Xavi cítil po konci v LM bezmoc, EL podle něj musí Barcelona vyhrát

09.12.2021, 10:20
Aktuality
Xavi (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (282)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Musi spadly tam tymy jako Lipsko, Dortmund i to Porto si s vama vytre prdel

Reagovat
Manik...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Napoli, Atalanta

Reagovat
Pharrell

Hm jn. Ale třeba i takový Galatasaray nebo i Lazio Lyon Monako R.Sociedad budou na jaře v play off EL. Jo a neměl bych zapomenout na Leverkusen nebo Sevilla FC.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jare to bude uplne jiny tym. A jediny z tymu co si uvedl ktery by mel sanci jit pres Barcu dal je Dortmund kdyby tam byla nejaka zakulisni dohoda o prestupu Haalanda

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers FC (Scotland), Napoli (Italy), Olympiacos (Greece), Lazio (Italy), Braga (Portugal) and Dinamo Zagreb (Croatia) are the possible sides that the Catalans could face. btw.

Reagovat
sensei25

Klud Xavi.Nikto sa za vysledok na teba nehneva.Tazko sa hra proti takemu skvelemu muzstvu ako je Bayern,ked v celej zakladnej 11 je jediny hrac na top urovni(De Jong).Ostatnych mozme smelo predat a hrat s B-ckom.Bude to to iste.Neskutocna nekvalita od brankara az po utok.

Reagovat
michalbarca

Mám jisté pochybnosti i o tom De Jongovi

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
blaugrana

De Jong a top uroven hej?

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by být pokornější.

Reagovat
Kokesh

Taky mi to tak připadá. Líbí se mi jeho mentalita a chuť vítězit, ale řekl bych že je hlavou nastavený tak 15 let nazpátek, kdy si nikdo v Barce selhání nepřipouštěl a i proto tak dominovali. Dnes je situace úplně jiná...musí pomalu růst, vyvíjet se. Ne že mužstvo trénuje pár týdnů, jede na Bayern kde v historii nikdy nevyhráli a prohlásí, že mohou porazit kohokoliv...přitom odjedou jak spraskaní psi...

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

O tom je tak trochu fotbal ze i totalni outsider muze obcas prekvapit .. zaroven jednou z uloh trenera je hrace motivat - prohlasenim typu snad nedostanem uplne po pic.. by jim asi moralku nezvedl Xavi udela z Barcy konkurence schopny tym uz do pristi sezony

Reagovat
letitfly

A jak se má teda chovat? Má říct, že cílem je postoupit aspoň do osmifinále EL? Ve svý kariéře nebyl zvyklej na porážky, je to srdcař, takže ho to určitě sere nejen jako trenéra, ale i jako fanouška Barcelony. Jestli budeme kurzový favoriti EL? Možná ne. Ale ten cíl přeci musí být jasně nastavenej a cokoliv jinýho než výhra EL bude bráno jako neúspěch ať už je aktuální forma a situace jakákoliv.

Reagovat
kilobyte

Tak nemusí říkat, že musejí vyhrát každý zápas a že jim nic jiného nezbývá. To jsou dost silná slova na to jaký mají tým a jak hrají.

Reagovat
smazaný uživatel

Má mluvit diplomaticky. Pouzivat fraze typu "Pokusime se uspet v EL" . "Musime vyhrat" zni nadute. "Nemame hrace na uspech" je zase moc porazenecky/Mourinhovsky.

Reagovat
letitfly

Jakmile někdo mluví diplomaticky a používá fráze, tak ho lidi (zcela správně) tepou. Tohle vyádření je pro mě osobně jako fanouška daleko lepší, než vyjádření "Musíme zkusit něco uhrát v EL". I přes současnou situaci je to pořád Barcelona a nemůžeme nemířit na vítězství v EL, Dyť to je přece hovadina. I pro MU je nevýhra v minulým ročníku EL přece zklamáním...

Reagovat
smazaný uživatel

Tepou vesničtí vidláci, což jsou typičtí fotbaloví fanoušci. Z hlediska profesionality je to naprosto spravnej pristup cloveka na urovni. Svej starej taky nereknes, ze je tlusta jak prase nebo ze ses nadrzenej jak alik, kdyz se na ni podivas, ale podas ji to jemne (pokud nejsi ten vidlak).

Reagovat
letitfly

Nevím, nesouhlasím. Podívej se na "Last dance". Takhle já si představuje mentalitu profisportovce. Paralela s partnerkou je úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Říkat, že někam nepatří nějaká etiketa je doznání se k absenci vkusu.

Reagovat
letitfly

Možná to budeš vnímat jako doznání demence, ale nechápu, cos chtěl tímhle příspěvkem říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Bušit se do hrudi a pořvávat vítězná gesta patří buď do opičího výběhu nebo v horším případě přímo na hřiště, kde v tom návalu emocí nejsi schopnej využívat víc než jenom tu nejstarší pudovou část mozku. Na tiskovou konferenci by měl člověk přijít zklidněnej, se srovnanými myšlenkami a říct něco rozumnýho, konstruktivního. Chápu, že tyhle 2 úryvky asi nejsou všechno, co řekl (nebo aspoň doufám, že to není všechno), ale fakt mi tam chybí třeba nějakej komentář k výkonu. Hráli co chtěli nebo nehráli co chtěli? Na čem to ztroskotalo, že proháli, popřípadě jak to chce řešit, co přesně budou dělat, aby to bylo lepší, aby vážně mohli vyhrát každý zápas EL atp. Aneb, netleskejte někomu, kdo mluví jak Franz Straka.

Reagovat
homeles8

Celá etiketa je sračka co učí lidi bejt falešný

Reagovat
Gazdo

A mna zase tieto bezpohlavne frazy neberu. Je to chlap a je to vitaz a tak ligicky chce vyhrat. Mne sa tie vyjadrenia pacia. Otazka je ci zostane u nich alebo to aj pretavi v realitu. Ale to ukaze az cas

Reagovat
oli9

Reagovat
Biozdenda

Ja myslim, ze je tam prave proto, ze si pamatuje Barcu jako giganta a tak nejak se ceka, ze ji zase vrati na tuhle uroven.

Reagovat
Psy_cho

Gigant to byl 10 let a to ještě na dluh. To se nám to hoduje, kldyž nám lidi půjčují.

Reagovat
Ed_Hazard

A to akoze ako? Placebo?

Reagovat
Salfovic

A když ne, tak rezignuje, to by byl frajer.

Reagovat
Allianz_Arena

Jen jestli tu realitu dostatečně Xavi vnímá. Vyhrát EL, vyhrát v ní každý zápas? Snad jen emoce. Pokud ten tým, co byl včera na hřišti, přijede na hřiště například motivovaného Lipska, tak tam dostane nařezáno takovým způsobem, že na ten včerejší zápas budete ještě rádi vzpomínat. A to tam bude celá řada dalších silných týmů.

Reagovat
nani92

Xavimu by mal niekto povedať, že do EL "postúpila" aj Sevilla..

Reagovat
Y.N.W.A

Xavi, tu sílu fakt nemáte... Bayern na každým postu o třídu lepší hráč, v EL budete jen jeden z mnoha adeptů a dle formy na trofej fakt aktuálně nemáte (pokud se do jara nic nezmění), jste Barca už jen jménem, bohužel

Reagovat
Salfovic

Skončí na prvním silnějším soupeři.

Reagovat
2miguel1

Situacia v Barcelone je katastrofálna, na druhej strane, toto asi to dno, od ktoreho sa bude musiet odraziť. Sledujem Barcu už skoro 20 rokov, tak sa odvážim niečo povedať. Treba si uvedomiť, že Barcelona má svoju filozofiu, ktorú, ako sme už pochopili bude praktizovať aj naďalej. Tá filozofia, je ale tak odlišná od ostatnej konkurencie, že keď nastane takýto pokles hračskej kvality, ten obraz hry sa dostane ešte do vacsej priepasti. Hra Barcelony ( keď sa hra dobre ) to je extremne ťažke technicky praktizovatelne, no keď máš na to hráčov, možeš hrať totálny futbal. To bol futbal od 2009-2012, či 2015-2016. Na tej škáre futbalu od 1-10 sa vieš dostať na 10. Na opačnej strane, akonahle nemáš hráčov, ktorí majú kvalitu ( a chápu ako hrať v Barcelone ), môže sa stať, že na tej škáre pokojne padneš aj na 2. United, Real, PSG, Chelsea atd maju každý svoju filozofiu, no tá odlišnosť hry nieje až taká markantná, preto sa aj často stáva, že tréner Realu ide trenovať United, či trener PSG ide do Chelsea a pod. Na škáre 1-10 sa vieš dostať na 9 ako Real 2017 či Bayern 2020, no keď padneš, nepadneš tak drasticky. Barcelona je ako Ferrari, ktore jazdilo na Bridgestone, no všetci ostatní na Michelin. Trh ti neponúka hráčov, ktorí by vedeli zapadnuť do hry Barcelony, naposledy bol takým De Jong ( Ajax je asi jediný, kto sa približuje hre Barcy ) preto treba počkať, na aky level sa dostane Pedri, Gavi, Nico, Fati, Eric, Balde. Toto je jedina cesta Barcelony, ked chcu hrať teda svoju filozofiu, jediní hráči ktorí ju budu vedieť hrať su z La Masie. Len to bude trvať roky.

Reagovat
kilobyte

To jsou kecy. Třeba Bayern 2012-2014 byl kvalitou hry minimálně na stejné úrovni jako Barcelona 2009-2012 nebo 2015-2016.

Reagovat
kattos

Real 2010-12 taky

Reagovat
2miguel1

Ou pri všetkej ucte ku klubom, Barcelona hrala vtedy iny šport.

Reagovat
kilobyte

Házenou.

Reagovat
2miguel1

Pripominali to hru aj hadzanej veru ako vravim, La Masia je cesta.

Reagovat
Largo

Reagovat
technecium

ani nejmensi nahodou

Reagovat
kilobyte

Tak to vidí všichni kromě fanoušků Barcelony.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
valloire

Reagovat
Hlahart

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Svatej

To je furt dokola, suuuuper duper specificky prostředí. Casem cekam, ze vlastně i trénují ve vakuu s medicinbalem, zerou stejnou stravu jako Neo v Matrixu a plat dostavaji v bitcoinech a akciich.

Reagovat
2miguel1

Tak Barcelona nechce upustiť od tiki taka, aj keď hra potrebuje reformu. Nechcela nikdy trenerov, ktorí sa točia vo velkokluboch. Su tam dve cesty, buď by sa Barcelona pokušala o ostrielaneho svetoveho trenera tipu Conte, Poche, Ancelotti ale tym padom, by skončili Busquets,Pique, La Masia by nedostala šancu, no dokupili by pre seba potrebnych hračov ako sa momentalne hra vo svete ( Kessie, Pulisic..) a hrala by futbal ako vsetci ostatni. Pravdepodobne by preliezla do osem mozno stvrtfinale, dala by s kludom 4.miesto. Barcelona to ale nerobi - teraz na jednej strane, mozno je velmi hrdá a chce ist silou mocou svojou cestou. T.j trener z Barcelony, La Masia, drzanie lopty atd. Okej, aj tato cesta je legitimna, no je ina a je rizikova, či vobec hrači naplnia potencial a bude sa im dariť. Mne ako fanusikovi Barcy teraz vobec nevadi, ak sa Barce nebude3-4 roky darit, ak to ma ale za nasledok to, ze sa nieco buduje z vlastnej filozofie.

Reagovat
kilobyte

A co třeba 20 let?

Reagovat
Svatej

Ale tenhle přístup ze svý přirozenosti přece nemohl bejt stejnej odjakživa. Naprosto odmítám představu, že se Barcelona snažila s koženým míčem na drňáku, kterej byl na x místech mírně do kopce, hrát tiki taka na jeden dotek a to s fotbalistama, kteří měli v životě míč u nohy nesrovnatelně méně často než dnešní profíci.

Fotbal se měnil a i když některý eseciální prvky v klubech existovaly a činily je mírně vyjímečnýma, ve výsledku se stejně dělalo víceméně to samý, jen někde téměř nepostřehnutelně jinak.

Barcelona naprosto v pohodě může hrát kombinační fotbal na jeden dotek a tiki taka by se tomu dalo říkat uplně stejně, to záleží pouze na interpretaci toho, kdo o tom fotbale tak mluví..

Hlavně styl fotbalu jako takovej nechci nutně zpochybňovat, jak říkám, hrozně záleží na interpretaci, protože naprosto přesný vyjádření termínu tiki taka neexistuje, jelikžo se i tenhle styl dá hrát na x různých způsobů (Bayern, City, Barcelona).

Sere mě spíš ta fanouškovský nadnášení a brutální přehánění prostředí Barcelony jako místa, kam se dostaneš jen ve chvíli, kdy ses narodil s antickým genem a umíš plynně mluvit jen za pomocí palindromů.

Reagovat
Gazdo

Amen

Reagovat
valloire

Reagovat
10

tady fakt někteří věří tomu, že se Barcelona s tímhle stylem hry narodila a nikdy nehrála jinak, přitom tuhle jejich představu tam začal hrát až Guardiola od roku 2008...v téhle době se očividně zrodilo nejvíc fanoušků Barcelony na tomhle fóru

Ještě nedávno tam hrálo v základu víc Holanďanů než Španělů, hrál se tam úspěšně direct ofenzivní fotbal s centrama do vápna a nikomu to nevadilo.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
2miguel1

Odjakživa nie, ale skus mi vysvetlit, ze Johan Cruyff začal eru tohto štylu futbalu v Barcelone a od tej doby sa plus minus hra odvíja od tohto štylu. Vela nazorov bolo, ze Pep zacal s tymto štylom hry. My sme tak hrali už davno predtym, samozrejme s vlastnou interpretaciou trenera. Mali sme Rijkaard, Pep, Tito, Tata, Enrique, Valverde, Koeman, Xavi. Povedz mi iny klub, kde by mali trenerov len byvalych clenov tímu. Chcel som kedysi, aby sme sa na to vykašlali, zobrali proste nejakeho Tuchela, vyhodili tych španielskych hadzanarov a hrali si kazdy rok pohodovu hru, no pochopil som, ze Barcelona sa v tomto menit nebude. Tam je to kazdy rozhovor s hracom, prezidentom ze chceme nasledovat Cruyffovu filozofiu.

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
fenixLFC

tvl keby dostavaju plat v akcich tak poslednu dobu musia byt iba o suchom chlebe

Reagovat
rel7

hlavně Bayern mohl dominovat dlouho kdyby Heynckes neskončil a nešel to tam dom*dat Pep, hráli parádní fotbal.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
DelPiero137

Barca mala vynimocnu generaciu ale nie je to 10 v hernom style

Reagovat
Zizou

Bayern válel, to je pravda. Opravdu vyjjímečný fotbal a tým, který určitě aspiruje na jeden z nejlepších v historii. Kvalitu hry je samozřejmě zbytečné rozebírat, protože jde pouze o subjektivní vnímání každého, co je právě ta ona kvalita. Ale Guardiolova Barcelona ční podle mě o stupínek výš a to proto, že měla Messiho.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
smazaný uživatel

A taky nesmíme zapomenout na to, že ten Guardiolův dream team 2009 vyřadil Chelsea v semifinále po totální krádeži. Min. 3 jasně neodpískaný penalty a z titulu LM ve finále proti Manchesteru by bylo hovno.

Reagovat
valloire

přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rel7

přesně tak, bohužel na to si většina jejich "fanoušku" dost možná ani nepamatuje

Reagovat
Shevchenko

Především si to nepamatuješ evidentně ty, penalty mohly být max dvě a především Abidal neměl být nikdy vyloučen.

Reagovat
rel7

Jasně to vyloučení bylo úplně mimo, ty penalty byly 3. Pokud si to opravdu nepamatuješ můžeš si to připomenout.

https://www.youtube.com/watch?v=xZ7VcXi2ZXM&ab_channel=FOOTBALLMUTANTS

Reagovat
Shevchenko

Sledovat se mi to nechce, ale jestli si myslíš že to poslední po které Ballack zuřil byla penalta, tak to ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla to ruka? Byla..

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Cipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsi ten zápas?

Reagovat
marke7

Tak si pusť domácí utkání na Camp Nou a nepiš tu kokotiny o krádeži. Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže rozhodčí Chelsea doma nepoškodil?

Reagovat
marke7

Poškodil, ale tak samo byla poškozena i Barcelona doma, ale to se nikomu nehodí. Tak buď aspoň objektivní a nepiš tyhle jednostranný srágory.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=xZ7VcXi2ZXM Poškození v tomhle případě dostává úplně jiný rozměr.

Reagovat
marke7

Ano, kolovrátku.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Už jsme si tu několikrát vyjasnili, že v tom utkání byla naopak poškozena Barcelona, tak co tu jako zkoušíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

To je blábol. Ty jsi tak popletenej těma řečma o výjimečnosti klubu a jeho unikátním stylu fotbalu, že si vůbec neuvědomuješ, že to není jedinej nadpozemskej styl, kterým se dá vítězit ty Bridgestone. Nějak mi uniká, že máte o parník víc titulů v LM/PMEZ nebo v lize. Navíc se podívej do historie. Jedinej tým před výhrou v PMEZ, kterej by mohl být nejlepší na světě, jste měli za Herrery kolem roku 1960. Jinak jste byli vždycky jeden z mnoha, někdy ani to. A celej slavnej Dream tým by bez pomoci soupeřů ligu 4x za sebou nevyhrál a to že jste za Cruyffa vyhráli LM...no a? CZ Bělehrad, Aston Villa či Steaua ji vyhráli dávno předtím.

Reagovat
Psy_cho

Nottingham, Eindhoven, Porto, Celtic, Feyenoord, Hamburg, desítka týmů s úspěchy jako Barca za menší peníze. Barca mimo 10 let byla a zase bude průměrný tým. Klub byl vždy výjimečný hráčema, ale ne úspěchama. Tím nemyslím ligu.

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Svatej

prvni dvetl věty

Reagovat
CHONG

Realitou je Evropská liga, musíme ji vyhrát a zvítězit v každém utkání. Deluded One

Reagovat
teenz

Jo, těším se na to nasazení hráčů Barcy až uslyší znělku El.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

ste pod každým článko o Barcelone, to už je diagnóza.

Reagovat
teenz
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

po rokoch útlaku máte tešenie. Congratz.

A naši prejhajpovaní teens majú aspoň súťaž na ktorú reálne majú kvalitu, aj to je pochybné.

Reagovat
teenz

No za pár posledních let máme 4 výhry. Vy jednu. Nevim jakým způsobem si ten "útlak" představit.

Reagovat
smazaný uživatel

barca 7 a ? alebo 14. vyber si tvoje časové obdobie.

Reagovat
teenz

Asi ses podíval špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

jáj ty myslíš clasico že ? moja chyba.

Reagovat
kilobyte

Nej koment: "Can‘t wait to Hear this in Camp Nou"

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Reagovat
fenixLFC

nebola to znelka eura alebo nejakeho sampionatu?

Reagovat
Kenneth

Já tajně doufám příští rok v konferenční ligu. To by byla taková třešnička na dortu.

Reagovat
kilobyte

Začít větu slovem realita a pak si zase stavět vzdušné zámky. Na konci sezóny je bude čekat docela nepříjemné překvapení.

Reagovat
Luc-Luc

barcelonsky Ole at the wheel

Reagovat
Ibelieve

LOL pepelaugh a nevím co ještě, ty jsi tak vtipný fanoušek, to snad není možné, zkus nebýt debil a podívat se na to reálně... Ole toho málo nedokázal s United a Vám ten hřebínek taky sklapne až odejde Klopp, jelikož tak hvězdná destinace nejste a prachů máte o dost méně než United, City a Chelsea. To poznáš časem, že si každý tým prochází horšími a lepšími fázemi v historii.

Reagovat
Ibelieve

Hlavně nechápu že máte tolik nemocných řečí za doslova 1x titul v lize a další v LM.

Reagovat
Luc-Luc

vsak mame 19 titulu v lize ty maslo, nemuzem za to, ze se to jmenovalo jinak predtim lol...po Kloppovi to vezme Steve G a to bude teprve heavymetal

Reagovat
Ibelieve

A jeden titul za 30 let. Lol... To bude super náhrada ale s ním moc neuhrajete pokud nebudete mít kvalitní kádr. Což s ohledem na konkurenci bude zajímavé sledovat. A že by SG byl nějaká záruka se říci nedá. Zhruba tak stejná jako Ole... A to si myslím že byl v lize kde měl větší konkurenci než zrovna Steven a jeho skotská liga.

Reagovat
zlatan-legend

Ten nejvíc nesympatickej zrzatej had nikdy nic nevyhraje.

Reagovat
kilobyte

Kéž by vás Slippy G vedl aspoň 30 let.

Reagovat
Cechino

Steve G.. takze zas budete midtable tym ty moron

Reagovat
smazaný uživatel

Tech nemocnych reci je tolik, kolik si museli od protejsi stran vyslechnout.

Akce a reakce. To platilo a plati vzdycky.

Reagovat
Ibelieve

Jasný, ale tohle je vyloženě trapné. Pokud to bude vtipné tak ok, ale to je prostě na jen na sílu.

Reagovat
kattos

Tebe to hodně žere co?

Reagovat
Ibelieve

Žere mě rádoby humor a shazování někoho kdo si to nezaslouží. To je celé... každý klub má hluchá období a ono upřímně po čtvrt století s jedním manažerem se dalo čekat, že nastane období hledání. Je to normální.

Reagovat
kilobyte

Co by to bylo za debatu mezi fanoušky rivalů bez shazování a trapného humoru?

Reagovat
Ibelieve

A tohle byl vtip? Mě tedy přišlo že to bylo maximálně na sílu a vtipné to taky nebylo. Vtipný koment ok a rád se zasměju, ale tyhle příspěvky jsou prostě jen trapné a to je pro mě rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělej z toho drama a ber to s nadhledem. To rozlišuje skutečné uživatele zde na portálu a ty ostatní. Buď přijdeš za kouzlo zdejší komunity "jiných" existencí nebo upadneš v zapomnění.

Reagovat
Ibelieve

No hezky napsáno, ale než tento důvtipný humor tak raději to zapomění zde.

Reagovat
smazaný uživatel

Propadl jsi tedy!!!

Reagovat
kattos

Ne, hrozně tě to sere, tohle se děje pořád a popichuje se takhle každý, tak napiš jednu zprávu, dobrý ale nebud do toho takhle zažraný Znám to, ale takhle si tě oni vychtunají

Reagovat
Ibelieve

Co? Hele já to vím. Ale i popichovat se dá vtipně. Tohle je sranec a na sílu.

Reagovat
fenixLFC

takze preto ze "nastalo obdobie hledani" nie je povolene kritizovat ked niekto hral hovno a jednoducho na tu javyssiu uroven nemal? to nie je nezasluzene, to je realita

Reagovat
Y.N.W.A

nejsme hvězdná destinace? ...odkdy?

Reagovat
Ibelieve

Před Kloppem většinu času... Ale hvězdní jste jinak, jen ty možnosti budou pokulhává oproti ostatním.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
zlatan-legend

Takže. Vy se v Live těšte ještě na daleko horší časy. Klopp pryč, Dijk, Mané, Salah, Firmino, Henderson opravdu nemládnou. Kolik tam máte perspektivních mladých hráčů? Jedinýho mrtvýho Elliota. Takže vy si užijte max 2 roky nahoře a pak půjdete hodně dolů. Jak zde bylo řečeno, nejste úplně TOP destinace.

Reagovat
Ibelieve

Reagovat
Luc-Luc

v pohode, v obrane bude Konate s Phillipsem, v zaloze Jones s Elliottem a v utoku Jota, na 7-8 let mame vystarany...

Reagovat
zlatan-legend

Konate možná. Elliot? Odvážné tvrzení po tom hrůzostrašným zranění. Phillips půjde na 80% pryč ještě teď v zimě, vždyť vůbec nic neodehrál ještě . Jediný Jones a možná Jota. Ale u Joty jsem hodně na pochybách, že bude tak moc produktivní bez Salaha, Maného nebo Firmina. Nemáte vystaráno na nic.

Reagovat
Luc-Luc

nekdo se koupi, pokud Elliott nebude OK, spekuluje se o Bellinghamovi, ale tomu moc neverim, takhle hypovany hrace nekupujem

Reagovat
Y.N.W.A

proboha, co znamená to, že nejsme top destinace?

Reagovat
zlatan-legend

Že se k vám žádnej TOP hotovej hráč nikdy hrnout nebude.

Reagovat
Y.N.W.A

aha, ok

Reagovat
fenixLFC

a komu to vadi? my sme hotovych hracov nikdy nekupovali. keby ste to robili rovnako a nekupovali prepalene hotovych hracov tak by ste neboli v tychto srackach takze je celkom vtipne ze sa nam smejes ze sa nam enbdue diat nieco co vas potopilo

Reagovat
Trand

Upřímně si spíš myslím, že Barca EL nevyhraje, ale ten přístup Xaviho je super. Je vidět, že současnost je pro něj neakceptovatelná a chce Barcu vrátit tam kam patří. Deluded možná je, ale já bych jako fanoušek mnohem radši viděl tyhle prohlášení než srabácké fráze že se uvidí atd.

Reagovat
Allianz_Arena

Super mi na tom nepřipadá nic. Z jednoho prostého důvodu, není to ani částečně založené na realitě. Prostě blábol. Pokud to tvrdí v emocích a z naštvání, tak beru. Ale pokud se v tom klubu a v kabině vytváří atmosféra, že EL je něco jako povinnost, tak má Barcelona další problém, k těm cca 150 aktuálním.

Reagovat
Ibelieve

To je spíš jen vyhlášení pro média... ale kdo ví. Každopádně to Barceloně potrvá. Má ovšem jednu výhodu v ne tak konkurenční lize.

Reagovat
Trand

Tak Xavi možná je trochu odtržený od reality, což by samozřejmě nebylo dobře, ale pořád je podle mě důležitý zejména těm mladým hráčům tlouct do hlavy, že Barcelona musí bejt na vrcholu a že takhle to dál nejde, ono si na tu průměrnost lze celkem snadno zvyknout a pak je těžký dostat se zpátky na vrchol.

Reagovat
EaP

Ja nemám strach. Áno, momentálne je Bayern, City či Pool na tom omnoho lepšie . Na druhej strane, Barcelona sa už teraz ma o čo opierať a tie reči o titule v EL sú úplne v poriadku. Dembele, Araujo, Pedri, Frenkie, Fati či Pedri svoju kvalitu ukázali a môžu sa smelo porovnávať so svetovou špičkou . Akurat je dôležité aby hrali a nie non stop marodovali pre zranenia. Tu je základ všetkého . Tak ako povedal Muller, oni sú technicky svetová trieda ale na vyššiu ich zrádza fyzická pripravenosť . Ak by sa daj boh podaril v zime aspoň ten Ferran Torres , poprípade ešte jeden kvalitný kreatívny záložník a dupne sa na plyn v tréningovom procese za rok môžme byt úplne v inej situácii . Toto tu už bolo v roku 03/04. Urobil sa jeden strategicky nákup ( Ronaldinho ) a k nemu partia Deco, Giuly a o dve sezóny neskôr sme vyhrali celú LM. Všetko má svoje pre a proti. Ale nevidím dôvod Xavimu neveriť .

Reagovat
Gazdo

Presne tak ja mam nohy na stole. Situacia moze byt za sezonu uplne ina (moze byt aj horsia to ano ale to uz by bolo dost tazke ) takze pohoda. Za dve sezony kludne mozeme bojovat o titul. Nedavno sa tak odpisoval Real a teraz kludne hra. Atletico sa vynasalo do vysin za svoju prestupovu politiku a predikoval sa mu ofenzivny futbal plny megatalentov a skutek utek

Reagovat
valloire

jistěže, teď jste na samým dně. Musíte si zvyknout na eru bez Messiho jako my bez CR. Všechno je o penězích. Ono vám to paradoxně může pomoct stejně jako okolo 2003.

Reagovat
Psy_cho

Přesně tak, ono říkat, že s každým se dá hrát a každý porazit musí mít reálný základ, takto mi připadá, že přiletěl z Marsu a o realitě nemá nejmenší pàru. K tomu mi více sedí, jsme klub na hovno, mužstvo na dvě hovna, hráči ani nebojují na své možnosti, proto jsem přišel, abych tohle do 10 let změnil

Reagovat
Eichel

Podľa mňa sa len snaží vštepiť tomu labilnému tímu víťaznú mentalitu. Preto sa priviedol aj Alvés. Ten tím včera nehral do prvého gólu Bayernu vôbec zle, ale po ňom sa absolútne zosypal. Je na nich dlhodobo vidieť, že nemajú potrebnú mentalitu a toto je proste len snaha o to zlomiť ich. Aspoň tak si to vysvetlujem. Určite skôr ako to, že Xavi verí, že celou EL prejdú ako nôž maslom.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Tomik111

Když on takhle mluvil na začátku i Koeman a spol. nebo ne?

Reagovat
kilobyte

Reagovat
celeb

jeho pristup by mal byt v 1. rade na treningu a v zapase na lavicke, nie primarne za mikrofonmi po zapase.

Araujo na pravom beku bol zufaly, pritom je to nas najlepsi stoper. Asi sa bal standardiek Bayernu a chcel mat vysokeho hraca na hlavicky. Lezne Bayern tade prechadzal uplne polahky a Xavi nebol schopny zareagovat. Pred nim v utoku nas najlepsi pravy bek - Dest. V utoku bezzuby, Davies ho uplne eliminoval. Namiesto toho, aby Xavi dal Desta dozadu, kde je dobry (urcite lepsi nez Araujo, ktory tam snad hral 1. krat v sutaznom zapase za Barcu), tak siel Dest dole a do utoku na kridlo siel Gavi, ktory je sice fajn v zalohe, ale v utoku sa mu nedari. Vcera akurat fauloval a bol znechuteny, asi jeho najhorsi zapas.

Celkom dobre sme hrali do zranenia Albu, dovtedy mozme povedat, ze bola hra vyrovnana. Dembele bol celkom aktivny. Namiesto mladeho baldeho tam dal Oskara a odstrelil Dembeleho a hra definitivne spadla.

Po zvysok zapasu, ked ukazali Xaviho, tak len diskutoval s asistentom, nejake povzbudzovanie, ci zmeny nenastali. Len Dest -> Gavi, co mu nevyslo (tak ako v ligovych zapasoch predtym).

Za Xaviho sme zaplatili 17m E, lebo bol skvely fotbalista a podarilo sa mu vyhrat Katarsku ligu s historicky jej najuspesnejsim timom.

Som uz zvyknuty na to, ze tento rok je sledovanie Barcy trapenim, ale posledne zapasy pod Xavim, specialne vcera proti znudenemu Bayernu - to je absolutne trapenie a totalna bezmocnost (okrem zaciatku, ten bol na nase sucasne pomery fajn).

Mne je uplne jedno, co Xavi hovori na tlacovkach. Ja chcem vidiet, co robi s timom a ako vyzerame pod nim v zapasoch. A zatial to vyzera tak, ze pociatocne nadsenie vydrzalo 1-2 zapasy.

Reagovat
Gazdo

Zatial je tam vzdy parminutove zlepsenie v kazdom zapase ale nie je to proste ono. Asi sa ale dost tazko dokaze trenovat taky mancaft ked proste tam nie je fyzicka priprava

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna je to vazne idiot, jak tu dost lidi pise. Nevim, jaky vyznam ma vytvaret podobnymi prohlasenimi zbytecny tlak na ty mlade hrace, co ma v tymu.

Reagovat
celeb

akurat motivoval ostatne timy z 3. miest, co nepostupili do LM. Lipsko, BVB ci Sevilla mu tieto reci este pripomenu. A kludne aj Porto ci Atalanta.

o

Realne je Xavi mlady trener s 2 rokmi skusenosti z Katarskej ligy. A musi sa aj on vyrovnat s obrovskym hype, ktory okolo neho vznikol uz pred volbami.

Reagovat
naheCZ

Se těším, až vyletí hned v prvním kole

Reagovat
oli9

Vždyť v EL je půlka týmu lepších než vy

Reagovat
oli9

Problém je ten že Xavi zažil éru jeho Barci, kdy byla plná extra světových hráčů.. Teď je Barca průměrný klub.. Vždyť z té 11ky by za jeho éry nehrál ani jeden. Takže tam je ten problém, ma5 staré ambice ale nový horší tým

Reagovat
smazaný uživatel

Z te 11 by za Xaviho ery nikdo nehral.. krome Piqueho, Alby a Busquetse, ktery s Xavim vylozene hrali a byli soucasti ty uspesny ery..

Reagovat
Luc-Luc

jo, ale to byli drivejsi verze, dnesni Pique, Alba, Busquets by tam nemeli moc sanci se prosadit...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je snad jasny ne..

Reagovat
oli9

Samozřejmě jak píše Luc, dřívější verze. Také kdyby tam byl Ronaldinho teď a ten co hrál tenkrát

Reagovat
oli9

Reagovat
fenixLFC

akoze DNESNI pique alba a busquets by vytlacili vtedajsich hej?

Reagovat
jack_donaghy

Ter Stegen by snad Valdesa posadil

Reagovat
Gazdo

Vcerajsi Stegen asi nie. Ale vseobecne Stegen>Valdes

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak to ani náhodou.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Tomik111

I Neto je lepší než Valdes.

Reagovat
santini

keď prišiel, začala nová éra, keď vypadli z LM, začala sa nová éra, keď skončia v EL, začne sa nová éra, keď Xavi odíde, začne sa nová éra.... odkedy Barca ohlásila príchod novej éry, je tá ďalšia zvyčajne horšia ako tá predošlá

Reagovat
Y.N.W.A

éra netrvá dva týdny...

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol nebo Leicester, Leverkusen, Lyon.

3.mista z LM jako BvB, Porto, Lipsko, Sevilla, Atalanta.(Zenit)

To uz neni pohodovy EL pro Barcu.

Reagovat
VALEN

no jen, aby si vůbec tu Evropskou ligu vykopaly v lize aby nebyla je Konferenční

Reagovat
VALEN

"jen"

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi nový Zidane

Reagovat
10

Viděl jsem tuhle sezonu Barcelonu poprvé. Celou dobu žiju v tom, že to srovnání Juventusu a Barcelony jako týmů v totální prdeli je totálně mimo, že je na tom Barcelona už jen kvůli těm mladíkům mnohem líp. Po včerejšku už mi to tak jasný nepřijde

Tolik průměrných až podprůměrných hráčů v Barceloně nepamatuju za těch 20+ let, co jí sleduju. A mám dojem, že pokud to v sobě Xavi vůbec má, bude potřebovat minimálně rok učení, aby mohl takovej tým trénovat, protože už na první pohled moc netuší. Podobně jako Pirlo. Včera tam byly naprosto diletantský kroky z jeho strany.

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš konečne niekto iný kto vidí že tí mladí sú priemer, nič extra,, v zálohe obyčajní posúvači lôpt.

najprv sa tu 3 roky onanovalo nad Puigom, teraz na Pedrim čo odohrá 1300 zápasov za sezónu so štandardnou prihrávkou dopredu najeb to messimu..

ale šak ked nebudu vsetci zraneni to bude pici masina, fati dembis mamvpicis roztrhaju kazdu obranu.

Reagovat
10

Zrovna o Pedrim jsem nemluvil, ale hráči jako Puig, Araujo, Mingueza atd. na mě působí jako čistej průměr, kterej by za normálních okolností v Barceloně nikdy nehrál. Mám pocit, že v La Masii trošku nezachytili ten vývoj fotbalu, ke kterýmu v poslední pár letech došlo dost znatelně. Tvrdohlavost a hrdost jim to asi nedovolí vidět, pak se upínají ke krokům jako je Xavi nebo Dani Alves, což je víc zbožný přání nějakýho zázraku, než realistická volba.

Jinak v Barceloně byla vždycky tendence vynášet vlastní hráče do nebes. Když to vezmeš reálně, tak na každýho Iniestu je tam 10+ flopů, který se tím novým Iniestou měli stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Najsmutnejsie je ze prichod Daniho ako tak zalepili chýbajúce RB od odchodu Daniho.... To je tá koncepčná práca.

Xavi bude fail, veď preboha trénoval Ličartovce. V Qatare si pochvaloval ze konecne može ist do obchodu si sam nakupit ze ho nikto nepozna.

pre mňa je to memento pri týchto hráčoch Bojan. Jebli ho tam ako 17 ročného pričom on mal ešte ako také šťastie na Henry, Etoo atd ze tam vedla neho nehral druhý 18 ročný aj tak to v hlave nedal.

A pedri :) makač to sa mu nezaprie ale bude rád za kariéru Ivana R.

Reagovat
smazaný uživatel

apropo k tým flopom . https://www.transfermarkt.com/fc-barcelona/alletransfers/verein/131

je skôr otázka kto je hit od takého ročníka 2015 ? samko prvé dve sezony ? fati z bcka aj to uvidíme ci nebude IP.

Reagovat
10

Ano, to už právě sedí na ten vývoj fotbalu, o kterým mluvím. Teď spíš sedí přirovnání, že na každýho Gerarda Lopeze je tam 20 flopů

Možná v té generaci před 15 lety by hráči jako Samper, Aleňa nebo Puig měli uplatnění, ale v tom nynějším jsou prostě moc limitovaný, ta doba si žádá mnohem větší komplexitu a ta fyzická stránka dneska vede.

Reagovat
2miguel1

Mingueza Eric Dest Puig priemer je a je to vidieť aj na minutach, ktore dostavaju. Treba si uvedomiť, že napr. taky Gavi ma 17 rokov. Napriklad Iniesta mal 22 rokov a este nepatril do zakladu Barcelony. Je ale treba vidiet potencial a povedat si, kde mozu ti hrači byt v 22 rokoch. A tu už možeme hovoriť o talente u Fati,Pedri,Gavi,Nico,Balde. Araujo je naš najlepši stoper, včera hral mimo poziciu. Len tí hrači potrebuju dospieť, hrať, hrať a učiť sa od takych ako je Dani, Busquets, Alba.

Reagovat
valloire

Reagovat
Eichel

Araujo je zrovna najlepší stoper v tom tíme a to s prehľadom. Mingueza môže byť fajn záplata na viac postov v prípade núdze a za minimum peňazí a Puig nehráva ani pod štvrtým trénerom, takže niečo na tom bude... len zrovne ten Araujo mi v tom výčtu nesedí.

Reagovat
10

já si Arauja vybavím v zápase s Juve (0:3) a včerejším zápase, takže to asi mluví za vše

přijde mi pohybově špatnej, pozičně i takticky slabej...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pohybově je naprosto v pohodě, pozičně má určitě spoustu nedostatků (v jeho věku celkem normální věc) a takticky se uvidí, protože Koeman žádnou taktiku ani neměl.

Reagovat
10

ok...je pravda, že vedle Daviese vypadají všichni jako nejpomalejší sněhuláci

Reagovat
Hristo Stoichkov

To rozhodně, navíc trpěl tím, že to je stoper. Ale asi tam hrát musel, jelikož Dest je po zranění a zatím slušně mimo, Roberto out, Alves zatím out a Mingueza taky úplně mimo. Celkově ta defenziva (+Busquets) je na evropský poměry něco těžko uvěřitelnýho, to fakt musí zničit každý tým, který dokáže hrát aspoň trochu odvážně a nátlakově.

Reagovat
10

Já jsem nepochopil roli Desta, tam to Xavi úplně posral. Čekal bych, že bude pomáhat a bránit Daviese z role takovýho WB, ale místo toho to odchodil na křídle jako kdyby byl Messi, po týhle straně vás znásilňovali celej zápas a Xavi na to jen koukal, z toho bych byl dost nervózní.

Reagovat
celeb

v prvom rade hral na zlom poste. Araujo bol vo vela zapasoch nasim najlepsim hracom - stoperom. Xavi sa rozhodol, ze kedze nam ide o vsetko, skusim ho dat na praveho beka, kde este nehral, co to spravi.

A Dest ktory utocil po kridle je zas nasim najlepsim pravym bekom. On sa bud u nas alebo inde presadi. Aj v US repre je s Pulisicom uplne niekde inde nez zvysok. Vcera hral mizerne, kedze ako Araujo hral mimo svoj post.

Barcelona bude hazardovat s trenermi a spravat sa pri prestupoch a podpisovani zmluv ako absolutny fuser az kym nezbankrotujeme. Dembelemu konci zmluva v juni, o par dni moze zacat vyjednavat s klubmi o buducej zmluve. To je tak, ked sa prezident voli na zaklade usmevov a populistickych vyhlaseni. Vid Sandro, Bartomeu a aj Laporta.

V situaci v ktorej sme sa spravame, akoby nasim cielom bolo zbankrotovat. Vid dalsie zadlzovanie a rekonstrukcia Camp Nou. Ci akvizicia trenera s 2 rokmi skusenosti z Katarskej ligy za 17m (12 Koemanovi + 5 Al Sadd).

Reagovat
kilobyte

Tak všichni na to koukají stylem: "Přece hrají za Barcelonu, takže v nich něco být musí. Navíc jsou mladí a budou se zlepšovat." Jenže oni za Barcelonu hrají, protože nikoho jiného nemají a ne každý hráč se dokáže vyhrát.

Reagovat
Dody10

Nelze to zas ale generalizovat. Například Pedri, Ansu, Araujo a podle mě i Nico jsou hráči, kteří májí potenciál býti tváří Barcelony a už v současné chvíli patří k tomu lepšímu a do základu Barcelony. Abde taky hraje slušně a mohl by být hráč pro Barcelonu jako v minulosti Pedro.

Ale u ostatních mladíků ten potenciál na prosazení v Barceloně nevidím taky. Puig po dobrém jaře pod Setiénem si šanci zasloužil, Koeman ho ale pohřbil a nevypadá to, že by se měl dát do kupy, takže ten by měl jít pryč. Hype, který je kolem Gaviho taky nesdílím. Kromě bojovnosti a rizika kartového trestu u něj momentálně nějakou nadstavbu nevidím. Demir je špatný, Dest to stejný. Mingueza nenavázal na loňské výkony a letos je opravdu příšerný.

Okolnosti jsou jaké jsou, a prostě i tito hráči momentálně mají v Barce místo. Můžeme jen doufat, že alespoň někdo z nich dosáhne té požadované úrovně.

Reagovat
dominios

Take vyjadrenie je proste arogantne a uplne mimo realitu. Samozrejme, mali by sa usilovat o vyhru v kazdom zapase, to nie ze nie, a ano, papierovo su medzi favoritmi na vitazstvo v EL, ale ako pardon, take velkohube vyhlasenie hned po zapase, v ktorom neukazali nic, ale vobec ze nic? Nejde o to, ze prehrali, ale ved tam snad nebola ani snaha. 2 strely na branu za zapas a ani to sa neda povedat, ze by slo o nejake vacsie sance. Okrem toho nic, nic a proste nic. Ano, tato Barca ma na to, aby hrali lepsie (aj tento prestarnuty a vyhoreny team), ale "zapal a bojovy duch" tohto vyjadrenia absolutne neodzrkadluje to, s "akym zapalom a bojovnostou" hrali vcera o hole prezitie v tej ich vysnenej LM. A ani Xavi na tej lavicke mi neprisiel nejako zvlast motivovany, hoc sudit ho naozaj zatial nechcem, nakolko je tam veeeeelmi veeeeelmi kratko, vlastne sa len vcera stal trenerom a proste je mozne, ze ma takyto "pohodovy" a "tichy" styl coachingu. Len to s takymi vyjadreniami a bitim sa do prs pred mediami proste nejako nekoresponduje...

Reagovat
kilobyte

Zase už aspoň vystřelili na bránu.

Reagovat
Reggie

Mimo realitu to je, ale v čem je to arogantní? On někde tvrdí, že všechny zápasy a EL vyhraje? Já to nikde nevidím.

Reagovat
Unique

Naprostej souhlas. Mám pocit, že trochu žije z minulosti...

Reagovat
10

trochu hodně

Reagovat
Unique

jn

Reagovat
Lamskej#RMCF

On si tupohlav neuvědomil, že je tam i Sevilla , BVB a jiní ?

Reagovat
Kenneth

A co to mění? V lize dost možná top 4 neudělají a z toho důvodu musí vyhrát EL.

Reagovat
pantondavo

Nojo, ale mezi "musi" a "maji sanci" je sakra rozdil.

Reagovat
vacin

Ale v kontextu "Začínáme od nuly. Naším cílem je Liga mistrů, ne Evropská liga" a toho v jaké pozici se nachází v lize to dává smysl.

Reagovat
pantondavo

Tojo, ale já reagoval spíš na to vítězství v EL, kde chtějí vyhrát každej další zápas.

Reagovat
fenixLFC

takze v lige top4 mozno neurobia ale budu favoritom v sutazi kde pravdepodobne budu tri timy ktore su v lige nad nimi+zahranicne?

Reagovat
mimi_united

Hodnoty tímov:

Barcelona 659 miliónov

Borussia 603

Sevilla 415

Proste Barcelona je minimálne papierový favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

to fakt ne

Reagovat
dominios

zase "hodnota timu" takto napisana je nic nehovoriaca uz len preto, ze jednotlive cenovky su totalne prestrelene...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne 50 u 19 leteho hrace a 50 u 30 leteho je rozdil, u mladeho je to cena spis za potencial, u starsiho za okamzitou kvalitu. Takze tym s cenou 300 muze klidne rozsekat tym s cenou 500

Reagovat
kilobyte

Plus ty hodnoty ovlivňuje i liga a klub toho hráče.

Reagovat
Mass

Reagovat
Euphael

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Psy_cho

No jasně, pokud do té ceny počítáš Coutinha za 120 mil. Eu, či kolik to stál.

Reagovat
Euphael

Reagovat
kilobyte

Na lavičce mají přece trenérské eso, které vyhrálo katarskou ligu.

Reagovat
9augi9

Jasné, že musia lebo inak sa nekvalifikujú do LM. Na konferenčnú ligu by som im aj možno veril.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak nepostup Barcelony a Sevilly (a mozna Villarealu) nam dost pomohl. Ty tymy by jinak postoupily z druhyho mista, takze by byly v osmifinalovym kosi proti nam, nicmene proti spanelskym klubu nas nalosovat nemuzou, takze by tam byla vyrazne vetsi sance, ze by jsme dostali PSG nebo Chelsea. Ted se tam ale dostala treba Benfica nebo Lipsko, coz jsou prijatelnejsi souperi, ktery uz nam nalosovany byt muzou.

Reagovat
JM

Lipsko jde do EL. Asi sis je popletl se Salcburkem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

Tady opět platí, že kdo chce psa bít... Osobně si nemyslím, že má tahle Barca šanci vyhrát EL (vyhrát všechny zápasy a k tomu EL je mimo), to je hodně nereálný. Ale co má říct? Chce do hráčů dostat vítěznou mentalitu, na kterou je zvyklý ze svého působení v Barce. Má pocit, že tohle hráčům může pomoct. Ano, vytváří to na ně tlak, ale jsou v Barce. Mě to vyjádření nevadí, ukazuje, jak je nastaven.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Taky si myslím, že Barca v současným rozpoložení nemůže vyhrát EL, ale ačkoliv bych nad tou soutěží normálně ohrnoval los, tak letos určitě ne, je tam spousta zajímavých týmů a ti hráči mají ideální možnost získat zkušenosti v evropských zápasech, někde je získat musí.

Reagovat
Reggie

Přesně tak, zkušenosti potřebují v první řadě. Navíc zápasů tím pádem (snad ) bude dost, takže se může protočit víc hráčů. Doufejme to bude ku prospěchu.

Reagovat
rominhoFCB

Marc Andre Ter-Stegen, Frenkie De Jong a Sergiño Dest budou v nadcházejícím období umístěni na přestupový trh. @GerrardRomero

Reagovat
Mercury

Tvl zrovna De Jong a Stegen tam fakt bota uplne netlaci...jeste by mohli prodat Arauja a Fatiho s Pedrim a posledni at zhasne.

Reagovat
rominhoFCB

Su to hraci, za ktorych sa da zinkasovat slusny peniaz. A v pripade De Jonga usetrime i na jeho velkom plate. Mna jeho vykony nejak extra neoslovili..

Reagovat
LAM

FDJ určitě

Xavi o něm mluví že chce na něm stavět celou zálohu a vzhledem k jeho věku má vše nejlepší před sebou.

Reagovat
rominhoFCB

Mozno to je len nejake bubu, aby zlepsili svoje vykony. Uvidime.

Reagovat
kilobyte

To ho má vystrašit? "Jestli se nezlepšíš, tak tě prodáme." Asi by si nepohoršil.

Reagovat
patas92

Ter Stegen is on the market. Offers for Dest and De Jong will be studied as well. Ferran Torres has many options to become a Barça player in January. [@gerardromero]... trošku nepřesný překlad, ale kdo ví, co je pravdy na tom mém originálu.

Každopádně s ter Stegen ztrácím trpělivost i já a to ho tu bráním od doby, kdy lidi nechápali, proč kvůli němu odešel Bravo.

Reagovat
kattos

No tak snad nikdo nemůže zpochybnovat že odchod Brava byl dobrý krok

Reagovat
patas92

Tehdy se to zpochybňovalo docela dost

Reagovat
kattos

Tehdy jo ale hned pár měsíců ukázalo opak.

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo byl výborný, mě jeho odpálení tehdy dost nasralo.

Reagovat
Gazdo

Bol ale potom Mats ukazal uplne inu uroven na aku kedy Bravo mal. Skoda ze posledny rok Matsovi forma odisla. Ja stake dufam ze sa este vrati na svoj normalny level

Reagovat
Hristo Stoichkov

Stegen je teda tragický už mnohem delší dobu, byl podepsán víceméně pod všemi debakly v LM za poslední roky (a těch bylo fakt hodně).

Reagovat
Gazdo

Urcite nie je najlepsi na svete uz dlhsiu dobu ale vylozene zly je tak rok a pol. Ano parkrat nas stal body aj v LM a bol podpisany pod debaklami ale podla mna aj predminulu sezonu dost drzal nad vodou spolu s Messim

Reagovat
patas92

To zas ne. V sezóně 18/19 to byl s přehledem nejlepší hráč po Messim

Reagovat
Eichel

Reagovat
misinho7

Tak Stegen mi pri uz dlho hodne mimo, tam potrebuje Barca posilit. Ale na De Jongovi ste nechceli stavat zalohu? Teda mna nijak neoslnil ked som vas videl, teda k vykonom z Ajaxu sa nepriblizil podla mna ale stale je mlady. Ci ide Barca zbierat financie?

Reagovat
kattos

Jakože ze všechn míst že by Barca měla řešit golmana?

Reagovat
misinho7

tak akoze urcite nie je to priorita to absolutne..ale ked ho predaju tak asi musia no

Reagovat
Reggie

Tak ono je to jedno s druhým, kdo z tehdejších hráčů Ajaxu se přiblížil ke svým výkonům z tý doby? De Ligt? Ziyech? moc je nesleduju, ale rozhodně takové výkony nepodávají. Tam to šlo všem díky systému. Když bude Barca něco konečně hrát, je velká šance, že i FDJ bude zase šlapat.

Reagovat
technecium

Tvl, to bude čistka. Ale všechno rozumné kroky. Stegen se doteď nevzpamatoval z toho, že nebyl jedničkou na MS 2018 nebo kdy a od té doby je stínem svého bývalého já. De Jong rozhodně ani v nejmenším nenaplnil očekávání a od hráče s jeho platem se očekává úplně něco jiného. Dest nic neukázal.

Reagovat
patas92

Jenom to je celkem s přehledem nejlepší záložník od doby, co v Barceloně je

Reagovat
EaP

Nie nie. Treba predať Frenkieho aj keď je suverénne najlepší záložník z klubu pretože len on môže za ten marazmus. Postavíme to cele na Busquetsovi, aj keď už absolútne dnešnému futbalu nestíha . Aha, stíha … ak ma ako v repre vedľa seba 4 behavych futbalistov a môže sa venovať svojej hre. Ano , Bus je skvelý ak ma na svoje myšlienky kopec času . Ale ak ma rozmýšľať a k tomu behať , nerobí ani jedno ani druhé . Len problém je, že v Repre si Enrique môže povyberať hráčov ako Torres, Koke, Pedri, Rodri ktorí to odbehaju. V Barcelone je však stropom momentálne Nico s Gavim. Teraz si môže Frenkie vybrať , bude hrať smerom dopredu a v zadu zdvihol pes alebo bude hrať v zadu a dopredu zdochol pes? Tam by som začal , Frenkie môže hrať s Nicom v pohode a Bus by už mal ostať na lavičke . A ono to pôjde

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem od něj po tom obřím hypu čekal, že bude umět diktovat hru, ale to bohužel pořád umí jenom Busquets a částečně Pedri. Ostatní jsou od toho strašně daleko.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

k tomu Depay a Coutinho a hned jsou prachy na Haalanda

Reagovat
kilobyte

A hrát bude sám?

Reagovat
Psy_cho

Ne bude hrát s Haalandem.

Reagovat
REPLIKATOR

EL nedáte ani omylem s tím marným útokem.

Reagovat
madridcan

,,Očekával jsem od nás, že budeme hrát v jiné soutěži."

Veď sa podarilo!

Reagovat
vacin

Nevím mně to nějak arogantní a mimo nepřijde. Z pohledu toho, jak mluví o tom, že Barcelona LM hrávat musí, v čem má pravdu a toho, jaká je jejich pozice v lize, kde jim reálne hrozí, že do LM se z ní nedestanou, tak ten výrok o tom, že EL musí vyhrát dává smysl.

Reagovat
patas92

Junior Firpo (Leeds United): "The difference between Barça and Leeds? Physical preparation, football has changed and just relying on the quality and talent that Barca players have is not enough. Analyzing videos of rivals at Barça? No, we didn't do that there." [cadena ser]

Reagovat
LAM

Hrozný ale snad tohle všechno něco změní.

Jinak ale už začínám očekávat, že si do nás přijde kopnout i Lord Douglas

Reagovat
smazaný uživatel

zas pozor, hrá pod Bielsom čo je extrém na tieto veci.

Reagovat
Reggie

To je určitě pravda, ale absence fyzický přípravy tam byla jednoznačně vidět a to jsem laik. A pokud se nepřipravovali na konkrétní soupeře, tak k tomu snad ani není co říct

Reagovat
smazaný uživatel

zas to určite nebude tak tragické ako to hovorí urazený Firpo. navyše v dosť veľa podcastoch s hráčmi hovoria že video moc nemusia a tá príprava na súpera tiež neznamená hodinový rozbor ale s každým sa osobne preberá hráč.

fyzická príprava je niečo iné. Preto mal prísť Conte.

Reagovat
10

Muller told DAZN after Wednesday’s game: "I think Barça can't cope with the intensity.

"Technically, they have it all, they are great players tactically and technically.

"But they can't cope with the intensity in top football."

Reagovat
cresposuper

O tej taktickej stranke by som teda dost pochyboval

Reagovat
10

těžko říct, jak to v originále myslel...ale myslím, že v tom základu takticky problém nemají

Reagovat
Reggie

Co se týče té fyzické přípravy, tak tam je/bylo to do očí bijící. Hrůza a děs. A pokud se nestudovali soupeři, tak to je na vrácení trenérský licence. Pokud si někdo v dnešní době myslel, že stačí nastoupit a vyhraje se samo... To snad ani ne, ty vole..

Reagovat
Dan Gubić

Xavi stráca pojem o realite. Španielský Olé?

Reagovat
Rox

Za mě je to prostě chyba, že k nim šel v průběhu sezóny, když jsou takhle ve sračkách. Aspoň teda z jeho pohledu. Po sezóně mohl mít přípravu a namotivovat hráče od nuly. Těžko může teď dělat něco narychlo a po vypadnutí z LM budou hráči ještě víc psychicky v prdeli, takže i ten motivační faktor ustoupí.

Reagovat
Psy_cho

To bych neviděl jako problém, stejně nemají prachy na nové hráče. Alespoň pozná mužstvo a uvidí, jestli si bude moci nechat alespoň pět hráčů a bude trošku rozkoukaný, stejně to není běh na rok či dva. Půl rok už to nezpasí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomze taky mohl koeman sezonu dojebat uplne stejne a rikalo by se proc neprisel xavi hned a nepripravil si tym uz behem sezony. Za me dobry krok, ale nejde cekat vysledky hned, pulka tymu je trash

Reagovat
Mass

Půlka týmů v EL má momentálně lepší formu než Barcelona. Po těhle prohlášeních zažíjí culés další zklamání.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi byl vždycky na tiskovkách hlavička

Reagovat
$dolar$

Ten tym Barcelony je strasne slabej.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ta slibovaná přestavba bude hodně bolestná, zvlášť proto, jak tragickými výkony se prezentují ti, na kterých by to podle vedení mělo být postavené (Stegen, Piqué, Alba či Busquets). MAtS je už dlouho průměrným brankářem, který podobné typy zápasů vůbec nezvládá a divím se, jak dlouho se ho drží aura špičkovýho gólmana. Piqué s Busquetsem rychlostně a celkově fyzicky vůbec nezvládají tempo těchto zápasů, k čemu je dobrý, že Bus dokáže diktovat hru proti průměrným týmům v LaLize? Těch problémů je samozřejmě mnohem víc, ale na mladý hráče bych to určitě neshazoval.

Reagovat
Eichel

Reagovat
celeb

MAtS priemernym brankarom?

Tak to si asi Barcu moc posledne roky nesledoval, pravidelne nas 2. najlepsi hrac po Messim, ktory hasil aj nemozne, kolko krat aj 1. pred ako MOTM. Dlhe roky hraval vyborne a vsetci sa cudovali, ze nie je jednotou aj v repre.

s "dlouho průměrným brankářem, který podobné typy zápasů vůbec nezvládá" sa absolutne neda suhlasit.

Ano Saneho bomba mu presla cez ruku, ale to z neho nerobi kripla.

A ak chce vedenie stavat novy tim na Buqovi, Piquem ci Albovi (cize 33, 34, 32) a snad 38 rocnom Alvesovi, tak je problem v samotnom vedeni. Busq aj Pique mali uz niekolko horsich sezon, kedy vedeli zabrat max. na par mesiacov a Alba ma coraz viac zraneni. Nehovoriac, ze to bol on, ktory na Anfielde vybuchol ako prvy a cez polcas reval v kabine.

Zakladne kamene mali byt hlavne MAtS, Araujo, Pedri, Frenkie, Fati, potom Gavi, Nico, Dest (na bekovi, nie v utoku)

Mozno Dembele, ak sa lekari vyjadria, ze problem bol v nedostatocnom objeme svalovej hmoty pre jeho vybusnost a vysku (velke paky).

Namiesto toho v zime vypredaj aby mal Laporta na ligotaveho pokemona na hrot utoku, s ktorym sa moze odfotit a ktory bude zas osamoteny niekde cakat na Godota...

Reagovat
smazaný uživatel

Arogantný pre motivovaný somár co žije v inej dobe a nevidí s akým materiálom aktuálne pracuje. Nech ide trénovat Arabov, Barcelona je na neho příliš

Reagovat
vceradnesazitra

Jen ho nech, at tam shoří jak papír. Chci vidět ty kyselé ksichty fanoušků až si uvědomí, že šášo šavi je nespasí.

Reagovat
protiproudu

Dostane pul další sezony a pude zase jezdit na velbloudovy, protože na nic víc se nezmůže.

Reagovat
zasranej malíř
Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

Co čekal, že to bude easy a bude válet?

Barca nemá kvalitu nyní na Top týmy, nicméně jsou tam kvalitní mladí, kteří by mohli vyrůst a příští rok by to mělo být o, něčem jiném. Ale určitě žen tým bude třeba doplnit.

V lize to do Top 4 nevyjde a El nevyhraje. Takže za rok opět El.

Reagovat
celeb

Ok, takze Dest, Ter Stegen a Frenkie de Jong na predaj. Cize ideme sa zbavit najlepsieho brankara za desatrocia, jedineho praveho beka po Alvesovi, ktory vyzeral byt k svetu a FdJ ...

GJ Laporta!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele