Vzkaz do Bavorska: Stuttgart zareagoval na spekulace, Hoeness má smlouvu do roku 2027

08.03., 11:51
Aktuality
Sebastian Hoeness (© AFP)

Sebastian Hoeness spojil svou budoucnost se Stuttgartem do roku 2027. Aktuálně třetí celek bundesligové tabulky, který zatím nechává za sebou daleko ambicióznější Dortmund nebo Lipsko a usiluje o kvalifikaci do Ligy mistrů, již dotáhl do úspěšného konce všechna jednání. Navzdory tomu, že po službách jednačtyřicetiletého stratéga pokukovali hlavně v Bavorsku.

Hoeness ovšem jasně vzkázal, že se míní soustředit na zbytek této sezóny a hodlá setrvat u týmu také pro tu následující, aby si užil ovací v evropských pohárech. Tedy za předpokladu, že celek z Bádenska-Württemberska opravdu zůstane na předních příčkách. "Pro mě je VfB speciální klub. Už jako malý kluk jsem chodíval na tenhle stadion a fandil. Také jsem nosil stuttgartský dres asi před 25 lety v mládeži. Stal jsem se tehdy německým mistrem v kategorii do 17 let. Takže všechno tohle je pro mě velmi emotivní, je to něco výjimečného," odůvodňoval své rozhodnutí setrvat u Die Schwaben.

Loni se musel Stuttgart prát se záchranou v nejvyšší soutěži v baráži, letos ovšem píše úplně jiný příběh. Atakuje pozice v top čtyřce, která zajišťuje účast v milionářské soutěži pro další ročník. A je to především zásluha Hoenesse, který přišel do kabiny v dubnu loňského roku. Smlouvu měl původně plánovanou do roku 2025. "Můžu to říct zcela napřímo. Pro nás bylo prodloužení kontraktu s Hoenessem po personální stránce to nejdůležitější vůbec. Je to klíčový krok pro celý náš rozvoj,” těšilo Fabiana Wohlgemutha, sportovního ředitele.

V minulosti se objevily spekulace, že by Hoeness v létě mohl zamířit jinam. Především ho bedlivě sledoval Bayern, který si nemohl nevšimnout jeho dobré práce. Kuloární zprávy ještě zesílily poté, co bylo rozhodnuto, že současný lodivod Thomas Tuchel v červnu u německého šampiona skončí. Už dříve Hoeness, mimochodem rodák z Mnichova, v Bayernu působil, tehdy mezi lety 2019 až 2020 šéfoval bavorskému béčku.

Autor: Patrik Sandev / vfb.de, twitter.com/FabrizioRomano

Komentáře (8)

Přidat komentář
esmuellert

Dobře jak pro Stuttgatt, tak pro nás. Sebastianovo čas v Bayernu přijde, ale teď by to bylo ještě brzy.

Reagovat
Rudnevs

Celkom mu verím, že k VfB skutočne má nejaky vzťah. Predsa len, je to syn Dietera a nie Uliho, pričom Dieter VfB doviedol ako manažér k titulu a Sebastian tam kedysi sám hrával. Vzťah k Bayernu ale zrejme má taktiež, čiže ho tam zrejme aj tak skôr či neskôr časom uvidíme, pokiaľ sa mu neprestane dariť.

To je druhá otázka.. v tejto sezóne vyšlo skoro všetko, ale som zvedavý, či to bude schopný zopakovať, zvlášť keď príde zrejme záťaž v podobe európskych pohárov a odchody kľúčových hráčov (minimálne jeden z dvojice útočníkov podľa mňa za VfB budúcu sezónu hrať už nebude).

Reagovat
andrew96

Před sezónou odešli Mavropanos, Sosa a hlavně Endo. A ejhle.

Ale rozumím, nic moc 2 roky v Hoffe, pokrok činí až nyní. Na druhou stranu už v TSG věděl, co hrát, ta inspirace Guardiolou byla patrná již tam. Tudíž vzestup VfB není nikterak náhodný ani upracovaný (třeba v případě Unionu to na mě působilo jako kombinace obojího, byť je Fischer skvělý stratég).

Reagovat
Martin9719

Ta otázka trenéra pro Bayern je pro mě docela těžká, vzhledem k tomu, že Alonso bude podle mě tíhnout k Liverpoolu. Hoenesse by to teď ještě semlelo, zvlášť s tím jak na tom Bayern teď je a v létě nejspíš bude. Byla by to samozřejmě výzva a třeba by to vyšlo, ale Hoeness může podle mě do Bayernu přijít když bude mít stabilizovaný tým, ne když se tam chystá přestavba kádru. Bayern navíc bude chtít okamžitě titul, tam nebude příští sezonu prostor pro selhání min. v Bundeslize. Jinak co se týče jeho práce ve VFB tak si kádr postavil z předtím průměrných hráčů, dokázal nahradit i Guirassyho a udělat náhradní pušku z Undava kterého před sezonou nikdo neznal. To samé rotace a výkonnostní stabilita zálohy. Anton by se svými výkony měl určitě podívat na Euro. Viděl bych ho tam daleko radši než Rüdigera.

Reagovat
Seydou Doumbia

Udav se znal každý už po té sezoně v Belgii, kdy to tam všechno zničil. Mě spíš překvapuje Enzo Millot, ten bude stát raketu při odchodu.

Reagovat
Martin9719

Celá ta záloha je super, ať už je to Stiller, Karazor, Führich nebo právě Millot.

Reagovat
P.B.

Ve VfB to letos neskutečně zarezonovalo. Po letech bojů o udržení se zdá, že tuhle sezónu se bude bojovat o něco úplně jiného. Fanouškovská podpora je neskutečná.

Zdravím ze Stuttgartu

Reagovat
Seydou Doumbia

Stuttgart, AV, Girona, Brest, Bologna do LM vzpoura outsiderů v každé lize

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele