West Ham United natrvalo získal obránce Dawsona

06.04.2021, 18:46
Aktuality
Craig Dawson (© AFP)
Craig Dawson se po sezóně nevrátí z West Hamu United do Watfordu. Třicetiletý obránce splnil podmínky pro aktivování opce a s Hammers podepsal smlouvu do roku 2023...

Rodák z Rochdale začal hrát anglickou nejvyšší soutěže ve West Bromu, kde se postupně zařadil k oporám, což platilo až do léta 2019, kdy kývl na nabídku Watfordu.

Ani přítomnost Dawsona však "Sršnům" nepomohla k udržení v Premier League, proto po roce přišlo další stěhování, tentokrát do WHU. Ten si získal 30letého stopera na hostování s opcí ve výši dvou milionů eur, která se aktivovala po odehrání 15 ligových zápasů v základní jedenáctce.

To Dawson splnil při včerejší výhře na půdě Wolverhamptonu Wanderers, načež s "Kladiváři" podepsal smlouvu do roku 2023. "Příchod do West Hamu pro mě byl správným krokem, je mi ctí hrát za klub s takovou tradicí," řekl po podpisu smlouvy Dawson.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
Bayern +

Vzhľadom na to, že som od neho neočakával takmer nič, je perfektný a ešte k tomu mega sympaťák

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Pozvánku do repre by zasloužil

Reagovat
Rudnevs

Ale vedia, že to v skutočnosti neni Van de Beek, však?

Reagovat
smazaný uživatel

Ach, čo by som za neho dal. Kvalitný stopér, vynikajúci pri štandardkách. Podceňovaný. Už za WBA bol skvelý.

Reagovat
AC Sparta Praha good

Na vlastňáky je opravdu výjimečný

Reagovat
PH8

Zvláštní, mně přijde že dělá strašné poziční chyby dozadu a často je spíš na obtíž při bránění. Navíc mi připadá jako takový chrapoun

Reagovat
Freedo

Taky nechápu, proč se tu tak glorifikuje. Na hlavičky dobrej, ale jinak typickej dřevák pro spodní půlku tabulky.

Reagovat
ACSMan

I takový hráče potřebuješ aby tě soupeř měl tendenci podceňovat

Reagovat
PH8

Zrovna u WHU to o podceňování letos není. Myslím že z velké 6 porazili pouze doma Tottenham, jinak se jim na ty týmy u kterých hrozí podcenění vůbec nedaří.

Reagovat
Remt

na to stačí Noble, ne?

Reagovat
Stephanos

No a teď můžou natočit něco jako Southampton - třeba Dawsonův svět.

Reagovat
OnlyWHU

Je třeba zvážit, zda má WHU nyní k dispozici jiného stopera do rotace. Odpověď: NEMÁ. Za ty peníze je to skvělý kauf. A pozor na mladé nadějné talenty na tento post. O Diopa se ihned po přestupu zajímaly velkokluby s výhledem horentního vyrovnání. A najednou je tichu po pěšině. Nic proti Diopovi, ale zvláště v PL kvalitní a zkušení stopeři nepadají z nebe. COYI!!!

Reagovat
Busby babes

Harry Maguire has played every single minute of Premier League football for #mufc — since his debut, only Manchester City have conceded less goals & kept more clean sheets than Manchester United.

He joined a team who ranked 11th in goals conceded & 18th in clean sheets.

zajimava statistika. Samozrejme to neni jen jeho zasluha, ale nasi obranu vylepsil a to hodne.

Reagovat
Hlahart

Hraje skvěle

Reagovat
r.mrazik

hraje skvele...zezacatku chvilku trvalo,nez si zvykl (a tedy po te letni kauze byl opravdu mimo),ale jinak hraje moc dobre

skoda,ze nema k sobe trochu kvalitnejsiho stopera,to by slo pak videt jeste vice

Reagovat
TheTopFootbaler

Jako on mě trochu sere tím svým věčným přidržováním a spoustu soubojů i ve vápně má písknutelných, ale celkově hraje výborně. Občas se i zapojí do ofenzívy že jo, umí vytáhnout míč až k záložníkům, je platný při standardkách... Solidní stoper č.1 imho.

Reagovat
Hlahart

Mimochodem Lingard už dotáhl Grealishe v počtu ligových gólů (700 minut vs 2000 minut na hřišti). Ono ta nominace na Euro bude ještě fakt zajímavá

Reagovat
Busby babes

hlavne je to Southgatuv milacek.

Reagovat
Hubna

Jako je to sympaťák, ale přijde mi, že pokud myslí WH i pro příští roky ten boj o LM vážně, potřebuje do rotace právě dalšího kvalitního stopera...a útočníka. Cekově mají ten kádr docela úzký, jakože se s Lingardem po létě asi nedá počítat...

Reagovat
TheTopFootbaler

Proč by ne? Já bych jim ho klidně teda nechal.

Reagovat
Hubna

Jako pro WH by to bylo super, ale myslím, že jej MU nenechá jen tak jít, někde tu proběhlo, že s ním chtějí prodloužit smlouvu.

Reagovat
TheTopFootbaler

Tak to pevně doufám, že je jen hoax, myslím že mluvím za všechny nás mufan, když říkám, že Jessemu přeju hodně štěstí na jiné adrese.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně potřebují záložníka, Noble jako první a snad jediná varianta je dost blbé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele