Zástupci evropských lig jsou tvrdě proti plánům FIFA na rozšiřování turnajů

03.05.2018, 20:05
Aktuality
Zástupci elitních evropských lig se postavili proti návrhům ze strany světové fotbalové federace FIFA na zavedení nových případně rozšíření stávajících soutěží národních týmů. Jde především o světovou ligu národů a mistrovství světa klubů.

Návrhy na zavedení Světové ligy národů představil nedávno prezident FIFA Gianni Infantino. Ten také přišel s nápadem rozšířit současné mistrovství světa klubů na 24 týmů s tím, že by se hrálo jednou za čtyři roky.

FIFA měla dostat nabídku od investorů, kteří by za práva k těmto soutěžím zaplatili astronomických 25 miliard dolarů. Zástupcům evropských lig se ale takové plány vůbec nelíbí. "Představit dlouhodobý plán na 12 let s takovou spoustou nedostatků a nejasných informací mi přijde jako "plechovka s červy"," konstatoval prezident sdružení evropských lig Lars-Christer Olson.

Kromě dalšího zahuštění termínové listiny se také sdružení obává toho, že příliv odměn pro nejúspěšnější kluby ještě více rozevře nůžky mezi absolutní elitou a kluby, které se na turnaj nedostanou.

Především ale upozorňují na nedostatečnou transparentnost při rozhodování bez toho, aby byly návrhy důkladně prokonzultovány se všemi zúčastněnými stranami. Takové jednání označila organizace, která sdružuje zástupce 32 zemí, za připomínku toho jak se chovala "stará FIFA" za éry Seppa Blattera.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je dobře. Žádný rozšiřování a tahání peněz na úkor fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

To už se bohužel stalo u MS a nikdo proti tomu nějak výrazně nebojoval.

Reagovat
smazaný uživatel

U MS ne, Euro se rozsirili a je to peknej bordel ten novej system.

Reagovat
GabrielBatistuta

Průser je,že za jeden,nebo dva cykly řeknou,že je to bordel a zase to rozšíří,aby to dávalo smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a mohla by hrát třeba celá evropa. Zrušíme kvaldu a je to. Jako jestli nusí mít 24 týmů tak ať udělaj 8 skupin po třech, z každý postoupí 2 a můžeme se bavit dál.

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

jebat toho holohlavého debila. ať si strčí svoje velbloudáře nebo rákosníky i s 25 miliardama tam kam slunce nesvítí.

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
Azazelo RD

Do Jablonce?

Reagovat
smazaný uživatel

Když losoval míčky tak byl dobrej, ale teď jako šéf FIFA je hroznej.

Reagovat
TheMally11

Evropa

Reagovat
smazaný uživatel

Netrapci!

Reagovat
smazaný uživatel

Světovou ligu národů a mistrovství světa klubů ať si upravují jak chtějí, ale MS se 32 účastníky a EURO pro 16 týmů nikdy nic nenahradí!

Reagovat
fabec1222

Už je nahradilo MS se 48 týmy a ME s 24 týmy

Reagovat
smazaný uživatel

Ve smyslu kvality rozhodně ne. Zvlášť tyhle konkrétní počty nepředstavují turnajový systém, ale hloupý paskvil. Poslední euro to ukázalo jasně a jestli budou na MS48 ty plánované "skupiny" po třech, tak tam to bude ještě markantnější...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude,to bude super,měli by rozšířit i ME na 48

Reagovat
smazaný uživatel

Euro by mali rozšíriť na 62 mužstiev, pretože 64 je až moc logické číslo. Európske tímy budú na základe FIfa Coca Cola Rankingu doplnené o jednoho zástupcu z každej konfederácie a ďalšie doplní Pepsi interkontinentalna kvalifikácia. Turnaj sa bude hrať v Emirátoch pred piatimi divákmi oblečenými v závesoch. Systém je jasný, 31 skupín po dvoch, každý s každým 5 zápasov, aby sa viac zarobilo a postupujú všetci, nasledovať bude ďalšia skupina, tentokrát v Katare a v kombinácii s Play off nám vzíde finálových 18 tímov, vznikne tak teda malé ME.

Reagovat
GabrielBatistuta

Přesně,tohle mi přijde nejrozumější. Nebo zrušit ligy a hrát jen nějakou celosvětovou ligu národů. Že by se utkávaly státy,co spolu sousedí a postupně by vzešel mistr planety. A kdyby se ten formát dobře upravil,tak by nakonec mohl být i intergalaktický superpohár.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Star Treku hovořili o vesmírném mistrovství v hokejbalu

Reagovat
GabrielBatistuta

Nesnáším věci jeko star trek,star wars a další píčoviny.... Ale jestli tam propagujou věci jako meziplanetární pohár cvrnkání do pecek od třešní do jamek způsobených chybně vypalenými náboji při lovu na kachny,tak jsem pro a okamžitě začnu sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že i Klingoni tam hráli

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,mělo by se udělat MS pro hráče bez klubové příslušnosti,aby kluby neměly pořád ty své nesmyslné protesty

Reagovat
smazaný uživatel

Anebo udělat rovnou mistrovství Afroeuroasie

Reagovat
smazaný uživatel

he better shuffle his balls.......

Reagovat
Hany45

Gianni Infantino... vždyť on to dělá dobře, on ten fotbal má rád !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele