Z Drentheho je Roya2Faces, fotbal definitivně vyměnil za rap

09.02.2017, 21:30
Aktuality
Royston Drenthe, kterému se před deseti lety při přestupu do Realu Madrid věštila zářná budoucnost, již ve 29 letech končí kariéru fotbalisty a míní se dál naplno věnovat profesi rappera. Levonohé křídlo naposledy fotbalový dres oblékalo v létě 2016...

Drenthe si klub neúspěšně hledal od loňského července, kdy byl propuštěn Bani Yasem ze Spojených arabských emirátů, ve skutečnosti se však asi ani příliš nesnažil. Zrovna včera totiž vydal svůj debutový singl s názvem Paranoia a zároveň tak představil svůj nový umělecký pseudonym Roya2Faces. Doposud Drenthe pouze "hostoval" v cizích písničkách.

Odchovanec Feyenoordu se o rap zajímal odjakživa a se svým kamarádem Ryanem Babelem například roku 2009 vystoupili v jedné nizozemské radiové show. Nyní Drenthe pro Voetbal International potvrdil, že už se ve zbytku života nechce věnovat ničemu jinému a nevyslyšel by ani případné volání mateřského klubu.

Rotterdamský rodák dodnes zůstává posledním Nizozemcem, který si na mistrovství Evropy do 21 let vysloužil cenu pro nejužitečnějšího hráče. Tak se stalo dávného roku 2007 a Drenthe ještě toho léta přestoupil do Realu Madrid, kde však svůj potenciál nikdy nenaplnil.

Následně se neuchytil ani v Rusku, Turecku či nižších anglických soutěžích. Roku 2010 si Drenthe připsal jediný start za seniorský národní tým v přátelském duelu s Tureckem.

Autor: Tomáš Daníček / mirror.co.uk, vi.nl

Komentáře (415)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele