Záložník Palacios se stěhuje z River Plate do Leverkusenu

16.12.2019, 18:44
Aktuality
Leverkusen oficiálně dotáhl přestup záložníka Exequiela Palaciose. Jednadvacetiletý Argentinec se na své první evropské angažmá vydává z River Plate, které vyinkasovalo 21,5 milionu eur...

Rodák z Famaillá je odchovancem argentinského velkoklubu, za který nastoupil poprvé během sezóny 2014/15, pravidelně se ale do sestavy prosadil až o tři roky později.

Postupem času se Palacios zařadil k důležitým hráčům River Plate, načež se začalo spekulovat, kam povedou jeho další kroky. Zájem o 21letého středopolaře měl mít Real Madrid, během posledních měsíců se do hry vložil Leverkusen, který nakonec talentovaného hráče získal.

Bayer za Palaciose celkem vyplatí 21,5 milionu eur, přestože hráčova výkupní klauzule byla stanovena na hranici 15 milionů. Dalších 10 % však obdrží sám hráč, zatímco jeho dva agenti vyinkasují 15 %, River Plate si také zajistilo desetiprocentní podíl z dalšího prodeje.

"Exequiel Palacios je technicky skvěle vybavený záložník s tahem na branku a schopností najít své spoluhráče. Ideálně zapadne do našeho týmu a stylu hry," řekl k nové akvizici generální ředitel farmaceutického klubu Rudi Völler. "Jsem šťastný, že mohu hrát za Leverkusen, za klub, který je domovem pro mnoho hráčů z Jižní Ameriky. Bayer má v Argentině skvělé jméno. Těším se na Bundesligu a zápasy v Evropě," uvedl Palacios.

Talentovaný záložník by mohl v porýnském klubu nahradit chilského reprezentanta Charlese Aránguize, kterému po sezóně vyprší kontrakt, přičemž sám preferuje návrat do Jižní Ameriky.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (36)

Přidat komentář
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

ideální teď v zimě , dva měsíce na aklimatizaci , s tím mu pomůže bývalý stájový kolega L.Alario a na jaro žolík ze střídačky , v létě možná náhrada za Havertze

Reagovat
Müllered

Wonderkid z FMka.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
cologneFC

“Bayern má v Argentině skvělé jméno”

Povedali mu, že nejde do Mníchova, že?

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Pharrell

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Rudnevs

Som si spomenul na Abediho Peleho, ktorý prestúpil do TSV 1860 a myslel si, že ide do Bayernu.

Reagovat
Werkrider

Neneee

Reagovat
cologneFC

To bol tiež riadny prípad ten Abedi Pelé

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale vtedy ešte TSV 1860 nebol v takých sračkách...

Reagovat
Rudnevs

Jj, vtedy ešte hrali Bundesligu...

Reagovat
Spejbl

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to chybejici N tam dela celkem rozdil .. asi jako athletic / o v La lize .. a pisou Bayer;)

Reagovat
vladino10

Opravili to, predtým tam bol Bayern

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kucka

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Werkrider

Mega úspech pre Leverkusen aj pre Bundesligu

Skôr než náhrada Havertza by mal hrať na pozícii Aranguiza.

Inak Voller pekne kecá, pri Tom štýle hry: držanie lopty 67% cez 600 prihrávok, je ťah na bránu to posledné čo nám zapadá do koncepcie... (Irónia)

Reagovat
Rudnevs

To by som vôbec nebral vážne, to sú také všeobecné kecy, ktorými sa komentuje každý druhý prestup...

Reagovat
Seydou Doumbia

Jaký odkaz u vás zanechal Aranguiz za tu dobu co hraje za Bayer?

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelé

Vyzerá byť obrovský talent, ktorého cena môže ešte x násobne vzrásť, snáď naplní predpoklady. Mal by byť priamou náhradou za Aranguiza, ktorý po sezóne pravdepodobne odíde. V tíme má množstvo juhoameričanov, ktorí by mu mohli pomôcť rýchlo sa adaptovať, verím, že bude okamžite posilou...

Reagovat
Smreky

zaujímavé ako nakupujú v Leverkusene.... mladé hviezdičky ako Paulinho, Alario... mladé talenty za celkom v pohode peniaze :) majú tam asi dobrý skauting a dobrého vyjednávača ktory im vyjedná take ceny...

Reagovat
Rudnevs

Tam to robia dlhodobo veľmi dobre, hoc za poslednú dobu majú i pár slabších ťahov... Za mňa sympatická práca manažmentu aj celkom sympatický klub.

Reagovat
Smreky

Reagovat
Bakary3

Taky se mi líbí, jak to dělají, a dlouhodobě.

Ale přijde mi, že ten potenciál nejsou schopní vytěžit, tak akorát jednou za 3 roky třeba trošku vystřelí, zahrajou si LM a pak zas konec.

Jako by jim chyběli osobnosti, kteří tu kvalitu dokážou udržet.

Reagovat
Rudnevs

To je možné, že sú tak trochu zaseknutý, ale to môže byť i tým, že posledné roky strávili s trénermi ako Korkut či Herrlich. Bosz snáď bude lepší, hoc by mohol nechať hrať trochu priamočiarejšie.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kluivert9

Tak Paulinho je zatím asi hodně velké zklamání...

Reagovat
Smreky

ale prichádzal ako veľký talent a za celkom v pohode peniaze.... tomu sa čudujem, že Leverkusen dokáže priviezť hráčov z Južnej Ameriky za celkom fajn prachy... nemusia to byť hned horibilné sumy...

Reagovat
Rudnevs

Zatial nič moc, ale ešte nedostal poriadnu priestor. Ešte nie je všetkým dňom koniec.

Reagovat
Werkrider

Bosz aj tréneri pred ním sa vyjadrovali v zmysle, že Paulinho vôbec nechápe že musí aj brániť. Hlavne na krídle. Havertz ale toho tiež moc nenabrani, tak by mohol v lete dať tú pozíciu v strede práve Paulinhovi.

Reagovat
vladino10

Takže jeden si myslí že ide do Bayernu a druhý že nemusí brániť, hej?

To je potom jasne že tí hráči sa do Bayeru hrnú, keď im pri prestupe naslubujete..

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej úlovek Bayer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele