Werder přece jenom mění trenéra, Kohfeldta střídá Schaaf

16.05.2021, 11:23
Aktuality
Werder Brémy znovu hazarduje se svou příslušností k německé klubové elitě a dnes ráno nakonec ztratil důvěru Florian Kohfeldt. Po sérii špatných výsledků mu vaz definitivně zlomila včerejší porážka v Augsburgu, jeho povinnosti převezme starý známý Thomas Schaaf...

Werder nevyhrál už devětkrát za sebou, v průběhu této šňůry ukořistil pouhý jeden bod a v tabulce se propadl až na barážovou šestnáctou příčku. Na patnáctý Bielefeld ztrácí jeden bod, stejný je pak jeho náskok na sedmnáctý 1. FC Köln.

"Po zápase v Augsburgu jsme bohužel už nebyli přesvědčeni o tom, že chceme pokračovat s Florianem Kohfeldtem. Večer po utkání jsme proto o všem jednali s dalšími členy vedení a nakonec dospěli k tomuto rozhodnutí. Stále jsme přesvědčeni o tom, že Florian Kohfeldt je vynikající trenér, ale pro tuto chvíli jsme se rozhodli pro změnu, která má pomoci k záchraně. Děkujeme Florianovi za vše, co pro Werder udělal a přejeme mu vše nejlepší do budoucnosti," prohlásil sportovní ředitel Frank Baumann.

Šedesátiletý Schaaf v Brémách pracuje dlouhodobě, trenérem byl v minulosti už čtrnáct let a v roce 2004 tým dovedl k triumfu v lize a poháru. Příští týden na něj čeká klíčový zápas proti Gladbachu.

Autor: Tomáš Pavlík / werder.de

Komentáře (29)

Přidat komentář
db18

Schaaf na lavičce Werderu.

Nejlepší střelec v BL má aktuálně na kontě 40 gólů.

V Německu probíhají útoky na synagogy...

Někdo si pohrál s časovou osou, ne?

Reagovat
Kily

pomalu aby se člověk bál, že v Drážďanech dneska místo postupového ohňostroje začnou lidem na hlavy zase padat bomby

Reagovat
db18

Reagovat
icka

Reagovat
Selänne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Německo zakládá detenční tábory pro odmítače karantény

Reagovat
smazaný uživatel

No to jsem kurwa zvědav jak to dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

Schaaf dobrý tah, Werder se zachráni

Reagovat
Neyjrayx

Pro mě naopak, Schaaf při svém posledním angažmá u Hannpveru nebyl schopen vyhrát s týmem ani jednu hru, sice je to klubová legenda ale podle mého to na dlouhodobé trénování nevypadá dobře

Reagovat
smazaný uživatel

To ukáže čas, jsem zvědavý

Reagovat
Neyjrayx

Reagovat
smazaný uživatel

Včera bylo pozdě

Reagovat
Nadržený šimpanz

Hynek Čermák??

Reagovat
Rudnevs

Tento rok si to mediálne zlízlo najmä Schalke, ale on ten Werder by si zostup za posledné roky úprimne zaslúžil asi tiež. S tou záchranou to ale podľa mňa vyjde, Werder to má stále vo vlastných rukách a zmena trénera ich namotivuje proti Gladbachu...

Reagovat
andrew96

Odvoláním Kohfeldta odpadl důležitý faktor, proč jim přát záchranu, nicméně tím balancováním v posledních letech jsou HSV 2.0 (samozřejmě s porcí nadsázky).

Reagovat
stas87

Problemy Werderu a HSV su odlisneho charakteru. HSV sa spoliehalo na Kühneho, dlho to tam viedla parta kretenov, ktori sa nevedeli dohodnut na nicom. Cast dozornej rady si priala tusim Magatha, cast bola proti. A nad vodou ich defacto drzali len predaje Sona a Calhanoglua, inak by spadli ovela skor.

Ked teraz padne Werder, tak ani omylom nebude mat take dlhy ako HSV. Ani atmosfera v klube nie je ani zdaleka tak toxicka ako v HSV. V meste ludi spaja futbal, ked im tieklo do topanok, tak napriklad autobus s hracmi na domaci zapas mal problem prist pred stadion, lebo tam bolo tolko ludi co klubu vyjadrilo podporu...o tom si klub z Hamburgu moze nechat len snivat.

Problemom Werderu je jeho zakonzervovanost. V dozornej rade neexistuje ziadna opozicia, vsetci su so vsetkymi kamarati, takze o to tazsie je spravne si situaciu analyzovat a nasledne urobit potrebne kroky. Ved vymena kolo pred koncom nic neresi, Ten tim nezacne hrat zrazu uplne iny futbal. Baumann, Bode aj Kohfeldt by prezili fakt vsetko, lenze im chyba sebareflexia. A tu bohuzial ukazal Mainz, Hertha, nakoniec aj Arminia a vsetci sa dvihli, len Werder drzal trenera do poslednej chvile a preto je krok nad priepastou.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Werderu se stal strasne nezajimavek klub v poslednich letech. Nevybavuje se mi tym, kterej by v kazde sezone neschytal par debalku nebo mel dlouhy serie proher jako werder. Za sezonu dostanou minimalne jednou nalozeno tak, ze to zadny jiny tym nema (driv tomu konkurovalo HSV) zaroven maj vzdycky nrjakou dlouhou serii proher a kdyz uz prohraji, tak v 80 % pripadu dostanou aspon trojku.

Reagovat
Liquid

Reagovat
kattos

Hrozně mi připomínají Sunderland, ještě když byl v PL

Reagovat
REPLIKATOR

1 kolo před koncem ligy

Reagovat
Liquid

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Ten už nemá Werderu co dát. To bude akorát ulepena záchrana zas

Reagovat
stas87

Kto by chcel vidiet dolezity zapas pre sechziger proti rezerve Bayernu, tak tu:

https://www.youtube.com/watch?v=F6AK3neVWjM

Obaja maju o co hrat, viac teda prajem domacim, ale to domace prostredie neplati pre ani jedneho. Na Grünwalder stadione hraju obaja.

Reagovat
stas87

HSV. Aspon mam este jeden tyzden navyse sa im smiat. O tyzden sa budem smiat Werderu. Cakal som, ze aspon zremizuju a Greuther tiez, ale oni dokazali prehrat v Osnabrücku. No co, tak Nordderby bude holt v pondelok od 20:15.

Reagovat
Arne

Pondělky se v 2. BL ruší ne?

Reagovat
andrew96

Reagovat
Aldeano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele