WRIGHT-PHILLIPS POSÍLIL CHELSEA

18.07.2005, 23:12
Aktuality
Manchester City dlouho odolával londýnské Chelsea, která měla eminentní zájem o anglického reprezentačního záložníka Shauna Wright-Phillipse, nakonec se však nechal přemluvit. Chelsea za 23letého hráče zaplatila 21 miliónů liber.

Wright-Phillips se s mistrovskou Chelsea dohodl na pětiletém kontraktu. Sám hráč byl velice potěšen tím, že přestoupil do Chelsea. "Nikdy jsem nečekal, že bych se mohl stát součástí takového týmu, jako je Chelsea. Je to pro mě obrovská čest."

Stal se druhým nejdražším nákupem pro Chelsea, pouze ostrostřelec Didier Drogba stál ruského majitele londýnského klubu Romana Abramoviče o tři milióny liber více. Wright-Phillips, který byl v minulé sezóně s 11 góly nejlepším střelcem Manchesteru City, bude od začátku svého působení v Chelsea pod velkým tlakem. Na jeho postu je totiž poměrně velká konkurence, navích Chelsea usiluje ještě o Mickaela Essiena z Lyonu.

Nevlastní syn legendárního útočníka Arsenalu Iana Wrighta už odešel s předsezónního tréninkového pobytu Manchesteru v Thajsku a se svým novým klubem odcestuje na soustředění do USA. Wrigt-Phillips bude v Chelsea nosit číslo 24.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (351)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele