Vydrží příští manažer Newcastlu déle než dva roky?

06.12.2010, 21:00
Názory a komentáře
Chris Hughton byl vyhozen v době, kdy se jím vedený nováček Premier League nacházel na 11. místě tabulky. Jeho nástupce to rozhodně nebude mít lehké. Podívejme se na osudy několika předchozích mužů v horkém křesle manažera Newcastlu United.

Magpies v polovině 90. let bojovali s Manchesterem United o titul. I když by si to jejich manažer moc přál, získat trofej se jim nepodařilo. Keeganovi svěřenci bavili Premier League ofenzivním stylem hry. Anglický manažer na začátku roku 1997 náhle rezignoval a klub potkala menší krize. Kenny Dalglish a Ruud Gullit na lavičce vyrželi pouze krátce, klub dvakrát skončil ve spodní polovině tabulky. Situaci přišel v roce 1999 zachránit velezkušený Sir Bobby Robson.

Bývalý manažer anglické reprezentace vrátil Newcastle zpět do pohárů. Magpies pod jeho vedením na začátku tohoto desetiletí skončili na 4., 3. a 5. místě, zahráli si Ligu mistrů a fandové zažili mnoho nezapomenutelných zápasů. Tehdejšímu předsedovi Newcastlu Freddy Shepherdovi postup do Poháru UEFA nestačil, a tak se rozhodl jednat. V létě 2004 byl prodán Woodgate do Realu Madrid a Sir Bobby za něj chtěl přivést náhradu. Shepherd však přišel s nápadem, že koupí Wayna Rooneyho. Vedení Newcastlu si často chtělo získat přízeň fandů nákupem hvězd. Tyto snahy většinou skončily nepovedenými investicemi do známých hráčů, kteří se na St James' Park nedokázali prosadit.

Rooney samozřejmě přestoupil do Manchesteru United. Newcastle United na začátku sezony dvakrát remizoval a dvakrát prohrál. Úvod do ročníku narušilo také chování Kierona Dyera, který odmítal hrát na pravém křídle. Při porážce na hřišti Aston Villy začal Alan Shearer zápas pouze na lavičce, protože by to pro 34letého hráče byl třetí zápas během týdne. Následující den byl manažer zavolán k předsedovi. Sir Bobby ve své autobiografii uvádí, že očekával diskuzi o nákupu obránce. Místo toho mu Freddy Shepherd sdělil, že byl odvolán kvůli výsledkům. Klub se tak zbavil legendárního manažera po pouhých čtyřech zápasech v nové sezoně.

Nástupcem Sira Bobbyho se stal Graeme Souness. Jeho angažováním si klub říkal o problémy. Je totiž velmi konfliktní osobností, která ve výbušném prostředí v Newcastlu nemohla dlouho vydržet. Souness není příliš kvalitní manažer a není překvapením, že se po odvolání z Newcastlu v manažerské roli už nikde neobjevil. Jamie Carragher o něm prohlásil, že je hlavní příčinou toho, proč úspěšná éra Liverpoolu s nástupem Premier League skončila. S Blackurnem sice dokázal postoupit z Championship a chvíli se mu dařilo, ale v sezoně 2003-04 skončili Rovers 15.

Vedení Newcastlu si jako obvykle myslelo, že se dá úspěch koupit pouze penězi. Trojice Boumsong, Luque a Owen stála klub dohromady přes 30 milionů liber. Souness nedokázal vyjít se svými hráči, měl špatné výsledky, a tak byl po 16 měsících odvolán. Svému nástupci předal klub na 15. místě. Změna manažera byla pro hráče pozitivním impulzem a Glenn Roeder nakonec dokončil sezonu na 7. místě. Newcastle se vrátil do evropských pohárů, ale v lize se týmu opět přestalo dařit a manažer po konci ročníku 2006-07 rezignoval.

Newcastlu se podařilo získat hodně zajímavé jméno - Sam Allardyce. Jeho osobnost nemusí být všem sympatická, ale nelze mu upřít kvalitní výsledky, v Boltonu dokázal během téměř sedmi let dělat zázraky. Že by konečně na severu udělali chytrou volbu s dlouhodobým potenciálem? Teoreticky ano, jenže to by Sir John Hall nesměl několik týdnů poté prodat klub obchodníkovi jménem Mike Ashley. Na Eurofotbalu si můžete přečíst jeho profil. Ashleyho působení lze hodně zjednodušeně shrnout i beze slov: fotografií a videem.

Pro Allardyce bylo toto angažmá velkou výzvou, chtěl vrátit slavný klub zpět na výsluní. Jeho týmy sice nehrají krásný fotbal, ale jsou efektivní. Je pravdou, že pod jeho vedením Newcastle nijak nezářil, ale je třeba si uvědomit, že manažer nedostal dostatek času. Mike Ashley možná podlehl volání fandů po návratu "mesiáše" a Allardyce byl odvolán v lednu, kdy se Newcastle nacházel na 11. místě. Kevin Keegan se vrátil, ale výsledky se nezlepšily.

Můžeme diskutovat o tom, jestli návrat Keegana byl tím pravým krokem pro Newcastle, ale pravdou zůstává, že klub se k němu klub zachoval neuctivě. Několik týdnů po jeho angažování přišel do Newcastlu Dennis Wise jako sportovní ředitel. Keegan se dostal do sporů s vedením a po osmi měsících rezignoval poté, co klub obchodoval s hráči bez jeho vědomí. Keegan na Newcastlu následně vysoudil několikamilionovou kompenzaci za narušení jeho pravomocí. Konkrétně hostování Nacha Gonzáleze se událo proti Keeganově vůli a Wise manažerovi sdělil, že se má podívat na video o hráči na YouTube.

Během sestupové sezony 2008-09 se na lavičce Newcastlu střídali dočasní manažeři. Chrise Hughtona nahradil ve funkci zkušený Joe Kinnear, ale kvůli jeho zdravotním problémům musel vést tým opět Hughton. Ani angažování klubové legendy Alana Shearera jako poslední instance nedokázalo odvrátit sestup. Mike Ashley se snažil klub prodat, a tak šanci dostal opět Hughton. Tomu se v Championship výrazně dařilo, stal se trvalým manažerem a klub se 102 body suverénně soutěž vyhrál.

Pokorní fandové Magpies by za úspěch v této sezoně brali záchranu v Premier League. Stejně jako u Keegana (2008) se můžeme bavit o tom, zdali Chris Hughton má na to, aby s týmem dokázal útočit na vyšší příčky. Možná mu více sedí role kouče než manažera. Faktem zůstává, že klub v létě ke změně manažera nesáhl a tým dále vedl bývalý irský reprezentant. V době odvolání byl Newcastle United po 16 zápasech na 11. místě. Fandové navíc mohli zažít skvělé výhry 6-0 nad Aston Villou, 5-1 v derby se Sunderlandem i cenné vítězství na hřišti Arsenalu.

Chris Hughton se těšil vysoké popularitě, přesto se o pevnosti jeho pozice v posledních měsících neustále spekulovalo. Klub mu nenabídl nový kontrakt a především ani sedm týdnů po odchodu asistenta Colina Calderwooda nedošlo ke jmenování jeho náhrady. Je možné, že se nejistota ze zákulisí přenésla na hřiště. Tým v posledních pěti utkáních tým nezaznamenal vítězství, přesto lze dosavadní průběh ročníku hodnotit pozitivně. Opět je třeba zopakovat, že Newcastle se nachází ve středu tabulky.

Reakce fandů Newcastlu na Hughtonovo odvolání uprostřed sezony jsou veskrze negativní. Tuto změnu však bude vhodnější hodnotit až s delším časovým odstupem. Klub ve svém prohlášení uvedl, že bude shánět někoho zkušenějšího. Pokud se Newcastlu povede angažovat velmi kvalitního manažera, může z toho klub profitovat. Nelze se ovšem ubránit dojmu, že šlo vše vyřídit mnohem důstojněji.

Jmenování správného kandidáta se pro Magpies stává naprosto klíčovým krokem. Nový muž na lavičce Newcastlu bude od začátku pod velkým tlakem. Vytvoří mu vedení správné podmínky pro práci a poskytne mu dostatek času? Mike Ashley se posledních letech stal zaslouženě terčem posměchu a další vývoj v klubu je obtížné předpovědět. Fandové Newcastlu United musí doufat, že se vedení poučilo ze svých chyb a tentokrát se nebude opakovat opět nějaká fraška...

Autor: Martin Hájek

Komentáře (180)

Přidat komentář
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Nesnáším Newcastle.Přeju mu sestup do 2.ligy.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nesnášim Man Utd.Přeju mu sestup do 2.ligy.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

to ne derby proti nim by mě chybělo, ale kdyby se letos na anfieldu opakovalo 4:1 to by bylo lepší než jejich sestup

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Z jakého důvodu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusíš řešit trapáka provokatéra...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dubov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja Newkastle taky nemusim.

Reagovat
smazaný uživatel

Who cares?

Reagovat
smazaný uživatel

Me

Reagovat
smazaný uživatel

Couldnt give a shit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Tak to mas smulu.....

Reagovat
smazaný uživatel

Nevděk Newcastlem vládne

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek.

Reagovat
Chazy

Jsou už ňáký důvěryhodný spekulace ohledně nástupce?!

Reagovat
smazaný uživatel

přijde mi, že se nejvíc mluví o následující pětce:

Pardew, O'Neill, Shearer,Curbishley, Lee Clark, Rijkaard

MON si nemyslim, že je dobrá volba pro současný NUFC

Shearer nespadá do kategorie zkušený trenér, proto je blbost nahrazovat Hughtona zrovna jim

Clark je jeste vetsi blbost nez Shearer

a další.. nevim, snad se k tomu radši nebudu vyjadřovat.. Pardew by mohl něco dokázat, třeba s náma zase prohrát finále FA cupu

Reagovat
smazaný uživatel

Já jich napočítal 6

Rijkaard by se tam hodil, sympatický kouč do sympatického týmu

Reagovat
smazaný uživatel

Nech si zajít chuť, ten půjde do Lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si pak přivede do Lyonu Giovaniho. Tam by mu to mohlo sednout, a zase bych měl důvod je sledovat

Reagovat
Chazy

Dokážeš nějak odůvodnit, že je furt u Spurs?

Reagovat
smazaný uživatel

Dokážu. Je to Harryho oblíbenec, podobně jako Crouch, JD, Corluka a bohužel i Kaboul On to v sobě má, Někdo říká, že na anglickej styl fotbalu je nevhodnej. Podle mě nemel chodit do Turecka, místo toho ještě jít do Champu, tam se mu dařilo. Letos v přípravě byl náš nejlepší hráč, ale když pak nastoupil, tak vždycky něco posral. Hrál strašně blbě pozičně. Přitom loni když párkrát střídal tak tu naši hru oživil. Teď je už asi 2 měsíce zraněnej, nebo co...Ani nevíš jak mě to strašně žere, je to můj oblíbenec a hraje takový hovno. A navíc konkurence v záloze, takovou snad neměl ani v Barce

Reagovat
Chazy

Buď rád, že je Corluka oblíbenec Harryho, Hutton je fakt příšernej. A mimořádně nadhodnocenej.

Taky Giovanimu fandím!

Reagovat
smazaný uživatel

Oba sou k ničemu. Hutton je maximálně průměrák. Čorluka má potenciál, ale v poslední době hrál příšerně. Proti Werderu to bylo snad to nejhorší, co bylo k vidění od dob...Rochy? A Kaboul je prostě Kaboul, je to ňouma a nemám ho rád. Ani sem neměl radost, že rozhodl NLD.

Reagovat
smazaný uživatel

A pokud jde o Mexikána...dokud bude u kormidla Harry, jakous takous šanci má. Pořád doufám v zázrak.

Reagovat
Chazy

Ćorluka neměl chodit ze City, styl Manciniho by mu seděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Yidos ted celkem slusne zamavali s Palaciosem. První poločas proti Werderu hral příšerně, všechno zkazil, prostě hrůza. Když pak dal presnou prihravku na 5 yardu, ozval se z tribun ironicky potlesk a pak vyvolávání jeho jména. To ho nakoplo a po poločase zahrál o dost lépe...jeho problém je v hlavě

Reagovat
Chazy

On nemá žádnej problém, dokud nedostane první přihrávku

Reagovat
smazaný uživatel

Teď přemýšlím, co by pro něj mělo větší přínos, jestli to, že by se nedostal na hřiště před Lisandra, Gourcuffa nebo Bastose.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sest... Gullit uz nas trenoval, tak ted je na rade dalsi Holandska legenda? Zustavam vernej Hughtonovi, novyho trenera si nevybiram. V podstate je mi to jedno, hlavne at si sedne s tymem.

Reagovat
vodka

Maradona

Reagovat
vodka

teda smajlík měl byt tento

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne by hral Jonas na svem oblibenem pravem beku

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

kokaino...el práska fantástico!

Reagovat
miky10

Reagovat
niflheim

Vedení se asi až moc nasosalo vítězstvím na Emirates.

Reagovat
Pinturicchio

"Konkrétně hostování Nacha Gonzáleze se událo proti Keeganově vůli a Wise manažerovi sdělil, že se má podívat na video o hráči na YouTube." Ty kokso, to je síla.

NUFC , záchrana snad určitě, já, nezdolný optimista, bych jim přál EL

Reagovat
Pinturicchio

A chválím i článek

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to něco mezi tím.

Reagovat
Counter

Od pohárů tam jsou jiné týmy, bude úspěch, když skončí ve středu tabulky...

Reagovat
Pinturicchio

Coun ; Sonny - Ono je to přání, ne nějaká předpověd . Konkurence je tam velká, to vím. Čím výš budou, tím líp

Reagovat
Chazy

Wise je hodně zvláštní člověk. Ale jednou nějakej tým v PL povede, to je jistý. Každopádně vůbec nechápu, proč tu pozici v NUFC vzal. Ale na kreditu si víc ubrat nemoh

Reagovat
Pinturicchio

Já ho měl rád ještě v CFC, jako hráče, takový správný mimon

http://www.linkon.cz/q6x6t

( Tady v Coventry )

Reagovat
smazaný uživatel

super článek - tak nějak jsem jej očekával

Reagovat
mike.84

houghton dostal padáka ???,,

Reagovat
Chazy

Déle jak dva roky? Nevěřím tomu vůbec. Naivní fandové a naivní vedení. Když hrajou o postup do PL, tak myslí na střed tabulky v PL, když jsou v PL, už myslí na EL a když se jim daří, tak už je to jen kousek od myšlenek na CHL. A to už tu bylo a skončilo to neskutečným vyhazováním peněz, neustálým zklamáváním a sestupem. Pokud nenajdou druhýho Shearera, tak v nějakou stabilitu nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

už našli...andyyyyyyyyyyyyyyyy

Reagovat
Chazy

A ten tam jako zůstane nějak dlouhodobě?

Reagovat
smazaný uživatel

to si piš je to srdcař, odchovanec atd....ten tam zůstane celou kariéru

Reagovat
Chazy

Reagovat
smazaný uživatel

"It's good to hear teams are talking about you and other people are talking about you," said Carroll. "But the five-year deal I've just signed is serious.

"I wouldn't have signed it if I wanted to move somewhere else.

"It doesn't matter what other people or other teams are saying. This is the club I wanted to sign for.

"When I was younger this is what I wanted to do.

"Just 18 months ago I dreamt of all this.

"Now I've got it I need to stay here and keep doing what I'm doing.

"I signed a new contract and I want to be here for the rest of my life.

"I don't want to have a dream and not fulfil it."

Reagovat
Chazy

Pěkný vyjádření

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně (naivně) věřim tomu, že zrovna on odejde opravdu jenom, pokud ho donutí a prodá vedení.

Reagovat
Chazy

Já mám k tomu realistickej pohled. Ale určitě je větší naděje, že to myslí vážně, než Bramble, když tvrdil, že ukončí kariéru ve Wiganu ... Kdyby odešel, tak skončí někde v MU nebo CFC. Takže jen ať je Magpie do smrti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že mě se vysmíváš co?

Reagovat
Chazy

Tak já názor neměním, osobně si nemyslím, že zůstane. Ale nic bych proti tomu neměl, to ne.

Reagovat
smazaný uživatel

no dyť to říkám!

Reagovat
smazaný uživatel

do konce sezóny, maximálně pak ještě jednu

Reagovat
smazaný uživatel

nemluv o necem, cemu nerozumis

Reagovat
fantomas

Reagovat
homeles8

pdo fotkou má být nápis ''Přemek Podlaha (© receptar.cz) ''

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Na Wikipedii je jako soucasnej trener NUFC napsanej Jol

Reagovat
smazaný uživatel

tomuto zdroji není dobré bezmezně věřit, ale odhaduju že to tak nakonec skončí

Reagovat
vodka

to bych měl Newcastle mnohem raději...

Reagovat
Usty

OT: Dnes má Tim Cahill, největší sympaťák Premier League 31.narozeniny

Reagovat
vodka

Reagovat
Usty

Reagovat
vodka

tak když napíšeš kravinu, tak jak chceš, abych reagoval? v EFC jsou sympatičtější hned Arteta, Jags, Baines...

Reagovat
Chazy

Proč by to měla bejt kravina?

Reagovat
vodka

už si přesně nevzpomenu, ale byli kolem něho aj nějaké kontroverze, tak 2 roky dozadu, možná víc...

Reagovat
Chazy

I to může bejt někomu sympatický. Ale ten jeho příběh, jak v 16ti odcestoval z Austrálie do Anglie, aby se zkoušel někde chytit až dostal smlouvu v Millwallu, to Angličani rádi. Já ho moc nemusím, ale EFC by bez něj už nebylo ono.

Reagovat
Usty

Myslím, že ti bylo později než v 16.. 17 nebo 18..

Reagovat
vodka

ok, nemožu nikde nic najít, kromě té jeblé oslavy gólu, ale su si na 99 % jistý, že nějaký problém měl...

jinak jo, lehké to neměl, je taky obdivuhodné, kam to až dotáhl, ale ani na hřišti se necová vždycky úplně košer...

Reagovat
Usty

Může bejt něco sympatičtějšího než ukázat gesto pout, když pár dnů předtím zavřeli jeho bráchu?

Reagovat
smazaný uživatel

Taarabt, Kaboul, Mido, Ghaly a Chamakh v jednom dresu?

Reagovat
miky10

Reagovat
Usty

to by mohla bejt dobrá mačkanica..

Reagovat
Usty

Arteta vůbec, Baines je málo hezkej na nejsympatyčtějšího.. o Jagielkovi by se dalo uvažovat, ale pro mě je až no.2

Reagovat
Chazy

To doufej, že De Ridder nepůjde do EFC, musel bys to přehodnocovat

Reagovat
Usty
Reagovat
Chazy

No on je fotbalista naprosto geniální. Problém je, že nevydrží ani měsíc.

Každopádně na všechny focení ho Wigan vytáhne a když přišel, tak hned jeden blog Wiganu zasypaly de ridder-hunterky.

Reagovat
Chazy

* měsíc zdravej.

Reagovat
Usty

to se ani nedivím.. hraje vůbec v tom Avivu? zejtra hrají s Lyonem ne?

Reagovat
Chazy

Je už zpátky a fňuká o přestup. Upřímně se mi pořádně znechutil. Kdybych fotbalisty hodnotil podle vzhledu jak ty, tak mu asi fandím, ale takhle teda ne

Reagovat
Usty

já nehodnotím jenom podle vzhledu

Reagovat
Chazy

To jsem ani neřek, ale je zajímavý, žes to tak vzal

Reagovat
Usty

je to pouze jedna z kategorií, podle kterých posuzuju

Reagovat
Chazy

http://www.youtube.com/watch?v=aQLniBKNHug

Od 1:43 koukni. Toho je schopnej. Ale prostě je ze skla.

Reagovat
smazaný uživatel

Ku**a, to by byl gól

Reagovat
Chazy

Ale je dokonalá ukázka, že samotnej talent NIKDY nestačí.

Reagovat
Usty

trošku dávač no.. ale to byl CC jak jsem viděl, když má proti sobě dorostence, tak se nedivím ..ale ta akce nakonci božské.. ale keeper wonderful save

Reagovat
Chazy

CC to sice byl, ale on byl schopnej přejít jeden na jednoho i v PL prakticky kohokoliv. Ale většinou už po dvaceti minutách vypadal jak kdyby zaběh maraton

Reagovat
Usty

tak do Chelsea..? :D

Reagovat
Chazy

Do ligy.. kde je míň jak 38 zápasů. Není taková zátěž fyzická. Existuje zimní pauza. Příprava před sezonou ho nezraní.

Reagovat
Usty

V tom případě zbývá pouze Mladá Boleslav

Reagovat
Azza

Arteta

Reagovat
salami

o víkendu málem dostal dárek od Terryho

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro ANO

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Usty
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid
Reagovat
vodka

mně to napadlo taky... co na tom?

Reagovat
Usty

tak je zcela evidentní, že o tuhle organizace lexessovi nešlo..

Reagovat
kiwwi

aha tak potom je tvoj koment uplne na mieste

Reagovat
SunFells

Jen 0,2% debilů v ČR? To je nějakej fake.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem se divil, kdo jim vsem rekl, ze existuje eurofotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Koho budeme chtit?

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec netusim. Asi je mi to jedno. Drzim smutek za Hughtona.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je mi ho lito, nestastny nacasovani pred klicovym obdobim sezony. Vedeni uz musi mit nekoho rozjednanyho, jinak by to neudelali takhle. Chris je sympatak a i kdyz delal spoustu chyb a je to manazer na hovno, budu mi navzdycky vdecnej za bezproblemovej postup s druhym nejvyssim bodovym ziskem

Kdybych si mel vybrat, tak asi Pardewa, toho jsem mel vzdycky rad

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. I kdyz zatim rozhodne nebyl hotovej trener, mohli jsme si ho vychovat v trenerskou extratridu. Vypadal ze se ze svych chyb uci .. sice pomalu, ale uci. Na druhou stranu mit z utkani s Rovers, Wiganem, Blackpoolem, Stoke a Fulhamem 2body z 15ti se nám může na konci sezony jeste hodne vymstit... Vysledky na Arsenalu a Evertonu jsou krasny, ale radsi bych tech 6 bodu vymenil treba za 10 z tech domacich utkani. Ted nas ceka doma Liverpool a CIty, pak Spurs venku... pak zas tezky zapasy na 5under1andu, se Spurs doma, na Fulhamu .. s Arsenalem doma.... proste ty body zarucujici zachranu meli prijit v tehle zapasech doma v lehcic fazi sezony.... ne to honit pak v tezky zime.

Takhle nejak se snazim oduvodnit rozumne Chrisuv vyhazov

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle nejak jsem ja v teto sezone dospival k tomu, ze sem vcera zacal hledat nechtene jeho nastupce

Reagovat
smazaný uživatel

Me utesuje jenom to, ze v jedny soutezi s WHU, Blackpoolem, Wolves, soucasnou Aston Villou a Wiganem nemuzem sestoupit my.

Reagovat
smazaný uživatel

Tech 21 bodu uz nejak udelame

Reagovat
smazaný uživatel

Letos hodne vystoupil na povrch fakt, ze dokazem postavit silnou zakladni sestavu. Ale nahrady opravdu adekvatni nejsou. Golman ok. Stoperi ok. ALe na LB je jedinej hrac, na RB taky (mozna dva, ale vzdy se mi libil Ryan vic v zaloze). na DM jedinej hrac. Na RM stezi jeden. CM ok. LM ok. Utok Andy a Peter + Shola "letos uz mam svuj povedeny zapas za sebou".

A uz jdu spat, zacinam to videt moc cerne

Reagovat
smazaný uživatel

Na DM je tam Smudge Ale jinak souhlasim, uvidime podle novyho manazera, jak to bude stavet. Ted je mi lito tech zranenych, ze nebudou mit spravedlivou vychozi pozici.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja uz ho nemuzu dal hajit na ukor tymu. Smudge letos naprosto jalovej. Bohuzel.

Reagovat
Chazy

Nepřeceňuj Fulham, Hughes očividně není schopnej ani náhodou navázat na Rovers.

Reagovat
smazaný uživatel

O Fulhamu coby kandidatovi na sestup jsem psal jako jeden z mala pred sezonou, kvuli tomu kadru, pak sice zacal zarit Dembele, ale stejne budou mit co delat, ja je tipuju na to, ze zustanou dva tri body nad sestupem

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jsem myslel ze jsem tam napsal.. Ale ono az se jim uzdravi Zamora, tak by nemeli mit problem se zachranou snad.

Reagovat
Chazy

Není to nějak moc jednoduchý? :(

Reagovat
smazaný uživatel

Je. Schwarzer je podrzi vzadu a Zamora vystrili zachranu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale horkym favoritem je ocividne Jol.

Reagovat
kiwwi

zda sa mi to byt az priliz velka zhoda okolnosti aby tomu tak nebolo

Reagovat
smazaný uživatel

No budu si muset zvykat na uplne jine pojeti a nedokazu si dost dobre predstavit, jak by pracoval s timhle kadrem. Tiote rozehravac z DM, to bude stat zato

Reagovat
kiwwi

neboj, dotiahne so sebou Suareza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

na Arfu ste mali podobny nazor nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Pozor, to je neco uplne jinyho. Arfa mel/ma povest francouzskyho enfant terrible a bali jsme se hlavne kvuli tomu, co udela s kabinou. Suarez je simulant z Ajaxu. I kdyz tim obetovanim pro tym na MS u me stoupnul, tak porad je to pro me vrcholne nesympatickej hrac.

Reagovat
kiwwi

je zaujimave ako moze zmenit umyselna ruka pohlad na hraca u tolkych ludi

Reagovat
fantomas

U mě ho teda vůbec nezměnila. Spíš v mých očích ještě stoupl, jak píše lexess.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fantomas

?

Reagovat
kiwwi

no nechapem tomu co si napisal lebo lexes napisal ze prenho je to nesympaticky hrac ale trochu u neho stupol tou rukou a u teba sa to nezmenilo, tomu mam rozumiet ako? mal si ho rad a mas ho este radsej ci ako?

Reagovat
fantomas

Ne, že nijak dramaticky se nezměnil muj pohled na něj jako na veskrze výjimečného hráče, ale zvláštní osobnost...a pokud ho ta ruka nějak ovlivnila, tak spíš k lepšímu (jako u lexesse)..

Reagovat
smazaný uživatel

Aj u mňa. Nesympatický hráč! Ale za tú ruku na MS by som mu postavil sochu na námestí v Montevideu.

Reagovat
vodka

jo, mě vytočil do běla... protože Ghaně sem to přál třistatrilionkrát víc... navíc S°°°°°a nemožu vystát dluhodobě...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz mu bude stacit 35k tydne, tak klidne

Reagovat
kiwwi

neviem kolko berie teraz ale tych 35 asi bude malo no

myslim ze na takych 70 by mozno pristal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to at si zatelefonuje do Cukotky

Reagovat
Liquid

Hughton si držení smutku nezaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Od tebe urcite ne.

Reagovat
Liquid

a od tebe jo, v 2.lize ste byli jasným favoritem, já jako neutrální pozorovatel k Newcastlu bych mu dal + jen za úvod premier league

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jen za 5under1and si zaslouzi, aby byl drzen smutek.

Reagovat
smazaný uživatel

od roku 56 nejvyssi vitezstvi

Reagovat
Liquid

dobrý argument, přesvědčils mě

Reagovat
Liquid

Boro je taky rival ne? Mačky ale asi větší že?

Reagovat
smazaný uživatel

Boro je takovy hovnorival, ktery se snazi souperit s NUFC i SAFC, ale ani na ty zapasy neni schopny obcas vyprodat ten jejich kolos Boro je jako kdyz se chazy bavi s fantomasem o fotbale a prisere se do toho Arbiter.

Reagovat
Chazy

Reagovat
Liquid

ale zase hráli finále Poháru UEFA v roce 2006, těžko k uvěření, že za 2 roky na to spadnou, ale Leeds byl asi něco podobného, ikdyž tam to bylo skoro na bankrot, takže asi radši neporovnávat

Reagovat
smazaný uživatel

Southgate no

Reagovat
Chazy

No to fakt nejde porovnávat. Zaprvý Boro došlo do finále UEFY shodou náhod (ale o to větší to byla paráda), ale hlavně sestoupilo proto, že prostě po zbytečnejch nákupech šlo na režim odchovanců, Angličanů a nízkonákladovýho klubu. Bohužel bez manažera to nešlo ukočírovat.

Leeds prostě fungoval na dluh, vyumělili se do velkoklubu a potřebovali aspoň pět let zůstat v CHL, pak jim to jeden rok nevyšlo a šlo to s nima od desíti k pěti. Harakiri politika klubu. Boro byl průměrnej tým, kterej fungoval docela chytře, šel cestou Fulhamu po zbytečně velkejch nákupech a neustál to. Leeds jsou prostě magoři, co si zaslouží hnít dole.

Reagovat
Liquid

překvapilo mě ale, že nikdo z Premier League nesáhl po Wheaterovi, podle mě to po Downingovi a Adamu Johnsonovi to byl třetí kvalitní "boro product", takový stoper Huthovsko-Škrtělovsko-Vidičovského ražení co by se uživil v Premier League i nadále

Reagovat
Chazy

On brzo přestoupí, z toho strach nemám. Boro je schopný udržet hráče dlouho, nikdy jsem to moc nechápal.

Reagovat
Liquid

i u nás v Chelsea bych si ho dokázal představit, je mu 23, perspektiva velká, je to hlavoun a při současných problémech se stopery by se podle hodil, lepší než stařík a nehlavičkář Ferreira a vůbec, klub jako Chelsea a mít jen 2,5 stoperů (ta půlka je Ivanovič) je hodně riskantní a hloupé

Reagovat
Chazy

Ty a objektivita?

Reagovat
smazaný uživatel

Wheaterovi ted konci smlouva a NUFC uz s nim je par dni v kontaktu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastlu jsem v sestupové sezoně přál záchranu, ale nakonec jsem jejich sestup kvitoval s tím, že se alespoň vyřeší interní problémy.. Zvolí se manažer, který bude mít dlouhodobou koncepci, vypadnou hráči, který tam nemají co dělat (většina jižanských naplavenin), vyřeší se situace kolem majitele klubu...

Rok jsem je sledoval v Championshipu a bylo na co se koukat.. NUFC rozkvetl, dařilo se mu a vrátil se po roce zpět do PL (což jsem před sezonou vůbec netipoval) mnohem sympatičtější a hlavně bez problémů v zákulisí (aspoň to tak vypadalo)...

Geordies se i letos daří, uhráli perfektní výsledky, bohužel vyloupili i Ashburton Grove, ale najednou má někdo ve vedení "blikanec" a rázem mi přijde, že se v Newcastlu nic nezměnilo

Hughtona jsem sice neměl kdoví jak v lásce, (přece jenom 13 let u Sp*rs je dlouhá doba) ale věřil jsem mu, že dokáže tým vytáhnout vysoko a dokáže pokračovat v nastolených výkonech z úvodu sezony... Bohužel Ashley je s největší pravděpodobností vypatlanec, který ho po pár nepspěších poslal k vodě, teď si přivede nějaký známý ksicht, kterému se nebude dařit a bude se strašně divit, že se po roce opět přiblížili sestupu....

Newcastle má strašně sypmatický tým i fanoušky, ale s takovýmhle nerozvážným chováním nikdy úspěchu nedosáhnou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele