FIFA dostala meganabídku za práva k MS klubů

10.04.2018, 21:55
Aktuality
Zatím neznámá investiční skupina údajně nabídla mezinárodní fotbalové federace FIFA 25 miliard dolarů za práva k pořádání rozšířeného mistrovství světa klubů a nové soutěže pro národní týmy. Píší o tom New York Times.

Gianni Infantino, prezident FIFA měl s nabídkou seznámit účastníky kongresu, který se nedávno konal v Kolumbii.

Infantino však neodhalil identitu údajného investora. Pouze uvedl, že jde o konsorcium ze středního Východu a Asie. V případě, že by FIFA na nabídku kývla, ztratila by většinu rozhodovacích pravomocí, včetně prodeje vstupenek či vysílacích práv, sponzorských smluv a určování místa konání.

O reorganizaci současného mistrovství světa klubů už FIFA několikrát přemýšlela v minulosti. Aktuálně se ho účastní šest šampionů jednotlivých kontinentů a tým z pořadatelské země.

Podle jednoho z návrhů by se od roku 2021 mohl hrát turnaj se 24 účastníky - 12 z Evropy, 5 z Jižní Ameriky, po dvou z ostatních konfederací plus pořadatel.

S návrhem už však vyjádřila nespokojenost Evropská klubová asociace (ECA), která je proti rozšíření této soutěže kvůli neúměrnému nárůstu počtu zápasů.

Co se týká soutěže národních týmů, tak UEFA brzy spustí projekt Ligy národů, která nahradí přátelské zápasy, přičemž podobná soutěž se připravuje i v rámci CONCACAF. S tím, že existuje možnost rozšířit ji časem na celý svět.

Autor: Jiří Fišara / espn.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
fabec1222

Asie , takže ideálně čas zápasu tak 8:00 - 10:00

Reagovat
exot12

Môžeš ponúknuť viac a môže sa hrať podľa teba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Trefně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
C-M@ster

A na TV Barrandov se Soukupem jako komentátorem + ve studiu s elektronickou tabulí

Reagovat
Spalovač šancí

Ideální čas. Člověk vstane a může hned jít koukat na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

pokud si na dávkách tak jistě

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Reagovat
smazaný uživatel

pridem rano do prace, urobim kavu, pripravim sa na hodinu a medzitym mi v pozadi bude bezat fc nauru - manchester city))))

Reagovat
LeonardoUžoa

Jen ryzujte prasata, ryzujte. Nikdy nemate dost.

Reagovat
OnderCZ

Pořád to bude jen takový doplněk všech soutěží, který nikdo nebude brát úplně vážně. Champions League je jedinečná a v novém formátu už to v podstatě bude tzv. "superliga", o kterou těm největším klubům jde. A pořád je to cestování jen po Evropě, žádné dlouhé štreky, pokud vynecháme pár extrémních případů.

Reagovat
Benfica

jedinečnosť už dávno pominula.. stáva sa z nej čoraz viac Liga Šmejdov..

Reagovat
smazaný uživatel

Neznama investicni firma : Mafie a.s.

Reagovat
oli9

MS klubů fraška už ted mají ty evropské kluby tolik zapasů.... uz ted je to tam jezdit za trest ...

Reagovat
El Campeon

to je blbost

Reagovat
alias

naopak super nápad, kdyby se to hrálo každý rok v létě, před sezonou. Stejně všechny velké kluby hrají předsezonní turnaje v Americe nebo Asii tak místo toho by se hrálo MS klubů. Nahradilo by si International championship a mohlo by se hrát střídavě v ASII a USA

Reagovat
smazaný uživatel

Strašná blbost. Původní Superpohár měl smysl, hlavně v dobách, kdy nejlepší Jihoameričané zůstávali doma a šlo o vyrovnanou konfrontaci šampionů dvou fotbalově nejsilnějších kontinentů. Už současné MS klubů je zbytečně dlouhé a s 24 účastníky by se hrálo kolik, 3 týdny? Navíc někde v Kataru v prosinci nebo lednu, Účastníci z Anglie nebo Španělska by si museli odložit 4-5 zápasů v domácích soutěžích, ti by do toho určitě šli s nadšením.

Reagovat
Vasil

Nezapomeň že pro úžasné zimní MS se plánuje v evropských ligách přestávka. Za pár miliard se z výjimky může stát tradice a zimní superliga v Kataru je tady

Reagovat
ttopi

Něco mi na tom smrdí. Jde o velký prachy, ale úplně si nemyslím, že by to fotbalu prospělo.

Reagovat
ttopi

Něco mi na tom smrdí. Jde o velký prachy, ale úplně si nemyslím, že by to fotbalu prospělo.

Reagovat
REPLIKATOR

Peníze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele