Wenger: Výhra posílila naši víru v titul

28.12.2010, 09:51
Aktuality
Arsenal včera přehrál Chelsea, porazil ji 3:1 a posunul se na druhou příčku tabulky. Manažer Gunners Arsene Wenger si výhry velmi cenil, protože podle něho ukázala, že Arsenal může myslet na titul. Jeho protějšek Carlo Ancelotti se musí vyrovnat se spekulacemi o končící trpělivosti vlastníka Chelsea Abramoviče.

"Dospěli jsme, už jsem to říkal mnohokrát a musím to zopakovat. Letos jsme odehráli několik smolných zápasů proti velkým týmům na jejich hřištích, dnes se ukázala naše síla. Podali jsme vyspělý a disciplinovaný výkon, každý hráč bojoval za druhého. Důležitou roli samozřejmě sehrál první gól," říkal spokojený Wenger.

Arsenal nyní ztrácí na vedoucí Manchester United dva body, má však odehrán zápas navíc. "Výhra posiluje naši víru v to, že budeme bojovat o titul. Stejně tak můžeme věřit, že jdeme správnou cestou. I když je jasné, že pořád je na čem pracovat," doplnil manažer Arsenalu.

Naopak Chelsea zažila další zklamání a dál ztrácí na čelo ligy. Manchester United je nyní o šest bodů lepší a má zápas k dobru. Manažer Carlo Ancelotti se musí vyrovnat se sílícími spekulacemi o končící trpělivosti klubového majitele Romana Abramoviče.

"Nevím, jak dlouho zůstane trpělivý, ale je mi jasné, že momentálně spokojený není," ví Ancelotti. "Jsem si vědom své odpovědnosti, ale otázka mé budoucnosti je otázka pro něho. Já se o svoji práci nebojím. Nicméně je naprosto jasné, že se musíme zlepšit. Nevyhráli jsme šest zápasů, to je přespříliš," dodal italský kouč.

Autor: Radim Šantrůček / football365.com

Komentáře (426)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele