Zástupci Slovanu Bratislava jednali na Letné

18.12.2007, 18:17
Aktuality
Vedení pražské Sparty vedlo během úterý jednání s viceprezidentem Slovanu Bratislava s Ľudovítem Černákem ml. a generálním ředitelem Dušanem Tittelem. Předmětem rozhovorů byly tři témata: spolupráce obou mládeží, rozlučkový zápas před uzavřením starého stadionu na Tehelném poli a zájem Slováků o některé hráče Sparty.

Slovan má velký zájem vybudovat mládežnickou akademii, která by dodávala talentované fotbalisty pro první tým. Sparta má toto hledisko zajištěné, a proto zástupci Slovanu přijeli čerpat cenné zkušenosti. Podle Dušana Tittela by případná spolupráce se Spartou byla pro slovenský tým velice prospěšná.

Bratislavský klub by rád ve svém celku rovněž přivítal několik letenských hráčů. Trenéři se především zajímají o bývalé či současné slovenské reprezentanty, kteří se nedokázali prosadit do základní sestavy. Podle neoficiálních informací se Slovan poptával po Kozáčikovi, Kóňovi a Žofčákovi.

V závěru slovenský klub předložil nabídku odehrát na Tehelném poli závěrečný zápas před uzavřením stadionu a začátkem výstavby nového národního stánku. Podle prvotní představy Slovanu by nejprve nastoupili poslední federální mistrovské sestavy a ve druhé části by hráli současní hráči.

Dušan Tittel považuje úterní jednání za velmi prospěšná a věří v pozitivní výsledek. I druhá sparťanská strana podotkla, že bude takovýmto nabídkách i nadále naslouchat. "Potkáváme se se zástupci mnoha klubů a Slovan Bratislava je jedním z nich. Jsme otevření všem jednáním," řekl pro EuroFotbal.cz ředitel komunikace Jakub Otava.

Autor: Pavel Janega / slovanfutbal.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ti Slováci už taky neví, kam by se vetřeli

Reagovat
smazaný uživatel

vies co je spolupraca?ked nie tak zavri tlamu nobend!

Reagovat
smazaný uživatel

tvoje meno vystyhuje...

Reagovat
smazaný uživatel

honajzer ty si hovado

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodně ale at si Sparta s vama klidne spolupracuje pro jen a jen dobre

Reagovat
smazaný uživatel

ved prave nase talenyt bude mat ona :( ajtak ja niesom z bratislavy ale branim Slovensky Narod ;)

Reagovat
smazaný uživatel

vase talenty? talent z bratislavy omg ...

Reagovat
smazaný uživatel

ved aj v ba sa hra futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Není nad Spartu a její nákupy Žofčák přišel jako hvězda a eště nehrál

Reagovat
Kapřík

To máš bohužel pravdu. Ty letní nákupy záložníků jsem nějak nepochopil.

Reagovat
smazaný uživatel

Dovol abych tě vyvedl z omylu Igor Žofčák po svém příchodu tuším že z Ružomberka odehrál za Spartu několik utkání i když většinou jako střídající hráč. To že v těchto utkáních nic nepředvedl, ale ani drasticky nepropadl je samozřejmě věc druhá.

I já jsem dle jeho pověsti čekal, že se usadí v základu a týmu pomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

pojdu na hostovanie do slovana

Reagovat
smazaný uživatel

...když se sparta bude rušit?

Reagovat
Kapřík

Copak tím chtěl asi autor říct? Něco jako, že trapnost je jeho posláním?

Reagovat
smazaný uživatel

Nesnášet spartu není trapnost, ale dar prozřetelnosti Čím méně sparty, tím líp pro český fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, ty jseš ale trotl. No, nic. Až půjdeš na střední školu, možná dostaneš více rozumu

Reagovat
smazaný uživatel

Jen by mě zajímalo, co z tý tzv. spolupráce bude mít Sparta? NIC.

Na ten zápas snad nepřistoupí, stejně by si tam vyslechla akorát nadávky od diváků.

Jen by bylo dobrý, kdyby se zbavila toho dřeváka Kozáčika, to je snad jediný pozitivum. A ani ostatní slováci kromě Kisela se nijak výrazně neprosadili, takže klidně prodat. Žofčák nedostal pořádnou šanci a byl to klasickej nákup na ho*no. Kóňa se mi sice líbil, když hrál, ale taky moc šancí nedostal. Navíc je po zranění a přes Abrahama a Huška by se do sestavy nedostal. A než aby na lavičce seděl Zabavník, tak je lepší, když tam bude nějakej mladej odchovanec.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas ve všem

Reagovat
smazaný uživatel

Spolupráce těchto klubů by byla jen dobrá. Nebýt dvou volů mohla být dodnes společná liga a je nás mnoho co jsme zůstali Čechoslováci.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdělit se chtěla většina Slováků, o dvou volech to teda rozhodně nebylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Když už jste to načali, tak to bylo o jednom (jak vy říkáte) "volovi", kterej oblbnul většinu Slováků. Klaus jenom rychle odpískal bitvu, která byla jasná hned od začátku - nebylo reálné, aby se ze všech stali Čechoslováci.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozpadl se Sovětský svaz, rozpadla se Jugoslávie a udržení Československa nebylo reálné, byť by si to přálo vcelku dost lidí na obou stranách. Ale impuls rozdělení přišel ze Slovenska, navíc to tam v té době bylo cíleně živené popolistickou rétorikou jako životně nezbytné, jinak katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

Taktak, cituješ budoucí učebnice dějepisu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem jen zvědavý, jak dlouho taková spolupráce Spartě a Slovanu vydrží. Většinou to skončilo už na začátku a zbylo spoustu vzletných nicneříkajících prohlášení a skutek utek.

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna by bola celkom yaujímavá spoločná československá liga napr. 7 českých a 5 slovenských tímov...aspoň na 1 sezonu ako, na skúšku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele