Zaïre-Emery dostal pozvánku k Les Bleus. Je ohromně vyspělý, vysvětloval Deschamps

09.11.2023, 17:20
Aktuality
Oslavující Warren Zaïre-Emery v dresu francouzské sedmnáctky (© AFP)

Sedmnáctiletý záložník Warren Zaïre-Emery dostal premiérovou pozvánku do francouzské fotbalové reprezentace. Talent z Paris Saint-Germain je podle agentury AFP nejmladším hráčem v národním týmu od roku 1911, kdy za Francii nastoupil ve věku 17 let a dvou měsíců Félix Vial. Další starty nepřidal, protože v roce 1915 padl v první světové válce v bitvě v Champagne.

Zaïre-Emery v minulé sezoně debutoval v dresu PSG ve věku 16 let a 151 dní jako nejmladší hráč v historii klubu. S reprezentační sedmnáctkou loni ovládl mistrovství Evropy a letos v září ho kouč Thierry Henry poprvé povolal i do výběru do 21 let.

Za něj nastoupil ve čtyřech zápasech a v závěru kvalifikace mistrovství Evropy proti Gibraltaru a Řecku si může Zaire-Emery zahrát i v seniorské reprezentaci. "To, co předvádí v tak mladém věku v klubu, ukazuje obrovský potenciál a ohromnou vyspělost," řekl na tiskové konferenci trenér Didier Deschamps.

V tomto ročníku francouzské ligy nastoupil Zaïre-Emery v deseti zápasech a dal dva góly. V Lize mistrů nechyběl ve čtyřech utkáních ani minutu.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
misomy6

Reagovat
Rudnevs

2006

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Csaplárova past

Masakr, když si uvědomím, co jsem dělal já v sedmnácti ...

Reagovat
Seydou Doumbia

Budoucí nejlepší záložník světa si myslím. On mi přijde ještě lepší než Bellingham třeba.

Reagovat
fsada

To i mě

Reagovat
icka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele