Vyhrát quadruple? To je skoro nemožné, míní de Bruyne

19.02.2019, 21:03
Aktuality
Záložník Manchesteru City Kevin de Bruyne si myslí, že se jeho týmu jen těžko může povést ovládnout v této sezoně hned čtyři trofeje. Naděje pro Guardiolův výběr ale zatím stále žije.

V Lize mistrů se Manchester City ve středu utká v prvním osmifinále s německým Schalke. Premier League vede o skóre před Liverpoolem a v Carabao Cupu čeká Citizens už v neděli finále proti Chelsea.

"Cílem je ale vyhrát každý zápas, ne vyhrát čtyři trofeje," pousmál se de Bruyne. "Jsme spokojení s tím, jak zatím sezona probíhá. Chceme samozřejmě vyhrát všechny čtyři soutěže, ve kterých jsme ve hře, ale je to skoro nemožné. Nedá se to takhle naplánovat," dodal Belgičan.

Loni Manchester City vyhrál domácí soutěž s rekordním počtem bodů a v Carabao Cupu přehrál jasně Arsenal. V FA Cupu však senzačně padl s Wiganem a v Lize mistrů nestačil ve čtvrtfinálovém dvojzápase na Liverpool.

"Bojujeme na všech frontách. Ostatní dobře ví, že máme zřejmě lepší kádr než oni. Pod Pepem hrajeme stále to samé a moc rozdílů oproti minulé sezoně tady není. Zak snad vyhrajeme víc trofejí než loni," řekl de Bruyne.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (56)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhrál to už někdo někdy? A počítá se do toho i například výhra v domácím nebo evropském sperpoháru či MS klubů, nebo jde čistě jen o to vyhrát ligu, LM a oba domácí poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

tezko, kdyz superpohary a MS klubu jsou lepsi pratelaky

Reagovat
Atlético de Madrid

Obvykle se jako treble oznacuje kombo liga + pohar + LM. Z Anglickych tymu to vyhral jedine Man United v roce 99. Protoze nekolik zemi jako Anglie nebo Francie maji dva domaci pohary, tak je tam teoreticky mozne vyhrat quadruple. To ale jeste nikdo nedokazal, A myslim, ze to nikdo ani nedokaze - v Anglii je tak nabouchany kalendar, ze to nejde vsechno vyhrat ani kdyz mas k dispozici dva tymy jako Man City,

Technicky vzato muzes ale quadruple rikat jakekoliv kombinaci vyhry ctyr trofeji v jedne sezone - napriklad PSG vyhralo pred trikrat behem par let ligu + pohar + ligovy pohar + superpohar.

Tady je prehled vsech tymu:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_association_football_teams_to_have_won_four_or_more_trophies_in_one_season

Reagovat
Atlético de Madrid

Ted na to koukam a vidim, ze to vlastne vyhral Celtic v sezone 66-67. To je obecne povazovane za nejlepsi sezonu v historii Evropskeho fotbalu - Celtic vyhal vsechny souteze ktere hral, prohral jenom tri zapasy (vsechny tri o gol) a nastrilel 196 golu, coz je doposud platny evropsky rekord pro pocet golu v jedne sezone.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé, díky hlavně že v lize dvě prohry a obě s devátým Dundee United a semifinále s Duklou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
Busby babes

Reagovat
FUnk

Reagovat
ttopi

Já bych za respektovaný treble považoval pouze to, když se vyhraje nějaký evropský pohár. Jako sorry, ale to, že PSG vyhraje 2 domácí poháry a jeden superpohár, kde se hraje jen "finále", to není nic, co by u mě zasloužilo srovnání třeba se sezonou United z 99.

Reagovat
Busby babes

no letos to bude zajimave. Predpokladam, ze Chelsea ted rozstrili, v FA cupu jsme poslednim silnejsim tymem uz jen my, ligu maji rozehranou dobre a v LM jsou taky jednim z favoritu. Ale je to sport, takze nakonec se klidne muze stat, ze nevyhrajou nic.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
robbik

Reagovat
Kixi Syhimour

Ta Barcelona snad jednou vyhrála vše v čem startovala

Reagovat
Atlético de Madrid

To bylo v ramci kalendarniho roku, ne v ramci sezony.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Barcelona a Bayern v rámci posledných rokov vyhrali v rámci jednej sezóny ligu, pohar, CL, superpohár, europsky superpohár a MS klubov.

Reagovat
kilobyte

Nemohli vyhrát evropský superpohár a LM. To by museli obhájit. Superpohár se hraje na začátku další sezóny.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

to ja ratam do jednej sezony/ kalendarny rok pretože sa to vztahuje k predchadzajucej trofeji a je to logickejšie počítanie.

Reagovat
kilobyte

Ty to možná tak bereš, ale je to špatně. Počítá se to za sezónu, ne za kalendářní rok. A není to logičtější.

Reagovat
smazaný uživatel

Já naopak souhlasím s tím, že je to logičtější - přece jenom do těch superpohárů se prvně kvalifikuješ výhrou v lize, tak by se to LOGICKY mělo vztahovat k té sezóně ve které ses kvalifikoval. To že se to tak nepočítá je věc druhá...

Reagovat
kilobyte

A do LM se kvalifikuje z ligy. Takže podle té "logiky", kdyby někdo vyhrál ligu v 18/19, LM v 19/20 a superpohár v 20/21, tak by se to dalo označit za "treble"?

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že nad touto trhlinou jsem nepřemýšlel

Reagovat
BílíAndelDrcKo

to by uz nebol ten istý rok... takze trvam si na tom svojom... ligu končíš v máji, pohár na jar, LM v máji, superpohár v lete, europ. superpohar v lete, ms klubov na jesen.... určite najrozumnejšie počítanie. Kedze tie uspechy priamo na seba nadväzujú.

Reagovat
kilobyte

1. Oficiálně to tak není.

2. Sám jsi tvrdil v rámci jedné SEZÓNY.

3. Myslet si to můžeš.

Reagovat
Whitemedia

Frank Lampard and Zinedine Zidane identified as potential replacements for Maurizio Sarri after senior figures at #Chelsea hold discussions over his future as head coach. #CFC

Stejně nakonec skončíme s tím, že sezonu dotrénuje Zola a nebo přijde Blanc.. Zidane si k nám jméno kazit nepůjde a Frank se Chelsea musí vyhnout obloukem, dokud se vedení neprobere a nezačne celý ten nepořádek řešit..

Reagovat
blade115

Zola ne. Ten by pokračoval v tom, co dělá Sarri, to nemá smysl.

Reagovat
Talker

Tak to je otázka - Sarri má hlavní slovo a Zola je jen poradní hlas. Pochybuju, že by nechal všechno stejné. Každopádně je jasné, že by žádná špička v průběhu jara nepřišla a byl by to nějaký caretaker, no. Ať už Zola nebo někdo jiný.

Reagovat
blade115

Blanc by mohl být víc než caretaker, Zidane taky.

Reagovat
Talker

Zidane k nám nepůjde uprostřed sezony. A je otázka jestli na konci, zvlášť pokud odejde Hazard - to by musel postavit ten tým od nuly a s jeho jménem si nemyslím, že do toho bude chtít jít a pošramotit si reputaci.

Blanc by mohl přijít, ale je otázka, jestli nebudeme chtít caretakera, který tu bude do léta a pak si vybírat.

Reagovat
smazaný uživatel

Běžte do prdele s tím, že ho vyrazíte ještě před tím, než budete hrát s náma!

Reagovat
Talker

Podle mého poletí, pokud přijde nějaká tragédie během následujících 3 zápasů. Pokud proti Citizens dopadneme jako pár týdnů zpátky a dostaneme 6:0, tak nemá podle mého šanci přežít. Stejně tak vypadnutí z EL nebo prohra s váma.

'Navíc vám to může být fuk - titul to nebude, z TOP4 taky nevypadnete.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli teď ManU porazí Liverpool a my Burnley (což není až takové sci-fi), máme titul ve svých rukách. A jedno nám to rozhodně není i kdybysme hráli o 6.-7. flek.

Reagovat
vladis271

Lampard by bola strašná kravina teraz. Snád má rozum a vyhne sa Vám.

Reagovat
nani92

sa bojíš, že všetky mužstvá budú mať ako manažérov sympaťákov a bývalé legendy klubu len Liverpool bude mať pokrytca Kloppa?

Reagovat
Busby babes

https://www.football365.com/news/five-reasons-chelsea-should-have-seen-sarri-mess-coming

docela hezky shrnute, vedeli jste, do ceho jdete. A jedinej Blade to videl.

Reagovat
Whitemedia

vždyť skoro nikdo z nás tu Sarriho nechtěl, blade jen zkušeně po Mourinhovsku strhl veškerou pozornost na sebe a tím odlákal hate od Sarriho na sebe..

Reagovat
Talker

Tak kromě vedení to nebyl pro nikoho favorit nebo vysněný kandidát. Ale vedení se tak rozhodlo. Je to stejný fail jako přivést AVB, Scolariho nebo Mourinha. Snad se vedení poučilo.

Reagovat
Talker

Jen teda AVB, Mourinho a Scolari měli o třídu lepší kádr, no.

Reagovat
LeonardoUžoa

Fišara ty seš fakt takový hajzl. Buď se na to vyser, nebo tam nenechávej ty chyby. Ano chápu jak k popukání musí být to čtení, když ti tu každý nadává a ty jako jedeš pózu, že jsme hloupí a ty si nás schválně mažeš na chleba, ale seriozita by neuškodila, když vkládáš články na dost sledovaný portál. Lamo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

Jsi tě povodil jak malého psa. Fišara .

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu , že to nikomu z redakce nevadí ... A jestli si myslí že tím lidi trolli , dělá ze sebe akorát šaška ...

Reagovat
Zark

Třeba si to myslí jen debílci jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo si to třeba nemyslí debílci jako ty.

Reagovat
Zark

jdi si dát raději lajnu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že to dělá schválně?

Každopádně mě taky udivuje, že to nikomu z redakce nevadí. A co nějací editoři?

Reagovat
LeonardoUžoa

100% schválnost.

Reagovat
Kostomlat

jaké chyby? Ničeho jsem si nevšiml.

Reagovat
king23

o co šlo?

Reagovat
Amos

Arsenal údajně má zájem o Banegu. Úplně vidím, jak odejde Ramsey, vystve se Ozil a místo nich přijdou Suarez s 31 letym Banegou, protože je Emery zná z minula. Přitom nás nikam ani jeden neposunou a bude to akorát ukázka toho, ze nemáme žádné ambice.

Jak mi ten Wenger teď chybí....

Reagovat
Ondiis

No on ten Aaron a Mesut nás taky nikam neposunuli

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale jejich náhrada Suarézem a Banegou vás posune, o to bych se nebál. Akorát to asi nebude směrem nahoru...

Reagovat
Golasso

Se mi líbí, jak každý hned panikaří, když se zmíní Banega to už je jak Evans každý rok ve spekulacích za Wengera.

Podle mě je to bullshit, ale za nějakou symbolickou částku by mi to ani nevadilo. Samozřejmě by to nesměla být hlavní posila léta, to by nás opravdu nikam nedostalo, ale není to takový šupák, jak si o něm půlka lidí myslí Ani by to vzhledem k postu a stylu hry nebyla náhrada za Mesuta s Ramseym, ale spíš konkurence Xhakovi ... a to už nezní tak marně což?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele