Willian a Pedro si hledají angažmá, potvrdili odchod z Chelsea

09.08.2020, 18:08
Aktuality
Chelsea podle očekávání opouští Willian a Pedro. Zkušeným křídelníkům, kteří v posledních letech patřili k oporám Blues, na Stamford Bridge vypršely smlouvy...

Odchovanec Corinthians měl první evropskou zastávku v Šachtaru Doněck, odkud se nejprve přesunul do Anži Machačkala, aby vzápětí před sedmi lety zamířil do Chelsea.

Willian se zařadil k důležitým hráčům londýnského klubu, kterému pomohl k zisku dvou mistrovských titulů a loni k triumfu v Evropské lize. Brazilský reprezentant s Chelsea dlouho jednal o prodloužení smlouvy, ale neúspěšně, neboť požadoval tříletý kontrakt.

"Bylo to fantastických sedm let," napsal Willian na sociální síti. "Když jsem v srpnu 2013 obdržel nabídku od Chelsea, byl jsem přesvědčený, že bych ji měl přijmout. Dnes jsem si jistý, že to bylo správné rozhodnutí. Kromě zisku titulů jsem se o sobě hodně naučil. Stal jsem se lepším hráčem a lepším člověkem. Děkuji fanouškům Chelsea za to, jak mě přijali a za podporu během doby strávené v klubu. Nyní nastal čas k odchodu," uvedl 32letý křídelník, jenž míří do Arsenalu.

Kromě Williana se s Blues rozloučil také Pedro, který do Londýna dorazil před pěti lety z mateřské Barcelony. Španělský mistr světa a Evropy pomohl k zisku titulu v roce 2017 a podobně jako jeho bývalý spoluhráč z Brazílie se nemalou měrou podílel na vítězství v EL.

"Po pěti nádherných letech odcházím z Chelsea," rozloučil se Pedro s fanoušky londýnského celku. "Rozhodl jsem se správně, odnáším si s sebou nezapomenutelné vzpomínky. Nové výzvy a triumfy ještě přijdou," pronesl 33letý hráč, který by měl nejspíše zamířit do AS Řím.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr, transfermarkt.de

Komentáře (474)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele