Za celou sezonu nás nikdo takhle nepřehrával, uznal Enrique po Sociedadu

15.02., 12:39
Aktuality
Luis Enrique (© AFP)

Luis Enrique, trenér Paris Saint-Germain, po domácím vítězství 2:0 v úvodním osmifinále Ligy mistrů nad Realem Sociedad uznal, že se jeho tým proti houževnatému soupeři dlouho trápil. V prvním poločase se podle něj Pařížané vůbec nedostali do hry a baskický celek je zcela přehrál. I proto ani zdaleka nepovažuje dvojzápas za rozhodnutý.

"Byl to zápas rozdílných poločasů. V prvním byl San Sebastian výrazně lepší, jeho hráči byli aktivnější, sbírali druhé míče. Vypadalo to dost špatně, za celou sezonu nás nikdo takhle nepřehrával," řekl Enrique na tiskové konferenci. "Po změně stran jsme to ale dokázali otočit. Dostali jsme se z tlaku, začali více kombinovat a výsledkem byly gólové šance," zhodnotil.

PSG se opět mohlo spolehnout na útočníka Kyliana Mbappého, jenž v 58. minutě po rohovém kopu zakončil na zadní tyči. Hvězdný kanonýr dal v tomto ročníku Ligy mistrů čtvrtou branku. V 70. minutě přidal druhý gól po individuální akci Bradley Barcola.

"Úvodní trefa nám dodala sebevědomí, náš výkon šel nahoru," pochvaloval si Enrique. "Zdaleka ale není konec. V odvetě očekávám bouřlivou atmosféru, budeme pod ještě větším tlakem," uvedl španělský trenér.

Kouč San Sebastianu Imanol Alguacil se v hodnocení utkání se svým krajanem shodl. "První půle byla výborná, i do druhého poločasu jsme vstoupili dobře. Měli jsme šance na úvodní branku, bohužel jsme ale soupeři jednu doslova darovali," mrzelo trenéra, jehož tým neskóroval v pátém soutěžním duelu v řadě. "Skóre se mi zdá vzhledem k průběhu až kruté. Pokud ale dáme v odvetě za tři týdny první gól, je to stále otevřené," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
lajka30

Newcastle?

Reagovat
Mönchengladbach

Při vzpomínce na Lojzovu Barcičku v jarní LM 2017 a tehdejší debakly na PSG (4:0) a Juventusu (3:0) není ještě opravdu nic rozhodnuto, byť k úplné dokonalosti to tam dovedl až Ernest na Stadio Olimpico a Anfieldu v letech následujících.

Reagovat
-R2D2-

kuš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele