Z domácího dvojzápasu bereme jen šest bodů, řekl kouč jednadvacítky Suchopárek

04.10.2023, 12:14
Aktuality

Trenér reprezentace do 21 let Jan Suchopárek na nominační tiskové konferenci prohlásil, že z nadcházejícího dvojzápasu proti Walesu a Dánsku bere pouze zisk šesti bodů. "Lvíčata" zahájila kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2025 na Slovensku před měsícem porážkou 1:2 na Islandu a podle čtyřiapadesátiletého kouče si jeho tým nemůže dovolit na domácí půdě další ztrátu.

Češi odehrají oba duely v Českých Budějovicích. V pátek 13. října je čeká Wales a pak v úterý změří síly s Dánskem. "Stejně jako v minulých kvalifikacích budou klíčem k úspěchu domácí utkání. Spokojený budu pouze se ziskem šesti bodů, to je jednoznačné. Jakákoliv domácí ztráta může být citelná, i vzhledem k úvodní prohře," řekl Suchopárek.

V třiadvacetičlenné nominaci se poprvé objevila tři jména. Nováčkem je brankář Manchesteru United Radek Vítek a záložníci Denis Višinský z Liberce a Samuel Šigut z Českých Budějovic. Chybět bude opora zadních řad Martin Vitík, jenž byl povolán do reprezentačního A-týmu. Sparťanský stoper za poslední dva roky chyběl jednadvacítce v jediném soutěžním zápase.

"Z dlouhodobého hlediska to k tomu směřovalo. Martin má kvalitu, charakter a vůdcovskou osobnost, bylo jasné, že se dřív nebo později do áčka dostane. Je to pro nás ztráta, v poslední době jsme bez něj nesehráli žádné soutěžní utkání. Ale máme připravené varianty, jak ho nahradit," uvedl Suchopárek.

Dánsko s Walesem získaly ze dvou zápasů čtyři body a jsou v čele pětičlenné skupiny I. Vzájemný souboj v Dánsku skončil 2:2. "Čekají nás nesmírně těžcí soupeři, oba týmy mají v kádru špičkové hráče z evropských klubů. Ale jestliže chceme postoupit, tak musíme utkání zvládnout. Může to být podobné jako před rokem barážový dvojzápas s Islandem, roli může sehrát i určitá nervozita," podotkl vicemistr Evropy z roku 1996.

"Vstup do kvalifikace nebyl úspěšný, náš výkon určitě nebyl stoprocentní. Ale zápas na Islandu ukázal, že máme kvalitní hráče, kteří jsou schopní si vytvářet brankové příležitosti. Věřím, že je tentokrát proměníme," dodal Suchopárek.

Nominace české reprezentace do 21 let na utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Walesem (13. října v Českých Budějovicích) a s Dánskem (17. října v Českých Budějovicích):

Brankáři: Lukáš Horníček (Braga), Matyáš Vágner (Vlašim), Radek Vitík (Manchester United).

Obránci: Lukáš Endl (Brno), Denis Halinský (Pardubice), Štěpán Chalupek (Teplice), Albert Labík (Vlašim), Filip Prebsl (Liberec), Martin Suchomel (Mladá Boleslav), Patrik Vydra (Sparta Praha).

Záložníci: Michal Černák (Jablonec), Kryštof Daněk (Pardubice), Marek Icha (Pardubice), Matěj Jurásek (Slavia Praha), Adam Karabec (Sparta Praha), Jakub Křišťan (Teplice), Samuel Šigut (České Budějovice), David Tkáč (Zlín), Denis Višinský (Liberec).

Útočníci: Daniel Fila (Teplice), Christophe Kabongo (Podbrezová), Václav Sejk (Sparta Praha), Filip Vecheta (Slovácko).

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Greny

To jsem zvědav, co nastane až těch šest bodů neudělá,

Mimochodem mohl bych ten super výkon na Islandu vidět?

Reagovat
Kaspar

Bude mu vyjadrena plna podpora

Reagovat
monty25

Ty už nechodíš o berlích, ne? Tak bys se mnou mohl jít na ten zápas proti Walesu, co ty na to?

https://www.eurofotbal.cz/clanky/fortuna-liga-preview-9-kola-plzen-slavia-577518/?forum=1#post13708572

Reagovat
monty25

Má tady někdo v plánu jít na zápas proti Walesu?

Reagovat
Greny

Ne kdyby to všechno nejebali do Budějovic tak mozna

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Docela silna slova na to, ze dokazali prohrat s Islandem, jehoz hraci prevazne pusobi v tamejsi soutezi.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Skleepy

Radek Vitík

Reagovat
Skleepy

Chalupek taky TOP

Reagovat
Shevchenko

To určitě ty pico

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Mönchengladbach

Čekám dvě upachtěné plichty a suchého párka rozplývajícího se nad předvedenou hrou.

Reagovat
Zdechlina

Tak snad bude šetřit klíčové hráče na základní skupinu ME.

Reagovat
Mass

Reagovat
doshcz

po tomhle dvojzapase budem skupinu uz jen dohravat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele