ZÁVĚREČNÉ DRAMA NA STRAHOVĚ

06.11.2003, 19:48
Aktuality
Další slávisticko - balkánský souboj, první zápas Slavie ve druhém kole Poháru UEFA proti Levski Sofia, skončil tentokrát lépe pro hostující Bulhary. Na Strahově uhráli remízu 2:2 a do odvety si odváží velmi cenný výsledek...

Utkání začalo ve velkém tempu a především hosté byli zpočátku nebezpečnější díky rychlým brejkům. Nejprve se v 10. minutě řítil nikým neatakovaný Ivanov na brankáře Černého, který dostal přednost před Kozáčikem, kvůli jeho reprezentačním povinnostem, jež ho čekají se slovenskou jedenadvacítkou, ale ten jeho pokus bravurním reflexem kryl. Poté měli hosté další šanci ve 12. minutě když Kolevova střela z vápna jen o kousek minula Černého bránu.

Skóre zápasu se ale poprvé měnilo na druhé straně již o deset minut později, to po centru z pravé strany přizvedl míč hlavou brazilec Adauto a Kuka se zblízka nemýlil - 1:0. Avšak hosty inkasovaná branka nijak nerozhodila a nadále hrozili z nebezpečných brejků. Nejprve Ivanov hlavičkoval těsně nad a za pouhé dvě minuty zahrozil Angelov střelou z osmnácti metrů.

Ve 31. minutě měla Slavia druhou velkou šanci. Adauto přihrál kolmicí Pitákovi, který obešel Stankova a ocitl se sám před brankářem, ten jeho střelu vyrazil opět před Pitáka, který ale metr od brány nestačil zakončit. Ve 43. minutě mohl svůj druhý gól vstřelit Kuka, ale centr Gedeona z pravé strany trefil v pádu těsně vedle levé tyče.

Druhý poločas začal náporem Slavie, v 58. minutě se skvěle hrající Piták dostal po patičce Adauta na velké vápno, ale jeho bombu zblokoval jeden z bránících hráčů. O deset minut později zahrozil opět Ivanov, jehož dělovku z hranice šestnáctky vyrazil Černý.

V 70. minutě se radoval celý Strahov, když Adam Petrouš po centru Adauta rozvlnil síť, ale gól bohužel nebyl pro velmi sporné postavení mimo hru uznán. Skóre se měnilo až o sedm minut později. Domácí obránci nechali do vápna trestuhodně projít Temileho jehož střela se odrazila k úplně volnému Ivanovovi a ten nadvakrát dokázal uklidit míč do brány – 1:1.

Aby slávistické smůly nebylo málo, dostal v 80. minutě Piták druhou žlutou kartu, ale červená následovala až po upozornění čtvrtého rozhodčího po pěti minutách. Naprosto katastrofální závěr slávistického týmu dokonal vlastní gól obránce Müllera v 90. minutě . Naštěstí hned po rozehrání nachytal bulharskou obranu v nedbalkách Fořt a srovnal na konečných 2:2.

I když dokázali slávisté v poslední minutě zápasu vyrovnat, budou to mít v odvetě velmi složité. Soupeř ukázal velkou fotbalovou kvalitu a Slavia se budou potýkat i s vlastními problémy v sestavě. Především v záloze zůstává při absenci Pitáka, zaviněné vyloučenim velký otazník.

Autor: Lukáš Soudek

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Adam

Včera mi trošku Slavia zkazila naladu.Příšel jsem o penizky.

Můj tiket:Feyenoord:Teplice 2, FC Valencia - Maccabi Haifa 10,AS Řím - Hajduk Split 1, Villarreal - Torpedo Moskva 1, Celtik - Anderlecht 1, Panionios - FC Barcelona 2 - všechno mi výšlo, to bych tam ale nesměl mit jedničku na Slavii. Vsadil jsem 500 Kč, měl tam pár tisicovek, ale kromě Adauta mi to asi nikdo nepřál. Snad příště.

Reagovat
PJ

Tak to by mě asi pořádně nas.... Kolik že si měl tu výhru? A jakej byl kurs na Teplice? Asi pěknej :-) Mě jeden tiket vyšel, měl sem pět zápasů LM, ale sem chudej student, tak sem dal jen za dvacku a beru 250... No, lepší než drátem do voka :-)

Reagovat
HOST*Adam

Jsem taký chudej student. Záčal jsem sázet za 20, pak za 50.Vždycky sázím pouze tolik, co jsem třeba výhral (abych nebyl v minusu). Na ligu mistrů jsem měl dva tikety. Jeden za 50, ten mi vyšel 500Kč, druhý za 500Kč, bylo tam něco přes devět tisíc. Teplice měli asi 2.4. Dneska Baník 3.5, ale mám trošku strach. Tata si ho ale dal.Zatím parada. Tak zdar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele