Z Deportiva Alavés po sezoně odejde trenér Abelardo

24.04.2019, 12:02
Aktuality
Deportivo Alavés může s předstihem začít hledat nového trenéra pro příští sezonu. Na lavičce baskického celku bude končit Abelardo Fernández, někdejšímu španělskému reprezentačnímu obránci končí smlouva a novou s vedením nepodepíše...

Abelardo se týmu ujal v roce 2017 a v 65 zápasech s ním uhrál 27 výher, k nimž přidal 13 remíz. Hodně povedená byla dlouho letošní sezona, v níž skromný celek okupoval pozice zaručující evropské poháry, v uplynulých týdnech mu ovšem došel dech a propadl se na osmou příčku, na šestou Valencii ztrácí už šest bodů.

Za odchodem Abelarda stojí hned několik faktorů a jedním z nich jsou peníze, při jednáních po vedení požadoval více než dvojnásobný plat oproti tomu, co pobírá nyní. Nedávno pak klubu sdělil své rozhodnutí odejít s tím, že s Deportivem už dosáhl jeho maxima.

Abelarda by v Baskicku mohl nahradit Asier Garitano, který dříve vedl Alcoyano, Leganés a Real Sociedad. Bez práce je od konce prosince loňského roku.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele