Wolfsburg zareagoval na nepříznivé výsledky, odvolaného Kovače vystřídal Hasenhüttl

17.03., 10:50, aktualizováno 17.03., 17:32
Aktuality
Niko Kovač (© AFP)

Niko Kovač skončil jako trenér Wolfsburgu. Dvaapadesátiletý kouč doplatil na neuspokojivé výsledky a propad ambiciózního klubu do druhé poloviny Bundesligy. Bývalého kapitána chorvatské reprezentace nakonec nahradil Rakušan Ralph Hasenhüttl.

VfL včera neudrželo vedení nad Augsburgem a po porážce 1:3 nevyhrálo ani desátý zápas po zimní přestávce (0-6-4), což má za následek propad na 14. místo. Pohárový aspirant se přitom musí ohlížet za sebe, neboť na sestupové pásmo má jenom šestibodový náskok.

"Po porážce s Augsburgem jsme po interním přezkoumání zápasu a celkové situace dospěli k rozhodnutí ukončit spolupráci," řekl k odvolání Kovače výkonný ředitel Marcel Schäfer. "Vývoj nás mrzí, ale jsme přesvědčeni, že je potřeba dát týmu nový impuls, abychom situaci stabilizovali. Chtěli bychom poděkovat Nikovi Kovačovi, jeho bratrovi Robertovi a Aaronu Briggsovi za spolupráci a popřát jim vše nejlepší v jejich soukromém i profesním životě," dodal.

Kovač přišel do Wolfsburgu v létě 2022, velká očekávání ale nenaplnil. V minulé sezoně VfL v samém závěru unikl postup do Evropské ligy a výsledky v tomto ročníku mají sestupnou tendenci, ostatně "Vlci" vyhráli jenom dva z posledních 20 ligových duelů (2-7-11).

Tým převezme Hasenhüttl, jenž naposledy působil v letech 2018-2022 v Southamptonu. Bývalý kouč Ingolstadtu a Lipska podepsal jen krátce po Kovačově konci dlouhodobou smlouvu a v úterý ve Wolfsburgu povede první trénink. Podle německých médií byli hlavními kandidáty také Bo Svensson (naposledy Mainz) a Matthias Jaissle (Al-Ahli).

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (14)

Přidat komentář
TheTopFootbaler

Takže to fakt je špatnej kouč, záhada rozluštěna

Reagovat
Rudnevs

Niko je sympaťák, ale od Frankfurtu ma nikdy úplne nepresvedčil a Wolfsburg bol tiež dosť bieda vzhľadom na to, že má k dispozícii celkom dobrý káder.

Ak získajú Hasenhüttla, tak Dortmund celkom ostrúhal… dve najlepšie možnosti skončia v Crystal Palace a vo VfL, pretože držia Terzica do neviem kedy.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kucka

Reagovat
Werkrider

Jen aby neskončil po sezóně u nás.

Reagovat
Rudnevs

Toho by som sa vôbec nebál… tam by prípadne bola snaha získať Hoeneßa alebo Hürzelera, aj keď majú nové zmluvy. Prípadne nejakeho iného trénera tohto typu, ale nahrádzať Alonsa Kovačom by bola samovražda. Niko po angažmá u vlkov pôjde už len nižšie alebo do zahraničia, pochybujem, že by si ešte polepšil.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten měl letět už dávno, však za posledních 20 kol vyhráli 2x lol. Od konce ve Frankufrtu mu vyšla 1 sezona v Monacu, to je vše.

Reagovat
vladino10

Reagovat
johnik

Toto se líbí uživateli Václav Černý

Reagovat
Modi6

Reagovat
Rudnevs

Tak je to Ralph (chcelo by to aspoň vymeniť fotku článku, pretože takto si to sotva niekto všimne).

Gratulujem Wolfsburgu, toto je za mňa úplne iný kaliber ako Kovac a s vlkmi do dalších rokov treba počítať. V Dortmunde, ako vravím, svoje šance premrhali.

Reagovat
Nickname 9

Co tak vím, půjdou po Nagelsmannovi. I když pro něj by to asi byl krok zpátky.

Reagovat
esmuellert

TT ještě neřekl poslední slovo

Reagovat
DidusIneptus

Wolfsburg nepatří na konec tabulky! Je divné že se nachází na místě, kde se většinu sezón bincal Augsburg. Teď je to poprvé v životě naopak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele