Wirtz je po operaci a do konce sezony je mimo také Adli

27.03.2022, 22:07
Aktuality
Amine Adli (© AFP)
Florian Wirtz má za sebou úspěšnou plastickou operaci předního zkříženého vazu v koleni a Bayer Leverkusen se kolem své největší mladé hvězdy hroutí jeden po druhém. Zranění Patrika Schicka se ukázalo být vážnější, než se čekalo, poté Jeremie Frimpong vypadl do konce sezony a nyní se k němu se stejným verdiktem připojil i Amine Adli.

Leverkusen čeká ve zbytku sezony velká šichta v hájení třetí pozice, kde má momentálně tříbodový náskok na čtvrté RB Lipsko i pátý Freiburg, a šichta to bude o to těžší bez autorů celkem 29 bundesligových bodů. Hned sedmnáct reprezentuje Wirtz, jednadvacetiletý Adli však přispěl rovněž svým dílem nezanedbatelných dvou gólů a tří asistencí.

Adli zmešká zbývající týdny sezony vinou svalového zranění, které si přivodil ve čtvrtečním utkání francouzské reprezentace do 21 let. Přes víkend pak bývalý hráč Toulouse podstoupil podrobná vyšetření a Bayer Leverkusen nyní uvedl, že se zapojí až do letní přípravy.

Adli se takto připojí k dvojici hvězdných marodů Wirtz-Frimpong, která se nedávno společně fotila o berlích. Wirtz dnes podstoupil svou operaci v Innsbrucku a několik měsíců rehabilitace čeká také nizozemského pravého beka, který si pro změnu vážně poranil pravý kotník.

Autor: Tomáš Daníček / bayer04.de

Komentáře (16)

Přidat komentář
Sztanda

Trochu mám podezření že když viděli jak se jim to sype, tak u Schicka proste nechtěli riskovat aby se zranil. Beztak po reprepauze začne normálně hrát.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Dron

Karma je zdarma. Leverkusen letos LM nedá.

Reagovat
JacoBee

Karma za to, že svoji akvizici v desítkách milionu na které mohou získat desítky milionu nepošlou na repre... smiřte se s stím, že je to byznys.

Reagovat
Seydou Doumbia

a hlavně je to pořád jen posraný repre fotbal, jak tady vždy každý argumentuje

Reagovat
Bakary3

To je takovej sracka argument, no

Reagovat
Kucka

Reagovat
dave30

Již jsem to zde psal. Myslím, že i Patrik s Paskou moc dobře vědí, o co v létě půjde. Je možné, že Patrik podepíše svůj klíčový přestup. Takže jestli nebylo po zranění vše úplně 100%, tak neměli vůbec potřebu riskovat. O Patrika bude zájem, i když repre na MS nebude. Hlavně musí být zdravý. .

Reagovat
icka

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Dron

Jasná věc, já jejich přístup chápu, rozhodně na to mají právo. Ale to, že tím vyjebali s naší repre, je taky fakt, a to se mi nelíbí.

Reagovat
dave30

Tady je většina národa přesvědčena, že Patrik chtěl za každou cenu hrát a ti neřádi Němci mu to zakázali. Jsi ochoten připustit, že Patrik sám zjistil (poté co začal s plnou zátěží), že to není 100% a to 14 denní volno navíc přivítal ke 100% doléčení? To asi nezapadá do tvého obrázku o zlých Němcích a hodném Patrikovi, že?

Reagovat
Dron

Patrik měl zprávy od doktorů, že se na hřiště může vrátit už před třemi týdny (7. března), na návrat se těšil a chtěl ho podniknout ještě před baráží. Stopku mu dal Bayer. Patrik hrát samozřejmě chtěl, postup na MS za to stál. Můžeme si tyhle spekulace pinkat z jedné strany na druhou, nicméně ani jeden z nás do toho nevidí. Nevím odkud jsi přišel na nějakej můj obrázek o němcích

Reagovat
dave30

1. Psal jsi něco o vyjebání s naší repre...

2. Jestli se nepletu, tak 8.3. potvrdil Paska, že bylo ukončeno léčení a lékaři mu dovolili návrat na hřiště. A ty jsi z toho zřejmě usoudil, že mohl okamžitě hrát...

3. 15. března informace od Šilhavého, kterému řekl, že chce reprezentovat. Co jiného mu mohl asi tak říci? Že bude dělat vše pro to, aby nenastoupil?

4. 18. března informace z vedení klubu, že Patrik ještě stále trénuje individuálně. Tím pádem nebude hrát ni ve Wolfsburgu a následně nepojede na reprezentaci. Z té byl 21 března vyřazen.

V tomto sledu událostí vidíš nějakou konspiraci Němců? Oni mezitím hráli 2 zápasy EL, v BL bojují o LM a potýkají se s velkou marodkou a budou dělat vše proto, aby znepříjemnili Patrikovi život a neumožnili mu hrát za reprezentaci? No nevím...

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
dave30

Samozřejmě že nastoupí. Jestli byl Patrikův zdravotní stav tak na hraně hraní za repre (ale upřednostnilo se úplné doléčení), tak těch 14 dnů volna mu jistě dopomůže k tomu, aby bylo již vše 100% v pořádku. Takže nevidím důvod, proč by další zápas BL nenastoupil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele