Werner oficiálně prodloužil smlouvu s RB Lipsko

25.08.2019, 16:24
Aktuality
RB Lipsko se nemusí obávat odchodu Tima Wernera. Německý reprezentační útočník, jemuž po sezóně měla vypršet smlouva, se dohodl na jejím prodloužení do roku 2023...

Třiadvacetiletý útočník je odchovancem Stuttgartu, za který si poprvé zahrál 1. Bundesligu, potenciál kanonýra však rozvinul až v RB Lipsko, kde hned v prvním roce vstřelil 21 gólů.

Dobré výkony následně Werner potvrdil i v evropských pohárech, vzhledem ke končící smlouvě se však začalo spekulovat o jeho možném odchodu. Zájem o talentovaného střelce měl hlavně mnichovský Bayern, který byl ochotný počkat, až mu po sezóně vyprší smlouva.

Bavoři si však musí nechat zajít chuť. Werner se nakonec s RB Lipsko dohodl a obě strany podepsaly nový kontrakt s platností do roku 2023. "Jsme rádi, že jednání s Timem Wernerem dospěla k úspěšnému konci," pochvaloval si generální ředitel Oliver Mintzlaff.

"Jsem rád, že jsem prodloužil smlouvu s RB Lipsko," řekl Werner. "Celé jednání trvalo poměrně dlouho, ale chtěl jsem si být jistý, že tady mohu učinit další krok ve své kariéře. Nyní se můžu plně soustředit na to, abychom prožili co nejúspěšnější sezónu," dodal útočník, jenž má podle deníku "Kicker" ve smlouvě výstupní doložku ve výši 30 milionů eur.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (84)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

Je tam ta opce na 30 mil.?

Reagovat
avicii

Tak nám to nevyšlo

Reagovat
Kixi Syhimour

tak pořád někdo psal, že by tam mohla být opce na 30 mil. eur

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, lebo v Leipzigu sú určite padnutí na hlavu...

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak taky to může být opatření aby prostě neodešel zadarmo. Dohodnou se s Wernerem na smlouvě, ale s takovou výkupní klauzulí, kterou určitě někdo zaplatí.

Reagovat
irik

Reagovat
db18

Reagovat
VALEN

Reagovat
Neutron

to ano, ale 30 mega? Ako vazne?

Reagovat
JozkokozleJ

Kicker pisal o opcii 30 mil. €. Vzhladom na to, ze za rok mohol ist zadarmo, by to zmysel davalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tomu proste neverím. 30 miliónov je v dnešnej dobe za takého hráča nič, na to by podľa mňa v Leipzigu nepristúpili. Ak by mu dali opciu 60, tak ju hocikto zaplatí. A ak by ho chceli predať, tak ho podľa mňa strelia teraz v lete za výrazne viac, ako tých 30...

Reagovat
Kixi Syhimour

"tak ho podľa mňa strelia teraz v lete za výrazne viac"

To jaksi ne, ona mu končila letos v létě právě smlouva.

Reagovat
smazaný uživatel

Končila mu budúce leto, nie toto. Verím tomu, že 50 by za neho niekto dal.

Reagovat
Kixi Syhimour

Na Tranfermarktu měli ještě včera že mu končí 6. 2020

Reagovat
SunFells

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
mayday

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
mayday

Jako nerozumíš furt, jo?

Reagovat
Kixi Syhimour

Asi ne, tak mi to prosím vysvětli.

Reagovat
Rudnevs

Že je rok 2019.

Reagovat
Kixi Syhimour

Jo, aha, jsme to napsal původně špatně , sorry, sláva, že se někdo našel a upozornil mne.

Reagovat
JozkokozleJ

A to si prave myslim, ze pre RBL je viac 30 mil. € + sezona 19/20 s Wernerom, nez 50 mil. €.

Reagovat
db18

jako tehdy pro BVB 30 mil. € a sezona bez Lewy a nebo sezona s Lewou a ten pak zadarmo...

Reagovat
kiciN

Reagovat
Kixi Syhimour

Teda, možná jsem to špatně pochopil.

Nicméně ale Werner tu smlouvu vůbec podepisovat nemusel a mohl prostě jít zadarmo. Měl tedy výrazně lepší pozici při vyjednávání a aby z toho Lipsko alespoň něco mělo, tak nastavili klauzuli na 30 mil. eur, Lipsko dostane alespoň nějaké peníze a za 30 mil. Wernera dost možná někdo koupí a dočká se tedy odchodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď práve, ak by chcel odísť, tak by nič podpisovať nemusel a o to viac by zinkasoval na podpisovom bonuse, keby išiel zadarmo. Keby tam bola klauzula, tak si myslím, že vo výrazne vyššej hodnote, ako tých 30 mega. Leipzig nie je odkázaný na také smiešne klauzuly, to by práve trochu degradovalo reputáciu toho klubu, ktorý chce byť na najvyššej úrovni. Ja si skôr myslím, že momentálne nevidí klub, kde by bol tak jasnou jednotkou v útoku a ten klub mal podobný potenciál, ako RB. Taktiež príchod Nagelsmanna mohol zohrať svoju rolu a keď by už chcel odísť, tak ho za normálnu sumu tak či tak niekto kúpi...

Reagovat
JozkokozleJ

Konkretnu ponuku vraj dalo len Atletico.

Reagovat
vladino10

Neodchádzal takto aj gundogan? Ešte s vyhlásením "aspoň zamna niečo dostanú"

Reagovat
smazaný uživatel

Tam to ale bolo trochu iné, on bol ochotný predlžovať stále len o rok a navyše bol už po niekoľkých ťažkých zraneniach, tam z neho Dortmund ani viac vytrieskať nemohol. Navyše, v tom období boli ceny úplne iné a aj tak išiel za podobné peniaze rok pred koncom zmluvy, ako je tá údajná Wernerova výkupka v roku 2020, kedy už budú za 30 mega nakupovať pomaly aj druholigové PL kluby...

Reagovat
JozkokozleJ

Voci Nagelsmannovi by to nebolo uplne fer, kebyze ma na konci prestupoveho obdobia strelia prec hlavnu postavu timu bez adekvatnej nahrady. Verim tomu, ze RBL pocitalo s moznostou jeho odchodu po konci zmluvy, resp., ze ho jednoducho pustat teraz nechceli. Preto aj opcia vo vyske 30 mil.€ je do plusu. A Nagelsmann ma rok na to, aby ho presvedcil o svojom projekte.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako ja nespochybňujem, že tam môže byť nejaká klauzula, akurát tá výška mi príde úplne nereálna v kontexte klubu, akým RB Leipzig je a chce byť. Taká klauzula by sa podobala tak na Leverkusen, ale Leipzig podľa mňa je už na inej úrovni a nemyslím si, že by sa takto nechali cvičiť hráčom či inými klubmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry za dvojitý príspevok

Reagovat
smazaný uživatel

Ako ja nespochybňujem, že by tam nejaká klauzula mohla byť, akurát tá výška je pre mňa v kontexte klubu, akým Leipzig je a chce byť, úplne nereálna. Taká klauzula by sa podobala tak na Leverkusen, ale Leipzig je už na inej úrovni a pochybujem, že by sa nechali takto cvičiť hráčom alebo inými klubmi. Ak by mu dali klauzulu 60, tak ju x klubov zaplatí, pretože jeho hodnota je ešte výrazne vyššia a na druhej strane, dnes už nie je veľa klubov na vyššej úrovni, ako RB, kde by bol Werner jasnou jednotkou a mal lepšie podmienky...

Reagovat
db18

Podle mne jen hledali kompromis, aby neodešel za rok zadarmo, a tohle byl ochotný Werner přijmout... ale otázkou taky je, od kdy ta výkupka platí, je možné, že na toto a zimní přestupové období to ještě nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

RIP Schick

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

A teď ho posadí na lavičku "téměř miliarda" Šik

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi sympaticky tým. Kolik tam stojí lístky? Na kolik by to tam vyšlo i s cestou a párkem a škopkem od cesty?

Reagovat
AjaxFans

Fakt bys tam jel

Reagovat
Rudnevs

Ako áno, ten klub je špecifický a nemusí byť sympatický každému, ale ísť na zápas? Prečo nie? Zvlášť keď je to pre Čechov tak blízko. Každá návšteva Bundesligy je zážitok.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
fenixLFC

Cena a dostupnost listku by zaujimala aj mna, rad by som ich videl nazivo, nie je to ani daleko...

Reagovat
Corleone

V 17/18 jsem tam byl na Neapol, lupen €50.

Reagovat
RadekVonCZE

Not great not terrible

Reagovat
stas87

4,40 pivo a 3,50 wurst. Z Prahy sú to dve hodiny busom, ale neviem co stojí lístok na bus. No a lístok na futbal môže v priemere stať 45 euro. Záleží na aký mančaft ideš, iná cena je na FSV a ina na Bayern. Cca do dvoch tisíc sa zmestis so všetkým.

Reagovat
db18

FlixBusem to bude za pár stovek.

Reagovat
stas87

500 jedna cesta? To by mohlo stať toľko.

Reagovat
db18

Do Drážďan jsem jel kdysi za 200,- a byla to cesta tam i zpátky (teda měla být, cestou zpátky se bus "ztratil" někde u Berlína a měl mít 6 hodin zpoždění, tak jsme pak jeli zpátky jinak ) Nicméně pak vraceli jízdné v podobě voucheru na další cestu.

Ale co koukam na vyhledávač spojení, tak si to odhadl skoro přesně. 499kč

Noční spoje (který by asi připadal v úvahu pro cestu zpátky) stojí pak asi 379,-

Reagovat
Liquid

byl jsem tam loni na Hoffenheim, hlavní protější tribuna cca 55€, v tu dobu ještě nejezdili přímý vlaky z Prahy, takže cesta tam přes Liberec vlaky, nějakým soukromým dopravcem z LIB do Drážďan a pak německým, ale cesta zpět flixbusem do Prahy vyšla levnějc než ten vlak z DR do Lipska teď jak jsem naznačil již jezdí přímý spoj PH-Lipsko a za tuším 3€ doporučuju Panaroma Tower v centru, výhled na celý Lipsko včetně stadionu

Reagovat
smazaný uživatel

Jste moc hodní kamarádi. Ale kolik bych si měl připravit v korunách?

Reagovat
Elliasson

Č = K * E,

kde:

Č - celková částka v korunách;

K - aktuální kurz EURO na CZK, ke kterému posílám odkaz

https://www.kurzy.cz/kurzy-men/aktualni/CZK-EUR/

E - počet Eur, který si připravíš.

Reagovat
Liquid

to je právě strašně individuální, záleží to právě na tom, do jakých sektorů chceš, na jaký soupeře to bude, přímo jakým spojem pojedeš, a kdy to budeš kupovat, u mě tedy 55€ vstupenka, cesta tam flixbusem by nyní stála u flixbusu na sobotu 31.8. v rozmezí 500-880,- https://shop.flixbus.cz/search?departureCity=113&arrivalCity=1374&route=Lipsko-Praha&rideDate=31.08.2019&adult=1&_locale=cs&wt_eid=2155812729111612305&wt_t=1566823184784&affiliate=%28not+set%29%2C&atb_pdid=0c7d70a3-621c-4098-a3cd-387957eeaaad&_sp=aaa19225-33f0-4c91-b221-1a5e101987b7 já jel tehdy z Lipska zpět o půlnoci a platil jsem myslím 500,-, vlaky máš tu a nejlevnější je ten přímý, který tam je za 364,- https://www.cd.cz/spojeni-a-jizdenka/spojeni-tam/121a2f2c-bc98-408b-80f8-597bbecc86b6#connectionlistanchor , dá se to tedy pořídít slušná vstupenka+doprava do 3000,- kč jídlo a pití si vozím sebou, takže za to tam neutrácím, takže ceny ani nesleduju, jinak v centru Lipska jsem si v obchoďáku koupit pěknou šálu RB, stála tuším 20€, dres tehdy stál nějak k 70€, pobavilo mě ale, že ta šála byla made in czech republic, přitom sama o sobě se tu sehnat tehdy moc nedala

Reagovat
Sztanda

A jak jste sháněli lístky? Já byl akorát na Hertu a kupoval to přes eventim.de

Reagovat
Liquid

registrace na jejich webu, tam jsou zápasy, zelený místa jsou volná https://tickets.dierotenbullen.com/online/index.php?shopid=111&wes=61eutkba102sq8hij8hq5r1npfhheccivh75&nextstate=2&language=2 teď koukám oba zápasy "vyprodaný", já ten lístek kupoval asi měsíc dopředu, je důležitý sledovat, kdy pustěj zápas do prodeje pokud chceš ty lepší místa

Reagovat
Rudnevs

Inak teda Cola tam stojí 6,00 € a je tam tým pádom najdrahšia zo všetkých bundesligových štadiónov. To len tak pre zaujímavosť.

Reagovat
andkoo

a kolko tam stoji redbull?

Reagovat
Rudnevs

Neviem, to sa neuvádza... Ale teda i tá Cola neni normálna, ale majú tam tuším len tú Red Bull Colu.

Viem, že sa kedysi fanúšikovia sťažovali na to, že v štadiónových bufetoch je jedna prísada na ich vkus až v príliš mnoho nápojoch. Trikrát hádajte ktorá!

Reagovat
Liquid

já tam nechtěl pít, chtěl jsem si odvést průhledný výměnný kelímek s fotkou RB týmu, nakonec po diskuzi mi to slečna odmítla prodat s tím, že si musím do toho objednat pití, tak jsem tak učinil, vybral jsem nejlevnější produkt, k tomu mi řekla, že ten do kelímku nelijí , tak říkám dobře, tak tedy mi tam nalejte to zas*aný pivo, který tu pak vyleju (ze zdrav.důvodů ho nesmím) no a měl jsem stejně smůlu, prostě mi to neprodala, tak si říkám ok, vidím chodit tolko fanoušků, tak cenu lehce nadsadím na 5€ a když už drží 5 úplně stejných dalších, tak by mi 1 mohl prodat, no a nepochodil jsem ani nadvakrát, tak říkám jebu na to, po zápase se snad budou v okolí stadionu válet, tak si nějaký seberu a umyju, no a neváleli

Reagovat
Rudnevs

Si si mal dať niečo s Red Bullom a hneď by to bolo o inom. Zato ja som v Salzburgu mal hneď dva, ale som ich tam šiel vrátiť, že veď načo by mi to bolo.

Reagovat
Liquid

strýc co bydlí na patře právě tyto kelímky sbírá, vozím mu je i z hudebních festivalů po Evropě, má jich už přes 130, sportovní ale jen 2, z hokeje z Plzně a Znojma, taky to nevedou všude ještě, např. HK, Sparta, Slovan Bratislava nemaj, ale na fotbalovi Slavii maj i na Bohemce, za mě je to pěknej suvenýr, skladnej a nerozbitnej

Reagovat
Jeňa

Voda?

Reagovat
Rudnevs

Nn, Red Bull.

Reagovat
smazaný uživatel

Cca 40 euro za lístek. 2 a půl hodky z Prahy autem. 7 euro (pivo + wurst). Za dvojku pěknej výlet.

Reagovat
Liquid

skvělý, navíc stále jen 23 let, poklad pro Lipsko

Reagovat
irik

Reagovat
db18

O to menší dostane bonus za podpis...

Reagovat
irik

Chtěl jsem ho už letos, no.

Reagovat
db18

To by podle mne stejně nepřišel a cílili bychom na přestup zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže o rok za 30 do Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, plus Havertz k tomu z Leverkusenu. Vidim to na novu utocnu dvojku v Bayerne.

Reagovat
smazaný uživatel

Plus Sane

Reagovat
db18

Reagovat
Setwo

neverim tomu ze privedu Wernera, Havertza aj Saneho za jedno leto

Reagovat
Kapřík

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Máte tam výstupní doložku tak z roku 2009, opravte to.

Reagovat
Rudnevs

Taká dobrá gentlemanská dohoda. Werner pôjde tak či tak, lebo to za neho nikto nemá problém zaplatiť a zároveň z toho i Leipzig bude niečo mať (30 mio. € neni zas tak veľa, ale lepšie než nič alebo než keby šiel teraz za o niečo viac).

Kiež by to takto skončilo i s Nübelom.

Reagovat
smazaný uživatel

Na BL je 30 mega Dobrý ne? To je soutěž, kde ty částky ještě nejsou tak zkažený

Reagovat
Rudnevs

Jeho trhová hodnota je oveľa vyššia. BL neni skazená, to však neznamená, že hráčov predávajú pod cenu. 30 mega je len kompromis, aby neodišiel zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

3, 2, 1...komentáře o tom, jak nic nedokázal a nedokáže, protože hraje jen v jedné lize a v jednom klubu jako Messi.

Když si vzpomenu na Lea nejlepší léta, jak z TOP obránců dělal nadprůměr a z nadprůměrných průměrné...šlo ho zastavit jedině faulem...před přímákem se klepal tým strachy, že dá branku...dokázal si povodit 3-4 hráče z kteréhokoliv klubu...a někdo ho tu bude hanit proto, že hraje pouze v Barce a pouze ve Španělsku. Když v LM byl několikrát králem sezóny. Well.

Reagovat
Benzema

Reagovat
Zaschrona

"RB Lipsko se nemusí obávat odchodu Tima Wernera."

"dodal útočník, jenž má podle deníku "Kicker" ve smlouvě výstupní doložku ve výši 30 milionů eur."

Dohromady to nějak nehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko letos stojí za návštěvu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele