Wilshere podepsal v Arsenalu nový dlouhodobý kontrakt

02.11.2010, 09:46
Aktuality
Stávající smlouva měla 18letému mladíkovi vypršet až za rok a půl, přesto se Arsene Wenger rozhodl si svůj klenot pojistit na ještě delší dobu. Přesná délka nového kontraktu na oficiálních stránkách zmíněna nebyla.

Wilshere je nejmladším hráčem v historii Arsenalu, jenž kdy nastoupil k utkání Premier League. Při svém debutu proti Blackburnu mu bylo přesně 16 let a 256 dní. O dva měsíce později si podobný primát připsal i v Lize mistrů, v 16 letech a 329 dnech čelil kyjevskému Dynamu. Za sebou má již také první reprezentační start.

V Arsenalu působí už od devíti let, v poslední sezoně udělal velký výkonnostní pokrok a po úspěšném hostovaní v Boltonu si rázně řekl o místo v sestavě Gunners. Však už má letos v červenobílém dresu za sebou 12 utkání, v nichž dokonce vstřelil jednu branku. Wilshere si dlouhodobé spojení s klubem pochvaluje. "Arsenal je mým druhým domovem nejen pro mě, ale i pro mou rodinu a to už od mých devíti let. Dostat nabídku nového kontraktu pro mne bylo splněným snem," rozplýval se mladík.

"V mém věku se stále fotbal učím, proto je pro mne Arsenal naprosto ideálním klubem. Mám zde perfektní spoluhráče, perfektní fanoušky, perfektní realizační tým a hlavně perfektního manažera," popsal důkladně svůj "perfektní" fotbalový život Wilshere. "Čeká mě ještě dlouhá cesta, než se stanu hráčem jakého si představuji, ale s fanoušky a kolektivem, jež mě obklopuje, věřím, že se mi to brzy podaří."

Nad dlouhodobou spoluprácí mezi Wilsherem a severolondýnským velkoklubem plesá i jeho manažer Arsene Wenger. "Jack je fantastický fotbalista s obrovským potencionálem. To, že přistoupil na novou dlouholetou smlouvu je pro nás nesmírně pozitivní a důležité. Je mu stále pouze osmnáct, má před sebou velkou budoucnost a spoustu času, který může využít na zdokonalování sebe sama. Myslím, že pro všechny strany je tahle zpráva výborná," zakončil Wenger.

Autor: Marek Ustohal / arsenal.com, premierleague.com

Komentáře (88)

Přidat komentář
Bakary3

Wilshere prodloužil, Ramsey se vrací po zranění, chytaj se golmani, Arsenal přestává dostávat goly, výsledky dobrý.. Už jen, aby drželo zdraví, a bude to dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, po dalších dvou kolech vyhlásíte útok na titul a po dalších třech, čtyřech stáhnete ocasy a zalezete

Reagovat
Bakary3

Já ale nefandim Arsenalu kvůli titulům a taky jsem se o tom v mym příspěvku ani nezmínil, takže nevim, co zkoušíš, ale od fandy Chelsea, kterej asi nemá v hlavě nic jinýho než tituly, tituly a zase tituly, to docela chápu

Reagovat
smazaný uživatel

Sa divis ked maju ubohe 4 tituly? GUNNERS!

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon sme zažili titul ty se toho nedožiješ

Reagovat
smazaný uživatel

Víš kolik my jsme zažili titulů? Myslím, že tohle budete ještě nějakou dobu dohánět...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cipinho

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

konečně angličan v základu a theo už by se mohl taky napevno usadit

Reagovat
smazaný uživatel

V základu by měli bejt nejlepší možný hráči a ne to pořád rozlišovat podle národnosti. Prostě neni tolik dobrých anglických hráčů aby zaplnili potřeby předních klubů. A Wenger nerad utrácí peníze tak proč by měl dát 2x tolik za mladýho anglickýho hráče. V tomhle případě je velký plus to že se tam prosadil odchovanec a ne že to je angličan.

Reagovat
j_mrazik

Trochu mimo. On o tomhle nemluvil. Navíc Walcott byl docela drahej.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jak to přesně myslel. Mě to přišlo jako taková klasická kritika na Arsenal kvůli tomu že tam nehrajou angličani a na tu jsem spíš reagoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

to,že je to odchovanec je plus, já kvituji to,že je to vůbec angličan.Nevypadá to dobře,když v týmu kolébce fotbalu nenastupuje žádný angličan.Dal bych povinností,aby na soupisce museli ke každému zápasu připraveni alespon 3 hráči téže země!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak trochu divně to vypadá ale já bych tam zařadil spíš nutnost mít na lavičce odchovance a na národnosti bych netrval. Ono v Anglii je to těžký protože tam je hodně silnejch týmů a tolik kvalitních angličanů neni.

Reagovat
cristiano.K.

proto nechci podmínku,aby hráli.Chci,aby i v jiných zemích to fungovalo stejně.Tímto stylem trpí reprezentace, proto je blbost lpět na odchovancích!

Reagovat
smazaný uživatel

ale prosim ta angličani nedokazali nič ani ked ich vlige hrali takmer len angličania...tak o čom...

Reagovat
cristiano.K.

tady jde o budoucnost a další vyvijení hráčů, jestli ti to nedošlo, on Gerrard,Lampard,A.Cole,Ferdinand a další nebudou hrát věčně.....

Reagovat
soukup

hodně silnejch týmů na málo kvalitních angličanů?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se koukni na soupisku nároďáku a koukni ve kterejch týmech hráči hrajou. Arsenal si nemůže dovolit koupit hráče z Manch. Utd, City, Tott. nebo Chelsea. To jsou týmy který nemusej prodávat a stavěj co možná nejsilnější tým. A když si vyškrtáš hráče co hrajou v tědlech týmech tak ti zbyde kdo? A v klubech jako Arsenal, Chelsea, Manch atd musej hrát v základu reprezentanti svých zemích. Proto řikam že neni tolik kvalitních angličanů aby zaplnili poptávku.

Reagovat
smazaný uživatel

Musí si holt pořídit ty hráče dříve, než Citizens a spol...

Reagovat
smazaný uživatel

To je dost těžký protože ne vždycky se dá odhadnout jakej bude další vývoj hráče. A i kdyby je přivedli tak budou hrát za Arsenal a ty další velký týmy budou místo angličanů stavět cizince.

Reagovat
cristiano.K.

on taky nikdo po arsenalu neche,aby zkoupil hráče svých konkurentů typu, MU,CFC,CITY,slepic nebo liverpoolu.Pokud se do prvního týmu PL dostane někdo z anglických talentů, tak je velká pravděpodobnost,že to bude odchovanec,když nebudeme počítat,že ve 13letech přicházel z třetí ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Tjn ale podle mě je lepší aby byli na lavičce kvalitní hráči který můžou hrát i v základu než aby tam byli horší hráči jenom kvůli tomu že to jsou angličani. Kdyby chtěl Arsenal doplnit mužstvo o kvalitního anglickýho hráče tak by to měl těžký i kvůli jejich stylu hry.

Reagovat
cristiano.K.

v tom bych neviděl problém Jack i Theo zapadají v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

JJ ale Jack už tam je delší dobu a měl čas si zvyknout a Theo je rychlý křídlo který je pro jejich hru potřeba. Ale taky mu to dost dlouho trvalo než prosadil a až teď začíná odvádět výkony, který se při jeho nákupu čekali. Ale když vezmu angličany z ostatních klubů tak mě moc hráčů, který by do jejich hry zapadli, nenadá.

Reagovat
cristiano.K.

oni tě nemůžou napadnout,když nikde jinde mladý angličan talentovaný pro top klub a repre není! vem si až odejdou gerrard,lampard.....kdo bude hrát střed? podobně starej turctovej barry,věčně zraněnej hargreaves,neschopnej carrick nebo dokonce věčně paběrkující Huddlestone či Jenas?

Reagovat
smazaný uživatel

Zas tak podrobně anglickou ligu a ty menší kluby nesleduju ale těch talentů pro ty top kluby moc nebude. A proto je podle mě špatný rozhodnutí nutit kluby aby museli mít v kádru určitej počet anglických hráčů. Kluby ze středu tabulky je mít budou a ty top týmy si vyberou to nejlepší a to podle mě stačí.

Reagovat
soukup

to ale není ani tak moc problém, že by ti hráči nebyli, ale spíš toho, že jsou dražší než srovnatelně kvalitní cizinec. kvalitních anglických hráčů je dost na to aby v "silných" týmech jich hrálo nebo sedělo klidně třetina a kvalitě týmů by to neuškodilo, protože spousta cizinců jsou jen náplavy, který nakonec nejsou k ničemu a jejich jedinou výhou je, že byli levnější

Reagovat
cristiano.K.

přesně tak, právě proto by s tím měla něco dělat anglická asociace

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to přes EU neprojde, Anglie má omezení na odchovance (na 25jmenný soupisce jich musí být daný počet, nevim přesně kolik) plus existuje omezení týkající se pracovního povolení pro hráče mimo EU, ale víc se s tím za současných podmínek dělat nedá.

Reagovat
cristiano.K.

já vím,že to neprojde,ale ta kvota je nezbytná do budoucna kort v anglii,v jiných ligách to není zas až tak hrozné,když vemu Španělsko,ale Anglii,Itálii by to rozhodně prospělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, že je to potřeba, jen se musí najít jiná cesta jak toho dosáhnout, třeba kdyby se změnilo chápání odchovance tak, že by musel v klubu či zemi před dosažením 21 strávit ne 3 roky, ale třeba 5 nebo 6 let, pak donutíš kluby se porozhlížet doma, protože pohyb hráčů pod 15 let se do jisté míry omezit dá. Pak předejdeš případům např. Fabregas, který byl v 19 nebo ve 20 veden jako odchovance anglického fotbalu a Arsenalu.

Reagovat
cristiano.K.

to je jedna z možností

Reagovat
smazaný uživatel

i když já si stejně myslim, že hlavní problém v Anglii je jinde, někde v systému výchovy, mám pocit, že těch potenciálních kvalitních hráčů se tam objevuje málo na tu tradici a jméno jejich fotablu, což pak tahá jejich cenu nahoru, takže jsou v porovnání s konkurencí ze zahraničí předražený.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Arsenal mel tým jako před několika roky,když tam byl jeste Flaminy,Hleb..tak mohli pomýšlet na titul ...ten rok jak došli až do finala LM byli výborní

Reagovat
j_mrazik

Jemu už bude 19? To to letí.

Reagovat
smazaný uživatel

umíš číst?

Reagovat
smazaný uživatel

cože? proč by neuměl?

Reagovat
smetos

jekej on je presne post?? mam pocit ze hraje celou zálohu, krome defenzivy. Jinak WIlshere

Reagovat
smazaný uživatel

nie som si istý ale myslím, že v Boltone hral aj second strikera za Daviesom

Reagovat
Cipinho

pokud si to dobře pamatuju z FM tak AM RLC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Môže hrať krídlo a všetky posty v zálohe, aj DM. Ukázal, že vie aj výborne brániť a rozdávať rany, čiže by kľudne mohol v prípade núdze hrať aj na DM.

Reagovat
smazaný uživatel

A nejlepší to pro něj je samozřejmě ve středu pod útokem.

Reagovat
vodka

http://www.youtube.com/watch?v=_CYwNWHZuT0

parádní text, hlavně ten konec

Reagovat
kiwwi

toto sme tak 3-4 roky dozadu pocuvali na kazdej chodbovici na intraku

Reagovat
Rssa

Reagovat
Counter

Jackie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"zlý muž" Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

spíš "zlé dítě"

Reagovat
miezto

Reagovat
Shevchenko

Tak kam půjde za těch pár let?

Reagovat
smazaný uživatel

Kam by měl chodit?

Reagovat
Bakary3

Kdo ví, třeba za čtyřicet do Realu ? Barcelony ? Vždyť to je jedno, Wenger ho zas nahradí někym za pár šupů a svět se nezboří.

Reagovat
j_mrazik

Kvalitní Britové u nás zůstavají.

Reagovat
smazaný uživatel

Kteri?

Reagovat
j_mrazik

Wright, Dixon, Adams, Keown, Winterburn, Parlour... hlavně sem nedávejte Pennanta a pobdobný béčka, který na to neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hezkej vycet padesatniku Z poslednich let tam je jen Parlour a to je z nich taky nejvetsi maslo. Je to komicky, ze u vas vlastne uz 15 let zadnej poradnej Anglican nezustal

Reagovat
j_mrazik

On skoro za posledních 15 let pořádnej Angličan není. Ok, beru Beckhama a Rooneyho.

Reagovat
kiwwi

Gerrard, Rio, Scholes, Neville, Owen, Shearer, Fowler atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc vztahujes Arsenal na celou Anglii? Anglie nemuze za to,ze se u vas 15 let neobjevil Anglican, kterej by se prosadil do acka

Reagovat
fantomas

A můžeš o nákym říct, že na to měl?

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi jedno, slo o tu vetu "Kvalitní Britové u nás zůstavají.", coz mi prislo vtipny, kdyz v tomto stoleti jeste zadnej Anglican nemohl zustat Nehledej v tom nic dalsiho

Reagovat
fantomas

No tak ale svym způsobem je to pravdivý prohlášení, nevim, proč se z toho dělá takovej skandál zase.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy ste vsichni zvykli, ze se do AFC kazdej navazi a pak prskate, pritom tohle byla spis sranda Ja proti AFC zadnou averzi netrpim, vadi mi jen to herbagovske nadhodnocovani tech vasich talentu

Reagovat
fantomas

...a proto si takle reagoval na mrazika (herbage široko daleko nikde)?

Reagovat
smazaný uživatel

No vzdyt jsem reagoval normalne. Vidim prispevek, kterej me pobavil, tak jsem si rypnul. Neprijde mi, ze bys byl ten typ, kterej potrebuje vysvetlit takovou kravinu

Reagovat
fantomas

Já nepotřebuju nic vysvětlit. Jen sem se potřeboval ujistit, že se opravdu tak kravinálně a zbytečně smějete veskrze pravidvýmu výroku no...

Reagovat
fantomas

Protože se ani neobjevil ale.

Reagovat
cristiano.K.

a někdo z 21.století by nebyl:

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Který z nich za Arsenal nehrál v 21. století?

Reagovat
kiwwi

Wright a Winterburn vobec a zvysok v tom 21. storoci len dozival do dochodku

Reagovat
SunFells

Hm ...a o čem tahle diskuze tedy vůbec je? Podstatné je, že v Arsenalu strávili své nejlepší fotbalové léta, stejně jako se to očekává u Wilshera.

Reagovat
Usty

Reagovat
Counter

Reagovat
Losinho

Reagovat
SqueeZy

OT: Olivier Kapo v létě opustil Wigan a od té doby je volným hráčem. Až v listopadu se pravděpodobně k fotbalu vrátí, o jeho služby má totiž zájem Celtic a s 30letým záložníkem chce podepsat smlouvu do konce sezóny.

Tak to je výhra...

Reagovat
SunFells

Reagovat
justcall
Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
fantomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele