Jsem rád, že jsem zůstal v Dortmundu, řekl Weigl

12.09.2019, 10:58
Aktuality
Hodně skloňovaným jménem na přestupovém trhu byl v posledních měsících Julian Weigl. Defenzivní univerzál však nakonec zůstal v Borussii Dortmund a zpětně je za své rozhodnutí rád...

Bývalý hráč Mnichova 1860 přišel do Vestfálska před více než čtyřmi lety a okamžitě se zařadil do základní sestavy ambiciózního klubu. To platilo až do začátku minulé sezóny.

Nový kouč Lucien Favre nasadil za podzim Weigla jenom do čtyř ligových utkání, načež 24letý defenzivní univerzál zvažoval odchod. "Tehdy jsem hodně přemýšlel, podzim pro mě byl náročný. Často jsem nebyl ani v nominaci - to pro mě bylo něco nového," přiznal Weigl.

"Hádal jsem se sám se sebou. Přestože jsem svědomitě trénoval, stále jsem se nemohl vrátit do týmu," uvedl pětinásobný reprezentant Německa, kterému se v lednu 2019 ozval bývalý dortmundský kouč Thomas Tuchel, jenž stojí na lavičce PSG. "Tehdy proběhly diskuze s odpovědnými osobami, kterým jsem řekl, že bych chtěl odejít," vysvětlil Weigl. "BVB ale bylo proti. Klub měl ty nejvyšší ambice a nevěděl, kdy se uzdraví stoper," pronesl.

Weigl proto odehrál většinu jarní části sezóny 2018/19 jako střední obránce, následně se spekulace o jeho možném odchodu znovu rozjely. Rozhodujícím pro jeho setrvání byl na soustředění v Bad Ragazu rozhovor s trenérem Lucienem Favrem. "Jasně mi řekl svůj názor a to, jak na mě v minulé sezóně změnil pohled. Bylo pro mě důležité, že mě opět vidí na pozici ve středu zálohy," řekl Weigl. "Byly nějaké nabídky, ale rozhodnutí zůstat bylo jednomyslné," ubezpečil.

V tomto ročníku patří Weigl mezi nejvytíženější hráče Dortmundu, neboť zatím do všech utkání nastoupil v základní sestavě. "Jsem rád, že jsem zůstal v Dortmundu," prohlásil Weigl. "Nyní získávám důvěru, kterou se snažím oplácet dobrými výkony," dodal záložník.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (35)

Přidat komentář
kylo ren

Vajgl

Reagovat
luismiksak

Nedopalek

Reagovat
luismiksak

Špaček

Reagovat
wyqinac

RIP in peace Jaroslav Weigel

Reagovat
Pablos

taky jsem si na něj vzpomněl u toho titulku

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Ma nejaky zmutovany ruce

Reagovat
krisa

jak z Futuramy

Reagovat
Petrinho17

Z Fukušimi

Reagovat
Ondiis

Reagovat
luismiksak

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Josifek

Reagovat
db18

Pravačka pořád vystřelovala nahoru, tak mu ji museli přišít k zádům.

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo je to ta povestna ruka smatralka

Reagovat
Zark

Reagovat
Pablos

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Minister

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Liquid

Reagovat
celeb

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Reagovat
honziss

Vždycky mě při těchto článcích zamrzí, jak dopadl 1860. Při tom velkém počtu kvalitních odchovanců to prostě nechápu, jak špatný management klubu musel být.

A vypadá to, že 3. liga zůstane standardem.

Reagovat
Rudnevs

A taktiež Kaiserslautern.

Ale stále je to veľký klub, o ktorý je veľký záujem a má zázemie. Tá šanca, že sa vrátia trebárs do Bundesligy alebo budú hrať stabilne 2. BL, je asi väčšia než u nejakeho radovéjo treťoligistu typu Zwickau alebo Großaspachx

Reagovat
honziss

Já v to věřím, ale po loňské konsolidační sezóně jsem čekal letos přece jen boj alespoň v první polovině tabulky. Ten tým zůstal pohromadě, vrátil se Gebhart, do toho jsem doufal v určitej progres od mladých hráčů... Zatím ale spíš horší nebo stejný, než lepší výsledky. Uvidíme, třeba se to v průběhu sezóny změní a Löwen budou stoupat tabulkou, ale zatím to nevypadá. Ten návrat alespoň do 2. Bundesligy by měl být jasnou prioritou.

Reagovat
Rudnevs

Tento rok to na postup nevidím určite. Je tam dosť veľká konkurencia. Ono aby som Löwen nekrivdil, tak oni i podľa Transfermarktu majú káder plus mínus na stred tabuľky. Naopak Lautern má tretí najhodnotnejší káder (Bayern ll sa nedá rátať) a o ten postup by bojovať asi mali, akurát Hildmann je podľa mňa treťoligový tréner, trebárs so Saibenem nezrovnateľné. A Uerdingen, ktorý má druhý najhodnotnejší je až v pásme zostupu. A trebárs Maxsø, ktorého ešte v lete predstavili ako veľkú posilu, odtiaľ ku koncu leta už i zdrhol. Proste čistý chaos.

Ale to len tak na okraj. Inak Löwen má i iné problémy, furt sú tam nejake nezhody vo vedení, ja to už nestíham sledovať detailne, ale furt tam dačo riešia, a to samozrejme nikdy neni k dobru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele