Ze dna na vrchol a zase zpátky. Kam dál povede cesta Lorise Kariuse?

25.03.2020, 21:09
Profily, historie
Ten příběh zná snad každý, kdo se o fotbal, byť jen okrajově, zajímá. Jak se během několika desítek minut posledního květnového sobotního večera roku 2018 z ambiciózního gólmana Lorise Kariuse stalo ze dne na den synonymum pro brankářské selhání mají fanoušci stále v živé paměti. Co však životnímu zlomu mladého Němce předcházelo a kam jeho kariéra bude směřovat dál?

Rodák z jihoněmeckého Biberachu od raného mládí mířil vysoko. Otec z něj chtěl mít po svém vzoru motokrosového závodníka, malý Loris však raději následoval svého dědečka, který jej přivedl k fotbalu.

"Prvních pár měsíců jsem hrál v útoku, pak ale jednou náš brankář nepřišel na turnaj, a tak se nás trenér ptal, kdo chce jít do brány. Nikdo se k tomu moc neměl, tak jsem si řekl, že by to mohla být zajímavá výzva a šel jsem do toho," vzpomínal Karius po letech na své fotbalové začátky. "V tom turnaji jsme hráli velmi dobře a i mně se v bráně dařilo, tak mě tam trenér už nechal," popisoval, jak se dostal mezi tyče.

Své první krůčky mezi profesionály udělal ve Stuttgartu, kam coby dvanáctiletý přestoupil z žákovského družstva tehdy pětiligového Ulmu. V roce 2008 si odbyl svůj debut na reprezentační úrovni, když za německý výběr do šestnácti let nastoupil ke třem zápasům, v následujících letech si pak zahrál i za všechny ostatní reprezentační mládežnické kategorie. Právě v zápase za reprezentaci do šestnácti let proti Ázerbájdžánu si jej všimli skauti z Manchesteru City, kde v září 2009 podepsal smlouvu.

"Ze začátku to samozřejmě bylo hodně těžké, byl jsem daleko od rodiny, učil jsem se porozumět nové kultuře a jazyku. Ale nic, co stojí za to není jednoduché, ne? Byla to velká šance se rozvinout jako hráč i jako člověk," vrátil se tehdy už coby hráč Liverpoolu ke svému působení u rivala z Manchesteru.

Kariusova první anglická mise však nijak valným úspěchem na sportovním poli neskončila, za první tým Citizens si nikdy nezachytal a po třech letech se tak přesunul zpět do vlasti, kde se stal posilou bundesligové Mohuče. "Bylo mi jasné, že musím udělat malý krok zpět, protože jedině to mi mohlo pomoci dělat velké kroky dopředu v budoucnu. Chtěl jsem raději hrát v menším klubu než sedět na lavičce v tom velkém. A myslím že se to vyplatilo."

Právě v mužstvu Die Nullfünfer zažil Karius dosud nejúspěšnější období své kariéry. V nejvyšší německé soutěži debutoval 1. prosince 2012, když v utkání s Hannoverem nahradil vyloučeného Christiana Wetkla. Další šance se pod tehdejším koučem Mohuče Thomasem Tuchelem dočkal až po roce, zhostil se jí však výborně a od té doby už svou pozici gólmana číslo jedna nikomu nepřepustil. Za tři sezóny v Mohuči odehrál téměř 100 bundesligových zápasů, exceloval zejména v ročníku 2015/16, kdy devíti čistými konty přispěl ke konečnému šestému místu svého týmu, což bylo druhé nejlepší umístění v klubové historii. Sám Karius byl za Manuelem Neuerem vyhlášen druhým nejlepším gólmanem ligy.

Nic z toho neuniklo ani jednomu z nejslavnějších odchovanců Mohuče Jürgenu Kloppovi, který v té době zahajoval svou ambiciózní přestavbu mužstva Liverpoolu a sháněl náhradu za ne příliš přesvědčivého brankáře Simona Mignoleta.

"Když jsem se doslechl, že se o mě zajímá Klopp, byl jsem vážně nadšený. Vnímal jsem to jako odměnu za všechno, čím jsem si prošel. Všichni v Německu vědí, jak Klopp dokáže tým proměnit. Z našich rozhovorů jsem měl vážně dobrý pocit, věřil jsem mu všechno, co říkal, takže to bylo jednoduché rozhodnutí," popisoval Karius svůj přestup na Anfield Road.

Aby se mohl plně soustředit na výzvu v novém působišti, Karius v létě 2016 odmítl možnost reprezentovat Německo na Olympijských hrách v Riu. V Liverpoolu se na něj však od samotného začátku lepila smůla, když si během přípravného utkání s Chelsea zlomil pravou ruku. "Když se zraníte, je to vždycky nepříjemné, ale tenkrát to bylo ještě horší. Byl jsem tam nový, chtěl jsem hrát a pomoct týmu, ale nešlo to. Bylo to frustrující."

Soutěžní premiéru za Reds tak zažil až na konci září 2016 v pohárovém zápase proti Derby County, ve kterém jeho mužstvo vyhrálo 3:0 a Karius se následně stal týmovou jedničkou i v zápasech Premier League. "Klopp mi od samotného začátku věřil, říkal, že v přípravě jsem si vedl skvěle a že jsem dobře zapadl do herního systému. Chybělo mi jen získat zpátky to obrovské sebevědomí, které jsem měl před zraněním."

Podle jeho vlastních slov to byla přemotivovanost, díky čemuž nakonec o pozici prvního gólmana poprvé přišel. "Příliš jsem se snažil zapůsobit, což nakonec vyústilo v pravý opak. Třeba jsem netrefil centr, nebo špatně rozehrál a hned se mi to dostalo do hlavy, pořád jsem si říkal, že musím ukázat, co dokážu, ale tím jsem sám sebe dostával pod ještě větší tlak," zamýšlel se Karius nad svými prvními měsíci.

Minely a nevýrazné výkony neubývaly a vše vyvrcholilo začátkem prosince, kdy po porážce 3:4 s Bournemouthem Karius přišel o místo v základní sestavě. Klopp to tehdy zdůvodňoval tím, že mu chce dát prostor otřepat se z kritiky, aby se mohl vrátit zpátky a ukázat své pravé schopnosti.

Druhou šanci Karius dostal v následující sezóně, kdy na podzim odchytal pohárové zápasy včetně předkola a skupinové části Ligy mistrů, načež se po novém roce vrátil na scénu i v Premier League. A přestože si občasná zaváhání stále neodpouštěl, sem tam se blýskl i velmi kvalitními výkony a postupem času to vypadalo, že konečně získává ztracenou jistotu a sebevědomí. Svůj podíl na tom jistě měla také dříve vyloženě děravá liverpoolská obrana, která se po příchodu Virgila van Dijka změnila k nepoznání a německému brankáři tak poskytla potřebnou podporu.

Liverpool si tak během jara zajistil umístění v elitní čtyřce a hlavně se přes Porto, Manchester City a AS Řím probojoval až do finále Ligy mistrů. Fanoušci byli nadšení, všechno bylo skvělé, budoucnost vypadala růžově. Jenže pak přišlo těch osudných několik desítek minut posledního květnového sobotního večera roku 2018...

Absolutní vrchol Kariusovy kariéry, po kterém následoval strmý pád.

Večer, který měl svého hrdinu, nešťastníka i padoucha.

Večer, na který se nebude vzpomínat jako na ten, kdy Cristiano Ronaldo ve svém posledním zápase vyhrál Realu Madrid potřetí v řadě Ligu mistrů, ale jako na ten, kdy ji Loris Karius Liverpoolu prohrál.

Ten příběh každý zná. A i když později vyšla najevo skutečnost, že Karius po zákroku loktem Sergia Ramose dochytal zápas s otřesem mozku, jenž dost možná měl podíl na dvou školáckých chybách, kterými Realu daroval vítězství, nálepky brankářského nešiky se už nezbavil.

Přesto všechno to vypadalo, že nad ním Klopp ještě stále hůl nezlomil. Karius se po letní přestávce zapojil do předsezónní přípravy, během ní však pokračoval v paběrkování až i Kloppovi došlo, že se po stabilním brankáři pro své jinak už takřka perfektní liverpoolské mužstvo bude muset porozhlédnout jinde. Porozhlédnul se v Římě, odkud z AS za tehdy rekordní částku koupil Brazilce Alissona Beckera.

Bylo jasné, že Karius v Liverpoolu zůstat nemůže, a tak byl odeslán na dvouleté hostování do istanbulského Beşiktaşe. V Turecku měl být stranou od mainstreamové pozornosti evropské veřejnosti, tak aby dostal možnost srovnat si psychiku a bojovat o nápravu pošramocené reputace.

Jenže po počátečním nadšení i tam přišly nejisté výkony, chyby a tvrdá kritika nelítostných tureckých fanoušků a médií. A tak se po dvou letech vrací otázka, co bude s Kariusem dál. Dvouleté hostování v Beşiktaşi vyprší v létě a je téměř jisté, že turecký klub, navíc sužovaný finančními problémy, nevyužije možnosti jej za 7,25 milionu liber koupit natrvalo.

Německý gólman se tak pravděpodobně vrátí do Liverpoolu, který však bude otevřen nabídkám a Kariuse tak zřejmě čeká další stěhování. Ale kam? Nabízí se možnost návratu do Německa, už dříve se spekulovalo o zájmu Eintrachtu Frankfurt, který by po Kariusovi mohl sáhnout, pakliže by odešel Kevin Trapp. Vhodným místem pro restart kariéry by mohla být Mohuč, kde Karius zažil své nejlepší období, je však otázkou, zdali by jej klub byl ochoten vyměnit za vrstevníka Robina Zentnera. Spekulace však zmiňují zájem i z jiných koutů Evropy. Ve hře by tak mohl být třeba řecký Olympiakos, či belgický Anderlecht, o jehož současnou jedničku Hednrika Van Crombruggeho usilují Ajax a Schalke.

Ať už jeho kroky povedou kamkoliv, je možné, že další selhání by pro dnes už šestadvacetiletého Kariuse mohlo být fatální. Šanci odrazit se ode dna a vyvrátit pověst věčného packala ale stále má. Stejně tak jako má předpoklady a dostatek talentu na to, aby se stal opravdu dobrým brankářem na evropské úrovni. Klíčové však bude, jak situaci zvládne v hlavě. Tam je totiž ostatně očividně problém celou dobu

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (354)

Přidat komentář
Smreky

snáď hocikam len nie späť do LFC... dúfam že ho už v drese Liverpoolu neuvidím... držím mu palce nech sa uchytí v nejakej dobrej lige a vráti sa späť do formy no nie v drese The Reds

Reagovat
Melisko

Šedesiat korún stojí tuk!

Reagovat
Neutron

Reagovat
ratusek

Kiks proti Slovanu taky stál za to

Reagovat
Smreky

tých kiksov bolo neskutočne veľa

Reagovat
Puskas

Loris Kiksius.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj humor je obdivuhodný

Reagovat
valloire

Skvělej golman.

Reagovat
Salfovic

do Realu

Reagovat
IkerCasillas

Tak na tréninky aby si kluci zvedli sebevědomí by nebyl špatnej

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si ho tam vemte. Aspoň budou zase gólový el clasica

Reagovat
pantondavo

Reagovat
kardous

Podle mě těch nabídek bude hrozně málo a týmy ze spodku tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

ramos ho znicil

Reagovat
Recoba Inter

Do světa IG influencerů.

Reagovat
O.Giroud

na jeho mieste by som isiel niekde do emiratov chytat a venoval sa modelingu

Reagovat
TheMally11

co je to influencer

Reagovat
smazaný uživatel

Nula co si hraje na celebritu

Reagovat
Firkraag

idiot

Reagovat
valloire

mladej debílek, co si myslí, že všechno už ví

Reagovat
Han střelil první

Člověk, co umí prodat sebe a různé produkty na sociálních sítích.

Reagovat
Golasso

To umí i šlápota s katalogem od Herbalife.

Reagovat
Recoba Inter

Tak tak, schopnost sebeprezentace

Reagovat
O.Giroud

sikovny clovek, ktory ma gule a prisposobil sa dobe

Reagovat
Recoba Inter

je fajn občas počíst i pozitivní koment

Reagovat
FUnk

ono se ten vyraz hlavne hodne zneuziva a potom každý nouma pise ze je influencer a vyžírá rodiče

Reagovat
Nihilister

Nebo taky vychcaná svině co ovlivňuje blbý lidi ... záleží na úhlu pohledu.

Reagovat
O.Giroud

v podstate aj to je sikovnost, nedokaze to kazdy

Reagovat
smazaný uživatel

Doba je zlá. Nechci se jí přizpůsobit. Je to přízemní.

Reagovat
protiproudu

Offline se jim říká šmejdi. Online taky.

Reagovat
Luc-Luc

nevim, kdo by ho mohl chtit, vsak kiksoval i v tom Turecku

Reagovat
O.Giroud

no minimalne nejaka zena do postele urcite

Reagovat
Neutron

je ti sympaticky?

Reagovat
O.Giroud

No nie je ani nebol, taky ten modelik na instagrame. Ale v LFC som ho toleroval

Reagovat
Rudnevs

Sophia Thomalla...

Reagovat
Luc-Luc

je pravda, ze on zadnou nemoc nechyti (ja vim, uz je tpo stary vtip a neni to ani moc vtipne)

Reagovat
smazaný uživatel

Správně

Reagovat
db18

Augsburg

Reagovat
Elmas

https://m.youtube.com/watch?v=GQbLRkseoaE

Náhodou pěkný zákroky.

Reagovat
PH8

Pustil jsem si to do půlky. Úplně všechny střely šly doprostřed a díky kariusovi to vypadá že jsou to neuvěřitelné zákroky na hranici možností

Reagovat
GabrielBatistuta

Přečetl jsem si tě od půlky... Jsi kokot.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
PH8

A já měl v dětství tvůj dres.

Reagovat
GabrielBatistuta

Argentina? Za Fiore nebo AS jich moc nebylo...

Reagovat
PH8

Jojo, Argentina. V té době byl na PS1 Ronaldo V-Football, kde byli k Crespem nezastavitelní. Ale kupodivu si ho (a dost možná špatně) pamatuji i z AS, že vyhráli titul a překazili Nedvědovi obhajobu v jeho poslední sezóně za Lazio. Takže bych čekal, že minimálně v Itálii jeho dresy z AS byly.

Reagovat
GabrielBatistuta

To asi určitě. Já myslel, že v ČR jsem snad nikdy jeho klubovej dres neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Gólman by se měl hodnotit spíše podle videí gólů, které inkasoval - tam uvidíš reálnější obrázek.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo tohle vlastne rekl?

Reagovat
smazaný uživatel

Slyšel jsem to nedávno v nějaký podcastu...nebo nebyl to Kolář (trenér) ze Slávky?

Teď fakt nevím, ale ztotožňuji se s tím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo je to určitě pravda. Já to taky někde slyšel a vůbec si právě nepamatuju kde

Reagovat
SuperBanikovec
Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
Mariano13

To je somarina, kompiláciu failov by si mohol vytvoriť aj tým najlepším brankárom sveta (aj keď u niektorých by mala minútu a u niektorých 5).

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo nemluví o vyložených failech, jde jen o to, že pokud uvidíš velký vzorek inkasovaných branek, můžeš vysledovat, kde má ten konkrétní gólman slabiny.

Reagovat
smazaný uživatel

U bezrukého brankáře to poznáš hned.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PH8

Do Chelsea s ním. Sice dělá hrozné kiksy a zbytek času chytá při nejlepším průměrně, ale občas jsou jeho výkony strašné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Chelsea se sama nepotřebuje stahovat na úroveň Arsenalu...jakkoliv může být Kepa kritizovaný, tak je asi 5x lepší gólman.

Reagovat
Front hell

Tak za tu cenu co stál by měl být minimálně 100 x lepší.

Reagovat
PH8

Zrovna na postu gólmana je Arsenal v pohodě. Nemyslel jsem to proti kepovi ale jako trest pro Chelsea za Davida luize.

Reagovat
meno

Až prodáme Koliho za 12 do Portugalska, tak si ho pořídíme

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by ho za 12 proboha koupil? Navíc z Portugalska?

Reagovat
meno

Porto

Reagovat
Y.N.W.A

ten nesmí dostat Covid, protože by kvůli..."a prej, že nic nechytne" ...spadl internet

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Kucka

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Já právě myslím, že on je jako jeden z hodně mála lidí na světě v téhle době úplně v klidu.

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
uff

Reagovat
king23

Reagovat
Kuba408

Je mi ho líto má fakt smůlu :D

Reagovat
cristiano.K.

měl by se držet Německa. Evidentně mu to tam šlo.

Reagovat
cristiano.K.

měl by se držet Německa. Evidentně mu to tam šlo.

Reagovat
raduinho

Ve Zbrojovce by mohl zabojovat o jedničku.

Reagovat
Kostomlat

Máme Flodera

Reagovat
martin.b

Náhodou, aspoň přišel Ali, konečně gólman nejužší špičky a neskutečnej sympaťák.

Reagovat
Shevchenko

Že čteš takové sračky vypovídá o všem

Reagovat
valloire

to video je samozřejmě falešný že, protože je ty vole v těch PL a ty jsou fujkyfujky

Reagovat
Shevchenko

Nečetl jsem to a ani jsem si žádné video nepustil, jenom lituju že jsem na to kliknul a tím jsem je podpořil. PL jsou fakt odpad a jenom jsem se utvrdil v tom, co si o tobě už dlouho myslím.

Reagovat
valloire

Co si o mně myslíš, je mi u riti. PL dává prostor všem názorům. Občas tam kouknu a ty postřehy některých jdou proti mainstreamu a mají smysl. Jsme na druhý straně barikády no, ale máme tuhle demokracii, kterou se rádi ohánějí ti, co by nejradši zakazovali. Ale tady jde o to video. Když jsem ho pouštěl, tipnul jsem si, kdo to asi kašle na nařízení vlády ve Francii....A takový ti mám ty rasistický myšlenky. No hrůza.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Tak hlavně že to tu postuješ, ale názor ostatních tě nezajímá

Reagovat
valloire

tak nějak to dělam jako všichni tady

Reagovat
Shevchenko

Divné, já když tu něco dávám, tak čekám na názor ostatních. Nějak nechápu důvod tady něco vkládat a pak ignorovat reakce.

Reagovat
valloire

Ale já ty názory některých samozřejmě vím. Stejně jako ty, když sem hodíš třeba článek o nutnosti přijmout ubohý zachráněný migranty v Itálii a jejich následný přerozdělení, tak víš, co ti na to napíšu já...

Reagovat
Shevchenko

A tohle mě taky štve tahle diverzifikace. Když já nesouhlasím s tebou tak jsem automaticky na druhé straně. Já tady žádné migranty nezvu, směju se těm lidem co je na pobřeží vítají srdíčky a transparenty. Jen to prostě pro mě není věc kterou bych bral moc vážně a zakládal na tom svojí politiku.

Reagovat
valloire

Jenže brát se to vážně musí a dotýká se to víc tebe než mě. Zrovna migrace je téma číslo 1. Já netvrdím, že jsi sluníčkář či jiná škatulka, popravdě tvý názory moc neznam, ale leccos dá odvodit z reakce. U mě si můžeš bejt jistej, že stejně jako většinou moje generace, ti poplivu pozitivní diskriminaci, gender a jeho 80 pohlaví, LGBT, feminismus, Me too, EU a její politiku, Merkel a její Německo, demokraty v USA, ODS a piráty, Kliniku a různý jiný převlečený fašisty a levičáckej odpad.

Reagovat
cink

fasista jsi ty

Reagovat
protiproudu

Malej komoušek cink se přihlásil o slovo :D

Reagovat
cink

Z ceho usuzujes? Úplně mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom není nic špatného.

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cink

Livrrpool titul nebude?

Reagovat
Eichel

Reagovat
iamek

. Ještě by tady mohl něco hodit z aeronetu

Reagovat
valloire

Guardian by byl lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eichel

Reagovat
rave

PL jsou největší žumpa, ale k tobě to asi sedí, no.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Nihilister

Reagovat
valloire

jj, protože číst Guardian a koukat na ČT je kůl

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
valloire

nevtírej se

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Losinho

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Je

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ligter

ale zvráceným způsobem mě strašně baví číst ty titulky.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
mojmira

Žumpa to samozřejmě je, ale neznamená to, že všechny informace jsou tam zmanipulovaný a vycucaný z prstu. Ten co věří článkům na PL je stejnej blázen jako ten co věří všemu Novinkám, iDnes, atd.

Reagovat
r.mrazik

zas bych tam to rovnitko opravdu nedaval...PL je silenost,kde tech normalnich informaci je minimalne

Reagovat
Losinho

Já dlouho myslel, že parlamentní listy jsou nějaká satira, podle asi dvou článků co jsem kdysi četl

Reagovat
r.mrazik

vzhledem k tomu,ze si tam muzes zaplatit a pak tam plodit co chces,tak mi to prijde dobry podnikatelsky zamer,ale jako informacni hodnota nula,kdyz tam plodi sracky joudove typu psychopata Petra Zantovskyho a dalsi

Reagovat
valloire

lepší bude Pehe a Mitrofanov se Šafrem jinak sorry, že se vtiram

Reagovat
r.mrazik

nez Zantovsky je lepsi kazdy..teda krome Okamury a Mlause...

on je rozdil mezi tim mit nejaky nazor a tim,kdyz clovek vedome lze a pise sracky

dal to nema smysl resit a uz se vtirat nemusis

Reagovat
valloire

evidentně nemá ledový muži a už se teda nevtiram

Reagovat
Losinho

Jo, nevtírej

Reagovat
valloire

podle asi 2 článků

Reagovat
Gedofrey

Nepleteš si to s Paralelními listy?

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Firkraag

Jojo, sekce Premier League je největší žumpa

Reagovat
smazaný uživatel

chi chi cho cho

Reagovat
protiproudu

Proč se bráníš jiným názorům. Tak sem hoď media co se mají číst :)

Reagovat
Y.N.W.A

Do teď jsem myslel, ze ses jej trapnej, ale jestli postujes věci z usvedcenyho demagogickyho webu, tak chapu, ze jakakoliv diskuze s tebou nema smysl...a ne, nebudu te urazet, ze jsi blbej, nejsi, jsi chudák, kterýmu nikdo nevysvetli, ze je blbej, mas to těžký, je mi te lito... Celej ten zlej svet proti tobě, takovy nespravedlnosti, kdyz je o vsechno pritom tak jasny a ty znas pravdu všeho

Reagovat
valloire

Usvědčenej demagogickej web dle koho? Hlídacího psa z Ústavu nezávislé žurnalistiky? Nebo dle komouše Cempera? Nebuď směšnej ty vole. Celej ten zlej svet Parlamentních listů proti tobě, takovy nespravedlnosti, kdyz je o vsechno pritom tak jasny a ty znas pravdu všeho.

Reagovat
Kepy_FCB

Pravda je prostě děsí tak se snažej tomu nevěřit

Reagovat
Kepy_FCB

Erazmus pls

Reagovat
Shevchenko

Tebe asi hodně štve, že si na vysoké škole života nemohl jet na Erasmus co?

Reagovat
patas92

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

tenhle byl max v polsku...teda severni ostrave...

Reagovat
Front hell

Reagovat
Y.N.W.A

a teď je spokojenej, že jsou zavřený hranice a za hranice nemůže nikdo... prostě když chcípla koza mě, hlavně aŤ chcípne i sousedovi

Reagovat
Kepy_FCB

těsně vedle jsem pendler a sere mě že někteří mohou a zrovna ti nejohroženější

Reagovat
Y.N.W.A

jj, to je špatný

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

já jsem se vždy vysoké škole života posmíval, takže jsi zase vedle

Reagovat
TopinB

Reagovat
andrew96

Co ti tak vadí na Erasmu?

Reagovat
Zaschrona

Už takhle lidi žijící hodně mimo názorový průměr společnosti se odchylují od průměru ještě víc. Chybí tam i ta druhá část, tj. aby se namyšlení Pražáci na čas podívali a něčemu přiučili i někde v českém vidlákově mezi lopatami.

Reagovat
bobis21

A co má být ten názorový průměr? Podle mě je absurdní celý ten boj proti vysokoškolákům a vzdělaným obecně. A fakt netuším čím by erasmus nějak lidi odchýlil, vždyť studuješ na škole s obyčejnými lidmi, žiješ v nějakém obyčejném bydlení s několika dalšími lidmi a často u toho pracuješ nějakou nepříliš dobře placenou práci. Nevím jestli lidé žijí v představě že lidé si tam žijí na zámku a mají služebnictvo které je obsluhuje, nebo čím to je způsobeno? Fakt by mě to zajímalo. Podle mě je to jen závist že se někdo dostane na pár měsíců do zahraničí, nic jiného.

Reagovat
Zaschrona

Tak on to byl z mojí strany do značné míry vtip, jakkoliv si myslím, že trefný. Když tě ale trochu chytnu za slovo: a ostatní lidi u nás nejsou obyčejní? Podle mě lidem na Erasmu či vysokoškolácích často vadí to, že se ti lidi z těch škol často chovají tak, že sežrali všechnu moudrost světa a často se chovají povýšeně a namachrovaně, že jsou něco lepšího než ostatní. Ve škole se čím dál tím víc zaobírají tím, čím se nezabývá ani soukromý sektor, ani většina populace. Obecně jde jistě ale o další z celé řady možná největšího sporu dnešní doby: válka mezi somewheres a anywheres, jakkoliv ti jsou často ve skutečnosti spíš nowheres. Závist v tom podle mě roli obecně nehraje, leda tak možná z toho pohledu, že se na to dost výrazně mladým přispívá z daní, což je ale legitimní argument.

Reagovat
bobis21

Většina těch argumentů ale nedává moc smysl.

Já jsem třeba absolvent VŠE v Praze - můžeš mi tam ukázat ty obory, kterými se nezabývá soukromý sektor? To je fakt pouze výmysl těch bojovníků proti vzdělání.

A že na to jdou peníze ze daní je taky přinejmenším zvláštní argument. Vysokoškolsky vzdělání vydělávají v průměru více než maturanti a mají také výrazně nižší nezaměstnanost. Z toho pak není těžké dopočítat, že se ta investice státu za pár let vrátí a během celého produktivního života výrazně vyplatí.

Reagovat
Zaschrona

Ne nutně to, co jsem napsal, si i já osobně myslím...

Taková rejpavá poznámka: pokud se to vyplatí vysokoškolákům, proč si to teda nemohou hradit ze svého, ať si půjčí, výrazně se jim to přece vyplatí, ne? A stát ušetří na potřebnější věci...

Reagovat
bobis21

Evidentně jsi nepochopil. Státu se to vyplatí proto, že lidé zaplatí více na daních. Když si to platí sami, tak kromě těch daní které platí by ještě platili něco dalšího - takže by na VŠ nešli ti nejchytřejší a nejtalentovanější, ale blbci z bohaté rodiny. Fakt pokrok. A nevím co je podle tebe potrebnější než vzdělání, fakt by mě to zajímalo.

Reagovat
Zaschrona

Znalosti, umění, píle. Vzdělání je samo o sobě úplně k ničemu. Maximálně pouze prostředek, nikoliv cíl.

Reagovat
bobis21

Takže když stát nebude podporovat vzdělávání, tak ty peníze dá do "píle"? By mě teda zajímalo jak to udělá

Reagovat
cink

debilum nevysvetlis. nechapu ze se s nim bavis vubec

Reagovat
Zaschrona

Tenhle černobílej pohled je famózní. Jiný názor = debil, s ním se nebudu bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

V jednoduchosti je krása.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem teda 15 let žil na vesnici a nechápu k čemu by to Pražákům/Brňákům/Ostravákům jako mělo být dobrý.

Reagovat
r.mrazik

to je uplne mimo

Reagovat
Salfovic

Snad jen k tomu, aby pravidelně dostávali lopatou po hubě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Když to obrátím: k čemu pak jako teda mělo být dobrý, aby lidi chodili do ciziny? Podle mě je ještě důležitější než poznat cizinu znát z mnoha úhlů hlavně vlastní zemi.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

Ach můj bože...

Reagovat
bobis21

A proč ne obojí?

Reagovat
PP

ty se občas hrozně zasekneš.. Podívej, nejvíc člověk důvěřuje věcem, které sám zažil. Na jedné straně máš mladého člověka, který je vykopnutý do jiného státu s jinýma lidma, kde pozná jiné národy, kulturu, stát, prostě všechno.. No a na druhé straně (dávám do extremu) máš vesničana, který nevytáhl paty z rodné dědiny, vezme si sousedku a jeho veškerý rozhled končí cedulí rodného města.. Vidíš ten rozdíl?

Reagovat
Zaschrona

Ten vesničan ale není o nic horší než ten druhý. Neexistuje morální právo se nad tyhle lidi povyšovat. Že někdo pozná cizí kraje, to je moc hezký, ale doma mu to je v podstatě k ničemu, pokud to neumí uplatnit v realitě své země.

Reagovat
r.mrazik

ty jsi divny dite...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Kepy_FCB

Psal jsem to nedávno, je to korupce ze strany EU pro potencionální budoucí politiky. Je to skoro jako když za komárů jezdili děti stranických prominentů do SSSR.

Reagovat
andrew96

Paráda, jsem potenciální politik.

Reagovat
iamek

Reagovat
iamek

Reagovat
Luc-Luc

to, ze o tom pisou PL, neznamena, ze se to nedeje, tady mas zdroj primo z fr tisku : https://www.lepoint.fr/societe/j-en-ai-rien-a-foutre-du-confinement-24-03-2020-2368508_23.php

Reagovat
Zaschrona

O obsah v tomhle přece v podstatě nikdy nejde, zásadní je povýšeně být cool a odmítat jen náznak toho, co špatná strana síly nemá problém číst. Pozurážím je, napíšu jim, že jsou ruští agenti a pak se divím, že volí přesně opačně než Praha...

Reagovat
Zaschrona

"Jsi trapnej, z demagogickyho webu, diskuze nema smysl, nebudu te urazet, jsi blbej, jsi chudak, nikdo ti to nevysvetli, jsi blbej, mas to tezky, je mi te lito, zlej svet proti tobe, vsechno ti je jasny, ty znas pravdu."

Když to takhle člověk seřadí za sebe, tak se těžko člověk může dobrat něčeho jiného, než že ten, kdo tohle sepsal, tak je zřejmě úplný magor.

Ono ostatně, ona je to docela klasika, že největší magoři jsou ti zapřísáhlí odmítači Parlamentních listů až do krve, nejvíc vtipný je to ve variantě, když zároveň pak denně sdílí Britské listy nebo Forum24.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Forum24 jsou Parlamentní listy pro (asi něco jako) konzervativní pravičáky. To je asi docela přirozený, že tyhle oba extrémy na sebe budou reagovat nejpodrážděněji, ne?

Reagovat
Zaschrona

Takhle bych to neškatulkoval, podle mě je problém jakýkoliv názorově vyhraněný člověk, který programově odmítá jakékoliv vychýlení od svého názoru tak moc, že nadává lidem už jen za to, že to čtou nebo na něco koukají. Obecně platí, že lidi, kteří až kultovně uctívají nějaké své oblíbené médium, tak jsou magoři. Já mám třeba rád Echo, ale že bych nadával lidem okamžitě po tom, když někde sdílejí Respekt nebo Referendum, to asi ne, naopak i ty si občas otevřu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, ale třeba parlamentní listy, forum24, aeronet aspol. fakt z velký většiny nebude pravidelně číst jinej člověk než ten, kterýho jsi popsal.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Kixi Syhimour

nikdo nám nediktuje o čem smíme psát

Reagovat
Y.N.W.A

nikdo vám nediktuje, že máte myslet

Reagovat
valloire

tvoje heslo ve škole?

Reagovat
Y.N.W.A

z tohoto k.o. se budu dostávat tejden

Reagovat
valloire

to ti věřím

Reagovat
Kixi Syhimour

K nezaplacení situace. Mít takovouhle kampaň a nechat si zaplatit za články

Reagovat
Kixi Syhimour

Prostě naprosto geniální reklamní kampaň

Reagovat
Dayman
Reagovat
Kepy_FCB

prostě černošská čtvrť nebo spíše tříčtvrť

Reagovat
valloire

to ty blbečky tady nezajímá, jde o to přece, z čeho je postnutý

Reagovat
Shevchenko

Šéfe tě, že jsme ti to tady zhejtili?

Reagovat
Shevchenko

Sere tě

Reagovat
valloire

nesere, nejsem tu prvně šéfe

Reagovat
smazaný uživatel

To že jste to "zhejtili", vypovídá pouze o vaší omezenosti (bez urážky ). Nepodívat se na video a priori proto, že je z webu, který se nám nelíbí (nebo nám někdo řekl, že není ok) je podle mě blbost. Myslím si, že dobré/špatné pravdivé/nepravdivé články jsou na všech zpravodajských webech, a člověk by si měl sám udělat obrázek po přečtení, bez předsudků...

Reagovat
valloire

asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prosimte. Ten clanek nepodava zadnej obrazek, ma uplne nulovou vypovedni hodnotu. Je to jen dogwhistle pro rasisty a vselijakou chamrad co PL cte. "Podivejte jak ty zly cernosi ve Francii naprosto ignorujou vladni narizeni". Pls. Takovy veci se dejou vsude ve svete a prekvapive na nejakou karantenu a social distancing serou i belosi, asiati atd. Uplne jako kdyby to nebylo podmineny rasou.

Tady mas treba obrazky z UK:

https://pbs.twimg.com/media/ETuyDekXYAElTIp?format=jpg&name=large

https://pbs.twimg.com/media/ETuyDelXgAE9ohi?format=jpg&name=medium

Nicmene clanek, kterou tohle vyobrazuje by se na PL nikdy neobjevil, protoze na tech obrazcich jsou predominantne belosi a to se samozrejme PL nehodi do tech sracek co hlasaj.

Reagovat
Luc-Luc

o tom problemu dodrzovani tech narizeni vlady v urcitych ctvrtich pise fr tisk pomerne hodne a nejsou to zadne PL ale Figaro nebo bfmtv, linky jsem dal vyse, jedna se hlavne o potomky africkych imigrantu (takze rovnikova Afrika a Maghreg, belosi tam asi budou taky v nejake mire zastoupeni)

Reagovat
smazaný uživatel

Me popravdě vůbec nenapadlo, že se řeší hlavně černoši. Spíš mi to přijde zajímavé, že na to prostě lidi v těchto státech serou. Jsem fakt rád, že tady to skoro všichni berou zodpovědně i přesto, že se toho mladí sami asi zas tak bát nemusí, ale mohli by to přenést třeba na prarodiče. Za fotky díky.

Co se týče webu PL, tak si právě nemyslím, že můžeš obecně říct, že hlasaj sračky. Daly by se vytáhnout články i z Idnes, seznam atd. podle kterých bys mohl taky říct že jsou úplně v prdeli. Prostě jak píšu, nedělal bych si předsudky, než něco přečtu.

Reagovat
valloire

Palata, Barochová, Manert - idnes. Ale možná by se to impovi líbilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak, ale hodně lidí (inteligentních) prostě má asi jiné pojetí světa. Prostě to tak je a vždycky to tak bylo, ale sere mě, že teď se z těch, kteří nejdou s proudem dělají veřejně hlupáci.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

idnes nectu

Reagovat
valloire

V UK není na rozdíl od Francie nic takovýho nařízený, tedy doteď nebylo...to si patrně zapomněl zmínit. To, že arabové a černoši maj ve Francii vlastní svět, určitě není žádná novinka.

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/80576/muslimove-francii-spise-obsazuji-nez-aby-se-chteli-zaclenit-do-spolecnosti.html

https://www.info.cz/svet/islam-ve-francii-zaziva-obrozeni-muslimove-praktikuji-viru-vice-nez-pred-triceti-lety-43404.html

Reagovat
Y.N.W.A

"člověk by si měl sám udělat obrázek po přečtení, bez předsudků..." což tyto weby svým pojetím neumožňujou, to opravdu není žurnatlistika, je to naprostej odpad svým podáním, bez ohledu o čem informuje... a samozřejmě informuje selektivně

Reagovat
valloire

a jiný, ty správný weby, jsou navýsost objektivní a informujou bez předsudků

Reagovat
Y.N.W.A

to jsem nikde neřek... ale PL jsou dno, aspoň z pohledu práce z fakty, popužíváním superlativů a emočního zabarvení textu, což do zpravodajství prostě nepatří, bohužel v poslední populistické době je to skvělej názor... ale jako já vám to vysvětlovat nebudu, takovejch lidí, co nemaj kapacitu to pobrat jsou mraky...

Reagovat
Y.N.W.A

teda nástroj, ne názor

Reagovat
valloire

Představ si, že tu kapacitu mam a že určitě nevěřim všemu co tam kdo píše. No ale to se dá říct i o ČT, idnes a jiných. A sebe radši používání superlativů než objektivně se tvářící zpravodajství ala Wollner, Rosí apod.

Reagovat
Y.N.W.A

ok, jestli chceš superlativy ve zpravodajství, tak to mi stačí jako vysvětlení a všemu už rozumím...

Reagovat
valloire

to sis z toho vzal?

Reagovat
protiproudu

:D proc diskututjes

Reagovat
king23

Reagovat
merlick

Ignorovat fact checkery a rozmyslat sam, vsak kazdy z nas ma dostatok casu a inteligencie vyhodnotit 3 miliardy clankov co nateba pluje internet kazdy den

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ti to stačí... Já fakt nevím co dneska lidi dělají z časem.

Reagovat
merlick

a potom ti to plodi epidemiologov, politologov a podobne, ved staci sem tam prezriet toto forum..

Reagovat
Shevchenko

Ale s tím já souhlasím, že se tam objeví i pravdivé zprávy (nereaguju na ten co tu dal, nezajímá mě to). Já akorát nehodlám podporovat tenhle prokazatelně podvodný web.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedokážu posoudit co je/není podvodné, ale to že to nepřečteš, protože je necheš podporovat je podle mě alibismus. Každý se musí sám zamyslet. Tvůj problém se dá například řešit jednoduše adblockem .

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobře, západ potřebuje po 70 letech zase trochu profackovat

Reagovat
Luc-Luc

tam to maji nektery skupiny lidi na haku

Reagovat
Gedofrey

Parlamentní Paralelní listy

Reagovat
smazaný uživatel

Vedení Watfordu se rozhodlo podpořit boj proti koronaviru a britskému zdravotnictví dalo k dispozici svůj stadion Vicarage Road. Ve Velké Británii pandemii podcenili a v následujících týdnech se očekává rapidní nárůst jak počtu nakažených, tak i obětí.

Kedy chceli dohrať PL?

Reagovat
Swarley

Nejdřív vas vyklepnou 3:0 a ted tohle, začal bych to brát osobně Olo

Reagovat
SCELO

sak toto

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš sa viac snažiť, Tom.

Reagovat
Frick

Coronavirus may have infected half of UK population — Oxford study

https://www.ft.com/content/5ff6469a-6dd8-11ea-89df-41bea055720b

Tj. už teď by to mohlo mít přes 30 000 000 Britů.

Znamenalo by to, že to svinstvo není nebezpečné. Ne tolik, aby se kvůli tomu zlikvidovala ekonomika.

Reagovat
smazaný uživatel

1. ten článek je placený

2. takže jich do 2 týdnů zemře kolik, 300 000? nebo jsou Britové nadlidé?

Reagovat
bobis21

Problém je že ty tu úmrtnost počítáš jako podíl z potvrzených případů, ne z celkových. Klidně může být celkový počet i u nás 5 milionů, ale když se otestuje jen 5000 lidí, nemůžeš mít více potvrzených než těch 5000.

Reagovat
rave

"Klidně může být celkový počet i u nás 5 milionů"

Testovaných je u nás cca 27 000, potvrzených 1 800, tj. cca 6%. Jsi to ty, cetto?

Reagovat
bobis21

Ale pointa je že nevíš nic o těch netestovaných A ne, nemůžeš na ně použít čísla od těch testovaných v situaci, kdy to testování něčím podmiňuješ. Tím ti totiž vznikají dvě různé populace s různou vlastností - ti kteří podmínku splňují a ti kteří ne. Pak mezi nimi nemůžeš zobecňovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho point ale je, že pokud je u té kategorie lidí, kteří byli testovaní 6% pozitivních vzorků, a zároveň mají větší šanci být nakažení, než ti netestovaní (jelikož mají symptomy, byli v rizikových krajinách atd.), tak je pravděpodobně, že % pozitivních vzorků u druhé skupiny bude méně než 6 % a tedy ne 5 milionů. To co píšeš ty snad rave nerozporuje.

Reagovat
bobis21

Jenže jako statistik musím oponovat tím, že něco předpokládáš o populaci, o které nemáš žádné data. Já neříkám že mi to smysl nedává, jen prostě ten závěr nemůžu s jistotou říkat, protože to nemám na základě čeho usoudit. Nikdo neví jestli třeba není 99% úplně bez příznaků, takže když testuješ jen ty s příznaky, tak ignoruješ 99% "nakažených". To se klidně dít může a dokud neotestuješ nějaký náhodný výběr bez ohledu na další faktory, nebudeš vědět

Reagovat
smazaný uživatel

Se snad bavíme o pravděpodobnosti, ne o jistotě. Nebo ty říkáš nahoře s jistotou, že je 5 milionů nakažených? A k pravděpodobnosti samozřejěm musíš přistupovat s nějakými vstupními údaji, předpoklady. Pokud ti ta pravděpodobnost nesedí, tak schválně zkus najít pravděpodobnější set vstupních údajů, který ti zajistí pravděpodobnější výsledky.

Reagovat
bobis21

Jenže i pro pravděpodobnost potřebuješ nějaký vstup - tady nemáš žádný. Jasně, můžeš tohle použít jako nějaký apriorní předpoklad v Bayesovském přístupu, ale přesto potřebuješ nějaké data abys došel k výsledku. A tady nejde o to kdo má lepší set údajů, tady je to o tom, že žádné údaje nejsou. Ty používáš údaje z úplně jinak definované populace - to nemá se statistikou nic společného, za to by tě každý statistik ukamenoval

Reagovat
smazaný uživatel

Já se bavím o pravděpodobnosti. A z tvýho tvrzení, že nelze z toho vzorku, co je k dispozici, nic na škále pravděpodobnosti usuzovat, by se z tebe naopak rozplakal třeba Kahneman.

Reagovat
bobis21

Obávám se že o pravděpodobnosti vím asi více než ty. Můžeš mi tedy říct, jak jsi k té hodnotě došel? Jakým postupem můžeš říct, že je platná pro celou populaci? Tomuhle se říká lhaní s čísly, ne statistika. Nějaké věděcké postupy existují z dobrého důvodu.

Reagovat
valloire

To bude skvělá debata hoši.

Reagovat
smazaný uživatel

"Obávám se že o pravděpodobnosti vím asi více než ty." Haha, borec má první semestr statistiky a už tady dělá machry, zrušení té prezenční výuky má neblahé následky...

Reagovat
bobis21

Jasně, první semestr sice už mám VŠ hotovou, ale co, lhaní je vždy jednodušší, že?

Reagovat
ZJEV

Ja si myslim, ze to delas slozitejsi nez to je. Asi nemoc z povolani. Proste mas vzorek 30 tisic z nichz je pozitivnich 6 %, takze tvrdit ze to mozna ma polovina populace je blbost.

Reagovat
bobis21

Moje pointa je že tvrdit cokoliv o celé populaci je nesmysl.

Reagovat
ZJEV

Ty si zacal o cele populaci - 5 milionech, rave ti rekl, ze to je blbost, coz i nejak logicky podlozil. Takze s nesmyslem si zacal ty.

Reagovat
bobis21

Už první komentář byl o celé populaci, kde psal že už může být v UK 30 milionů nakažených aspoň nepiš hovadiny...

Reagovat
ZJEV

Ok, tak si s tim nezacal, ale pokracoval a sam si psal o cele populaci u nas Hovadinu o 5 milionech nakazenych u nas si napsal ty, tak se z toho nevykrucuj...

Reagovat
bobis21

Ale já nenapsal že určitě je u nás 5 milionů Moje celá pointa je, že na základě dat které máme nemůžeš vědět, jestli je to hovadina nebo ne. Pokud nedokážeš pochopit jednoduchý text, je to tvůj problém, ne můj.

Reagovat
bobis21

Aby byla má pointa názornější, udělal jsem jednoduchou tabulku s čísly. Ty dvě červené jsou ty které říkám že nevíme, protože pro ně nemáme data. Zelené je těch 6% o kterých se bavíme že je chcete zobecnit na celou populaci.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/12ZIcX52yh2D0al8QqRxRYdg_JspHdihB0GsYE9iekYs/edit?usp=sharing

Reagovat
ZJEV

To muselo dat spoustu prace a pritom takova blbost... Ne jako chapu, jak to myslis, ale takhle si muzes obkecat vsechno. Urcite je tady vice nakazenych nez je potvrzenych ale to, ze je skoro polovina lidi nakazenych je vysoce nepravdepodobne s ohledem na to, ze z testovanych je pozitivni pouze cca 6 %. 30 tisic neni zase tak maly vzorek. Navic se netestuji jen lidi s priznaky, ale i ti, kteri prisli do styku s potvrzenym a priznaky nemaji (Konecny), vetsina pozitivnich ma mirny prubeh. Takze v tom vzorku testovanych jsou zahrnuti i lide bez symptomu z prvni casti tve tabulky.

Reagovat
bobis21

Znovu - já neříkám že je polovina nakažených, já jen říkám, že 6% pozitivních testů neznamená, že v populaci nemůže být více než 6%. Já neříkám žádné konkrétní číslo, já jen říkám že nevíme a matematiky jsou možné i vyšší čísla.

Reagovat
ZJEV

Matematicky muze Liverpool jeste ztratit titul, ale realita je nekde jinde. Nechame toho, snad bude nakazenych co nejmene

Reagovat
protiproudu

Neuveritelna ignorace.

Reagovat
protiproudu

Tvoje pocity si strc vis kam.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nejsem Kahneman, ale díky za poklonu

Reagovat
rave

Reagovat
soukup

U nás (a vlastně skoro nikde) se ale netestuje náhodná populace. Testují se lidi, co mají příznaky, byli v rizikové oblasti nebo se přímo setkali s infikovaným. Většinou spíš kombinace těchto faktorů. To je jak kdyby jsi na HIV testoval jen drogově závislé bezdomovce, zjistil, že 6% jich to má a pak na základě toho tvrdil, že 6% celé normální populace má HIV.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
rave

Já ale netvrdím, že je u nás nakažených 6% z naší populace proboha. Jen jsem chtěl pomocí dostupných dat vyvrátit tu blbost, co napsal. Pokud je pozitivních jenom 6% ze vzorku rádoby nejrizikovějších lidí, tak ten zlomek bude celkově samozřejmě mnohem menší.

Reagovat
soukup

tak to pak jo

Reagovat
celeb

lenze vela krajin napr. pravidelne testuje urcite povolania, kde by ti to vyskocilo. Doktori, sestry, policajti, vojaci, ...

Preboha skuste trochu rozmyslat a neverit okamzite vsetkemu, co najdete na FB. To uz je snad milionty hoax a stale sa najde kopec ludi, ktori su zivnou podou pre tieto nezmysli.

Ano, je to z laboratorii Sorosa, ma premenit vsetkych ludi na homosexualov a zredukovat tak populaciu homo sapiens a skorigovat klimu na Zemi. Detekuje sa tak, ze zadrzite dych na 10 sekund, ak to dokazete, nemate ho. Je ako bezna chripka, media nas zbytocne strasia, je to demokraticky hoax, rusok a respiratorov je kopec, virus neprezije 26'C, vakcina tu bude za par dni, kreba kloktat Savom, ci podla odporucania Trumpa anti-malarika ako chloroquine fosfat (btw: vo svete uz zomrelo viacero ludi na tento skvely napad, ktory sam riaditel federalneho ustavu pre vyskum infekcnych chorob oznacil za 'anekdotu' a povedal, ze neexisuju ani naznaky toho, ze by antimalarika mohli nejako ovplyvnit pacientov chorych na COVID 19).

Reagovat
cink

cetto je legenda

Reagovat
mistr129

5 miliónů to teda není, ale ta čísla smrtnosti jsou brutálně nadsazená právě tím, že pozitivně testovaných je několikrát méně než pozitvních. V Itálii ty méně rizikové skupiny prostě vůbec netestují, viz

https://twitter.com/CarlosdelRio7/status/1239687226436583432

Reagovat
Busby babes

cituju z clanku: "

Please use the sharing tools found via the share button at the top or side of articles. Copying articles to share with others is a breach of FT.com T&Cs and Copyright Policy. Email licensing@ft.com to buy additional rights. Subscribers may share up to 10 or 20 articles per month using the gift article service. More information can be found at https://www.ft.com/tour.

https://www.ft.com/content/5ff6469a-6dd8-11ea-89df-41bea055720b

because the accuracy of the Oxford model has not yet been confirmed and, even if it is correct, social distancing will reduce the number of people becoming seriously ill and relieve severe pressure on the NHS during the peak of the epidemic.

"

cele je to jen teorie, kterou nemaji moc podlozenou. Ted ji teprve chteji zacit overovat testovanim protilatek u lidi a tim zjistit, zda jejich teorie je pravdiva nebo ne.

Reagovat
Busby babes

a jeste druha vec. Tam je nadeje jen v tom, ze by se podarilo nejak izlovovat protilatky a zjistit, co na to zabira, jak s tim telo bojuje. Jinak nevim, sice nema vetsina priznaky, ale je infekcni, takze to muze sirit dat... a to je problem.

Reagovat
smazaný uživatel

Do zápasu s Realom bol naozaj vynikajúci , je to záhada ...

Reagovat
John Obi Mikel

Však byl kritizovaný i před tím.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl a hodně. Posléze se však velmi dobře rozchytal. Myslím, že se sním i počítalo do další sezóny jako s "1".Zápas s Real ho úplně zničil. Není se co divit..být hlavní příčinou prohry ve finále nejprestižnější soutěže světa to by zamávalo s každým..

Reagovat
smazaný uživatel

Vybral si špatný zápas. Kdyby tohle udělal v PL proti burnley, tak už to každej zapomene

Reagovat
smazaný uživatel

To asi ano. Ta zátěž na psychiku musela být ale enormní vzhledem na velikost zapasu. Většina z nás předpokládala že půjde i do následující sezóny jako jednička. Potom udělal chyby i v přípravě a přišel Alisson. Díky bohu. Škoda že už nebyli peníze i na Fekira.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec na tom Liverpool vydělal. Ligu Mistrů vyhrál stejně a k tomu získal jednoho z nejlepších brankářů na světě. Zajímalo by mě, jak moc ty hrubky ovlivnilo to zranění hlavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Stězovat si určitě nemůžeme. Alisson je super. LM jsme vyhráli. Jen to trochu mrzí. Mít na postu brankáře větší kvalitu a nebýt zranění Salaha(který byl v té sezoně nezastavitelný) dost možná by jsme byli s Realem jediní obhájci LM. To už jsou ale jen konspirace.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Neutron

mne pride, ze Thibo by to v pohode ustal, este by z toho obvinil niekoho ineho si myslim

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Bundelsiga Reborn

Reagovat
Rudnevs

Pamätám si na ten jeho začiatok v Mainzi, tak nejak sa v tej bráne striedali “starci” Wetklo s Müllerom, až sa raz jeden zranil a druhý vykartoval, tuším v zápase proti Augsburgu tam dokonca musel do brány nastúpiť útočník Sebastian Polter (tréner už mal striedania vyčerpané). V ďalšom zápase už to prevzal Karius a už tam nikoho nepustil.

Ťažko povedať, čo s ním teraz bude... Neverím, že mu psychika dovolí vrátiť sa ešte na tú najvyššiu úroveň, ale niekde na docela slušnej úrovni by to dochytať mohol, trebárs opäť v Bundeslige alebo by mohol skúsiť opäť nejake zahraničie a spoznať viaceré kúty sveta.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná zkusí nějaký slabší tým/nováčka v Bundeslize, ale s největší pravděpodobností před sebou nebude mít dostatečně kvalitní obranu a jeho psychika dostane opět ránu. Možná se chytí v nižší soutěži, kdo ví.

Reagovat
Neutron

Take Taliansko...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždy, když o něm čtu, vzpomenu si na video od 442oons...

https://www.youtube.com/watch?v=zi9DWriyyuc

Reagovat
Ted Clubber Lang

Reagovat
smazaný uživatel

OT: nevíte, jestli je opravdu pro všechny fyzické osoby posunutý termín odevzdání daňového přiznání v ČR až na červenec?

Reagovat
Greny

tezko rici .. uz zase jednaji o dalsich zmenach ..

Reagovat
rave

Je to tak. Včera jsem pro jistotu volal na finančâk a potvrdili mi to.

Reagovat
Greny

fakt? ja bych teda na ne nespolehal.. vzdyt se ani po 14 dnech nevi zda je vubec nouzovy stav vyhlasen dle zakonu CR

Reagovat
smazaný uživatel

no četl jsem nějaké komentáře, že tam je vsuvka, že se to netýká normálních zaměstnanců pod smlouvou, takže když máš dvoje zaměstnání, tak si to podáváš sám a musel by sis to podat do konce března?

Reagovat
rave

Jako je dost možné, že ženská z okresu ví hovno. Každopádně tady píšou, že se to vztahuje na všechny:

https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2020/vlada-schvalila-liberacni-danovy-balicek-37844

Reagovat
Gazdo

My to snad nemyslime vazne s tym ze sme este neotestovali ani 5000 ludi

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no, neplač bača...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
insane

Co tak navrat do Nemecka? Nejakej Wolfsburg nebo tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi trošku nezaměstnatelny typek

Reagovat
rezba

Takovej o trochu lepší Kuča

Reagovat
jenage

Má dost podobné pohyby.

Reagovat
CHONG

Svým způsobem je to legenda, dvě takové hrubky v rámci jednoho tak důležitého zápasu, to asi historie moc nepamatuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel. Na něj se bude vzpomínat hodně dlouho..ta druhá se dá ještě jakž takž pochopit, ale to první..

Reagovat
CHONG

Mně ta druhá přišla ještě horší

Reagovat
smazaný uživatel

Ta druhá se stala spousta špičkovým gólmanům. Ale to první bylo úplně nepochopitelný. Však mu to hodil hned na nohu

Reagovat
CHONG

Já to beru tak, že ta první byla prostě zkrat, nějaký výpadek koncentrace, ale ta druhá byla neum a patlalství. Ale my na to ten rok vůbec měli kliku, proti Bayernu jsme postoupili taky díky neskutečné chybě brankáře.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fabec1222

OT: Tak co myslíte, že nám dneska zakážou? Bude to už ta úplná karanténa?

Reagovat
Greny

zmeni cas nakupovani pro duchodce

Reagovat
fabec1222

Mohli by jim zakázat nakupování v jinou dobu, takhle se stejně couraj venku po celej den.

Reagovat
smazaný uživatel

dal bych jim od 8 do 12 třeba a zbytek jim zakázal, protože stejně chodí, kdy se jim zachce

Reagovat
Godwinson

No, ja myslel, ze takhle to ma byt zamyslene s tim fungovanim. Az asi vcera jsem byl poucen, ze ne. Alespon se clovek pobavi.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kepy_FCB

Co mě nasralo že pendleři ve zdravotnictví a pečovatelé mají výjimku. Tak snad ji zruší aby mohli být platní tady.

Reagovat
Greny

vzdyt ti dementi chteji poslat doktrory atd do ITalie a Spanelska

Reagovat
iamek

Proč lžeš?

Reagovat
Greny

uz rozhodli ? rano se psalo ze se to zvazuje

Reagovat
iamek

Bylo to ihned vyvraceno. Pošle se tam zdravotnický material, protože ČR už konečně solidně rozjela výrobu + se dari nákupy.

Reagovat
Greny
Reagovat
fabec1222

btw Kde tu mám ty ostatní studenty VŠ? Jak to u vás vypadá? U nás na UJEP zatím odklad odevzdání diplomek o měsíc

Reagovat
smazaný uživatel

Na vše se nic nemění, žádné posunutí niceho, od dubna můžou být státnice, což nějak nechapu jak, když jsou školy zavrene

Reagovat
smazaný uživatel

U nas zase vraj stanice online a bez posunu terminov?

dufam ze, to nie je pravda.

Reagovat
fabec1222

Online? Jakože si dáte hovor po skype, ty si vylosuješ na dálku otázku a pak si to najdeš na netu?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Hráči Barcelony odmítli snížení platů

Barcelona vydává královské sumy na platy svých hráčů a tak tomu bude i nadále. Vedení katalánského klubu mělo v plánu snížit náklady a v době pandemie koronaviru ušetřit na mzdách, sami fotbalisté ale něco takového odmítli.

Víc než jen klub

Reagovat
Greny

no a? pokud maji individual tak furt trenuje a neflaka se

Reagovat
smazaný uživatel

a víš že klub na tom tratí miliony? Viděl si jak se zachovali třeba hráči v BL?

Reagovat
Greny

nikdo kluby nenutil, aby ji davali takové palky na platech .. tak ted at prijmou odpovednost...

videl nekde se domluvi, nekde ne ...

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle se shodnem, je to na domluvě, Tohle bylo jenom takový rejpnutí na to jejich heslo

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
valloire

srdcaři

Reagovat
smazaný uživatel

Ja pevne verim, ze si nechaji hraci vyplatit od Barcy 100%, ale 90% obratem zaslou na boj s koronavirusem

Reagovat
valloire

tomu bych vůbec nevěřil efendi

Reagovat
Puskas

Reagovat
Rudnevs

Tak že vraj ho chce Hertha.

Reagovat
Giovanni

Honba za titulmi a tým aj samozrejme,že za peniazmi priviedla kluby do situácie,že sa predbiehajú vo finančných výškach zmlúv,ktoré ponúkaju často aj hráčom,ktorý si take zmluvy absolutne nezaslužia a to už ani nehovorím o číslach,ktoré lietaju medzi klubmi v prestupových obdobiach,Real a Barca to sú hlavný hráči v tom prehnitom orchestry,ich nezastaví žiadný virus...Som presvedčený,že ani jeden z momentálne označovaných hráčov "najlepší,najvätší,najtalentovanejší atď..."na Svete není hoden takých peňazi ktoré im samotným vyplácaju,alebo pýtaju za nich pri prestupoch,je to začarovaný blúdny kruh...A ten je ten imaginárný vírus na ktorý môžu v budúcnosti ľahko zdechnuť....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele