Zachraňte Boxing Day! Zn.: Spěchá to!

20.12.2011, 10:46
Názory a komentáře
Zaujalo nás
O významnosti a divácké atraktivitě zápasů Premier League konaných na Boxing Day, tedy 26. prosince a na našeho Štěpána, asi netřeba fanouškovi ostrovní kopané referovat. Vskutku stěží najdete tradičnější den pro návštěvu fotbalového stadionu. I v Londýně se pochopitelně něco takového nosí, hlavní město nemůže být výjimkou. Ba naopak. Během osudného pondělí se tu má rozehrát hned osm různých ligových klání - nakonec by ale nemuselo vypuknout ani jediné; nebo přinejlepším ne všechna...

26. prosince 1963 padlo jenom v rámci nejvyšší soutěže a inkriminovaných 11 zápasů neskutečných 66 gólů - tohle číslo se ještě nyní může vydávat za rekordní, co se jednoho hracího dne elitní ligy týče. Každý si potom snadno spočítá fantastický průměr šesti branek na utkání. Londýnský Fulham tehdy stanovil své střelecké maximum, když Ipswich deklasoval 10:1; Blackburn dobyl stánek West Hamu ve stylu, jakým letos Arsenalu nadělovalo ManUtd; mimochodem to samé ManUtd, jež toho dne vysoko 1:6 podlehlo dnes druholigovému Burnley. A abych vám nezůstal něco dlužen: v rámci všech čtyř elitních anglických lig, a tedy přesně 39 zápasů, se tehdy mířilo přesně rovnou 157krát! To už je potom sice menší průměr, avšak obdiv budí tato statistika nemenší...

A nakoukneme-li do o něco méně zaprášených archivů, také tam najdeme řadu pikantérií. Předloni se asi dva a půl tisíce "věrných" příznivců Peterborough odebralo o přestávce zápasu s Cardiffem z hlediště domácího stadionu. Za stavu 0:4 - na to se prostě nedalo dívat. A udělali obrovskou chybu: již odepsaní fotbalisté se zdravě naštvali a mizerně rozehrané klání k údivu všech stihli zremizovat. Ještě neuvěřitelnější věc se pak stala na Boxing Day 1970, když Hull začali fanoušci opouštět za stavu 1:4 přijatelných osm (!) minut před koncem. A přesto, věřte nebo ne, i tentokrát se hromadně litovalo. Také toto střetnutí totiž skončilo nerozhodným výsledkem 4:4, přičemž onen comeback mohl být ještě dokonalejší, kdyby Tigers v poslední minutě jen neorazítkovali břevno.

V rámci Premier League není nabídka tak vzrušující, to vskutku, přesto jsem z paměti jen tak namátkou vyhrabal také jeden vpravdě povedený návrat do pomyslného koňského sedla. V prosinci 2008 se v tento den potkaly celky Aston Villy a Arsenalu: Zat Knight tehdy pro domácí v Birminghamu zachraňoval bod až v první minutě nastavení, přičemž Barry z penalty snižoval jenom šest minut předem.

A ještě dvě, tentokrát opět zašlejší vzpomínky si nemohu odpustit. 26. prosince roku 1924 doma Nottingham Forest prohrával 0:1, když mu byla poskytnuta možnost zahrávat pokutový kop. To se však nejevilo být stoprocentní výhodou: pravidelný exekutor Harry Martin byl akorát v péči lékařů někde v útrobách stadionu a nikdo jiný se této úlohy zhostit nehodlal. Proto kapitán týmu Bob Wallace doběhl do šatny, Martin byl dovlečen zpět na trávník, vysloveně ze stoje penaltu proměnil, pak se opětovně zhroutil a "zvesela" putoval zpátky na ošetřovnu...

Tím se možná zapsal do historických análů jako první úspěšný invalida na penaltovém puntíku. Opravdového a dodnes platného rekordu ale strůjcem nebyl. Ten se urodil až o 11 let později, když se proti sobě v Prenton Parku postavily mančafty Tranmere United a Oldhamu Athletic. Tehdy totiž zápas skončil nejbohatší gólovou nadílkou v dějinách anglického fotbalu: padlo 17 branek, z toho 13 do sítě Oldhamu a hned triple-hattrick zaznamenal Robert "Bunny" Bell (přičemž ještě odmítl zaokrouhlení, když zahodil penaltu). Den předtím mimochodem Oldham vyhrál duel s tím samým sokem poměrem 4:1. Dovedete si snad představit sladší odplatu?

Skotsko, Irsko, Anglie - nikde nespí

Abych ovšem českému fanouškovi přiblížil celou problematiku ještě lépe a v kontextu současnosti: jde o tradici celoplošnou. Název "Boxing Day" podle všeho odkazuje až do 17. století, kdy se krabice (box) stávaly buď zdrojem vyjádření šéfova díku zaměstnanci (sladkostmi či dary - později krabice nahradily praktičtější dny volna), nebo zkrátka studnicí peněz darovaných bohatšími chudším. Dnes už je Boxing Day v Británii chápan, chcete-li uchopován, především jako další vánoční den vyhrazený pro poklidné soužití s rodinou - zde můžeme koneckonců hledat paralelu i s naším "druhým svátkem vánočním". Přeci jen, kdo z nás ještě dnes chodí na svatého Štěpána koledovat?

A ona anglická rodinná pohoda se docela dobře dá vyjádřit i hromadným odebráním se na nedaleký stadion, přítomný snad v každém větším i menším městě. Za tímto účelem se koneckonců dříve dodržovala tradice, že se na tento den snažila plánovat lokální derby: aby si fanoušci "nekazili" vánoční pohodu předlouhými cestami. S dnešním systémem losu už se něco takového děje maximálně občas jakožto dílo náhody; letos každopádně žádné drsné stěhování nehrozí drtivé většině diváků (zatímco vloni jsem při nejlepší vůli napočítal všehovšudy dvě lokální bitvy).

Vždyť souboj Stoku s Aston Villou můžeme považovat za malé derby kraje Midlands, Manchester s Wiganem rovněž těsně sousedí, z Blackburnu do Liverpoolu dojedete autem za hodinku a, samozřejmě, mezi Chelsea a Fulhamem se ta vzdálenost měří pomalu v metrech. Newcastle potom do Boltonu také pojede jen v rámci severního cípu Anglie.

Horší to má krom ManCity, jež zajíždí do West Bromwiche, snad akorát Wolverhampton. Z poměrně vzdáleného kraje Midlands (176 km, ani to není strašné) bude vážit cestu do hlavního města. Tedy jestli...zrovna hodně nešťastně - na Boxing Day - si tu totiž zdejší zaměstnanci metra (celkem 2 200 osob) naplánovali generální stávku, takže samozřejmě na celých 24 hodin zásadně ochabnou veškeré dopravní tepny živelné metropole. Na Emirates Stadium by se krom 60 000 majitelů vstupenek či permanentek stěží dostávala i rovná tisícovka údržbářů, pořadatelů a dalších zaměstnanců luxusního fotbalového chrámu. Ačkoliv tu můžeme hledat celkem romantický odkaz na zmíněnou zvyklost věnovat 26. prosince pracujícím volno, jakýkoliv fanoušek anglického fotbalu musí smutnit, propadat depresím, hryzat si nehty a kdoví co ještě...

Nejde totiž jen o Arsenal. Postiženo by mohlo být i londýnské derby mezi Chelsea a Fulhamem nebo zajímavě znějící klání mezi Oxfordem a Wimbledonem v rámci čtvrté nejvyšší soutěže. A jak už jsem ostatně zmínil, týká se to ještě dalších pěti utkání: Watford - Cardiff (League Championship; 2. liga), Millwall - Portsmouth (League Championship), Leyton Orient - MK Dons (League One; 3. liga), Brentford - Bournemouth (League One) a Dagenham & Redbridge - Barnet (League Two; 4. liga).

Momentálně je situace ve slepé uličce. Odložit zápas v tak očekávaný den na zcela nevýznamný dvacátý sedmý prosinec, to si nechce "lajsnout" ani sám londýnský starosta Boris Johnson. Ten tedy dokonce celou záležitost předložil k projednání Nejvyššímu soudu. V návaznosti na toto pěkné gesto si potom konkrétně Arsenal vzal včera kolem osmé hodiny večerní přesně 48 hodin na rozmyšlenou; poté snad padne definitivní verdikt, zda Emirates Stadium o Boxing Day přijde, nebo ne.

První varianta by na každý pád znamenala obrovskou škodu. Ve vlastním hlasování si minulý týden stávkaři zvolili ještě další dvě data: 16. leden a 13. únor. To už patrně zcela náhodně - v tomto konkrétním případě, který my sledujeme, ovšem zřejmě záměrně. Přeci jen jak jinak si hlasitěji říci o pozornost než fatálním zkažením fotbalové nálady celého hlavního města napříč všemi profesionálními soutěžemi?

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (154)

Přidat komentář
shitcool

není nad to si po Vánocích pustit u stromečku kvalitní fotbal..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Woods

ale v TV a ne cez blbe netove prenosy a kedze nemam digi tak je to pase

Reagovat
fantomas

Jedna z věcí, která z PL dělá nejkvalitnější/nejatraktivnější soutěž na světě...

Reagovat
Bayern +

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je kvalitní, ale proč jí zrovna tohle dělá kvalitní?

Reagovat
kiwwi

/atraktivnou...

Reagovat
smazaný uživatel

na a? já se bavim o tom co je před lomítkem

Reagovat
Mihi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

co je stavka (strajk?)

Reagovat
fantomas

Jj...day off anglicky.

Reagovat
fantomas

* sry walkout

Reagovat
kiwwi

no tak asi vedeli preco to dali zrovna na tento den

Reagovat
kiwwi

aha ono to je dokonca spomenute v clanku

Reagovat
vodka

sem ani nevěděl, že se do dá říct jinak než "strike"

Reagovat
fantomas

Jj, to je beznejsi...

Reagovat
kiwwi

ja rozmyslam preco sa tomu u vas hovori stavka

Reagovat
j_mrazik

U nás se všechno zastaví a stojí.

Reagovat
kiwwi

a ked sa s niekym stavis tak sa to vola ako?

Reagovat
smazaný uživatel

Sázka.

Reagovat
kiwwi

aha, to ma nenapadlo

Reagovat
cristiano.K.

tech už spolu máme a ty ani nevíš,co to znamená

Reagovat
kiwwi

kedze su vsetky vyherne, tak uz som to vypustil z hlavy a uz len cakam kedy si vudem moct uplatnit vyhru

Reagovat
cristiano.K.

no já čekám,kdy se DDG zraní jinak mám první sázku prohranou a přes Vorma se těžko bude dostávat Hart,ale jsme v půlce sezony a pokud jsi nevěděl,co znamená slovo sázka,tak by se to mělo anulovat

Reagovat
Swarley

sázka

Reagovat
Puskas

Jestli ti stávkující nestávkují proto, aby mohli na fotbal

Jinak zajímavé čtení - a tech 17 branek padlo v nejvyšší souteži?

Reagovat
fantomas

Nn, celoanglickej rekord..

Reagovat
Filip12

Reagovat
kmotor corleone

vianoce bez futbalu? vy svine!

Reagovat
smazaný uživatel

Hezkej clanek, jen bych podotkl, ze dva PL zapasy z tech zminenych se hraji az 27.12. Skoda, ze na Boxing Day hraje i Newcastle, jeste navic na Boltonu, protoze:

1994/95 Leeds 0 - 0 Newcastle, 1995/96 Manchester Utd 2 - 0 Newcastle, 1996/97 Blackburn 1 - 0 Newcastle, 1997/98 Derby 1 - 0 Newcastle, 1998/99 Newcastle 0 - 3 Leeds Utd, 1999/00 Newcastle 2 - 2 Liverpool, 2000/01 Newcastle 2 - 1 Leeds Utd, 2001/02 Newcastle 3 - 0 Middlesbrough, 2002/03 Bolton 4 - 3 Newcastle, 2003/04 Leicester 1 - 1 Newcastle, 2004/05 Blackburn 2 - 2 Newcastle, 2005/06 Liverpool 2 - 0 Newcastle, 2006/07 Bolton 2 - 1 Newcastle, 2007/08 Wigan 1 - 0 Newcastle, 2008/09 Wigan 2 - 1 Newcastle, 2010/11 Newcastle 1 - 3 Manchester City...

A pak se na to ma clovek tesit

Reagovat
Puskas

Díky za tip na tip.

Reagovat
salami

jestli dobře vidim, tak to bude zase po 10 letech výhra Newcastlu

Reagovat
fantomas

Opravim az kolem druhy. Cekal sem, ze mi neco utece...

Reagovat
smazaný uživatel

Loni, když se na Stamford Bridge nehrálo kvůli jinovatce mě to štvalo víc. My hrát budem, Newcastle snad taky, v Norwichi by snad zápas taky mě proběhnout, jestli se přidajou ještě tak další dvě utkání tak to bude v pohodě. Londýn ať si to pořeší jak chce.

Reagovat
j_mrazik

Tak Manchesterům je to jedno, ty LM nehrajou, ale Londýn pak bude mít víc našťouchanej program, když se jim to bude nejmíň hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Šak stačí počkat a v Londýně se to může odehrát někdy v dubnu když už v LM nebudou, a do boje o titul taky nezasáhnou

Reagovat
smazaný uživatel

kto bi isiel na dajaki vianocni zapas uvazuje dakto ale tak ze letecki najest sa kuknut zapas a hned domov a ne taki co tam zije ide dakto ta co

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohl bys to rozvest?

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

co to zase je za myšlenkový pochod?

Reagovat
Kily

arsin20.12.2011 11:42

you wil never be alone in fight for titel blackburn!

Reagovat
Swarley

ale jedno se mu musí nechat, vždycky mě rozesměje

Reagovat
Kily

nejlepší je, že on je originální vždy a za všech okolností

Reagovat
Swarley

opravdu je to originál, nikdo podobný tu určitě není...já se jen bojím dne, kdy se na to vykašle a tyhle moje skoro každodenní drobné radosti zmizí

Reagovat
Kily

já ho tady každý den nevídám, minulý týden jsem si ho všiml po delší době, asi budu muset vstávat dřív než na dvanáctou. Nekoukal jsi na youtube na písničku na oslavu výročí založení Litomyšle od kuňkyžbluňka?

Reagovat
Swarley

jj, párkrát jsem se na to díval...spolubydlící mě nejspíš nenávidí, ale je to prostě dokonalý

Reagovat
Chazy

Hmm, původní tvorba v čele s hitem k otevření bazénu byla rozhodně lepší

Reagovat
Kily

jojo, to je takový evergreen, po několika shlédnutích mě to začalo nudit, ale teď už je to zase lepší a lepší

Reagovat
Kily

když už jsme u toho, tak si jdu znovu poslechnout, jak starostové sjedou z tobogánu do vody a udělají kuňky kuňky

Reagovat
fantomas

jj, jeho prvni album melo vetsi grady...

Reagovat
smazaný uživatel

kdi?

Reagovat
Josifek

Sakra, abych hledal překladač z maďaro-slovenčiny či co to je za hatmatilku totok..

Reagovat
fantomas

Prostě arsinština..

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dnes poslední díl první série Homelandu

Reagovat
smazaný uživatel

nebol už včera ?

Reagovat
smazaný uživatel

Homeland mám rád jen kvuli tomu herci ,ale v Na doživotí sem ho měl radši.

Reagovat
smazaný uživatel

takže dej sucks ? .... podla mna vyborny putavy serial. A ešte samozrejme Dex

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

né zrovna sucks ,ale prostě mi nesedl no.

Reagovat
smazaný uživatel

Děj není špatný, ale minimálně pro mě je dost předvídatelný, což by se u paranoidního špionážního dramatu stát nemělo. Ale ti dva ústřední herci jsou perfektní, respektive ještě o dost lepší než ten skvělý zbytek.

Reagovat
smazaný uživatel

človek je už tak nasyteny serialmi či filmami, že prekvapiť triezveho divaka je naozaj umenie .... ale boli momenty v Homelande, ked sa stalo pre mne niečo nepredvidané

Reagovat
smazaný uživatel

To já to mám naopak, většinou se nechávám vést dějem, a pokud mě to přímo nenutí, tak do budoucnosti nepátrám. Třeba při takovém BSG sem byl tak ztracený, že nevím která bije až do dneška. Ale zrovna u Homeland mám pocit že su tak dva díly v budoucnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

btw poslední díl Misfits

Reagovat
smazaný uživatel

S tím jsem skončil...

Reagovat
j_mrazik

Místama to hrozně prasili a nedávalo to smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, a snad má pravdu ta baba v konečných titulcích a je fakt poslední, páč postavy jsou sice zajímavé, ale děj jde od nikud nikam. Díl s Hitlerem byl pro mě ukázka jak blbě by mohla dopadnout čtvrtá, pátá, šestá série.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw, slyšeli ste o tomhle? Má to jenom tři díly, lehce k sehnání

http://www.csfd.cz/film/214772-black-mirror/

Reagovat
kiwwi

striedaju dobre casti s picovinami...bez Nathana a poriadneho deja to nema sancu prezit

Reagovat
Minister

Bez Nathana to nemá zmysel sledovať...

Reagovat
domingo

nejlepsi nekomedialni serial jsou stejne Skins

Reagovat
smazaný uživatel

Nové série Doctora Who, Battlestar Galactica a nebo Městečko Twin Peaks.

Reagovat
domingo

Jak jsi rekl Twin Peaks, tak jsem si vzpomnel jeste na Riget

A naprosto famozni mindfuck jsou Lynchovi Rabbits. Ale Skins mam stejne nejradsi, to je genialita.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty králíky sem viděl jenom jako scénku v Inland Empire. Lynche mám rád, ale u tohohle filmu jsem usnul třikrát na tři pokusy ho sledovat v kuse.

Reagovat
domingo

No a pak samozrejme Desu Noto, ale ja obecne nerad micham anime do jinych zanru, protoze to je uplne jiny svet..

Reagovat
smazaný uživatel

To je výborný seriál. S bývalou sme to hltali díl za dílem a po každé epizodě sme se strašně hádali o tom kdo z toho děje pochopil víc.

Reagovat
domingo

!!! Presne tak, vicemene do posledniho slova :)

A jeste kdo komu vic fandi..

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem fandil Laitovi Ale víceméně to byla pragmatická volba ze které se vyklubala srdcovka.

Reagovat
kiwwi

otvorim CSFD a tam ze komedia

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vodka

Reagovat
vodka

ale první 2 řady, na 3. sem se byl nucený taky vysrat, protože těm postavám z prvních 2 se protě nevyrovnali...

Reagovat
domingo

Effy s Cookem to zachranuji

Reagovat
centos

Six Feet Under. Našlápnuto mají i Mad Men, ale jelikož ještě neskončili, tak není jisté, že si udrží laťku. Jo a teď jsem načal The Wire a vypadá to taky velmi solidně.

Reagovat
smazaný uživatel

the Wire, Shield,Game of the Thrones,Generation Kill atd.

Reagovat
centos

Shield dám asi po Wire, jak bys to srovnal?

Reagovat
smazaný uživatel

Shield se točí kolem poldy ,který není vždy na straně zákona a chce si i sám přilepšit.

The Wire je v podstatě popis Baltimoru se všemi problémy.

Ale jako vždy csfd.cz ti řekne víc

Reagovat
kiwwi

The Wire jednoznacne lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bych mohl zkusit, Shield mě přestal po dvou sériích bavit. Viděli ste někdo Life on Mars? Britskou verzu?

Reagovat
centos

Viděl jsem pár dílů, pak jsem ztratil motivaci. Čímž netvrdím, že mě to nebavilo. Co se týče vracení se v čase, tak se mi v poslední době strašně líbilo Being Erica. Je to ale mnohem více žensky zaměřený seriál, což někomu může vadit.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se to líbilo hrozně moc. Poslední díl první série je brutální jako máloco. A někde v půlce seriálu je aji díl kde se vyšetřuje vražda fotbalového fanouška před Manchesterským derby a fotbalové násilí obecně.

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda ,ze shieldu jsem vic nez prvni dvě serie neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

jeste Luther, ten me uplne nadchnul

Reagovat
JIMMY-PO

Luther je parádny

Reagovat
smazaný uživatel

avatar the last airbender

Reagovat
smazaný uživatel

První generace rozhodně.

Reagovat
Tsigi

Letos nejlepší drama . Mad Men neběžel, tak něco mohlo vzít korunu. Breaking bad taky mělo skvělou řadu, ale Homeland se mi letos hrozně líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

House MD

Reagovat
smazaný uživatel

Steve Bruce is a surprise candidate for the vacant South Korean manager’s post.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

*North Korean leader

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

ten je obsazený

Reagovat
JIMMY-PO

tak to by som už pre srandu chcel videť

Reagovat
JIMMY-PO

ked už je tu to OT k seriálom tak posledný Dexter mna osobne dostal riadne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ved uz konecne...., 6 serii čakať kym ho niekto odhalí ... len to s tou zamilovanou Deb je trochu silne dojebanie .... kedy sa planuje sedmička ?

Reagovat
niflheim

Jako vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

září.

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

V září plus mínus

Reagovat
smazaný uživatel

Pecka, za to Misfits u mě klesli hodně hluboko, tam byl snad jen jeden nebo dva povedené díly, jinak strašná bída, vůbec by mi nevadilo kdyby to ukončili...

Reagovat
smazaný uživatel

píše se "spěchá" ne "spěchá to"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Což ovšem neznamená, že takhle je to špatně...

Reagovat
justcall

"A nakoukneme-li do o něco méně zaprášených archivů, také tam najdeme řadu pikantérií. " takovéhle věty sestaví jedině fantomas

Reagovat
soukup

přesně podle žurnalistické poučky - piš tak, aby tomu rozuměla i babka z kopanic

Reagovat
Counter

přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čo je na tom? mne to príde k článku takéhoto typu úplne normálna veta.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidim na tom nic spatnyho, spis naopak.

Reagovat
fantomas

Co na tom je?

Reagovat
Rssa

Myslím, že nenaznačuje nějakou vadu věty.

Reagovat
fantomas

No však samozřejmě, já tam ale nevidim ani nic neobvyklýho jazykovýho.

Reagovat
Kaze

Taky nechápu. Takhle slohovky píšu pořád teda v hovorové rovině by to možná znělo debilně nebo povýšeně, ale v takovém textu, proč ne?

Reagovat
Rssa

Pro nás jazykově obdařené je to celkem normálně znějící věta.

Jinak docela dobrý článek, skoro jak můj Götze

Reagovat
fantomas

Reagovat
justcall

je to asi individuální no, když je takto každá věta "vyšperkovaná", tak se mi to poněkud hůře čte, ale na druhou stranu je to takové tvoje poznávací znamení

Reagovat
justcall

jsem taky napsal paskvil

Reagovat
fantomas

Fakt každá? Sem si vědom tak čtyř "svých" vět...celkově už píšu jednodušejc než dřív, ale toho si zatim podle všeho všímám jen já.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kaze

OT: Je mi líto, že to musím psát sem, ale mohli byste mi prosím doporučit asi 3 nejlepší díly BBT? Jeden už mám (jak se Sheldon učil řídit), ale další si už nevybavuji

Reagovat
smazaný uživatel

3x14

Reagovat
smazaný uživatel

2x11

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna z nejlepších scén TBBT

Reagovat
Kaze

Díky všem, přidal jsem tam nakonec HIMYM Glitter a díl s vibrátorem

Reagovat
Erdovec

zrovna sjíždím 2 sérii tak pak řeknu

Reagovat
Godwinson

Čtvrtá série. Takže třeba první tři z ní ...

Reagovat
66pepo66

Povedal by som, ze 2x11 a napriklad tusim 4x1 alebo 4x2 kde mal Sheldon toho robota :D

Reagovat
kiwwi

tak over na Wolves - Norwich s prehladom

Reagovat
kiwwi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele