Weigl odejde z Dortmundu, čeká ho zdravotní prohlídka v Benfice

31.12.2019, 17:49
Aktuality
Julian Weigl za sebou už má poslední zápas v dresu Borussie Dortmund. Defenzivně laděný německý záložník už v průběhu loňské sezony přišel o jisté místo v základní sestavě a nyní ho zlákala nabídka Benfiky, fotbalista požádal o odchod a vedení mu nebude bránit...

"Julian za námi přišel s požadavkem ohledně odchodu a my mu vyhověli, a to především kvůli tomu, co pro klub odvedl," oznámil sportovní ředitel vestfálského celku Michael Zorc.

Weigl v nejbližší době odcestuje do Lisabonu a podrobí se zdravotní prohlídce, po níž podpisem kontraktu stvrdí celý transfer. Portugalský celek by měl zaplatit dvacet milionů eur.

Weigl přišel do Dortmundu v létě 2015 z mnichovského TSV 1860 a v 1. Bundeslize v jeho dresu sehrál 116 zápasů. V tuto chvíli se stane teprve třetím německým fotbalistou, který si zahraje za Benficu - před ním v barvách lisabonského celku účinkovali jen brankáři Robert Enke a Hans-Jörg Butt.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (58)

Přidat komentář
majklop

No teda nemyslím si že by šel do top ligy ale tak když chce

Reagovat
REPLIKATOR

Pomalý hráč, žádná ztráta.

Reagovat
Benfica

to je paráda, ale 20M? Dúfam, že to nebudú vyhodené peniaze..

Reagovat
Rudnevs

Čo je pravdy na tom, že by na výmenu mohol ísť Živković?

Reagovat
Benfica

neviem, o ňom som v súvislosti s Weiglom nevidel nič, ale pravda je, že Živkovič už mal byť dávno preč a pravdepodobne to bude už teraz v januári, ale či BVB to neviem

Reagovat
Rudnevs

Tiež som o tom v médiách nečítal, ale niekto to písal do diskusie na Transfermarkt, že vraj má info od nadriadeného, ktorý vedie agentúru pre starostlivosť o mladých futbalistov, ktorí prišli zo zahraničia. Samozrejme by som to bral s rezervou, ale v Nemecku sú tie diskusie serióznejšie než trebárs tu na eurofotbale, kde sa každý snaží o hlášku roka, tak som sa ťa pýtal, či o tom náhodou niečo nevieš z portugalskej strany.

Pamätám si ešte jak sa o ňom špekulovalo v súvislosti s BVB ešte keď hral za Partizan v zime 2015/16, vtedy z neho boli mnohí ľudia nadšení, trebárs i tu v diskusii. Úprimne som na neho úplne zabudol a snáď odvtedy som o ňom nepočul.

Reagovat
Benfica

jasné uvidíme ako to s ním dopadne, ani sa nečudujem, že o ňom nie je počuť veď v tejto sezóne si zahral len hodinu v ligovom pohári proti druholigovému tímu, ani v príprave nič, ani minulú sezónu, vlastne si ani nepamätám, že by bol výraznou postavou, možno len v jeho prvej sezóne.. od roku 2016 odohral 85 zápasov väčšinou ako striedajúci hráč..

Reagovat
db18

Top přestup pro BVB... pokud to klapne.

Reagovat
Benfica

klapnúť by to malo, už len prehliadka.. dúfam len, že to nebude prepadák ako kúpa de Tomása, ten na portugalskú ligu nemá.. snáď ešte príde aj Bruno Guimarães..

Reagovat
Ed_Hazard

RdT je fakt taky zly? Pre mna obrovske sklamanie, cakal som ze mu to bude u vas sypat.

Reagovat
Benfica

dal iba 3 góly, z toho 2 góly v pohároch proti tímom mimo prvej ligy a jeden v Petrohrade, v lige vôbec nič, s tým, že od augusta do cca polky novembra hrával pravidelne od začiatku, ale v poslednom čase vypadol úplne z nominácií, písalo sa o hosťovaní, ale tiež že mu vraj tréner verí, tak uvidíme, ale za mňa mega sklamanie. Zjavne futbal v portugalskej lige nie je pre neho, predsa len všetky ligy majú svoje špecifiká..

Reagovat
Benfica

ale Benfica potrebuje defenzívneho záložníka, lebo Florentino nestíha odohrať celú sezónu a Fejsa so Samarisom už nie sú čo bývali..

Reagovat
db18

tak snad to bude win win pro všechny a nedopadne jako Geis.

Reagovat
Benfica

také prestupy sú najlepšie

Reagovat
Slavia10

Já si prostě myslím, že on se vší úctou musí být v Portugalsku hvězda na své pozici.

Reagovat
Benfica

uvidíme.. to sa hovorilo aj de Tomásovi a na portugalskú liga nemá..

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, vždyť je to krádež

Reagovat
Benfica

uvidíme, snáď budeš mať pravdu.. ako som už písal o de Tomásovi šli podobné reči..

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že se mu u Vás bude dařit

Reagovat
Benfica

Reagovat
Godwinson

To šel tak do hajzlu? Z něj byli ještě nedávno všichni odvaření

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Kucka

Reagovat
andrew96

Hlavně loni. Letos je lepší, ale oproti svému startu v BVB furt zaostává.

Reagovat
Teoretik

dlouhodobé zranění

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Stannis Baratheon

Chudák. Toho už nepokouří ani štětka.

Reagovat
Gazdo

Skoda ho. Ked vystrelil myslel som si ze bude onedlho top DM na svete a on ale uplne odisiel

Reagovat
smazaný uživatel

BOŽE DÍKY

Reagovat
Smreky

To šiel kvalitatívne tak dolu? Pamätám si pár rokov dozadu o ňom hovorili ako budúcej hviezde... a teraz z Dortmundu do Benficy...

Reagovat
JozkokozleJ

Ze by siel kvalitativne dole, sa uplne neda uplne povedat. Mnoho fanusikov uhranul tym, ze vo velmi mladom veku mal prehrad uprostred ihriska, nekazil, nebol splaseny. Nikdy to ale viac nebolo, nikdy u neho nebolo vidiet nieco prekvapive na superovej polovici. A eni by som nepovedal, ze by sa dalo ocakavat viac. A postupne to na Dortmund prestalo stacit.

Reagovat
Smreky

Nemám ho nasledovaného rak neviem posúdiť... vďaka ;)

Reagovat
Smreky

Tak

Reagovat
Benfica

tak ak sa podarí vytvoriť duo Weigl-Guimarães tak o kreativitu na súperovej polovici bude postarané

Reagovat
andrew96

Vznikla asi přehnaná očekávání, ale sám Wiegl se nijak neposunul. Navíc 2 sezóny zpátky mu moc nevyšly.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitní hráč, přehled na hřišti.

BVB však po odchodě Kloppa měli spoustu jiných "pokusů" a Weigl se stal nepřínosný.

Benfica je ideální, pokud ho využijí tak se může vrátit mezi skvělé DM a pak klidně angažmá v lepší lize.

Reagovat
Smreky

Jasne z Benficy kľudne ak sa mu bude dariť môže opäť prestúpiť to nejakého top klubu

Reagovat
smazaný uživatel

A to se mě právě líbí ten přestup. Nevymýšlí blbosti! Benfica hraje dobrý fotbal, hraje evropské poháry a v Lize musí makat na 100% aby hrála na titul.

Snad mu to vyjde, je to velmi dobrý hráč

Reagovat
Smreky

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych, že šel dolů. Ale pak měl zranění a od té doby se nikam neposunul. Teď spíš očekávám, že on tlačil na to, že chce pravidelně hrát. V BVB by mu to nikdo nezaručil. Je to kvalitní záplata jak na stopera tak do středu zálohy. Problem však je, že dlouhodobě si vysoký standard neudrží.

Reagovat
stas87

A Dahouda si nechaju..

Reagovat
JozkokozleJ

Na druhu stranu, kto by ho chcel, kde za posledny rok odohral par zapasov. V nom ale vidim podstatne väcsi potencial. Ale jeho vyvoj je zatial o to väcsie sklamanie.

Reagovat
Malresi

Čo sa s ním vlastne stalo? Ešte keď bol v Gladbachu mal o neho veľký záujem Klopp a dosť na hrane bol jeho prestup do LFC.

Reagovat
smazaný uživatel

to absolutně nechápu. V Gladbachu hrál super a strašně sem ho chtěl. Čekal sem že v tuhle dobu bude jeden z nejlepších na světě.

Reagovat
fenixLFC

v gladbachu bol super aj xhaka a chceli ho viacere timy ligy...

Reagovat
JozkokozleJ

Dalsi CM z Gladbachu na rade je Zakaria.

Reagovat
db18

To by musel nejdřív někde půl roku hostovat... s jeho platem ho jen tak někdo nekoupí...

Reagovat
Centrofixka

Weiglov problém je hlavne v tom, že v tak mladom veku nevládze fyzicky, ja keď ho vidím dva metre s vyplazeným jazykom behať za hráčom, ktorý mu ukradol loptu Prajem mu všetko dobré, ale som rád, že odchádza, ak by prišiel niekto na post defenzívneho záložníka tak kľudne môže ísť aj Dahoud a aj Gotze. Pokiaľ Akanji niečo so sebou neurobí a nezačne niečo aj hrať, tak v lete hľadať miesto neho náhradu a pustil by som aj jeho, no a J. B. Larsen nech si ho niekto bere hoci aj zadarmo

Reagovat
El-Pistolero-68

Akanji sel tak dolu?

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně, dle mého v BVB nikdy ani nenavázal na výkony, které předváděl v Basileji.

Reagovat
El-Pistolero-68

Mne se zda, ze jeste v prubehu minule sezony si jej tady fans BVB dost chvalili a z te trojice stoperskych talentu Akanji - Zagadou - Diallo ho oznacovali za toho nejlepsiho...

Reagovat
Centrofixka

Mne sa Zagadou páčil z týchto troch najviac, hneď bolo vidno momenty, že z neho bude veľký hráč, aj keď v niektorých zápasoch urobil školácke chyby, túto sezónu v zápasoch čo hral je fantastický, ten mladý vek na ňom nie je vôbec vidieť, mne pripomína Hummelsa v najlepších časoch. A Akanji je pre mňa obrovské sklamanie, a podľa mňa najslabší článok v defenzíve BVB, len keď takto bude hrať kto ho vlastne bude chcieť? A kto mu zaplatí ten jeho plat? Neviem, tu zrejme Borussia prerobí, kiež by som sa mýlil a niečo z neho ešte bolo

Reagovat
El-Pistolero-68

Diky za nazor, mel jsem teda Akanjiho zafixovaneho jako defenzivni hvezdu budoucnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

On s tou vizitkou přicházel a čekali se od něj velké věci. Obrana v tu dobu byla dost zlá a on měl za sebou asi nejlepší půlrok kariéry, takže se počítalo, že on tu obranu pozvedne. To se i trošku stalo, ale po pár dobrých zápasech pokud si to dobře pamatuji se zranil, a pak už se té formě nepřiblížil, spíš naopak dělá dost chyb. Což je ale obecně problém všech stoperů v BVB.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

neni to tak davno, co se mi jeho hra strasne libila a chtel sem ho do Realu.. to sel tak dolu, ze prestupuje do Portugalska?

Reagovat
JozkokozleJ
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele