Vyrovnávací gól? Na těchto stadionech je to pro rozhodčí těžké, posteskl si Guardiola

15.01.2023, 09:51
Aktuality
Pep Guardiola (© AFP)

Byl to očekávaný souboj, o kterém se hodně mluvilo. Příběh manchesterského derby neutichne ani po jeho skončení. Logicky. Šlo totiž o hodně a opět úřadoval systém VAR. Kontroverzní rozhodnutí, které přihrálo United vyrovnávací branku, nenechalo klidným Pepa Guardiolu (51), jenž po porážce City 1:2 komentoval výrok sudích s ironickým tónem. "Na těchto stadionech je to pro rozhodčí těžké," řekl po zápase španělský trenér.

City na Old Trafford vedli díky hlavičce Jacka Grealishe 1:0, v 78. minutě však po kontroverzní situaci inkasovali. Vyrovnávací trefě Bruna Fernandese, která nebyla zprvu uznána, totiž předcházelo zjevné ofsajdové postavení Marcuse Rashforda. Reprezentační útočník Anglie si naběhl na průnikovou přihrávku, těsně před míčem však zastavil a přenechal pozici svému spoluhráči - svým chováním však zcela jednoznačně ovlivnil soupeře.

Rozhodčí však po intervenci VARu vyhodnotili situaci jako takzvaný "mrtvý ofsajd" a gól uznali. V ochozech Divadla snů propukla euforie, zatímco na lavičce Citizens zděšení. "Co říkám na vyrovnávací gól United? Nic. Víme, kde jsme hráli. Na těchto stadionech je to pro rozhodčí těžké," pronesl s ironickým tónem po zápase trenér City Guardiola.

Španělského kouče a jeho svěřence štvalo, že VAR ignoroval přítomnost Rashforda, která zjevně ovlivnila pozornost brankáře Edersona i možnosti zasáhnout obránce Manuela Akanjiho. "Rashford byl v ofsajdu, Fernandes ne. Rashford odvedl pozornost našeho brankáře a stoperů. Tak to prostě bylo," dodal zkušený kouč.

Frustraci Guardioly chápal i trenér domácích Erik ten Hag. "Chápu to i z druhé strany - samozřejmě je to matoucí moment, ale když se řídíte pravidly, tak se Rashford míče nedotkl, nezasáhl a je to gól," řekl Nizozemec.

Své k nepřehlednému momentu, který rozhýbal diskuze v celé fotbalové Evropě, řekl i samotný střelec Bruno Fernandes. "Marcus mě viděl v lepší pozici a přenechal mi míč. Nevěděl jsem, zda je někdo z nás v ofsajdu nebo ne. Situaci jsem dohrál a dal jsem gól," dodal kapitán United.

Jeho spoluhráči nakonec před domácím publikem dokonali obrat. Čtyři minuty po vyrovnávací brance se o slovo přihlásil mladík Alejandro Garnacho, který v šestnáctce na dvakrát dostal míč do malého vápna, kde se z bezprostřední blízkosti nemýlil Rashford. United tak výrazně promluvili do boje o titul - svého městského rivala totiž stáhli na rozdíl jediného bodu a vedoucímu Arsenalu dali možnost po nedělním severolondýnském derby s Tottenhamem odskočit na čele Premier League o osm bodů.

Autor: Livesport.cz / Dominik Reiniš / AFP

Komentáře (168)

Přidat komentář
Kinky7

Ser na to Pepku. jeste neni ani pulka. TO porad muzeme dat

Reagovat
John Obi Mikel

Rashford se jednoznačně zapojil do hry. Komedie od rozhodčích. Guardiola klasik.

Reagovat
VTID94

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

Reagovat
misinho7

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Cotton

Reagovat
xjert02

Reagovat
OTASi

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
teenz

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Dody10

Reagovat
Manik...

Reagovat
masly008

Jako viděl jsem dost zářezů, ale že si už rozhodčí i VAR dělají vlastní pravidla tak ti už je fakt moc.

Pro nás samozřejmě super výsledek, ale bylo by fajn kdyby se rozhodovalo na hřišti a né v zákulisí.

Reagovat
Kily

tady ani var nebyl potřeba, tohle musí okamžitě vyřešit pomezní

Reagovat
Nikikrew

Ved to aj vyriesil, odmaval offside a potm sa posral z hracov United. Fraska a ubohost

Reagovat
SunFells

Reagovat
pantondavo

On se z nikoho neposral, rozhodl to VAR a hlavní to potvrdil.

Reagovat
J0EL

Myslim, ze do toho VAR prave nezasahoval. Ciarovy zmenil svoje rozhodnutie po debate s hlavnym tak, ze si odsuhlasili, ze sa Rash lopty nedotkol.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Kily

to je pak možná ještě horší, že se přímo na trávníku potkali dva, kteří to posvětili

Reagovat
kattos

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Nikikrew

Ale prd. VAR by tak rýchlo nerozhodol

Reagovat
pantondavo

Reagovat
LFC182

VAR snad kontruluje automaticky každej gol

Reagovat
J0EL

Nie prave.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exot12

Ja si spomínam na diskusie pred zavedením VAR, ako veľa úžívateľov si naivne myslelo, že sporné momenty vyrieši VAR a budú zápasy transparentnejšie.

VAR je zavedený vcelku krátko a výsledky sú viac menej rovnaké už sa nediskutuje o chybách rozhodcov, ale o chybách VAR.

Ak sa nezačnú rozhodcovia vyjadrovať k takýmto situáciam a nevysvetlia hráčom, trénerom a fanúšikom prečo rozhodli, tak ako rozhodli, tak sa absolútne nič nezmení.

Reagovat
vceradnesazitra

Lidé co neznají platná pravidla za 3, 2, 1...

Reagovat
SunFells

Už jsi se ozval trubko

Reagovat
Devil

Byla to chyba,ale stejně si nemůžu pomoct a z nějakého nepochopitelného důvodu mě to jaksi vůbec neštve ......

Reagovat
Kincl

Jsi pokrytec, kdyby se to stalo naopak, tak napíše to samé?

Reagovat
Devil

Pokrytec by chybu neuznal...... jsem pouze upřímný

Reagovat
Neutron

Nasrat

Reagovat
Devil

Taky se to tak dá říct

Reagovat
Rezan

tak nějak. V pořádku to nebylo. Ale nedokážu z toho mít špatný pocit.

Reagovat
Kinky7

Ale jo. To je pro mě jako pro fanouška city pochopitelný přístup. Prostě loni taky udělal rodri ruku a rozhodčí to nepiskl. Jasná chyba, přiznám to a jedu dal. Ale kecy že to přece bylo v pořádku.... No nebylo

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Lidé pod tíhou všemožných pravidel a nařízení, technologií atd. hloupnou a tohle je jen další důkaz. Kdyby se rozhodovalo zdravým rozumem, tak to nikdy nemohou uznat.

Reagovat
exot12

Ak by si použil zdravý rozum, tak takúto blbosť nenapíšeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Super. A něco konkrétního bys napsat nemohl, když už máš potřebu na to reagovat?

Reagovat
exot12

Ak napíšeš rozumný komentár, rád budem na to reagovať

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč jsi reagoval, když je to pro tebe blbost? Ty budeš asi vážně exot…

Reagovat
exot12

Ľudia, ktorý volajú po používaní “zdravého rozumu” sú často absolventi VS života - dezoláti.

Tvoj komentár, je totálne absurdný a postráda zdravý rozum, po ktorom paradoxne tak voláš a mňa občas baví si robiť dobrý deň z takýchto ľudí

Reagovat
smazaný uživatel

Mě zas udivuje, jak někdo, kdo si takto hraje na inteligenta, soudí druhého člověka podle jednoho anonymního komentáře nebo názoru na jednu věc. Spíš mi ta vysoká škola života sedí na tebe, už jen podle té tvojí gramatiky. Druhá věc pak je, že lpění na nedokonalých pravidlech mi v poslední době hlavně po zavedení VAR přijde častější než dřív a proto říkám to, co jsem napsal prvně. Ty jejich milimetrové ofsajdy, které hru nijak neovlivní, tahle situace atd. Je to můj názor a pokud nemáš zájem o normální diskuzi, tak si ty kecy vezmi s sebou za lidmi tvé úrovně a neotravuj.

Reagovat
exot12

Uznávam, že človek na základe jedného komentára by si nemal vytvárať názor, je to celkom škatuľkovanie a nie vždy je to fér a preto som v tom komentári napísal často.

Nehnevaj sa na mňa, ale týmto druhým komentárom si celú našu diskusiu zaklincoval a potvrdil, že nebudeš najbystrejší

Rozhodca je na ihrisku na to, aby sa riadil hru podľa platných pravidiel, nie je tam od toho, aby posudzoval, ktoré pravidlo je dobré a ktoré nie. Ak je tam milimetrový ofsajd jeho povinnosťou je ho písknuť. Na základe čoho by sa sa mal rozhodnúť či je ten ofsajd OK alebo nie?

To čo píšeš by do hry vnieslo obrovský bordel a neuveriteľné diskusie, pretože každý rozhodca by mal na rovnakú situáciu iný názor a vo finále by to bolo kontraproduktívne.

Keď pôjdeš v meste 55km/h miesto 50, zastaví ťa policajt, budeš argumentovať, je noc, ulice sú prázdne, tak je to OK a budeš apelovať na použitie zdravého rozumu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se takhle bavíš i osobně s ostatními lidmi, kteří mají jiný názor než ty, že je při každé diskuzi a reakci musíš neustále shazovat a urážet? Nebo jsi takový hrdina jen na internetu?

Reagovat
exot12

Kľudne ti to poviem aj do očí

Ak chceš hovoriť o zhadzovaní ľudí, tak si prečítaj svoj prvý komentár, tým by som začal.

Každopádne si učebnicový príklad absolventa VŠŽ, ty názor mať môžeš, môžeš ľudí zhadzovať a urážať, ak niekto dodržuje pravidlá, tak nepoužíva zdravý rozum. Ak si vytvorím na základe tvojich komentárov a názor, že si dezolé či hlupák tak je to problém. Zrazu je to urážka.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem o někom konkrétním napsal, že je hlupák? Shazuju někoho, že je absolvent vysoké školy života, jak to děláš ty u mě? Jen proto, že si myslím, že se dneska lpí až moc doslovně na pravidlech, místo aby se chápala hra jako taková a situace v ní se posuzovali víc rozumem než jen podle textu v pravidlech? Obecně říct, že lidi pod tíhou všemožných pravidel přestávají používat rozum (ne konkrétně vlastní vinou, jak jsi to pochopil ty) ti přijde srovnatelné s tím, co tu píšeš ty? Uznávám, že pravidlo o ofsajdu je prostě takové a pískat se to musí, ale to by se přece mohlo změnit. Může se ofsajd pískat jen při jednoznačném postavení mimo hru, kterým hráč opravdu získal výhodu, ne že se bude pískat i tehdy, kdy útočící hráč běží od brány soupeře pro přihrávku, míjí ho obránce směrem ke své brance a útočícímu hráči zůstane v ofsajdu kus ruky, například. Moment, který nic neovlivnil, podle “dokonalých” pravidel ale ofsajd. Proč se tohle nemůže změnit a musí se pořád tak moc lpět na tom, jak to je někde napsané? Já to prostě beru víc pocitově, ty zas za každou cenu jedeš podle pravidel a pravdu máš asi ty, protože tak to obecně máme nastavené, ale můj názor to nezmění a zůstane stejný. Jinak budu doufat, že ses aspoň pobavil a máš lepší den…

Reagovat
exot12

Toto bol prvý komentár, ktorý dával zmysel a o ktorom sa dá diskutovať aj keď mám na niektoré veci iný názor.

Celý ofside mi príde dosť zložitý, otázka je či sa to pravidlo dá zjednodušit resp. potrebujeme ofside? Na prvú otázku neviem odpovedať a na druhú čiastočne, viem že zrušením by sme mali menší počet sporných momentov, ale nedokážem vyhodnotiť ako by to ovplyvnilo hru a či by pozitíva prevážili nad negatívami. Tvoj názor nie je za mňa riešenie, pretože ak nemáš pravidlá, resp. každý si ich vyloží inak, tak to prinesie chaos. Názorná ukážka, ako by to fungovalo, pozri si nejaké video na YT z dopravy v HCMC. Aj tam sú pravidlá, ale každý si ich vykladá tak nejak svojsky, síce to nejak funguje, ale nie je to ono a toto by sa stalo aj vo futbale.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Grahf

Jak to súvisí so stadionom, keď o tom rozhodoval VAR

Reagovat
Rudnevs

mozno tym, ze tam maju internet, tak var je zamestnany inymi vecami, tak ako tato fanusicka

https://twitter.com/nocontextfooty/status/1614534029155368960?s=46&t=8MD58GjQAWAvZnzyhBUbsA

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Ahoso Widaho

Ta fanynka má celkem hustou bradku, ti povim

Reagovat
vodka

je to typek s fousama, co si to cte, tak nevim...

Reagovat
Rudnevs

to som si nevsimol ja som sa riadil podla toho ucesu a podla toho co si pozera na mobile, automaticky som bol v tom ze je to baba

Reagovat
Mastný Chobot

fúú, ty nikdy nechoď do Thajska, kamarát

Reagovat
O.Giroud

tak nevies co ma rad

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kincl

Říkám to furt, dokud nebude pískat umělá inteligence za několik let, max s jedním rozhodčím někde za postranní čárou, tak se tyhle zářezy budou dít stále.

Reagovat
Golasso

Ono by stačilo, kdyby pískala inteligence, nemusí být umělá. Ti rozhodčí v PL jsou prostě jen extrémně špatní, žádné úmyslné zářezy.

Reagovat
Kincl

Beztak nejlepší liga a dějou se tam stejné věci jako v té naší lize

Reagovat
exot12
Reagovat
Golasso

Podobnou reakci jsem přesně čekal.

Dělba práce, kámo. Až tě někde vyklopí ožralej autobusák, tak taky budeš mít právo kritizovat, i když bys autobus sám řídit neuměl.

Reagovat
exot12

1) Ja na rozdiel od teba rozhodcov nekritizujem to je obrovský rozdiel medzi nami

2) Porovnanie opitý vodič a rozhodca, ktorý vyhodnotil situáciu inak ako si ju vykladáš ty je úplne zvrátené prirovnanie

Máš tam aj nejaké rozumné argumenty?

Reagovat
Fumetsu

Někdy si říkám, jak to méně inteligentní lidé jako ty mají strašně jednoduchý. Každý argument podle nich vyhrají, a čemu nerozumí to je netrápí.

Reagovat
exot12

Škoda, že si svoju vysokú inteligenciu nepreukázal aj v tomto komentári

Reagovat
xjert02

toto uz tu rikam dlouho i s tim, co povede ke zlepseni... ale PGMOL necte EF

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by ta umělá “inteligence” vyhodnotila jako regulérní gól…

Reagovat
Kincl

Počkej, né za rok, né za pět let, ale jednou bude lítat dron nad hřištěm, který bude snímat každý mm hřiště a hráče zvlášť a tohle se stávat nebude

Reagovat
Keeper117

A ten futbal bude nuda

Reagovat
Keeper117

Nie vážne trochu kontroverzie proste ku futbalu patrí a dotvára ho to že tá hra nie je vždy maximálne spravodlivá na obidve strany jasné že ten gól je sporný ale aj to robí futbal futbalom aby sa chlapi v krčme a my tu na ef mali o čom rozprávať

Reagovat
Busby babes

porad by to asi spis vyhodnotila jako gol. zrovna tohle: interference je subjektivni vec.

Reagovat
Busby babes

chapez, ze AI bude dost pravdepodobne absolutne ignorovat kontext? Tohle volani po rozhodovani ala pocitacova FIFA...

Reagovat
Keeper117

Presne tak

Reagovat
Skalda29

Já viděl nějaký zápas Čechů na United cupu, a tam byl jen rozhodčí na empire a podavači míčků. Outy už automaticky hodnotilo a hlásilo jestřábí oko.... U fotbalu můžeš nahradit max pomezní, počítač ti nevyhodnotí dění na hřišti..

Reagovat
Rudnevs

united bez ronalda >>>

je to smutne, ale je to pravda. samozrejme, ze to nikto z timu nepovie takto otvorene (vid bruno, ktory sa ho zastaval), ale ta navaznost zlepsenia timovosti na jeho odchod je viditelna.

Reagovat
drussbarb

Zajímalo by mě, jestli byl CR7 rád za výsledky ManU

Reagovat
Rudnevs

samozrejme, ze ho to sere. a nevidim na tom nic zle.

vezmi si priklad zo zivota: mas skupinku kamosov. paci sa ti odtial jedna baba. ta baba ta nechce a preto prestanete chodit von ako skupinka. ty sa rozhodnes zo skupinky odist. skupinka zacna znovu fungovat a chodit von. tesi ta to?

neni to uplne to iste, ale princip je podobny. nie ze by ronaldo prestal mat rad united, ale nikto neni rad, ked si uvedomi, ze on sam bol ten problem, kvoli ktoremu nieco nefungovalo. jedine, ze by si to neuvedomoval, to je potom druha vec.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Ne neni to úplně stejny princip, je to úplně odlisne. Kdo někdy hrál sport, tak ví, že není nic těžkého a nenormálního přát bývalým spoluhracum, když nehrají proti tobě.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Xavivax1

Bruno Fernandes: ,,Teraz hráme ako tím. Pred niekoľkými mesiacmi možno nejakí hráči hrali sami za seba.''

Reagovat
Rudnevs

on to potom na instagrame napisal, ze nemyslel ronalda a ze to nemaju jeho hejteri zneuzivat. to som myslel. ale tak samozrejme domysliet sa z toho da hocico no.

Reagovat
kattos

Hlavně je to udělané tím že Hag nastavil dobrej systém a funguje to.

Stačí se podívat na první zápas proti City, tam ani Ronaldo nebyl.

Reagovat
kilobyte

Ono to bude hlavně tím, že v United všechno špatné nesvádějí na Ronalda, ale snaží se posunout.

Třeba v Juventusu jsou na tom pořád stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

VAR na vybity baterky koukam

Reagovat
chrojo

Před dvěma roky jasný ofsajd, protože by se mával ofsajd v momentě, kdy by se útočník rozbehnul směrem k míči, tím se zapojil do hry.

Ale dnes? Kolik bylo situaci že hráči sprintovali 30 metrů za míčem a pomezní zvedne praporek až po dotyku míče? Ta stejná situace vlastně byla i včera , takže v nastaveném metru rozhodčích správně uznané

Reagovat
Kinky7

porad jde o to ze za tim micem sprintoval aj Rashford

Reagovat
chrojo

Ano, souhlasím. Jenže je teď nastavený takový trend, že se ofsajdy pískají až v momentě dotyku hráče s míčem. A ten nenastal

Reagovat
Kinky7

jenze ten hrac v jasnem offside stinuje mic, laka pozornost hrace, brankaru tim ze praporek neni nahore tak proste ovlivnuje hru - jiste ne podele definice pravidel jak je napsana ale ovlivneni to je jak prase

Reagovat
John Obi Mikel

Takový trend vůbec nastavený není.

Reagovat
kattos

Reagovat
Kily

Reagovat
Cobra

Reagovat
J0EL

Reagovat
oli9

Reagovat
xjert02

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Dody10

Reagovat
Manik...

Reagovat
pantondavo

Ne, tak to není, těch aspektů je víc, ale dle VAR nebyl ani jeden naplněn, resp dle PL pravidel. Pokud jsou ty citace, co tu byly opravdu z pravidel, tak není o čem a gól byl správně uznán.

Pokud by se to stalo v ČR, tak je to 50 na 50, opět závisí na vyložení toho "ovlivnění spoluhráče", protože obnránci byli ze hry, jediný ovlivnění se vztahovalo na Edersona, ale ten šel po tom míči tak jako tak, takže…

Reagovat
BílíAndelDrcKo

keby tu loptu nehra Rashford tak je brankár v odlišnom postavení je vyssie, bližšie k lopte a nemusí uhlovať Rashforda. Toto je z akéhokoľvek pohľadu offside a nemôže o tom rozhodovať dotyk Rafshforda keď tam nad tou loptou nadskakuje. Kludne sa miniatúrne včera aj mohol dotknúť. Čiže podľa logiky výkladu kt uplatnil rozhodca, r9zhodlo to, že tam hľadal akýkoľvek dotyk namiesto toho aby sa na tú situáciu pozrel komplexne.

Reagovat
PP

v tom případě jaktože se pískají offside, když hráč v offsidu cloní brankáři? Vždyt se nedotýká balonu a přesto nám či Poolu byl gol neuznaný.

Reagovat
kilobyte

Protože cloní brankáři?

Reagovat
avicii

Ak toto chcu rozhodcovia obhajovať, tak potom nech sa ofsjad píska až po dotyku hráča v ofsjade, ved to úplne mení spôsob pískania, ved hráči bude bežať v jasnom offside po loptu, super na to nereaguje a hráč bude čakať ci tam nedobehne spoluhráč..

Reagovat
Kinky7

presne.

Reagovat
chrojo

Ale vždyť takhle se to již delší dobu píská, že pomezní zvedá praporek až po kontaktu s míčem. Ten trend tak nastavený je.

Já netvrdím, že to bylo citlivě posouzené, ale teď se prostě bere ten kontakt

Reagovat
kattos

Vůbec ne

Ofsajdy se pískají s odmlkou, ale to jen kvůli VARU

Reagovat
avicii

Presne, aj v našom zápase proti Brigthonu spravil Trent pohyb k lopte ale zastal a chcel to nechať na vhadzovanie, bol v offside ale postranny mával ako na prvého mája, tak potom nech sa ty dementi nesnažia obhajovať kolegov ktorý spravili šialene rozhodnutie

Reagovat
drussbarb

Překvapuje mě, že někdo nepochopil, proč se offside píská až po nějaké odmlce a myslí si, že je to kvůli dotyku s míčem

Reagovat
BílíAndelDrcKo

nie

Reagovat
kattos

Tak tohle je jasné, ale osobně si myslím že by se měli i pískat ofsajdy když jde míč kolem hráče a ten fakt třeba jen stojí, ale je v jasném ofsajdu. Hru prostě ovlivní, aspon myšlení hráčů.

Reagovat
pantondavo

Ne.

Reagovat
jsmolda

Regulérní gól, nechápu co se furt řeší. Obránci místo bránění běželi do brány, tudíž o nějakým ovlivnění Rashfordem nemůže být ani řeč.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

brankár?

Reagovat
Generalní Gladiator

Wau, šílený,jak se united po vykopnutí ronalda zvedli a drtí to hlava nehlava!

Reagovat
mimi_united

ETH

Pep je strašný plačko, douč sa pravidlá

Reagovat
Madio Sané

Celý ten offside systém po novom je totalna kokotina. Ak je hráč v offside okamžite treba pískať, tak to bolo kedysi a tak je to spravodlive, a nie to šaškovanie čo sa deje a dohrávanie akcií a ďalšie nezmysly… Offiside je offside, koniec debaty. Ten vyrovnávajúci gól je na smiech

Reagovat
Busby babes
Reagovat
r.mrazik

Jediný souhrn, který je potřeba vidět

Reagovat
Busby babes

we gonna do it anyway, we gonna do it anyway...

Reagovat
mithro

Reagovat
Freedo

Reagovat
Swarley

Reagovat
Grahf

no touch assist

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
maxton

často si všimam, že keď je hráč v offside a ide mu lopta a on za ňou beží 30 metrov ako tĺk, tak čiarový nedvihne zástavku až do momentu, kým sa hráč tej lopty nedotkne. Kým za ňou beží hra pokračuje. To je presne tento prípad.

Reagovat
kattos

To je kvůli VARu

Reagovat
masly008

ale je zajímavé že když je dlouhý balon hráč je v ofsajdu nejde do souboje, ale obránce ten balon odehraje pryč tak se stejně píská ikdyž se balonu nedotkl.

Reagovat
maxton

ano to byva pri centroch

Reagovat
masly008

ne to bývá ikdyž odkopne balon obránce a druhý tým vystavuje útočníka do ofsidu

Reagovat
oli9

Jasný offside

Reagovat
PP

Absolutně nechápu. Co více je aktivní hra než to, co předvedl Rashford?? Buď je přesně v pravidlech napsáno, že hráč v offsidu se MUSÍ dotknout balonu. Pokud je tam cokoliv jiného, tak to byl offside. V tom případě se může clonit brankáři - stačí se nedotknout balonu, může stát borec v offsidu a zavazet vracejícím se hráčům, atd.. Může vzniknout docela blbý precedens.

Reagovat
Busby babes

https://theathletic.com/4090488/2023/01/14/bruno-fernandes-goal-offside-manchester-united-city/

vedle se daval clanek z Athleticu, ale moc moudrej z toho clovek neni. vybere si tam kazdej.

This is the big question, and the explanation stands in the fact that the offside rule has recently been altered.

A player is now judged to be offside if they either touch the ball after being in an offside position, or their involvement stops an opposition player from playing the ball.

vs

“A player in an offside position at the moment the ball is played or touched by a team-mate is only penalised on becoming involved in active play by:

interfering with play by playing or touching a ball passed or touched by a team-mate or

interfering with an opponent by:

preventing an opponent from playing or being able to play the ball by clearly obstructing the opponent’s line of vision or

challenging an opponent for the ball or

clearly attempting to play a ball which is close when this action impacts on an opponent or

making an obvious action which clearly impacts on the ability of an opponent to play the ball

“or

gaining an advantage by playing the ball or interfering with an opponent when it has:

rebounded or been deflected off the goalpost, crossbar or an opponent

been deliberately saved by any opponent”

hlavne cast: clearly attempting to play a ball which is close when this action impacts on an opponent or

Reagovat
jsmolda

Tvl. Za tím Rashfordem běžel i Ferko. Proto to nechali hrát. Oba obránci místo toho aby podstoupili alespoň snahu hrát míč nebo souboj s Rashfordem ( a tím ho aktivně zapojili do hry, protože jen to že hráč za míčem běží není proti pravidlům) tak běží kolmo do brány a v klidu nechají Ferka vystřelit. Tak jednoduché to je.

Reagovat
ttopi

Reagovat
PP

to je prostě evidentní. Kdyby se zastavil po pěti krocích neřeknu ani popel, ale do poslední možné chvíle hrál. Jak říkám, buď tam musí být jasně psáno, že se musí dotknout balonu, jinak ta včerejší situace měl být offside..

Reagovat
xjert02

Reagovat
Mariano13

Akanji proste prestal hrať (jeho chyba) a postavenie Edersona by sa podľa mňa moc nezmenilo (aj keď v tomto si istý nie som, keďže nepoznám hru brankára). Osobne by som tp pískol, ale súhlasím s vysvetlením viacerých (bývalých) rozhodcov, že Rashford neovplyvnil hru obrany, možno akurát tým, že ignorovali Bruna, čo je ale znova skôr chyba obrany.

Celkovo by sa mal Pep pozrieť na výkon prvý polčas city s loptou veľa neukázali a United boli z brejkov nebezpečnejší, v druhom po góle na 1:0 prestali hrať. Aj tá remíza by bol pre nich vďačný výsledok.

Reagovat
masly008

vidíš už to co píšeš je ofside.Postavení Edersona by se moc nezměnilo, ale stačí že by se změnilo malo právě kvůli Rashfordovi a je to ovlivnění brankáže takže ofside.

Reagovat
masly008

A ještě, proč by se měl Pep dívat jak hráli? Vedli 1:0 a v tu chvíli byli lepší a až neregulérní gol dostal účka zase do hry.

Reagovat
O.Giroud

Co do toho furt montujete vykon, tu fakt mam pocit, ze ludia sleduju futbal tyzden. Proste aj majstri maju zapasy kde to uhravaju 1:0 po nie extra vykonoch.

Reagovat
Mariano13

výkon do toho montujem, kvôli Pepovmu vyjadreniu. Ak hrám zle, tak sa nebudem vyhovárať, že prehrám kvôli kontroverznému gólu.

Reagovat
O.Giroud

Nikde nie je pisane, ze 3 body mozes ziskat len dobrym vykonom. A teda nevidim dovod preco by mal byt niekto ticho s takymto podvodom len preto, ze nehral dobre.

Reagovat
xjert02

Reagovat
ttopi

"ashford neovplyvnil hru obrany, možno akurát tým, že ignorovali Bruna, čo je ale znova skôr chyba obrany." - to je právě to ovlivnění přece, že všichni sledovali Rashforda, který měl k míči blíž a jasně hrát chtěl.

V podstatě si sám protiřečíš a ne jednou

Reagovat
JessePinkman

Teď jsem viděl gól Fernandese a absolutně nechápu, jak tohle mohli rozhodčí uznat. Sudí v Premier League jsou vážně odpad. Guardiolu chápu, tohle je nasírajicí.

Reagovat
kattos

Jak Hag super, ale prostě říct že ten gol měl platit achjo

Reagovat
avicii

Fakt by sa niekedy mali ľudia zamyslieť nad tým, ako by to vnímali keby sa to stalo ich mužstvu..

Reagovat
kattos

Rozhodně bych tady nepsal že to rozhodčí udělal dobře

Reagovat
Zaschrona

https://www.theguardian.com/football/2023/jan/15/questions-mount-over-alisher-usmanovs-links-with-everton-fc

Smutný, že to leze na povrch až teď. V ideálním případě to britská vláda donutí Moshiriho prodat...

Reagovat
Nikikrew

https://twitter.com/HandofGodri/status/1614337685870501889?t=K9aVNLHI8b_m2MwejfQ8sQ&s=19

A ti si mal Ederson ako vybrať?

Keby Rash zastavil a Bruno dá gól, nepoviem ani slovo ale toto je ukážkový attempt o hranie, ved bežal smeje lopty, koľko 5 sekúnd ?

Reagovat
kattos

Reagovat
Dan Gubić

Na jednom zo spomalených záberov vidieť, že Rashford sa lopty jemne dotkol takže ofsajd. Markus mal ten dotyk rozhodcom priznať, ale za daného stavu, v zápase takéhoto rozmeru, by sa nepriznal ani ježiš kristus.

Reagovat
Neutron

daj dokaz....

Reagovat
ttopi

Uka záběr.

Reagovat
LyEX

Nechápem ako sa tu snažia nejakí exoti obhajovať vôbec ten gól, veď uznám, že LFC a United majú viac fans v Anglicku, aj medzi rozhodcami a podobne a proste sa stanú veci ako toto alebo neuznaný gól Wolfs v pohári proti LFC a necháme to tak, ale nie si tu nejaké pravidlá vymýšľať, kľučkovať a blafovať jak Beckham len aby ste si to napasovali nejak.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Leon7

Jasnej ofsajd Rashford se zapojil do hry zmátl obranu i golmana gól za mě uznali pod nátlakem United. Ale výsledek mi vůbec nevadí, protože titul přeju Arsenalu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele