Vyšetřován je třetí anglický klub, bodový odečet hrozí i Leicesteru

22.03., 20:37
Aktuality
King Power Stadium (© AFP)

Nad anglickými kluby se stahují mračna. Vyprávět by o tom mohli v Evertonu či Nottinghamu a brzy dost možná i v Leicesteru. Také Lišky totiž čelí možnému odečtu bodů poté, co Premier League předala jejich případ nezávislé komisi. Důvodem je údajné porušení pravidel o povolených výdajích.

Podle Premier League Leicester, který v minulé sezoně sestoupil do Championship, nepředložil auditované finanční účty. "Údajné porušení se týká hodnotícího období končícího sezonou 2022/23, kdy byl klub členem Premier League. Řízení bude probíhat podle harmonogramu, který určí nezávislá komise," stojí v prohlášení.

Vedení klubu je překvapeno a zklamáno rozhodnutím ligy obvinit ho, přestože již není účastníkem nejvyšší soutěže. "LCFC je i nadále ochoten konstruktivně spolupracovat s Premier League a EFL na nalezení správného řešení všech obvinění, a to správnými orgány a ve správný čas," uvedly Lišky ve svém prohlášení.

"Klub se i nadále pečlivě radí o své pozici a v případě potřeby se bude i nadále bránit proti jakýmkoli protiprávním krokům fotbalových orgánů, pokud se budou snažit prosadit svou jurisdikci tam, kde to není možné," dodal klub.

Pokud bude Leicester shledán vinným, mohl by se stát po Evertonu a Nottinghamu třetím týmem, který bude čelit odečtu bodů za porušení pravidel pro utrácení v Premier League. Také obhájce titulu Manchester City byl loni předán nezávislé komisi v souvislosti s více než 100 údajnými porušeními finančních pravidel. V tomto případě zatím nebyl vynesen žádný verdikt.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teď ty bodové odečty opravdu pomůžou, spravedlivé podmínky, spravedlivá soutěž.

Reagovat
Sigma Olomouc

A co City?

Reagovat
PL28

Do arabáčů se nikdo srát nebude, to je politika prostě. Byl o tom někde článek dříve. PL nemá možnosti, hlavně finanční, táhnout ten spor dlouho a tady by to bylo těžce na dlouho.

Je to ale paradox, že ty financí pravidla o fungování klubů byly nastaveny právě kvůli tady těm megalomanským projektům typu City, PSG,..a zatím to odnáší jen tyto malé ryby, Everton, Lester

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Seydou Doumbia

Přece by si netrestal top týmy, víš jaký by to mělo na fotbal dopad? Lepší je potrestat sračka týmy, vlk se nažere a koza zůstane celá. Tyhle týmy stejně nikoho nezajímají Nehrají poháry takže ideální týmy na potrestání, realita.

Reagovat
Kinky7

Hlavně je Leicester první klub který podal žalobu na Premier League u civilního soudu.

https://www.theguardian.com/football/2024/mar/22/leicester-issue-legal-proceedings-against-premier-league-and-efl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele