Z AS Řím po sezoně odejde Fonseca, nahradí ho Mourinho

04.05.2021, 15:27
Aktuality
Paulo Fonseca (© AFP)
Poslední zápasy ve funkci trenéra AS Řím před sebou má Paulo Fonseca. Klubu z hlavního města Itálie se v závěru sezony vůbec nedaří a pod portugalským kormidelníkem se začala kývat židle, dnes pak byl potvrzen jeho odchod po skončení ročníku. Nástupcem bude José Mourinho...

"Za všechny v AS Řím bychom Paulu Fonsecovi chtěli poděkovat za tvrdou práci, kterou zde za dva roky odvedl. Paulo se popasoval s několika výzvami, včetně té spojené s koronavirem a výměnou majitele a učinil tak s velkorysostí, čestností a skvělým charakterem," sdělil majitel Dan Friedkin.

"Do další budoucnosti mu přejeme jenom všechno nejlepší a věříme, že odvede fantastickou práci, ať už půjde kamkoli," dodal.

48letý Fonseca v minulosti vedl FC Porto, Bragu nebo Šachtar Doněck a do Itálie zamířil v červenci 2019. Letos mu hodně uškodily především výsledky z uplynulých týdnů, v Serii A AS Řím vyhrál jenom jeden z posledních osmi zápasů a v tabulce se propadl na sedmé místo, manko na šestou příčku navíc činí už devět bodů. Týmu se pak hodně nepovedlo první semifinále Evropské ligy, na půdě Manchesteru United minulý týden prohrál 2:6 a jeho šance na účast ve finále jsou minimální.

Novým koučem se stane José Mourinho, někdejší manažer Chelsea, Realu Madrid, Interu Milán nebo Tottenhamu se dohodl na tříleté smlouvě.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (423)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele