pokračování své kariéry, chci hrát. Ať už to bude ve Francii nebo jinde, stále mám na nejvyšší úroveň. To je jediný důvod, proč píšu toto prohlášení veřejně. Teď mám v úmyslu ve zbylých dvou měsících odevzdat maximum svých schopností v klubu, který mne, jak doufám, poté uvolní. Chci mít dobré vzpomínky na klub, mé spoluhráče i všechny ty věrné fanoušky, kteří nás podporují," dodává Jonathan Zebina.

Autor: Ondřej Pražák / soccerway.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
aurelio

Do Nitry?

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak mohli by prist hrat viacej takych hracov do Corgon Ligy.. Chodilo by viacej fanusikov a slovensky futbal by bol konecne o nieco zaujimavejsi

Reagovat
aurelio

ale akú výhodu to má pre takých hráčov?

Reagovat
smazaný uživatel

ze vyskusaju bryndzove halusky na SK

Reagovat
Filip12

poď do PL tam si zažil legendární léta

Reagovat
Filip12

ne tak to byl M. Silvestre omlouván se za šíření špatných informací

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

To už rovnou by mohl k nám do Slavie, bral bych ho všema deseti

Vyměnil bych ho za Nanda Nevese a k tomu jim poslal ještě nějakýho ofenzivního hráče, kterých máme habaděj...

Reagovat
smazaný uživatel

no přidat jim můžem nějakýho golovyho utočníka ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jste někdo oslavu golu Yeddera proti PSG?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smetos

V juve byl dobrej zaskok za Grygeru

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Citujem Aulasa :

- Gardeho chce predĺžiť za každú cenu, ten to zatiaľ odkladá,

- koncom marca bude ponúknuté predĺženie zmluvy Gourcuffovi, ak by nechcel predĺžiť tak je na 99% jasné že v lete pôjde,

- Miguel Lopes chce zostať v Lyone, Aulas sa bude snažiť predĺžiť hosťovanie o jeden rok,

- Ak by sme skončili na 3. mieste tak je možné že Grenier a Gonalons ostanú( Aulas sa bude snažiť ich udržať, ale to asi len v prípade postupu do skupiny..to je ešte vo hviezdach),

- prípadnou náhradou za Maximusa by mohol byť Stambouli(cena cca4-5 ME)

Reagovat
smazaný uživatel

- no a ešte o Sašovi, že je nepredajný a že v lete na 110% nikam nepôjde...

Reagovat
smazaný uživatel

Stambouli

Reagovat
smazaný uživatel

mne by sa tam tiež páčil, Nicollin by ho nemal problém predať k nám, len aby sa mu vyhýbali zranenia...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta cena je ale parádní, z Montpellieru se nakupuje dobře

Reagovat
smazaný uživatel

ani tak nejde o cenu ale o to, že Nicollin má OL veľmi rád aj z tých jeho vyjadrení ako napríklad naposledny po zápase s Lille, to je proste vidieť, ved aj to sám povedal, že je to jeho druhý najobľúbenejší klub po Montpellieri, ver tomu že ak by sme mali aspoň trošku peňazí ;) tak Cabellu pusti skôr k nám za 10-12 ako dajme tomu za 15 do Newcastlu alebo za 20 do PSG

Reagovat
juninho8

Garde ano,Gourcuff ano ale mohol by troska zlavit,M.Lopes hostovanie ano ale na kupu isto nie s tou klauzulou co ma,Stambouli v pripade odchodu maxima ano.....takze spekulacie su to skvele....ale kedy Aulas splnil nieco co prehlasil?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba teď v lednu, že Gonalons nikam nejde

Reagovat
juninho8

jedna lastovicka leto nerobi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele