ZA VRAŽDU SPOLUHRÁČE DOSTAL 10 LET

20.04.2004, 09:31
Aktuality
Neshoda mezi hráči týmu Hondurasu, bojujícího, neúspěšně, o postup na OH do Atén, skončila rvačkou, nůžky v ruce jednoho nadělaly pár šrámů na tváři toho druhého. Důvod? Ten, co hrál dostal více peněz než ten, co seděl na lavičce náhradníků. Vražda brankáře reprezentace Miltona "Chocolate" Florese je také v živé paměti. Ale zavraždit vlastního spoluhráče? Tak to tu ještě opravdu nebylo!

Foto: obvinněný Melendéz

Vše se odehrálo v červenci roku 2003. Začalo to zcela nevinně, podpisem nových smluv. Skončilo to tragicky a smutně. Smrtí jednoho a dlouholetým odnětím svobody druhého účastníka tohoto sporu. Brankář Robinson Tomás Melendéz zabil 31.7.2003 svého spoluhráče Jorge Alberto Espinozu.

Klub se jmenuje Platense, sídlí v přístavním městě Puerto Cortés. Oba hráči měli v té době 22 let. Espinoza potřeboval k podepsání své smlouvy tužku.Tu měl ovšem Melendéz. A nechtěl ji půjčit. Došlo k výměně názorů, strkanici a k nepochopitelné reakci pozdějšího vraha; rána pěstí do tváře oběti. Po odchodu z kanceláře pokračoval Melendéz v provokování a Espinoza si to nenechal líbit. Ač byl o téměř 20 cm menší, pustil se do svého rivala tentokráte on. Pár ran padlo na obou stranách, ale fyzická převaha rozhodla. Horší díl schytal Espinoza.

Ostatním hráčům došla trpělivost a oba rozpálené bojovníky od sebe odtrhli. Zatímco Melendéz odcházel ke svému autu, Espinoza se dopotácel na druhou stranu, opřel se o stěnu budovy a po chvíli padnul k zemi. Přivolaný klubový lékař konstatoval smrt..... Pitva prokázala, že údery pěstí způsobily poškození mozku a krčního svalstva, vše spojeno s vnitřním krvácením.

Policie Melendéze ihned zatkla, ten se prohlásil za nevinného. V pátek 16. dubna 2004 pak zasedl soudní tribunál ve městě San Pedro Sula a shledal Melendéze vinným. Vzhledem k tomu, že se jednalo o první trestný čin obviněného, soudce upustil od maximální trvání odnětí svobody (20 let) a poslal tohoto nadějného fotbalistu do vězení na 10 roků. Smutný, tragický konec tohoto případu.

Trocha rozvahy, klidu a tito dva mladí hráči mohli dnes rozdávat radost desítkám tisíc příznivců. Místo toho smrt na jedné a zničený lidský život na druhé straně...

Fanoušci Melendéze protestují před soudem za jeho osvobození:











Autor: Vilém Hodr

Komentáře (4)

Přidat komentář
exmafie

Hmmm,umřít kvůli tužce???Tak to je dost silný kafe...

Reagovat
smazaný uživatel

fakt že jo, ještě by mě zajímalo jak to bylo s tim Miltonem Floresem. Na compu ve svym manageru ho mám totiž v týmu.

Reagovat
alegre

O vrazde Miltona "El Chocolate" Florese napisi vice v pristim pokracovani serialu o Hondurasu "Fotbal ponekud exoticky..."

autor

Reagovat
smazaný uživatel

to snad neni ani mozny...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele