ZAČÍNÁ CONCACAF GOLD CUP 2005

06.07.2005, 12:12
Aktuality
7. července, jednu hodinu po půlnoci začne ve Spojených státech amerických Gold Cup, tedy jakési mistrovství CONCACAF. Turnaj se pod tímto názvem hraje již po osmé a nejúspěšnější zemí je Mexiko, které také obhajuje prvenství z roku 2003. Poprvé se Gold Cup hrál sice v roce 1991, ale historie mistrovství zemí ze severní a střední Ameriky a Karibské oblasti sahá až do roku 1941.

Na letošní Gold Cup se kvalifikovalo deset zemí ze zóny CONCACAF. Další dva účastníci, kterými jsou Kolumbie a Jihoafrická republika, přijeli do Spojených států amerických na pozvání pořadatelů. Všech dvanáct účastníků je tedy rozděleno do tří čtyřčlenných skupin, ze kterých si postup do čtvrtfinále zajistí vždy první dva týmy ze skupiny a nejlepší dva týmy ze třetích míst. Dále se již pokračuje vyřazovacím systém a samotné finále je na programu 24. července v New Jersey na stadióně East Rutherford.

Skupinu A tvoří týmy Hondurasu, Panamy, Trinidadu a Tobago a pozvané Kolumbie. Jihoameričané jsou jednoznačně favoritem skupiny, ostatní týmy se mezi sebou poperou o zbylá postupová místa. Ve skupině B jsou pak reprezentace Kostariky, Kanady, Kuby a domácích Spojených států Amerických. Zde by si postup měli pohlídat domácí společně s Kostarikou. Do skupiny C pak byly vylosovány týmy Jihoafrické republiky, Guatemaly, Mexika a Jamajky. Tady by měl bez větších problémů postoupit obhájce titulu z Mexika.

Jak již bylo řečeno letošní Gold Cup pořádá USA a všechny zápasy se odehrají na krásných sedmi stadiónech, kde na některých z nich se konalo i mistrovství světa v roce 1994. Pořádajícími městy jsou Foxborough, Carson, Los Angeles, Miami, Seattle, Houston a New Jersey.

Mezi největší favority turnaje bezesporu patří domácí výběr USA, Mexiko a Kolumbie. Černým koněm pak může být Kostarika nebo zástupce černého kontinentu z Jihoafrické republiky. Vše se ale ukáže a ž v samotných utkáních.



VÍTĚZOVÉ GOLD CUPU:
1991 - USA
1993 - Mexiko
1996 - Mexiko
1998 - Mexiko
2000 - Kanada
2002 - USA
2003 - Mexiko


Autor: Marek Chromčák

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*rominho

co sa deje, za posledne dva dni tri aktualizacie sevra. azaujimave

Reagovat
smazaný uživatel

to sou spíč výpadkyne? bejval o víkendech nebo o svátcích

Reagovat
smazaný uživatel

Keď si mám vybrať,asi budem fandiť Hondurasu.

Reagovat
smazaný uživatel

A teraz sa zdá .že to možno aj naozaj vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

kurnik ty mexičani se nezastavěj to je kvalifikace, fak fifa ted tohle - maj vůbec nějáký volno...

Reagovat
HOST*rominho

tak Mexicania nemaju nejake super hviezdy, ale hraju ako tym a presadzuju sa zohratostou co dokazali aj na pohary konf., su super zohraty a asi sa snazia to este vylepsit, lebo ako som ten pohar videl, tak maloktori hraci vedeli na ihrisku o sebe tak ako prave hraci Mexica . maju dobre organizovany prechod do utoku a kazdy vie kam a do akeho priestoru maju nabiehat. k tomu aj dobra obrana. Keby mali navyse nejakeho ronaldinha a v utoku Nistelrooya, tak by som aj povedal, ze vyhraju ms

Reagovat
smazaný uživatel

počul som že mnohý hráči JARu nemohli na turnaj vycestvať koli viza viete o tom niečo?

Reagovat
smazaný uživatel

Latest form and middle stance is calculated for the future items. The use of the option and https://topamericanwriters.com/grademiners-com-review/ is marked for humans. Injection is done for the parts. It is done for the ascertainment of the goals. The skills are approved for the kids and tips for the individuals.

Reagovat
smazaný uživatel

Whether you're starting a new business or expanding a current one https://www.bcspos.com/ part of your growth or expansion should include one or more services offered by a merchant credit card processing service.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele