Z Drentheho je Roya2Faces, fotbal definitivně vyměnil za rap

09.02.2017, 21:30
Aktuality
Royston Drenthe, kterému se před deseti lety při přestupu do Realu Madrid věštila zářná budoucnost, již ve 29 letech končí kariéru fotbalisty a míní se dál naplno věnovat profesi rappera. Levonohé křídlo naposledy fotbalový dres oblékalo v létě 2016...

Drenthe si klub neúspěšně hledal od loňského července, kdy byl propuštěn Bani Yasem ze Spojených arabských emirátů, ve skutečnosti se však asi ani příliš nesnažil. Zrovna včera totiž vydal svůj debutový singl s názvem Paranoia a zároveň tak představil svůj nový umělecký pseudonym Roya2Faces. Doposud Drenthe pouze "hostoval" v cizích písničkách.

Odchovanec Feyenoordu se o rap zajímal odjakživa a se svým kamarádem Ryanem Babelem například roku 2009 vystoupili v jedné nizozemské radiové show. Nyní Drenthe pro Voetbal International potvrdil, že už se ve zbytku života nechce věnovat ničemu jinému a nevyslyšel by ani případné volání mateřského klubu.

Rotterdamský rodák dodnes zůstává posledním Nizozemcem, který si na mistrovství Evropy do 21 let vysloužil cenu pro nejužitečnějšího hráče. Tak se stalo dávného roku 2007 a Drenthe ještě toho léta přestoupil do Realu Madrid, kde však svůj potenciál nikdy nenaplnil.

Následně se neuchytil ani v Rusku, Turecku či nižších anglických soutěžích. Roku 2010 si Drenthe připsal jediný start za seniorský národní tým v přátelském duelu s Tureckem.

Autor: Tomáš Daníček / mirror.co.uk, vi.nl

Komentáře (415)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Legenda Realu

Reagovat
Rarášek

Legenda fotbalu celkově.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Legenda rapu

Reagovat
smazaný uživatel

a ocom bude rapovat aky mal doteraz tazky zivot a podobne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyšehrad v hudebním podání

Reagovat
Uwe háže buly

Dneska stejně většina raperů rapuje o rapu, jak ho dělaj oni a ostatní jak ho dělaj špatně. Druhý album je většinou o tom, jak to dokázali a jak jim ostatní závidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
discarda

vývoj

Reagovat
ADM

a keď tomu nechápeš, tak to nekomentuj

Reagovat
Pato44

Dcl to vystihl

Reagovat
Spasitel

Rap už dlho nepočúvam ale jedine Boy Wonder či český Rest za niečo stály

Reagovat
smazaný uživatel

Oldschool zpátečníci se tady pěkně sešli. obyčejný rest a jeho mrtvej boombap, to je teda skvost.

Reagovat
hefy

Reagovat
H.N.T.

Mrtvej boom bap? Myslim ze trap (nebo co jako poslouchas) je jako subzanr uz absolutne vycerpany, to je skvost priteli. Boom bap je porad zakladni a nejlepsi odvetvi rapu

Reagovat
smazaný uživatel

Poslouchat pořád dokola jeden beat, do toho pozitvní kecy od resta a nebo toho bezzubého dědka, který má sice fajn texty, ale jeho flow stojí úplně za hovno. No nevím, rap už dávno není jen o tom, mít smysluplný text.

Reagovat
zelda

"rap už dávno není o tom"...protože nejsi cool kid když neposloucháš všechno co ostatní když už se buzíci nehádají jestli je lepší barča nebo realek, tak přijdou další co nadávají na hudbu

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, protože nejsem zaseklý v 90 letech a umím docenit i novou tvorbu ty šašku

Reagovat
zelda

a někdo to neumí a proto je horší protože se mu nelíbí novej rap a z moderního poslouchá něco jinýho, ty jsi jinde kamaráde

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
H.N.T.

Jj je to furt dokola co? Asi jako beat ktery zacne hybridne lamanym samplem nebo nejakym dark beepem, pak nasleduje 808 legendarni bass a hat ktery cvrka jak cikady jakoby nevedel kam patri. To Te neomrzi? A rap... myslim ze autotune a opakovani nejakych swag kecu rap opravdu neni ale samozrejme kazdy ma jiny vkus

Reagovat
smazaný uživatel

Autotune dneska používají snad všichni, kromě výše zmíněného restta a Prago Union, ale Prago už je taky dávno mrtvý. Já vám ten oldschool jako neberu, já sám poslouchám rap od Eminema až někde po Logica, ale uznávat jen jeden styl mi přijde dost blbý no.

Reagovat
H.N.T.

Nn to jsme se nepochopili. Jedu "vse" od wu tangu pres atmosphere po schoolboye a dope dod, od resta a praga pres gaye po reznika napr... neposloucham jeden styl. Ale treba takovy logic prave... co k tomu pocitas, lvcase, haha crew? Ja mam rad opravdu skoro vsechno ale toto hranici s tezkym nevkusem

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, čistě Logic, Haha crew je něco strašnýho. Já moc dobře vím, že texty logica mnohdy ani nedávají smysl, ale on ty svoje skřeky a citoslovce dokáže do toho beatu tak dobře dát, že se mi pár jeho songů fakt líbí. Jako nic hlubokýho v tom není, ale občas do nálady mi to nepřijde špatný.

Reagovat
H.N.T.

Jeste abys pochopil ze VSECHNY styly, tak miluju rage against the machine samozrejme. Jde o to dobry rap dobre vpasovat. Trap mi prijde ve vetsine pripadu spatny. Jiste taky si obcas do nalady dam poradny banger s textem nad kterym nemusis vubec premyslet ale 90% tohoto subzanru je pro me hudebne i textove neposlouchatelny. Muzu bb, grime, alternative, hc, ale trap opravdu vetsinou nemusim

Reagovat
H.N.T.

A dlouho tu nebude dikybohu, stejne jako crunk ze ktereho vzesel. V kazdem pripade kazdy maj svuj vkus no

Reagovat
smazaný uživatel

No jako nevím, ale když se podíváš do USA, tak tam Trap už pár let naprosto válcuje klasický boombap a další podobný styly.

Reagovat
H.N.T.

To je mozne ale za chvilku bude po nem. Stejny pripad jako crunk si myslim. Otazkou je co prijde pak pac rap se cim dal vice slucuje s popularni hudbou

Reagovat
Pigeon

Prago je mrtvý, jasně Smrt žije vydaná 2016 je naprosto skvěle tématicky nahraná deska, která je velmi dobrá i svou kompozicí. Texty jsou posunuté zas o trochu dál, což už jsem nečekal, že by šlo. Filozofické zamýšlení Kata je taky skvělé a ve spojení s tématem smrti působí fakt velmi vyzrále. Já měl s tou deskou z počátku problémy, protože je ji těžké pochopit, stejně jako rozkličovat všechny hry se slovy. Prago poslouchám tak 6 let prakticky pořád a potřeboval jsem někde opravdu 20 až 30 poslechů na jednu skladu. Takže nečekám, že člověk, který není fanouškem, ji úplně docení

Reagovat
H.N.T.

Reagovat
smazaný uživatel

Mrtvý jsem myslel tak, že stejně jako Pio Squad a podobný starý klasiky, už kromě skalních fans nikoho moc nebere.

O to víc se musí docenit Rytmus, H16, DMS, PSH, který se dokázali přizpůsobit době, posunuli tvorbu o něco dopředu a mají dále úspěchy i přesto, že jsou tady už X let.

Reagovat
B3n

Pravda ten druhej odstavec, i když DMS jsem nikdy neposlouchal, takže tam nevím, ale u H16 to stálo to, že v podstatě úplně otočili ze svýho původního směru, ne ? Ze Spirita, co měl být stoka a tvrďák je najednou motivační, láskyplnej homoMC, ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Spirit otočil, ale právě o tom mluvím. I jemu došlo, že underground, stokarap a podobné nesmysly dneska už tak neletí, tak se změnil na motivátora a buddhistu. ale očividně mu to prospělo, no.

Reagovat
B3n

Po finanční/kariérní stránce určitě. U lidí, co se o to zajímali i dřív, musí být za šulina.

btw underground pořád letí, možná ne tady, jak jsem říkal, už se v tom tady tolik neorientuju, ale mainstream věci jako velký labely apod spíš budou vymírat.

Reagovat
Pigeon

To je potom otázka, co považuješ za úspěch. Jestli to, že dokázali oslovit nové generace tím, že dělají populární rap, který se dnes dělá ( a podle mě je to z 90% fakt odpad, protože původní myšlenka rapu je ta tam), nebo je úspěch to, že sice děláš hudbu, která možná už teď nefrčí, ale děláš stále kvalitní věci, posouváš svou kvalitu dále a dále. Což když srovnám HDP od Prago a Smrt žije, tak ta kvalita je tam samozřejmě silně znatelná. Jenže to chce trochu čas naposlouchávat a zamýšlet se nad tím, a nesrovnávat to podle toho, kdo má kolik like na FB, nebo odběru na YT. To jsou ty hodnoty, které stále drží ty podle tebe mrtvé uskupení. Ti si jedou stále svúj styl soundu, ale dá ti to více, než H16, Ektor a podobné nesmysly, co mezi mladýma frčí

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně no, ale já hudbu neposlouchám proto, aby mi něco dala, ale protože se mi prostě líbí. Chci se u ni uklidnit a nepotřebuju k tomu filozofické texty od Kata.

Reagovat
bobis21

rap je právě jen o tom mít smysluplný text jiný bych ani neposlouchal

Reagovat
smazaný uživatel

Král rapu je Rytmus.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...tak v Petržalke, pako...:)

Reagovat
smazaný uživatel

V Československu.

A nehovor mi pako, nie sme kamaráti.

Reagovat
smazaný uživatel

Závidíš, no tvrdú prácu nevidíš.

Reagovat
raduinho

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
El-Pistolero-68

No v podstatě jo. Kde jsou ty časy Indyho a Wiche. Dneska kromě Prago Union a pár dalších světlých výjimek je to bída, i když rapperů je čím dál víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska je to naopak na vysoké úrovni , hlavně co se týče beatů a instra , nesmíš sledovat jen komerci , je celá řadá malo známých , jestli chceš napiš do zprav a já ti pošlu hity s kterých ti upadnou uši . Co třeba Protiva ?

Reagovat
Uwe háže buly

Toho Protivu myslíš jako vážně?

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to moje Generace , jsem o dva roky starší , a rapuje o tom co je mi blízské , plus má fakt kvalitní podlož . Takže jako nevím no , staším asi moc nesedí , ale mě se to hodně líbí.

Reagovat
taws

Reagovat
El-Pistolero-68

Já mluvím o mainstreamu právě, zase takový fajnšmekr, že bych checkoval alternativní scénu nejsem. Ale věřím, že se tam pár skvostů najde.

Reagovat
El-Pistolero-68

A bavím se spíš o textech než o beatech.

Reagovat
B3n

Spíš se to chce podívat za hranice CZ/SK.

Reagovat
teenz

Podívat se za hranice, kde jsou ty texty daleko jednodušší (vulgárnější etc) než naše ? Nevim, kde se vzala představa, že naši rapeři rapují jen o sprostých hovnech.

Reagovat
B3n

Upřímně, nevím. Českej rap už téměř vůbec neposlouchám, jen sem tam, dvě, tři jména. A občas mi něco pustí kámoši.

Hele, jelikož za hrancicema je toho asi tak tisíckrát tolik, co tady, tak je hodně zjednodušený říct, že tam jsou texty jednodušší, nezdá se Ti ?

Obecně je to dneska tak, že musíš prohrabat kopu sraček, abys našel nějakou dobrotu, pokud už nevíš, kde hledat...

Reagovat
teenz

Rozhodně souhlas. Každopádně pokud se probereš tou kopou sraček, tak lze najít kvalitu a ty texty jsou na stejný možná i lepší než za hranicema. Bohužel lidi jen slyší naše sprostý slova (však Rap o tom taky je) a když to samý potom slyší v AJ, tak to neřeší a je to normální.

Reagovat
B3n

Jo, to už je pak spíš o jazykovědě.

Mě prostě u věštiny českých MCs něco chybí. Ať už charisma, flow, slovní hříčky, styl, hloubka, hlas a nebo jednotlivý kroky... Jsme malej rybník a u spousty věcí zjistíš, že jsou převzatý, což mě dost sere, když je to vydávaný za svoje. Třeba v Anglii a konkrétně grime music má skoro každej MC svůj trademark bar, nebo slogan. Často ho pak použije někdo jinej v jiné souvislosti, nebo jako slovní hříčku, ale vzdává mu tím hold, což se mi strašně líbí.

Reagovat
kubys

MC Gey má u nás taky svůj trademark.

Reagovat
B3n

Ten mi natolik něčím vadí, i když ani pořádně nevím čím, že jsem si ho nikdy ani nepustil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Bohužel, tak to dělá (převzatá myšlenka/beat/flow...) většina našich lepších/úspěšnějších včetně Rytmuse/KF, Separa, Ektora, Bena... A u nás to funguje a lidi to baví. Kažopádně bych to neměl za zlý, takhlet o nějak funguje všude. Byznys/sport/hudba. Vezmeš cizí nápad, upravíš podle sebe a funguje to. Inspiruješ se hrou CR/Messiho a může to taky fungovat (v rámci mezí), pokud máš malinkej talent a dřeš. Jinak zrovna grime je podle mě dost neprofláknutá skupina u nás, v zahraničí to frčí, jsou tam super umělci a u nás je v tom dobrej jenom Smack (kterej se respektovat nedá, protože naživo se chová jako vyfetovaná ženská).

Reagovat
smazaný uživatel

Za Smacka

Reagovat
B3n

Jo, to já chápu, ale prostě to nedokážu zdaleka tak ocenit, jako když slyším něco originálního. Já právě poslouchám už léta téměř jenom UKG a i tam mě baví hlavně starý věci, což i když jsou maximálně 20 let starý, ta originalita tam je, protože je to vlastně celej novej žánr. A zároveň mě tam baví to, že i když to má teď velkej vzestup všude po světě, tak je to furt underground už ze své podstaty. Nikdo tam není pod velkým labelem, protože to už dneska prostě postrádá smysl. Pár z nich jich tam bylo někdy 8 let zpět, když to vylítlo a oni měli možnost vydělat velký peníze, v té době nedosažitelný vlastní cestou. Dneska už to tak není, každej má svůj vlastní label, dělají si věci podle sebe a funguje to ještě líp. Zároveň je v tom obrovská soutěživost, což mě baví. Tady si každej tak nějak jede to svoje a nazdar.

Jinak Smacka cením za to, kam až to dotáhl (ty spolupráce s UK MCs, nedávno byl v UK na BBC 1 eXtra i Rinse FM, což nejde dosáhnout víc v tomhle směru, dal bars i na Eskimo Dance, což znovu, nic víc není) a vypadá to, že bude čím dál, tím větší. I hudebně mě celkem baví, skládat tenhle styl v češtině musí být strašně složitý, ale bohužel ne všechno mě baví. Ale tak je to asi u každýho. Zároveň i jeho produkce mě baví, což je další věc, co se mi líbí na UKG, že spousta z MCs si zároveň sami produkují hudbu. Jinak jak se chová naživo netuším, takže nemůžu posoudit. Max z nějakých rozhovorů, nebo videií, ale to není výpovědný tolik. To, že fetoval je jasný, možná i fetuje dál, ale upřímně, tohle je mi celkem jedno. Většina velkých hudebníků smaží, nebo smažila.

Reagovat
teenz

Nevim, jak to funguje venku, ale u nás bejt "underground" snad ani už nejde. Ze začátku si na to každej "hraje" jenže pak vydá jednu pecku, jeden feat, naběhnou mu followers na ig/fb, začnou mu chodit nabídky a popravdě, kdo by to nevzal. Každej se chceme malinko finančně posouvat. Třeba tohle v zahraničí nemaj zapotřebí, protože i "underground" jim něco vydělá.

Smack je výbornej umělec, o tom žádná, dotáhnul to nejdál v poslední době a jeho některý texty jsou "hot". Jenže pak příjde ten šok, kdy se s nim chceš pozdravit, dát fotku a tak a on se ti neumí pořádně podívat do očí, pevně zmáčknout ruku, chápeš. A pak mám k tomu umělci takovej odpor, že ho nechci ani poslouchat.

Reagovat
B3n

Tak ono právě v době twitterů apod už ty labely vlastně ztrácí smysl pomalu. Pokud si sami dělají všechno, na iTunes si to hodí samotní a tak... CDs se střílí z kufrů auta apod. Vždyť to znáš. A i tak se prodávají CDs třeba od Skepty v obchodech, i když vydává pod svým labelem BBK. Jde to i bez příživníků, kteří Tě ještě často nutí do něčeho, co třeba nechceš úplně dělat a nakonec Tě stejně vojebou... Zrovna Skepta právě říkal v nějakým rozhovoru, že dnešní MCs už to prostě nepotřebují, protože si na ty peníze šáhnou i tak a labely jim vlastně nemaj moc, co nabídnout. Ale že zároveň nemůžou už nikdy projít tím, co prošli oni, jako průkopníci, tím pokušením, rozhodováním apod... Jinak Chip o tom dost často mluví ve svých věcech o tom, jak je hudební průmysl zkorumpovanej, nečistej a jak Tě vyždíme jenom kvůli ziskům, z kterých Ty nakonec vidíš jenom část, kdy to přirovnává k Matrixu, což se mi strašně líbí... Kdybys měl zájem, pošlu linky.

Jo, to chápu, já tuhle zkušenost nemám, na živo jsem ho neviděl, takže nemůžu posoudit, ale chápu, že to pro Tebe asi bylo zklamání. Přitom má v nějakým tracku, jak Tě klidně pozdraví, vyfotí se apod, pokud se chováš normálně. Možná jenom neměl náladu, možná je fakt takovej, já fakt nevím.

Reagovat
Nihilister

https://soundcloud.com/ras-23/smack-one-ned-lej-e-nev čekni co jsem dříve dělal za srandy

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud máš něco jako Kato, kde texty stojí za to, tak pošli :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Protiva je dobrej, když máš vyplej zvuk.

Reagovat
H.N.T.

Jo producenti u nas neco umi. Kdo by jinak tahl ty tragedy jako yzo nebo hahacrew

Reagovat
Josifek

Já rap úplně až na výjimky nemusím (a hip hap hop nesnáším úplně), ale Smrt žije od Prago Union je pecka

Reagovat
smazaný uživatel

Já si oblíbil hodně yelawolfa poslední dobou :)

Reagovat
pepindo8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jiriczeQ

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ThePigFeathers

tak rap neni jen o tezkem zivote :) kazdej nemusi bejt hned Eminem nebo Snoop Dogg aby jsi o nem zjistil ze v mladi prodaval fet a jeho mama fetovala..........

Reagovat
Radin

O tom jak ho tahal hráči už v 16 do bordelu atd..Těžký život

Reagovat
paver

Na rapu je hezké, že ho může provozovat/recitovat takřka kdokoliv

Reagovat
Kang & Kodos

Zpívat taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Spalovač šancí

Anička Dajdou

Reagovat
smazaný uživatel

Áj miset d bus.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Le Gunner

Pokud máš hudební hluch, tak ano.

Reagovat
Uwe háže buly

Ten nepotřebuješ.

Reagovat
JuventusFC1897

v dnesnej dobe moze kazdy kokot robit co len chce, ci to bude mat nejaku kvalitu a uspech je vec druha.ked pises , ze takrka kdokoliv moze provozovat rap, tak sa pozri na pop scenu, dj-ing, tam to sedi, robi to skoro kazda pizda&šašo co si mysli ,ze vyzera jak hviezda

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
H.N.T.

Jj.., taky se podivej jak to ted vypada

Reagovat
B3n

Ne.

Reagovat
Mastný Chobot

to sa ale dá povedať o všetkom na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

BRRRRRRRRRRRRRRAP

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
teenz

Reagovat
TopinB

A-10 Warthog?

Reagovat
Dubov

Reagovat
JackDaniels.

Holandstinu vymyslel nemec s rečovým postihnutím!

Reagovat
fantomas

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
raduinho

Reagovat
Coutinho10

hrozny to chrochtani tam porad..jinak good

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
fantomas

Rapu fakt nerozumim, ale v tý písničce si docela šlape na jazyk ne?

Reagovat
Coutinho10

jo to chhh tam je hrozny

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to nějakej collab s Cissem a Dani Osvaldem.

Reagovat
Baronne

+ Ferdinand

Reagovat
smazaný uživatel

+ Babel

Reagovat
monkej

+Jablonský

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
andrew96

Reagovat
salami

Jablonský vystupuje nerad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

+ Paul Gascoine

Reagovat
B3n

+ Bolasie

Reagovat
smazaný uživatel

Roya2Faces feat. 2Pac - Letter to my unborn (DJ Babel remix)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Stejně už jsem všichni mrtví ...

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm dvojka evander Sno a Royston by to mohla rozjet u Homecreditu

Reagovat
Error

Az na to triminutovy chrchlani dobry.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ten song Paranoia je totální sračka Ten skončí rychleji než si myslí V létě půjde do Číny...

Reagovat
9augi9

Myslíš, že slabší raperi sa v Číne skôr presadia?

Reagovat
smazaný uživatel

rapeři ne, spíš fotbalisti...

Reagovat
Swarley

slabi raperi pýtajú sa že čóóó....

Reagovat
guzman

keď dávam toto divné flow... Miky Mora

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Inter Eterno Amore

ja som skôr metalista ale toto som kedysi počúval

Reagovat
Gedofrey

Náhodou, mně se to celkem líbí, ale radši nechci vědět, o čem to je

Reagovat
El-Pistolero-68

Hrůza, no.

Reagovat
madridcan

https://m.youtube.com/watch?v=Yz_MAjMNYTs

A pritom premieru v Reale mal paradnu

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že bude viac ako Indy a menej ako Johny Machetta.

Reagovat
smazaný uživatel

2Faces

Reagovat
jk

Reagovat
fajdax

chodíš tam?

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou ročně, když jsem fakt mimo.

Reagovat
Filipow

Plánuju příští víkend Brno, jaký to tam je? Su od Znojma, ale zvažujem právě Caribic/2Faces/kneipentour

Reagovat
Jardman

Dá se to hele, lepší než pajzl či larutika, to jsou teprv sračky

Reagovat
Filipow

hajzl se dá, šutyka stojí totálně za piču..

Reagovat
andrew96

Ty jo, zrovna tam dejme sraz!

Reagovat
fajdax

Faces a Caribic jsou úplně stejný podle mě

Reagovat
soukup

Holandsky naštěstí neumím, ale ten beat je hroznej

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
smazaný uživatel

drsná reklama

Reagovat
Blasphemer

pojebe mámu a kompfasuje

Reagovat
Kang & Kodos

Všichni tři co byli za dveřmi

Reagovat
Blasphemer

už tenkrát když byl western, stříleli se pistolníci

Reagovat
Kang & Kodos

Pamatuješ si, jak jsem tě chytil ve Starý Roli? Nepamatuješ si?

--->

Ladík. No víš už, kamaráde.

Reagovat
Blasphemer

Díky těm těm smajlíkům vidím jako kdyby stál tady v pokoji metr přede mnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rišty

stará role, voe!

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Pamatujes, co jsem ti rekl? sundej boty , ty chceš zažít ameriku ty zmrde ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív Real, pak rap... Motivuje mladých ľudí.

Reagovat
homeles8

proboha....

Reagovat
smazaný uživatel

Já tohle nepochopím , mohl si ještě vydělat fotbalem. A on to všechno ztahodí , rapem nikdy nevydělá , možná první rok dva kvůli jménu , ale ani to ne. Na to jaký měl talent tak obrovský krach .

Reagovat
CHONG

Rap je pro buzny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Na který album se letos těšíš nejvíc?

Reagovat
smazaný uživatel

přece na Bennyho

Reagovat
guzman

TKX

Reagovat
Blasphemer

https://youtu.be/7qPRLxQziTY

tak po tomhle sladkým čískejku určitě změníš názor!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ho asi posloucháš

Reagovat
Kang & Kodos

Je fakt, že málokdo to může posoudit tak jako někdo, kdo svýho oblíbenýho hráče nazývá "miláčkem"

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
CHONG

Reagovat
Hyrax

Reagovat
MadMrJacky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
technecium

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě k tomu černý

Reagovat
patas92

Pořádní chlapi poslouchají metal...a usrkávají u toho růžové víno.

Reagovat
andrew96

\m/

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
CHONG

Metal je pro vidláky.

Reagovat
LAM
Reagovat
Mr.Mike
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A punk pro ztroskotance, techno pro feťáky, dechovky pro důchodce, pop pro buzny, rock pro debily, disko pro děcka, dubstep pro retardované děcka. Zkrátka je lepší neposlouchat nic, pak se ti nestane, že tě nějakej dement na eurofotbale zařadí do skupiny, ve které být nechceš.

Reagovat
CHONG

Nevěš hlavu, můžeš poslouchat vážnou hudbu, country, jazz a Elvise, pak jsi v cajku

Reagovat
smazaný uživatel

Metal je vidlákov, ale country je v cajku

Reagovat
CHONG

Přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
CHONG

Klip hrozný, hudba výborná.

Reagovat
Aik29

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Radin

Country= burani. Měl by poslouchat vážnou hudbu, ta je prý pro inteligenty :)

Reagovat
Whitemedia

NEUROFUNK

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Reagovat
cejen13

Ale to je taky hudba pro feťaky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Hele kdy si lidi uvědomí , že se fetuje všude ?

Reagovat
cejen13

Tak jasně, že všude, ale někde víc někdě míň. A já mam poslední dobou pocit, že na dnb chodí lidi jenom fetovat a je jim uplně jedno co zrovna hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

urcite tam takovy sou, ale neni jich vetsina jako treba na tekkno akcich,, prece jenom tam vetsina porad jeste chodi kvuli hudbe

Reagovat
liquicitizen

Reagovat
B3n

Neurofolk

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Nihilister

A co tedka posloucháš ? Za mne v novym roc nevyšlo v neuru/techstepu nic zajímavýho

Reagovat
Whitemedia

Az se dostanu k pc, tak ti sem neco nahazu

Reagovat
Whitemedia

Tady jsem si dovolil na ukázku ze svého seznamu pár písniček, jestli se neurazíte. je toho v novém roce docela dost a nebo já poslouchám všechno, co se v Neuru objeví? Další už se mi sem dávat nechtějí, to bychom tu byli ještě zítra..

BTK & Meth - It Gets Rough Sometimes (Gydra Remix)

Rusty K - AC-130 (The Clamps Remix)

Agressor Bunx - Experience

Billain - Batbots (Pythius Remix)

Billain - Manifold (Malux Remix)

Dub Elements & Trilo - Kilo

Dub Elements - Bad Guy

Trilo - Panic Room

Hypoxia - Turkey Tap

Computerartist & QO ft. Nuklear - Apex

Computerartist & Qo - Tremendous

A.M.C - Convention

Mean Teeth - Give Up

Gydra - Make My Life (ft. Tayser)

Matrix & Futurebound - The Wall

Malux - False

Black Sun Empire & Noisia - The Veil

A taky něco, co není Neuro

Signal - Only you

Phil Tangent - Bardabunga

Ewol - Nomad

Rene LaVice - Squeegee

Reagovat
Nihilister

Jako nejsou to špatný tracky ale jediná , kterou bych pustil na párty je remix od The Clamps ,jinak to jsou věci co hraje každej druhej ňouma bohužel Jinak jen abych nehejtil tak čekni jestli neznáš You So Fat Records ... Rusáci a dá se říct , že oproti tomu co se hraje v Evropě držej takovej ten underground standart a né pičoviny typu blackout Nebo ještě z BE Mindtech Recordings ty to taky držej ve vodách systémový kultůry a nerejžujou jen prachy na debilech . BTW : Liquicity znáš ? Já nedávano musel dívat na set od nějakýho šaška od nich ... a diskotéka hadr tvl

Reagovat
smazaný uživatel

Sam si vidlak

Reagovat
Inter Eterno Amore

Interista Metalista .. najlepšie

Reagovat
madridcan

Alebo Hollywood Undead

Reagovat
Mr.Mike

já teda spíš sem na tvrdší hudbu celkově ale HU jsou super

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Na ktery chodi hlavne maly holky?

Reagovat
madridcan

Bol som ma ich koncert v Bratislave takmer pred rokom a nic pravdy, takze netrep

Reagovat
Le Gunner

A co je na tom? Tohle fakt miluji, když lidé soudí interpreta podle toho, kdo ho poslouchá. Takový názor jsme si vyměňovali na přelomu prvního a druhého stupně základky. Skutečně, velmi smutné.

Reagovat
madridcan

Tak hlavne si vezmi hocijaky styl, tak s vynimkou dychovky su asi vsade sopliaci a prave hip hop ich ma asi najviac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
taws

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Josifek

To spíš hip hop

Reagovat
smazaný uživatel

Predevsim to nema nic spolecnyho s hudbou.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ze Cissého bude DJ, z tohohle rapper... Může tenhle týden být ještě divnější?

Reagovat
smazaný uživatel

třeba to daj dohromady

Reagovat
andrew96

Zeman na běžkách?

Reagovat
Azazelo RD

Zeman na K120.

Reagovat
smazaný uživatel

Zeman na K2

Reagovat
smazaný uživatel

Daaaamn, shit. Už se těším, co nás čeká zítra.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle "palců" k jeho skladbě na YouTube nebude ta kariéra za moc stát ...

Reagovat
blade115

Nový Dr. Dre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
andrew96

Nejlepší rap byl ten na Radiu Los Santos.

Reagovat
smazaný uživatel

Snoop , Dre , 2Pac, Xzibit

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To je nejvíc klasika Beat jak u grilovačky v lese

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

toto ma vždy roztancuje

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatý 90's.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
20DollarsInMyPocket

A pak ještě country K-Rose bylo super

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Louisiana Woman, Mississippi Man

Reagovat
smazaný uživatel

tahle a Hank Williams - Hey Good Lookin jsou nejlepší

Reagovat
andrew96

All My Exes Live In Texas, na tu nedám dopustit

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem si vždycky pouštěl, když jsem jezdil na sanchezu v těch polích, abych se cítil jako správnej vidlák.

Reagovat
Kang & Kodos

Ještě když jel kolem tebe redneck na traktoru.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mercury

Reagovat
Shevchenko

To je zvláštní, že to dělával asi úplně každý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Swarley
Reagovat
pingla

Check yo self

Reagovat
Kang & Kodos

I’ll have two number 9s, a number 9 large, a number 6 with extra dip, a number 7, two number 45s, one with cheese, and a large soda.

Reagovat
smazaný uživatel

All you had to do was to follow that damn train, CJ...

Reagovat
Dufan

Reagovat
H.N.T.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
andrew96

Reagovat
frank

Number 6, extra dip, number 6, ex-extra dip Oblíbenej mix

Reagovat
frank
Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Spasitel

Reagovat
H.N.T.

Kurvaaa radio X a rage against the machine!

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Radin
Reagovat
Coutinho10

klasa

Reagovat
lofin9

Reagovat
guzman

nejlepší radio bylo rozhodně V-rock

Reagovat
Uwe háže buly

K-Rose

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší bylo emotion a kecy Fernanda a Martineze

Reagovat
Puskas

Jerevan.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Nihilister

Gta V má oproti LS doslova hrozny radia

Reagovat
Gryphonheart

A proto poslouchám hlavně self radio..

Reagovat
frank

Reagovat
smazaný uživatel

me se hodne libilo v gta iv radio vladivostok.

Reagovat
Teoretik

Reagovat
Spalovač šancí

Mrtvej rapper, dobrej rapper ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zvířata mám jinak rád , když si taky říkáme podvratái , ale občas se řídím helsem , mrtvej čokl , dobrej čokl .

Reagovat
Pipo123

Horší než Paulie Garand nemôže byť.

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

mne vadi ten autotune a že sili hlas... a k tomu mu vobec nerozumiem

Reagovat
Walter_Sobchak

všetky 3 veci čo si vymenoval su momentálne v rape najväčší hit

Reagovat
smazaný uživatel

jop. Mumble rappers na autotune su v kurze. Mna bavi aj taky rap,pokial to nie je extrem ako Desiigner, ale viacej cenim OG´s samozrejme, stále žijú.

Reagovat
smazaný uživatel

Desiigner a jeho Panda je . I když to je vlastně jediná pořádná věc od něj....

Reagovat
smazaný uživatel

aj Tiimmy Turner je celkom banger ale ostatne veci ma vobec nebavia. On ma charizmu aj vsetko co potrebuje k hudbe ale ide si svojim smerom. Na druhu stranu, je kreativny, niekoho to bavi mna nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě od něj baví asi fakt jen Panda, celý "New English" mě nijak neuchvátilo, navíc imho nevyužil ten hype toho songu, ale stejně jsem zvědav na co přinese s "The Life of Desiigner".

Reagovat
teenz

Reagovat
osobnostx

3faces ho pokoří kdy bude chtít !!!

Reagovat
smazaný uživatel

29 myslel som, že o 10 viac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Steve Stifler

Doposud Drenthe pouze "hostoval" v cizích písničkách.

...

Myslím, že v té větě jsou uvozovky použity u špatného slova.

Reagovat
fantomas

Ve vší vážnosti - jak se v českym rap slangu překládá "feat."? Pokud překládá

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřekládá, v drtivé většině. Asi jako diss, beef...

Reagovat
fantomas

Reagovat
Rarášek

Já bych řekl taky hostoval, ono pro to asi nebude žádnej jinej výraz CZ. Ale ty uvozovky mi tam taky příjdou zbytečný .

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre si to zvládol.

Reagovat
Azazelo RD

"ve spolumrdáci s"

Reagovat
hefy

Reagovat
B3n

Použil jsi to správně.

Reagovat
Steve Stifler

Hostoval je dobrý slovo. Asi jsem se špatně vyjádřil, moje představa o té větě vypadala takto: Doposud Drenthe pouze hostoval v cizích "písničkách".

Reagovat
fantomas

Jojo, já to pochopil. I když smysl by teoreticky dávalo i "pouze".

Reagovat
Steve Stifler

No to hodně teoreticky. Pusť si ten jeho song a uvidíš, že i ty hostovačky jsou až moc.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ve spolupráci...

Reagovat
smazaný uživatel

do stopy zahrnutej i tenhle typek menem...

Reagovat
SpecialOne

Škoda, že ho tenkrát neprodloužil Everton, tam se mi docela líbil. Jinak ten hype u něj v roce 2007 byl strašný omyl, pamatuji si jak se sdílela videa, kde dělal kličky a pak střílel z totálně nulového úhlu na tom mládežnickém EURUnebo co to bylo a na základě toho z něj byli všichni unešení, no ale do Chelsea sem ho tenkrát chtěl, ne že ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spasitel

Jeden z mála černochov v Reale Madride i ked taký Seedorf či Makelele boli futbalovo inde.

Reagovat
Kokesh

Lass, Essien, Diarra, chvilkove Balboa a Ade...ted jsme ale opravdu "bily" balet.

Reagovat
Kluivert9

Jo a Marcelo je usnul na solárku...

Reagovat
Kokesh

Marcelo je vylozene cernoch v jakym vesmiru?

Reagovat
guzman

pro mě cigán jak černoch

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mercury

lidi jsou lidi

Reagovat
technecium

Reagovat
Dufan

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radin

No pokud to bereš takhle, tak by tam museli hrát Rusáci, Ukrajinci, aby to byl uplně bílej balet :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Adebayor a jeho faul na Mascherana

Reagovat
db18

Teď si ho snad konečně všimne Otava.

Reagovat
Radin

No zatím se mu daří, skoro víc palců dolů, jak nahoru u toho songu...V Nizozemsku to bude mít těžké v hudbě, konkurence je velká.. Třeba tenhle klip je skvost https://www.youtube.com/watch?v=_swivbEsD50

Reagovat
xaus

Už som videl hada cúvať aj koňa grcať ale toto teda ešte nie :)

Reagovat
El-Pistolero-68

OT:

Máte někdo zkušenost s prodejem lístku síti VIAGOGO? Mám 2 lístky na Robbieho Williamse, ale vím, že se nebudu moct zúčastnit, tak je chci prodat. Zkusil jsem tuhle stránku a oni mi nabízejí, že to ode mě koupí i s nějakým menším výdělkem pro mě, přitom ty lístky se pořád dají koupit i na Ticketportalu apod., tak nevím, proč to VIAGOGO neskoupí tam a chtějí to s přirážkou ode mě. Není to podfuk? Přijdou mi ty prachy, když jim to prodám?

Reagovat
guzman

chudák 2pac se musí obracet v hrobě

Reagovat
Uwe háže buly

*na pláži, na utajeném ostrově

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Hephaestus

Roya2Feces

Reagovat
smazaný uživatel

to ma asi znamenat neco jako "kral dvou xichtu"...

Reagovat
madridcan

Kvalitneho rapu je malo. Na klasiky ako na tuto

https://m.youtube.com/watch?v=bIuHig4fDzc

Sa v poslednej dobe chyta iba toto

https://www.youtube.com/watch?v=pZ-t0AyiK18&feature=youtu.be

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Novej Hugo top

Reagovat
Nihilister

nevěřím ... hugo nedělá už dlouho kvalitní hudbu

Reagovat
smazaný uživatel

tvůj názor a chápu ho, i když s ním nesouhlasím, nicméně ten novej track by se ti měl líbit. Si to pusť.

Reagovat
Nihilister

Poslední co jsem našel je "Nemůžeš koupit" a musím říct , že to zní fakt dobře . Btw : Když jsem na to koukal tak se tam zrovna objevil komentář od Baracudy " To je diss na mne ? "

Reagovat
smazaný uživatel

Nejnovější věc je "Dlouho dole".. ten barracuda je fejk profil, lol

Reagovat
B3n

Reagovat
nani92

Konečne niečo nové, svieže vo svetovej rapovej scéne, nemôžu ju stále ťahať len Slováci..

Reagovat
Nihilister

Jo no zayo zasahl scenu tak , že se mu dospělý lidí smějí ještě teď

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Greny

Toto se libi uzivateli DJ Ibril Cisse

Reagovat
smazaný uživatel

A vieš to aj po arabsky kokotko?

Reagovat
kubys

Reagovat
Puskas

Jediný pravý rap je vraník na tři do křížovky.

Reagovat
smazaný uživatel

Scatman John

Reagovat
smazaný uživatel

Petr Čech by si měl vzít příklad a trénovat víc na bicí nebo bude v tej bráně bit jak žito

Reagovat
Jordi Alba

Tak furt lepší, než nějakej metál, punk, či nějaká podobná "hudba", která by měla být nelegální.

Reagovat
Pepe1911

Člověk co má vkus a rozumí hudbe ji rozděluje jen na dobrou a spatnou

Reagovat
Jordi Alba

Tvůj názor ti samozřejmě brát nebudu, takže tě jen upozorňuju, že je špatnej.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Jerichoo

ja nejsom metalista, ale aj najväčší hudobný analfabet musí oznať, že metal úžasný

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nemusí

Reagovat
raduinho

Reagovat
TopinB

Dobrej troll

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Tady je zase hudební znalců a chytráků, co mají ke všemu co říct... Ale to je nejspíš boj s větrnými mlýny...

Reagovat
Pigeon

Co se týče CZ/SK rapu tak velmi doporučuji Pio Squad a jejich Stromy v bouři. Pro mě CD co mě naprosto dostalo, a to se mi naposled přihodilo u Prago a Dezorient Expressu (2010).

Reagovat
madridcan

Vacsina rapu ti uz vsak nic neda

Reagovat
Pigeon

co to znamená, že mi nic nedá?

Reagovat
madridcan

Temy pouzite x krat stale dookola

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

na majstra slova aj tak nikdy nebude mať!! https://www.youtube.com/watch?v=nV-Hs1UXZtU

Reagovat
B3n

Real Baller

Reagovat
smazaný uživatel

V Realu to byl slušnej tragéd...

Reagovat
smazaný uživatel

jurij džorkajev taky daval dobre.

https://www.youtube.com/watch?v=NM4L4OftBBQ

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou ale strašný srance, co "zpívá". Navíc má počítačem upravený hlas, jinak by to bylo falešně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele