Že jsme první? O nic nejde, vtipkoval Totti

12.04.2010, 10:31
Aktuality
AS Řím se poprvé v letošní sezóně probojoval na první místo tabulky italské ligy. Giallorossi využili remízy Interu, porazili Atalantu a mají v čele náskok jednoho bodu. Kapitán Římanů Francesco Totti hýřil po výhře 2:1 dobrou náladou, dobře ale ví, že k titulu ještě vede dlouhá cesta.

Branky Vučiniče a Cassettiho daly AS pocit, ve který fanoušci ani hráči v první polovině nejspíš vůbec nedoufali. Římané ztráceli na vedoucí Inter až čtrnáct bodů, pět kol před koncem sezóny mu ale vzali první místo.

"Dostali jsme se hodně nahoru, ale jsem úplně v klidu," rozdával po utkání s Atalantou úsměvy kapitán AS Francesco Totti. Poté trochu zvážněl. "Dnes jsme získali tři body, které bylo nutné získat. Odteď bude každý zápas jako finále a jedno je jisté: vydáme ze sebe absolutně všechno," prohlásil.

I trenér Claudio Ranieri ví, že závěr sezóny bude velmi těžký. "Máme nyní všechno ve svých rukách, dosud to tak nebylo. Ale zároveň víme, že to bude mimořádně těžké, každý jednotlivý zápas," říká Ranieri. "Bude to obrovský boj. Pokud ke každému zápasu přistoupíme tak, jako dnes, máme šanci udělat velký úspěch."

Ranieri převzal AS poté, co první dvě kola Serie A tým pod vedením Luciana Spallettiho prohrál. Giallorossi jsou nyní v čele tabulky, kde naposledy byli 23. září 2004, zatím poslední titul slavili už před devíti lety. V týdnu hraje Řím semifinále Italského poháru proti Udinese, o víkendu přijde ligové derby s Laziem.

Autor: Radim Šantrůček / football-italia.net

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ranieri

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se jim to povede

Reagovat
Jajinek

Tak jsem se probral ze včerejšího delíria, takovou kocovinu jsem ještě v životě neměl, spal jsem pak 16 hodin...stále mám náladu pod psa...a do toho ještě ta Viola, je to škoda. Mělo se vyhrát....Milito měl opět tutovky a nic...Mario měl hrát od záčátku místo Gorana, nechta si takhle dát gól těsně po tom našem...no chyb bylo hodně, ale na výhru jsme měli. Je to mrzuté. Nyní už musíme všechno vyhrát!!!! a AS musí ztratit aspoň v derby...bude to kurva těžké, ale snad se to povede, i když vírá má už je o torchu menší. Článek nebude, nebyl jsem ani v psychickém ani fyzickém stvu ho napsat. Kocovina už odezněla, ale smutek nad výjezdem asi jen tak nepřebolí. Psal jsem si s Lukášem, dopadli tak všechny fankluby a i lidé z Milána....opravdu hrozí, že na zápas přijde jen 60 000 lidí a ani nebude vyprodáno...co k tomu říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímnou soustrast...

Jinak si myslím, že titul má stále v rukou AC, akorát už teď musí prostě za 15, což s tím šíleným losem asi nezvládnou.

Reagovat
Jajinek

AS v podstatě stačí vyhrát derby a porazit doma Dorii, pak už by to měli dát...a já stále věřím, že se jim to nepodaří...

....jinak čeká mě hezký týden v Itálii na místě činu ale bez možnosti ho vidět...

Reagovat
M11

fakt skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Ciao, no mě bylo jasný, že seš zkalenej, jsem si říkal ,kde seš . No nedivím se ti, absolutně si neumím představit, jak bych na takovou apokalypsu reagoval já (ještě štěstí, že my ty lístky máme!) . Upřímnou soustrast, ale aspoň tam budeš, uvidíš Meazzu...

Něco ti povím - až poprvé vystoupíš z auta a koukneš na Meazzu, všechno tě přebolí. Až tam si totiž uvědomíš, že na nějakým jedom zápase vůbe cnezáleží. Sice to bude znít divně, ale víš jak to myslím. Jo, jde o hodně, ale v porovnání s tím ším, co už temn chrám viděl, je to hovno. I kydybychom 20 let v kuse prohrávali, tu mocou auru tomu kolosu nic neveme. Doporčuju zajít do muzea, ačkoli tam v den zápasu je zavřeno, takže druhej den. Každopádně v Miláně tyto teruchlivé myšlenky zaženeš hned, je tam i jiný vyžití,. Nakoupíš suvenýry, zajdeš do Scaly, na střechu Dómu, hned bude líp Snad se tam potkáme a dáme řeč, my jedeme ve 4 ráno v pátek, pak už jsme v Miláně. Zajeďte taky do Appiano Gentile... Jestli máš chuť, tak hoď nějaký program konkrétnější, jak to máte v plánu

Reagovat
Jajinek

program právě předěláváme...asi půjdeme na fotbal na Atalantu...ale ještě to musíme domyslet, pak se určitě ozvu...

Reagovat
smazaný uživatel

OK, pak se ozvi...

Reagovat
Arne

Co se posralo?

Reagovat
smazaný uživatel

jestli mohu odpovědět za Jajinka (taky se mě to týká) - asi týden před zápasem (tuším, že to bylo teď v sobotu) vydalo it. ministertsvo vnitra naprosto šokující prohláíšení, že zápas Inter - Juve jest označen za RIZIKOVÝ. Tudíž na něj mají vstup povolen pouze majitelé speciálních akreditačních kreditek "jmenuje se to Tessera del Tifoso), který jsou podorbně individuální, v létě jsem tam vyplňoval istoh papírů v italštině. Jde o to, že bez těchto karet tě na rizikový zápas nepustí. Za rizikové však bývá iznačeno jen výjimečně něco, když už tak ty sicilské zápasy atd., prostě zápasy, kde horzí výtržnosti fandů atd., u zápasů jako jsou velká Derby atd. se toto nikdy nedělá, třeba na derby s AC jsme to v lednu nemuseli mít. Oni teď ale zcela nepochopitelně toto vydali a Jajinek má tu smůlu, že tu kartu nemá. Já ji mám, proto na zápas mohu jít (jede nás 5 z Prahy). Oba už přitom máme lístky zaplaceny dávno, teď se budou vracet peníze všem, já si musím novej lístek koupit přímo na Meazze po předložení TdT atd.. prostě vymyšlená blbost, která zabrání vstupu stovkám lidí, bez ohledu na to, zda jsou z Milána nebo Moskvy. Kdo nemá TdT nesmí dovnitř...

Reagovat
smazaný uživatel

potom sa čuduj,že su mensie návstevnosti v Taliansku:(

Reagovat
Arne

Hm, to je na pytel... Fandům se má vycházet vstříc, tohle je dost podpásovka, takhle na poslední chvíli.

Reagovat
smazaný uživatel

právě...

Reagovat
smazaný uživatel

teď to chce vyhrát derby, což bude neskutečně těžké, lazio se tak trochu probudilo, ikdyž stále ten jejich fotbal za moc nestojí...pak už by to měla být procházka růžovým sadem...snad nás o body nepřipraví ve Veroně

Reagovat
smazaný uživatel

tak boj o titul nieje nikdy prechádzka ružovým sadom

Reagovat
Virtuos

AS prajem vám titul

Reagovat
smazaný uživatel

ac?inter?as? dufam,ze tak ako to teraz,to bude aj po skonceni ligy a as bude oslavovat titul

Reagovat
smazaný uživatel

AS fandím od doby,co tam hrál Batigól a jsem neskutečně štastnej,že se jim tak daří.Už jen za to,jakou ztrátu dokázali stáhnout,si scudetto zaslouží.Moc držim palce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Budeme teď pod velkým tlakem ale pokud porazíme Lazio, tak věřím že nás to nakopne a už o titul nepříjdem. Řím by si to zasloužil

Reagovat
smazaný uživatel

mozno ziskaju aj 2 ked im pridelia aj titul 2006

Reagovat
smazaný uživatel

ale to není ono

Reagovat
scr

Nadchazejici kolo muze dost napovedet kdo titul ziska...vsechny tri muzstva maji silne soupere a jakekoli zavahani muze bejt fatalni, Doufam ze ti AS s Laziem sehraje skvele ale rozhodne to nebude jednoduche, Lazio se vzchopilo a odlepilo se od sestupovych pricek a rozhodne neda body zadarmo a v derby bude chtit zvitezit. AS ma ale skvelou formu a mela by to byt vyhoda. Juve bude bojovat o poharovou evropu,tak by mohl mit Inter problemy...a AC to bude mit s Dorii taktez tezke...no bude to zajimave kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Zkušený Totti odráží tlak medií...

Reagovat
smazaný uživatel

dufaam ze vyhraju uz ma nebavi "nadvlda" interu

Reagovat
smazaný uživatel

Forza LAZIO ,Forza INTER ,ŽIDI AS ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

skoč si do zdi

Reagovat
smazaný uživatel

vykuř si

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nejspíš nedokážu Jestli ty jo, tak seš dobrej borec

Reagovat
smazaný uživatel

OT:José Mourinho has named a squad of 21 players for Tuesday evening's Tim Cup semi-final return leg against Fiorentina at the Stadio Artemio Franchi (kick-off 20:45):

Goalkeepers: 12 Julio Cesar, 21 Paolo Orlandoni, 51 Vid Belec.

Defenders: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu.

Midfielders: 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 11 Sulley Muntari, 15 Rene Krhin, 17 Mariga, 19 Esteban Cambiasso.

Strikers: 9 Samuel Eto'o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 45 Mario Balotelli, 89 Marko Arnautovic.

Zostava by mohla byt takato:Cesar-Maicon,Lucio,Cordoba,Zanetti-Motta,Cambiasso,Muntari-Sneijder-Etoo,Balotelli

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER

Reagovat
Jajinek

Ta sestava není špatná...

Možná bych místo Motty postavil Marigu, Motta je po zranění tak by se to nemělo uspěchat, a Mariga by si aspoń zahrál, kdy jindy když ne teď...

Reagovat
Votas

Reagovat
smazaný uživatel

Romaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hasta el final Roma

Reagovat
smazaný uživatel

já pořád věřím nám, byť nyní už to má fakt v rukou AS...

FORZA INTER!!!

Reagovat
jtbs

najlepsie, ze Ranieri odisiel preto, lebo nevedel vyhravat trofeje

Reagovat
vodka

Ranierimu už nějaký titul přeju...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele