Z lesklého balíku vylezl jako lídr Bayern. Navrch má ale Gladbach

05.12.2011, 14:54
Názory a komentáře
Program víkendového 15. kola bundesligy bylo možné zabalit do zářivého papíru a oprávněně ho vydávat za předčasný exkluzivní vánoční dárek nejen německým fotbalovým příznivcům. První s druhým a třetí s čtvrtým proti sobě... Bundesligový supervíkend. Rozdíly minimální. A tak se taky po dvou očekávaných bitvách přesypalo pořadí.

Když se šance nechopila ani jedna z nakonec remízujících Borussií, z lesklého balíku vylezl staronový lídr - Bayern. Po blýskavé výhře nad Brémami znovu nakráčel do čela tabulky. Ale navrch má v první trojce Mönchengladbach. Nehraje vám to? Jistě, tenhle tým je v tabulce bundesligy po 15 kolech za Bayernem i obhájci titulu z Dortmundu, ale...

... v bitvách s giganty se mu daří. Jistě si vzpomenete, že v prvním kole udolal Bayern na jeho půdě 1:0. Teď hrál doma s úřadujícími mistry, prohrával, ale nepadl, urval bod za remízu. V minitabulce ze vzájemných zápasů tří lídrů bundesligy je na tom stejně jako Dortmund. Ano ten Dortmund, který nakonec v posledním kole minulého ročníku zařídil výhrou nad Frankfurtem, že Mönchengladbach nespadne přímo a bude moci hrát baráž. Fanoušci Hříbat se vskutku mohli úplně klidně předvánočně veselit při zápasech druhé bundesligy s Ingostadtem či Aue (nic proti těmto týmům ani jejich fandům).

Mönchengladbach ale narostl. Ono už jaro pod koučem Favrem signalizovalo hodně. Psychickou odolnost, schopnost reagovat v beznadějné situaci a dohnat ztrátu. Spasit se. A teď to pořádně zocelený paradoxně se skoro stejnou sestavou směle předvádí o několik pater výš. Hříbata jsou teď sice až třetí, ale jsou drzá, odvážná a koušou.

Podívejme se na další vzájemné zápasy elitního tria. Součty zdánlivě nehrají žádnou roli, ale vypovídací hodnotu mají. Gladbach ani jednou neprohrál, stejně jako Dortmund, který se skvěle rozjel. Skolil Bayern, vzápětí přidal i výhru v derby s odvěkým rivalem - Schalke. Ale ouha. Na Mönchengladbach už nevyzrál, i když po Lewandowského trefě vedl. Domácí v těžké situaci zvládli srovnat. I bez skvostu ve své sestavě Reuse, jemuž je nejen odborníky přičítána větší platnost v mužstvu, než jakou má Götze v Dortmundu. A to je co říct...

Jinak vcelku bezejmenná sestava Gladbachu si to velkolepě frčí podzimem dál. Tak jak našlápla už na jaře. Jen zatvrzelý ignorant si nevšiml, co se s týmem tehdy stalo pod vedením kouče Favreho. Ale zároveň jen nejzatvrzelejší optimista a fanda, který má v barvách klubu i pyžamo, mohl doufat, že Borussia bude tak vysoko. Tak vysoko, že se možná budou opakovat 70. léta, kdy se Gladbachu klaněla celá Evropa.

Soutěžní otázka č. 8: Michael Ballack oslavil před týdnem výhrou v Lize mistrů proti Chelsea svůj 100. zápas v Evropě. Za jaký tým a ve kterém utkání Ballack v evropských pohárech debutoval?

Podrobnosti o soutěži najdete zde.

Autor: Václav Procházka / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

a o tomhle musel být článek a ještě takovejhle :? ja tady nechci nějak moc prudit ale tohle jsou známý věci a spracování se mi taky nelíbí "Z lesklého balíku" panebože co to je , to už byly lepší články pana Homolky které stali za houby ale tohle je moc ve většině článku se píše o vzájemných zapasech které fanoušci německé ligy určitě znají a články tu o nich už byly

Reagovat
smazaný uživatel

* zpracování

Reagovat
smazaný uživatel

Nutí tě někdo to číst? Náhodou tyhle ohlídnutí po odehraném kolu mám rád, a určitě nejsem sám i těch dalších 1200 lidí kteří si tohle zobrazili.

Reagovat
smazaný uživatel

keby to bolo s španielskej lige tak by si sa tu urobil

takže budme vlastne radi že je to o nemeckej

Reagovat
Arne

Náhodou, tohle je jedno z těch lepších ohlédnutí, který lidi z eurosportu napsali... A ty asi poněkud nechápeš jeho význam.

Reagovat
smazaný uživatel

prosim vas aj si niekto zapisu vsetky odpovede na sutazne otazky??

Reagovat
REPLIKATOR

Drobný v sestavě kola

Reagovat
Arne

Podle sestřihu teda nemám tušení, za co... Měl tam být rozhodně minulý kolo, to měl v Hannoveru hned několik parádních zákroků.

Reagovat
smazaný uživatel

měl asistenci, možná proto

Reagovat
jv

Jedině tak, ale jinak bych souhlasil s Arnem, minule si to zasloužil rozhodně víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky netuším proč je tam třeba Fuchs, ze kterého mi tekly nervy. A není to poprvé co tam šoupnou nějakého obránce jen protože dal gol. Naopak předminule tam nedali Papadopoulose, který odehrál naprosto dokonalý výkon, bez jediné chyby, držel celou obranu, tak fakt občas nevím podle čeho tam vybírají

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou dobrý článek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele