Z dánské ligy dál proudí góly ven, Skova ulovil Hoffenheim

27.07.2019, 17:51
Aktuality
Tento týden je dobrým týdnem pro dánské hráče jménem Skov. Po Andreasovi Skovu Olsenovi, který vyměnil Nordsjaelland za Bolognu, nyní rodnou zemi opouští také útočník Robert Skov, který se na pět let upsal německému Hoffenheimu. Dánská Superligaen takhle přichází o svého nejproduktivnějšího hráče uplynulé sezony...

Stejně jako Skov Olsen, také Robert Skov nastupuje převážně z pravého křídla, a také on je jako levák (který umí oběma nohama) nesmírně produktivní. V minulé sezoně se za FC Kodaň blýskl 30 brankami a 10 asistencemi ve čtyřiatřiceti startech, a parádně tak odpověděl na své vyřazení z nominace na MS 2018.

Pro kodaňské se jedná o další velké oslabení a už třetí velký odchod léta. Před Skovem klub v tomto měsíci opouštěli také Slovák Denis Vavro (Lazio) a brankář Jesse Joronen (Brescia). Skov má stát 10 milionů eur a je tak ze všech kodaňských exportů nejdražší; všichni dohromady potom klubu trhli téměř 25 milionů.

Skov v sezoně 2018/19 všem střelcům vévodil s náskokem úctyhodných osmi branek a v Hoffenheimu si od něj slibují, že adekvátně nahradí Joelintona, který se nedávno s vizitkou jedenácti vstřelených soutěžních branek vydal za novou výzvou do anglického Newcastlu.

Autor: Tomáš Daníček / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (47)

Přidat komentář
Bakary3

34 zapasu a 30+10?

Reagovat
Losinho

Takovej Komličenko no

Reagovat
mistr129

To bych nesrovnával, Kodaň dala 86 gólů, Bolka 52, přesto dal Komličenko víc než tenhle

Reagovat
Losinho

Takovej horší Komličenko

Reagovat
mistr129

Dánský Yusuf

Reagovat
Losinho

A s EL teda loni 48z 31g..

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Bakary3

Aha, tak to zas bida, ze tam se vubec neprosadil..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto je pre Hoffenheim super posila, za tie peniaze sa nemôže nevyplatiť a kľudne ho môžu o pár rokov predať 5x drahšie. Snáď mu to bude strieľať aj v BL, aj keď je to samozrejme neporovnateľne iná úroveň...

Z Hoffenheimu naopak odíde Amiri, ktorý je už jednou nohou v Leverkusene, mal by stáť 14 mega. Pravdepodobne to bude do budúcna náhrada za Havertza, aj keď radšej som chcel toho Olma zo Zagrebu, ktorý by bol síce drahší, ale vidím v ňom väčší potenciál. Zase by sa asi v tomto roku obaja do základu s Kaiom nevošli a kupovať ho na lavičku by asi nemalo zmysel no...

Reagovat
Werkrider

Leverkusen ho chce za 10 alebo až budúci rok tak som zvedavý či budú hrať Zagorku alebo sa dohodnú.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáš Daníček - mistr krkolomných nadpisů

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Krkolomných nadpisů, vzdor houfům facepalmů, je Tomáš Daníček mistr

Reagovat
Zark

ani ne .. naopak ma + ze to tak nazval protoze dansko opousti uz druhy golovy hrac v relativne kratke dobe

Reagovat
Rudnevs

Typický prestup od Hoffe, väčšinou to Rosen robí bez špekulácii a následne sa prestup oficiálne potvrdí ako blesk z jasného neba.

A naozaj veľmi zaujímavý prestup, vidno, že použili kreativitu a taktiež je to na dnešné pomery veľmi slušná suma. Skov bol v Alke neskutočný kanonier, dokonca prekonal rekord môjho obľúbenca Ebbeho Sanda v počte gólov za sezónu. Tajne som si ho želal práve do Schalke, kde hral i ten Sand a trebárs by to chcelo mať v Schalke opäť nejakeho Škandinávca.

Som zvedavý, ako to ovplyvní København a či sa im podarí hneď nájsť ďalších ťahúňov.

Reagovat
kiciN

Odepisu ti tady.

Nechapu tu cenu 10m, puvodne tam byl kontakt od Bologni/Atalanty/Spurs kde pozadovali cca 18-20m. Najednou prijde Hoffenheim a pusti ho za 10? Doufam ze tam jsou aspon napalene silene bonusy.

Kazdopadne zatim to nevypada na zadny prichod, jsem zvedavy jak to Solbakken poresi. Doufam ze do te sezony nepujdou s tim ze je Fischer zpatky tak nahrada za Skova neni tak potreba..

Reagovat
Rudnevs

Tiež mi to príde málo, pri dnešných cenách a ešte keď si vezmem, že aj ten Vavro šiel za 10,5 (to majú v článku zle, najdrahší z tých kodaňských exportov bol Vavro).

Inak, sú tam talentovaní mladíci ako Daramy a Holse, trebárs budú dostávať miesto Skova viac šancí oni.

Reagovat
kiciN

Brian Oviedo dnes prestoupil z Sunderlandu do FC Kobenhavn. Rekl bych ze LB zas tak problemovy post nebyl ale tak uz jednou tady hral dobre, tak proc ne.

Reagovat
Rudnevs

Díky za info. To vyzerá ako zaujímavá posila. København občas privádza týchto navrátilcov, minulý rok N’Doye, teraz tento, predtým zas Bengtsson alebo Kvist.

Inak, pamätám si, že keď tam bol Oviedo prvýkrát, bol v FCK ešte jeden hráč z Costa Ricy, a to Christian Bolaños. Hneď som si na neho spomenul.

Reagovat
Rudnevs

Inak pozerám, že Oviedo prichádza zadarmo, čože dobrý transfer. A prochádza asi preto, že Boilesen je dlhodobo zranený.

Reagovat
kiciN

Ja treba az ted zjistil ze ma byt Boilesen skoro rok zraneny Koukam ze mel Oviedo jeste rok smlouvu, tak to je solidni loupez z Sunderlandu

Reagovat
Rudnevs

Teraz som čítal, že ten Oviedo mal vraj zdravotné problémy a ešte možno bude chvílu trvať, kým naberie kondiciu a taktiež dostane celkom slušné peniaze. Ale stejne je to dobrý prestup.

Inak, do ofenzívy sa špekuluje o príchode Lucasa Andersena, ktorý je kapitán Aalborgu. Kedysi možno ešte väčší talent ako Skov, ale ako veľmi mladý šiel do Ajaxu a tam do nezvládol.

Reagovat
Zark

koukam ted na nej a statistiky nic moc .. 31z a 4g.

jeste hur je na tom jina senzace z dánska Skov Olsen, u ktereho uz se zminuje odchod z bologni.. si rikam kdyby radeji kolikrat dali sanci nejakemu borcovi z druhe/treti italske ligy, udělali by snad i lip

Reagovat
Zark

https://www.eurofotbal.cz/clanky/bologna-predstavila-dalsi-novou-mladou-tvar-dana-olsena-439141/#post11307683

jinak se pochlubim pac uz z videa mi prisel jako kopyto na italskou ligu

Reagovat
Rudnevs

K tým štastistikám jedna veľmi dôležitá informácia - Skov hral väčšinu sezóny ako ľavý bek. Preto nebol tak gólový, ako sa na útočníka patrí. Tréner Schreuder ho proste začal stavať ako ľavého beka, pretože tam bola diera v zostave a hoc ten post Skov nikdy predtým nehral, nakoniec tam hral veľmi solídne a bol zrejme najlepší alebo druhý najlepší hráč Hoffenheimu za túto sezónu. Čiže veľmi vydarený nákup.

Toho Skova Olsena je škoda, talent určite má a je to zaujímavý hráč, možno mu to v jednej z ďalších sezón pôjde lepšie, keď si tam na to trochu zvykne. Prípadne by mu mohlo pomôcť hosťovanie v FC København, o ktorom sa špekukuje.

Reagovat
Zark

jo, halfbecka.. vidim, ale je to docela prasarna po tom, co dal loni 31 gólů. Bych čekal, že aspoň u něj v Bundeslize může navázat na předcházející sezónu, tak snad mu ještě najdou fleka blíže k bráně.

právě, když jsem včera četl tu expresku, tak se mi oba ti dánové hned vybavili, podobná jména, velké očekávání v lětě, téměř každý je bral jako přestupovou bombu u obou týmů a oni se chlapci zatím nasytili horkou jehlou jenom... Já si u toho olsena z bologni zas nemyslím, že by měl na nějaký top klub, nepříjde mi jako kdovíjaký talent právě

Reagovat
smazaný uživatel

Skov není útočník..jinak super posila čekal jsem ho do ajaxu

Reagovat
fantomas

Hraje jako right wide forward, čili útočník. Jinak taky gólovej křídelník, viz druhej odstavec.

Reagovat
Fabregas@ole

Luftner šel taky na přestup ven?

Reagovat
Rudnevs

Na hosťovanie niekam na Cyprus...

Reagovat
Fabregas@ole

Díky

Reagovat
norro6

Omonia Nicosia

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Selänne

Kodaň Jeden z nejlíp fungujících klubů v Evropě. Skoro při každým prodeji klíčovýho hráče mají hned k dispozici +- stejně kvalitní nebo kolikrát i kvalitnější náhradu.

Reagovat
Rudnevs

Jj, robia chytré nákupy... Mám rád takéto kluby, ktoré musia nahrádzať opory a vždy si na prestupovom trhu počínajú veľmi inteligentne a kreatívne - trebárs København, kedysi Basel alebo Mainz za čias Heidela. Ono tých klubov je samozrejme viac. A najviac obdivujem, jak to robia v Salzburgu.

Ale zas treba povedať, že i FCK to nie vždy výjde - spomínam si, keď sa snažili Delaneyho nahradiť Zecom a do obrany miesto Zanku priviedli dvojicu Lüftner - Vavro, vtedy bol ten káder dosť slabý a skončili tuším štvrtí. Až neskôr prišli ďalší ťahúni v podobe Fischera, N’Doyeho, Skova a Bjellanda so Sotiriosom, ktorí vystužili obranu.

Reagovat
smazaný uživatel

No ono nahradit třeba Delaneyho ani moc dobře nešlo a Zeca vlastně nikdy nebyl nijak špatný. Na ligu v pohodě stačil vždycky a i v Evropě si za Kodaň svoje odehrál.

S tou obranou to je ale pravda, z dvojice Vavro-Lüftner si dělali legraci i na dánských webech, že tak neohrabaný stopery nemá v základu snad žádný jiný tým v lize. A to v Dánsku je docela zvykem mít na stoperu minimálně jedno kopyto.

Reagovat
Rudnevs

To s tým Zecom si tu práve tuším vtedy písal ty, ale trebárs si to s niečim pletiem. A ten Vavro sa veľmi zlepšil, teraz ho kúpilo Lazio za cenu cez 10 mio. €.

Inak, v København teraz dosť dobre vyzerá ten Jonas Wind, mladík a odchovanec, túto sezónu zatiaľ 3 zápasy/3 góly a trafil sa i dnes proti Horsens. Toho poznáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Vavro sa vypracoval, nie?

Reagovat
kiciN

Vavrovi ale "prospelo" to zraneni Luftena, zacal hrat s Bjellandem/Sotiriosem a forma mu sla hrozne nahoru.

Reagovat
crusty

Neviem kde si toto cital, ale ked Vavro prestupoval tak fanusikovia Kodane pisali, ze odchadza najlepsi stoper ligy. Necudo ze ho predali ze nejaky rekordny poplatok do Lazia.

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak to se to dělá, když mají na, dánském trhu v podstatě monopol, něco jako Celtic ve Skotsku, BATE v Bělorusku nebo Ludogorec, Dinamo a další. Když někdo odejde do zahraničí, tak jen sáhnou po tom nejlepším, co v dané lize na daném poštu je.

U nás se to alespoň rozprostrelo mezi tři kluby.

Reagovat
Selänne

Ale ten monopol mají hlavně díky tomu, že mají skvělýho trenéra a fungující vedení. Sparta tady měla taky monopol, přesto z toho nevytěžila skoro nic. A vzhledem k tomu, že přivádí hráče z celý Evropy a Jižní Ameriky, tak jenom ligu opravdu nevykupují. If

Reagovat
Stannis Baratheon

A co z toho vytezila Kodaň, smím-li se zeptat?

Reagovat
Selänne

Za 13 let nehrála skupinu EL/LM jenom jednou. Mezitím hrála několikrát LM, kde se dokázala dostat do osmifinále. To fakt není málo.

Reagovat
Stannis Baratheon

Málo to není, ale vzhledem k tomu monopolu to není zas taková TOP statistika a rozdíl třeba s Plzni, která tě skupiny LM teda nikdy nepostoupil, ale minimalne posledních pár let působí v pohárech lépe než Kodaň.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele