Zaniolo má zaječí úmysly a chce změnit dres, AS Řím registruje první nabídky

23.01.2023, 10:17
Aktuality
Nicolo Zaniolo (© AFP)

Nicolò Zaniolo je terčem přestupových spekulací a vše nyní přiživil svou žádostí z konce minulého týdne. Třiadvacetiletý záložník by z hlavního města rád odešel a zamířil do Anglie, nabídky za hráče potvrdil i trenér Giallorossi José Mourinho...

O Zaniola se zajímají Tottenham a Arsenal, situaci sleduje rovněž West Ham a tiskem proběhly spekulace o Newcastlu United. Pro nápadníky je atraktivní i stávající fotbalistova smlouva, ta běží jen do června příštího roku.

"Ředitel se k tomuto tématu vyjádřil a podle mě udělal správně. Nejdůležitější věcí je to, že máme tři body a hráli jsme jako tým. Mám svůj názor a cítím to tak, že i 1. února bude hrát zde. Nicolò chce odejít, uvědomuji si to, ale takhle to cítím," prohlásil Mourinho.

Italský reprezentant už vedení požádal o uvolnění a z tohoto důvodu nebyl zařazen do nominace na včerejší utkání proti Spezii. AS Řím vyhrál 2:0 a posunul se na čtvrtou příčku tabulky.

"Chce odejít a to nám také řekl, neznamená to ovšem, že doopravdy odejde. Je to důležitý hráč a má vysokou cenu na trhu. Na stole leží několik nabídek, které neodpovídají jeho hodnotě," prozradil dále portugalský kouč.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (34)

Přidat komentář
$dolar$

Mrzi me to, mohl byt budouci legendou tymu, ale fotbalove je hodne precenovanej a jeste IP k tomu.

Reagovat
Kenneth

Tak uz sis nasel dalsi tym?

Reagovat
Kily

vždycky fandí/přeje těm, kde trénuje Mourinho, ne?

Reagovat
Zemun

Tak už len ta Plzeň a a Přibram chýba

Reagovat
Largo

Všeho dočasu.

Reagovat
jaris7

Reagovat
Kucka

V Tottáči by si stejně moc nekopl, ne? Základ jasně Kane, Sonny, Kulu, na lavičce pak Richarlison, Gil, nahoře zahraje i Perišić...

Reagovat
Csaplárova past

do WHU dnes nikdo nepůjde, zvlášť, pokud jsou mezi zájemci Newcastle nebo Arsenal

Reagovat
FC Porto FC

Myslel sem ze Zaniolo dá AS trochu víc..

Reagovat
johan14

Technicky skvelý futbalista, no palič prvotriedny. Keď príde solídna ponuka, tak by ho mali streliť. Možno by aj jemu pomohla zmena, no v PL musí makať celý zápas, čo nie som si istý či mu bude po vôli.

Reagovat
Emmett Brown

V hlave prázdno, obe kolená operované, pohľad na jeho hru ma už rok frustruje, nazdar...

Reagovat
smazaný uživatel

Protože ho od samého začátku žeru a těžce nesu, jak se celá situace po těch zraněních vyvinula, vybliju to ze sebe.

Ten krok zůstat mimo kádr byl špatný, ale je zvláštní, že až do odjezdu na zápas trénoval s týmem.

Vigo mu valí klíny do hlavy, je mu letos 60, možná honí poslední kariérní kšefty, z jeho klientů mu už zarobí jen Nico nebo Gnonto. Jeho pseudohvězdná matka a tata - neúspěšný fotbalista asi taky tlačí na pilu. A víme, že Nico není nejostřejší tužka v penále, do toho jeho románky, sračky na IG, Tommasso s bývalkou.

Nicméně v mých očích mohl klub celé situaci zamezit a měl na to dost času.

Po jediném roce mu management zvýšil (jasně, ti lidi jsou pryč, ale klub je stále klub) mzdu ze 700k na 2,5 mil v čistém. V té době to byla 10. nejvyšší mzda v kádru, stejně jako teď. Jenže tehdy jsme platili Daniho, Džeka, Pastoreho, Kolarova, Veretouta. Dneska je to krom Tammyho, který bral v Chelsea 1,9 mega čistého (!) taky Pelle, Mancini.. a to navýšení prostě bylo příliš razantní po jediné sezóně, jakkoli jsme si od něj všichni slibovali velké věci.

S tím Pinto měl pracovat od samého začátku. Hned po návratu po prvním ACL mu měl nabídnout rozumné navýšení, např. na 3,2 nebo trochu více a výkonnostní bonusy, to cše minimálně do roku 2025 nebo 2026. Aby cítil tu jistotu, důvěru klubu. Koneckonců Nico vypadal v tom marasmu závěru Fonsecova působení slušně a měl 69 minut na G/A, ačkoliv jako střídající hráč, což má svá specfika. A měl to udělat i s rizikem, že Nico prostě neporoste. Že už to nebude on. Přinejmenším by měl další 3 roky klid a svou cenu by Nico měl pořád, díky délce kontraktu. Existuje taky možnost mzdu ročně zvyšovat, i to se dá zasmluvnit.

Ale rozhodl se nejednat, radši počkat, až se vrátí, tehdy to dávalo větší smysl, je to hodně o intuici a zkušenostech, protože mu muselo být jasné vzhledem k platové struktuře, že o prodloužení se bude stejně jednat a že o trojku si asi neřekne, tím spíš, když ho Mancini povolá zpět do repre a třeba bude hrát obstojně. Už loňské léto se na něj ptal Tottenham, Juventus, kdyby přilétla nabídka ve výši 40-45 mega, což byla opět proklamovaná cena v médiích, Pinto by to s radostí potvrdil smskou během ranního sraní. Když dáš mladému tuzemskému hráči takovou cenovku, nemůžeš mu z 2,5 nepřidat aspoň 1-1,5. Navzdory výkonům. Nebo ho měli prodat v létě, což by mu ale tifosi, kteří dnes pískají, tehdy neodpustili.

Další kdo chyboval, je Mour. Protože jeho tréninky nejsou orientovány na útočnou fázi a v zásadě nedělá nic pro to, aby rozvíjel jakýkoliv talent v hraní fotbalu a vlastně jakékoliv útočné činnosti, jeho jediným nástrojem je hráče stavět pořád dokola co nejvíc to jde.

Takovým způsobem lze celkem efektivně rozvíjet beky, ale s těmi pracuje tréninku více, a hráčům s přirozenou herní inteligencí jako Totti, Pirlo, to rovněž pomůže k růstu. Jiní hráči potřebují vedení a bez něj to nikam nevede. Měl ho hrát v EKL a pravidelně rotovat v lize, kde mu to šlo méně, skoro vůbec, s kýmkoliv.

Kdyby nebyl Pelle rodilý Říman, už by v AS nebyl poté, co byl prodloužen až necelý rok před koncem smlouvy. Naštěstí jeho agent není debil a moc dobře věděl, že jinde, nedej bože v Anglii bude Lolo hořet.

Z pozice Říma je Nico ten nevděčný, na něhož jsme dva roky čekali, ale kdyby na něho klub skutečně sázel (btw Strootmanovi jsme nabídli prodloužení během prvního zranění a bylo to podle mě správně, on ale odmítl), už je podepsaný a smysl to mělo, i kdyby byl na prodej, protože jen tak lze za hráče dostat adekvátní sumu. Ne s 18 či 12 měsíci do konce. Za mě muselo být jasné, že Vigorelli na úlevy nekývne a že to skončí takto.

Samozřejmě v půlce sezóny si dupnout, protože na něho pískli a protože se mu nedaří, je taky nesmysl. Ale jak píšu výše, nechává se nejspíš hrubě ovlivnit. Koneckonců sám sice maká, dře, ale v jeho hře se moc nemění a přizpůsobit se okolnostem a modelu hry moc nezvládá. Je to i o něm.

Pinto se snad poučí. Jaká je vlastně situace? Tedy asi, protože všechno kromě toho, že Nico je vyřazen ze zápasové sestavy a že Vigo je v Londýně je pouze spekulace.

Osobně nevěřím, že Tottenham ještě zvýší nabídku, protože už prý zkouší hráčskou náhradu v podobě totálně nulového Gila (který je navíc ze Sevilly ), navíc nikdo neví, jestli Paratici zůstane a totéž platí o Contem.

Spekulovalo se o Brightonu, ale i když věřím, že De Zerbimu by se další hráč hodil a něco by z něj vytřískal, oni nakupují jinak a za méně.

West Ham je zoufalý, ale ta klauzule o 30 bodech do konce roku jasně říká, že víc nedají. Ligu udrží i s Moyesem a tímto kádrem a dále si ho bude stavět nový manažer.

Leeds prý nabídl 34 na dřevo. Nevím, o co víc si Pinto myslí, že dostane, ale toto je strop, je-li to reálné. Ale pochybuji, že na to Nico kývne, protože třicetimilionový Rodrigo bere 3,3, nikdo víc a o udržení se mu asi nechce hrát.

Newcastle zatím nic konkrétního, přes Almirona by si stejně teď nekopnul a Arsenal si najde jinou cestu. Že chtěli poslat 50-60 za wonderboye z UA neznamená, že pustí půlku za Itala bez čísel a zkřížených vazů, aby seděl celý rok za Sakou a 4 mega by taky nedali, to mají jen 3 draze koupení hráči, Saka bude po prodloužení čtvrtý.

Juventus je ze hry a nakonec mu zbývá Milán, kde by sednul pěkně, myslím, a Pioli by s ním uměl pracovat, navíc by si ještě půlrok užil se svým idolem Zlatanem. Jenže po CDK Maldini těžko teď pošle dalších 30, ty zmiňované nabídky ve formě hostování s opcí 22 jsou asi strop co může/chce nabídnout. A 4 míče hned mu asi taky nedá. Nejspíš taky chtěli čekat na léto.

Co řekl Mou, má velký smysl, nakonec to dopadne tak, že si Vigo i Nico ověří reálnou hodnotu na trhu, Pinto radši prodá Ibaneze v létě za čistých 50 a možná půjde jinou cestou, pokud nějak urveme CL, a Nico po pohovoru na koberečku a v kabině sklopí uši a bude rád, že ho tým vezme zpátky, Mou bude rád, že ho má k dispozici a třeba se něco zlomí v jeho hře, nevěřím, že je úplně ztracený případ. A v létě ho buď prodloužíme za rozumnější peníze, než o kterých se psalo, třeba jen do 2026 a zrovna půjde, nebo až za rok. Nebo vůbec.

Možné je vše.

Omlouvám se za dlouhý post, daje!

Reagovat
smazaný uživatel

Uvědomuji si, že ho 90% romanistů odepsalo a o jeho návrat do sestavy nestojí.

Reagovat
Truffaldino

Já bych raději viděl odchod Nica do zahraničí, myslím že Leeds by pro jeho další rozvoj nebyl špatný (sám se ale vidí určitě výš a s platem by byl problém), byť ta nabídka oficiálně nepřišla a jen se o ní spekulovalo, konkrétní byly doposud snad jen WH s nějakými dvaceti a Slípky s opcí, kde ale pravděpodobně skončí Conte i Paratici a nemyslím, že by v tuhle chvíli jeho přestup Levy posvětil. Zároveň bych ho chtěl vidět v Miláně, protože by nám mohl ukázat, jestli byla chyba v Nicovi nebo jinde, ale tam opět nesedí do platové struktury.

Jinak ta jeho žádost o vyřazení mi přijde v pohodě, tým ho dal oficiálně na přestupovou listinu a těžko by se koncentroval na zápas. Pokud nepřestoupí teď, tak se zase vrátí bez problému k týmu a bude se půl roku v poklidu řešit co a jak dál.

Líbí se mi tvůj pohled na věc a určitě souhlasím s předposlední větou, která to tak nějak celé shrnuje

Reagovat
smazaný uživatel

Byl by trochu šok, kdyby podepsal v Miláně za 3,5 mil s bonusy třeba. Pak by to znamenalo, že ten problém je skutečně s Pintem a že Nico fakt chce jen změnu, spíš než prachy, což by vzalo vátra z plachet mnoha haterům.

Bennacer teď dostal 3,8 a bonusy, pokud vím, postupně ti hráči budou za podobné částky prodlužovat, Tonali, Kalulu, Leao dostane 7.

Nicméně Milán ho teď nekoupí, nejdřív v létě. Psalo se o výkupu povinném v případě kvalifikace do LM, což nemusí být úplná jistota. Bez peněz z LM by ho mohli koupit nanejvýš v případě prodeje Leaa. Taky by se klidně mohlo stát, že se vrátí v létě po slušném půlroku s Piolim a Zlatanem, Tottenham nenabídne, Milán bez LM nenabídne, angláni málo a my tu LM budeme mít a prodloužíme ho.

Uvidí se.

Reagovat
PP

Já se přiznám, že před zraněním jsem ho žral a moc jsem ho chtěl před Odegaardem k nám na jeho pozici. A nehraje on primárně podhrot či AM? Proto trošku nerozumím té zmínce o Sakovi, protože si ho na křídle nevybavuju.

Reagovat
kopajda

ty vole prodejte ho hned z fleku tech 40 mega a zdarec

uz ma snad dve operace kolene a v hlave vymeteno jako nainggolan

oba na hristi vyjimecni ale mimo hriste je nechcete

pripomina mi v necem i strootmana ktery byl kratkou dobu nejzadanejsim zaloznikem ale neprodali ho a pak se zranil a ty prachy uz nikdy nevideli

Reagovat
smazaný uživatel

Mi teda osobně bylo úplně jedno, že Radja kuří a chodí na párty, na hřišti nechal víc než ostatní.

Kevin už po zranění fyzicky nebyl tam, kde dřív, chyběla mu vždycky půlsekunda a ty míče, které dovedl získat předtím, už prostě nestíhal a celá jeho hra se sesypala. I tak si myslím, že se mohl klidně přesunout na DM a trochu změnit styl hry, Keita to pak odehrál velmi dobře. Po těch operacích už nějak zásadně zraněný nebyl až do zimy 2021.

A Kevina v topu nechceš prodat, kor když stárnul Dani a moc alternativ nebylo. Radši Pjaniče.

Nico mi nepřipadá pomalejší, ale jakoby ztratil ten timing, instinkt, kdy se rozběhnout, kdy začít kliku. Taky musí změnit styl hry, ale Mour mu s tím nepomůže.

Reagovat
kopajda

úplně mi mluvíš z duše, radja tam nechal všechno, ale do kabiny ho nechceš

jasně že kevin v topu se prodával těžko, nikdo nemohl vědět, že se tak kriticky zraní, keita to pak vždycky v tanečním tempu nějak adekvátně odehrál

ale u zaniola vidím, že po tom prvním zranění už do toho nejde tak ostře, jak to právě mladí hráči dělají, je teda určitě gólovější než ti výše zmínění, ale prodal bych ho, protože čekám, kdy se zase na delší dobu zraní nebo začne trucovat

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že chodí zbytečně do hráčů, ten fotbal mu moc nepomáhá, protože mi přišlo alespoň loni, že prostě nikdo ho nestíhal doplnit nebo byl izolovaný, tak zabyčeně šel do dvou třech lidí a logicky ztratil, hráčů, kteří to dají je na světě jen pár a stejně je v tom nemůžeš nechat celý zápas.

Gólový moc není.. :)

Reagovat
Largo

Já mám tušení, že se s Milánem nakonec nějak dohodnem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Schira píše, že si plácnul s Milánem za 3,5 + bonusy ročně do 2027, což u nás dostává Mancini, Pelle, El Sha, Spina a Patricio má 3, takže Pinto prokaučoval, loni ho měl prodloužit a mohl ho v klidu prodávat se smlouvou do 2025-26.

Na druhou stranu, pokud Milán nedá co chceme nebo to bude vázat na LM a nedostane se tam, Nico si o více říct nemůže, pokud by náhodou chtěl prodloužit s AS. Myslím, že nakonec kývne na těch 22 a bude se snažit tam dostat nějaké procento z dalšího prodeje, kdyby Juventus rozbil prasátko za dva tři roky.

Reagovat
Kaka14

Že vraj ponúkame okrem peňazí aj Mesiasa za Zaniola …

Reagovat
Alberto Aquilani

no tak to super potom... ešte akú mŕtvolu prihodíte? Ešte teda Florenziho a ani peniaze nemusia prísť

Reagovat
maras93

Hlavně ať nejdeme přes 25+..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Johny1993

Mancini, Spinazzola i Patricio by za to co předvádějí zasloužili tak polovičku toho platu.... Mancini je nejpomalejší hráč na hřišti, Spinazzola dělá jednu a tu samou klíčku po celou sezónu a Patricio jakmile na něj letí střela se člověk osype aby to vůbec chytil

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini s kapitánskou páskou je noční můra, ale letos to hraje na Chielliniho, všechno mu sudí odpouští, loni už by měl zase deset žlutých a červenou. Radši bych ho viděl na DM, když nehraje Matič, v soubojích i na míči je pořád lepší než Bryan a hlavně chce s balonem hrát.

Rui šel dolů, loni toho dost vychytal, ale letos nic navíc a krom toho i kvůli jeho stylu sedí obrana strašně nízko. 12 mega a 7 hrubého plat, taková je cena za jednu sezónu. Svilar chytat nemůže, Boer je do počtu. Za Vicaria už si Empoli říká 20, to můžeme klidně zkusit Lafonta, který se mi vždycky líbil, jen trpěl na tragickou obranu Violy a teď Nantes.

Spina se polde mě nemůže vrátit na úroveň, kterou měl před zraněním, dřív ji taky neměl. Je to záležitost 10 měsíců. Ve 30. Nicovi věřím, že se ještě probere, v Římě nebo jinde, ale Spina už může být nanejvýš normálním bekem. Za odpovídající mzdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bournemouth 30 mil, 5 bonusů a 10% z dalšího prodeje.

To už měl radši vzít ten Leeds, který i útočí. Čekám, že se kousne a bude tlačit na Milán.

Reagovat
danko10

Neverim, ze na to kyvne. Tvari sa, ze ma ambicie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tež pochybuji, a já se nedivím.

Reagovat
Kruth

tlačí na Milán. Ale šéf Redbird prohlásil, že na něj prachy neuvolní. Dnes se objevilo pár článků, že Maldini nesouhlasí, tak je mezi nimi mírné napětí

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem, že budget na léto je 40 a musel by ho zaplatit z toho.

To už neproběhne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele