Vůbec si nevytváříme šance, naříká Podolski

09.12.2009, 17:47
Aktuality
Köln před sezónou s velkou slávou koupil zpět z Bayernu Lukase Podolského, jenže ani německý reprezentant zatím nezažívá dobrý rok. Čtyřiadvacetiletý útočník má na svém kontě jediný gól a podobně špatné je to s produkcí celého týmu, ktrerý se zatím zmohl na sedm branek.

"Musíme si vytvářet víc šancí," má jasno Podolski. "To nám zcela chybí. Na hřišti se trápíme, jakmile se přiblížíme k brance soupeře, hned ztratíme míč. To musíme zlepšit, potom začneme vyhrávat."

"Kvalita v týmu je. Hráči se musí zlepšit a sami se dostat do šancí," míní manažer Michael Meier. Bundesliga má za sebou patnáct kol, klubu s kozlem ve znaku na jeden vstřelený gól nestačí ani dva zápasy. Pokud se nezlepší, bude atakovat historický rekord - Tasmania Berlín za celý ročních 1966/67 vyprodukovala pouhopouhých patnáct branek.

Štěstím Kölnu je, že alespoň obranná činnost týmu jde, patnáct inkasovaných branek je velmi solidní vizitka. "S dobrou obranou se nesmíme spokojit," varuje Meier, jehož týmu patří v lize čtrnáctá příčka se stejným počtem bodů. "Do konce podzimu můžeme mít dvacet bodů, sedmnáct považuji za naprosté minimum," dodává před důležitými zápasy s Freiburgem a Norimberkem.

Autor: Radim Šantrůček / bundesliga.de

Komentáře (58)

Přidat komentář
smazaný uživatel

I když si myslím, že kolen Rýnu je jen jeden pořádný tým, toto si Köln nezaslouží... Soldo dobrý trenér není, Daum byl magor, ale je to jako s profesorem - i když je třeba magor, ale naučí, tak je to skvělý učitel... To byl celý Daum - magor, narkoman a kdoví co, ale dodával těm prohrám Kölnu s Leverkusenem kouzlo... Ofenziva se nechytá, Novaković trucuje a Soldo v tom nemá pořádek... Nemít Mondragóna v brance tak jsou na tom ještě hůř.

Reagovat
Arne

Nova rozhodně zaostává oproti loňsku, ale možná ještě větší potíž mají v záloze - z ní k útočníkům skoro nechodí dobrý balony.

Reagovat
Arne

Rekordy Tasmanie se vážně otřásaji... Z jedný strany útočí Köln, z druhé Hertha.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimo tému, ako on a repre? Popravde, Nemcov som videl tak jeden a pol zápasu v kvalde...

Reagovat
Arne

Já jsem je moc taky neviděl, pak nějakej přátelák atd... Ale i z toho, co čtu, můžu říct, že oproti ligovému trápení hraje výborně, je poměrně i dost gólovej, ačkoliv spíš nastupuje na levém kraji zálohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže stále tak skvelý ako doteraz? Neskutočné a nepochopteľné, ale poteší

Reagovat
Arne

Jj, potěší. Prostě v repre furt stejně dobře, jako když hrál za Bayern, v lize zase bída - akorát v Mnichově seděl, tady hraje a to vážně špatně.

Ale jak říkám, je to daný tím, jak hraje celej Köln. Herně jsou dost možná nejslabším týmem soutěže, i my (!!!) jsme je jasně přehráli, akorát měli kupu kliky.

Reagovat
smazaný uživatel

Myšlienka byť v Kolíne je pekná, ale on podrebuje tím kde bude hrávať a ktorý nebude len do počtu. Je snáď jediný Nemec, ktorého mám celkom rád a mrzí ma, že takto "trpí".

Reagovat
terry

Myslíš Polák.

Reagovat
smazaný uživatel

Možno je to aj tým

Reagovat
Arne

Podle mě už tam zůstane do konce kariéry... Nechci věštit, ale možná mu paradoxně pomůže odchod Novakoviće, ke kterému se schyluje. Pak bude on elitním střelcem No. 1 a bude se hrát jen na něj - což by mu mohlo vyhovovat, stejně jako před lety.

Taky by to ale mohlo znamenat, že tlak se na něj ještě zvýší a už to neunese. Už teď je toho na něj dost, takovejch 80 % fanoušků 1. FC k němu vzhlíží jako ke spasiteli a jejich očekávání jsou obrovská.

Reagovat
smazaný uživatel

A připadá mi, že se to snaží strhnout občas všechno sám (právě asi kvůli těm očekáváním). Každopádně doufám že se jim začne dařit a zůstanou v lize, určitě tam patře. Kdyby jen kvůli stadionu a fanouškům, loni sem tam byl a docela mě to tam nadchlo

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski je hráč pro repre... v klubu zrovna nezářil - ale v repre patří k důležitým hráčům...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nemel tam chodit... kariera v haji ma na vic

Reagovat
Kongo

U Kolinu sem si predstavoval,ze budou hrat do prvni 8.Maji kvalitniho brankare Mondragona,ktery podava vyborne vykony.V obrane to jsou Wome,Geromel za zminku mozna jeste stoji Youssuf.Zalohu,která muze konkurovat ostatnim v Bundeslize.Zkuseni Portugalci Maniche,Petit a potom Brecko.A v utoku duo Podolski a Novakovic,ktere jsou daleko za ocekavanim,protoze nestrili goly.A toto je duvod,proc jsou tam,kde jsou.A to ve spodku tabulky

Reagovat
Mindas

Přesně jak píšeš. Tým mají velice kvalitní, od golmana, který býval zhruba před 10ti lety světová špička až po útočné duo. Ale zde to není o tom, co si Köln zaslouží a v jakých patrech tabulky by měl hrát, ale oni musí především začít hrát a vyhrávat. Mají to ve svých rukách, kádr je kvalitní.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bychom kamarádi nebyli. Záloha ostatním konkurovat nemůže, aspoň co se toho Maniche týče. Petit prosím. Ale Brečko? No nevím.

Reagovat
Kongo

Dobre,zalohu snad uz maji lepsi jen Bayer,Bremy,Bayern snad Schalke,ale potom je to na stejne urovni.

Reagovat
Kongo

Myslim treba s Hoffe,Stutgartem,Wolfsburkem a Borussii

Reagovat
smazaný uživatel

Carlos Eduardo, Sejad Salihović či ve Wolfsburgu Zvjezdan Misimović, Ziani dejme tomu Josué - ty všechny chceš srovnávat s Manichem, Petitem či Ehretem?

Reagovat
smazaný uživatel

Se Stuttgartem? No tak co třeba Elson, Kuzmanović, Hitzlsperger, Hleb, Khedira...

Reagovat
smazaný uživatel

HSV má taky lepší zálohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takřka každý.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to jo,ale jako fanda HSV (A Brém),jsem ho musel zvýraznit

Reagovat
smazaný uživatel

Fanda HSV a Brém?

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm..........dlouhej příběh.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě sis řekl že HSV a Brémy jsou vysoko v tabulce, celkem se jim daří a začal jsi jim fandit. Nemám pravdu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.Hamburg se mi líbí jako město a navíc tam hraje david,můj oblíbený hráč.Co se týče Brém ,mám rád ten jejich ofenzivní styl a navíc mám prostě rád sever Německa a přístavy ,ale hlavně do Brém vede cestička mého původu.Jinak si mě celkem asi urazil.

Reagovat
smazaný uživatel

*Jarolím

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsi trochu přecitlivělý?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen to vyznělo,že jím fandím jenom proto,že jsou nahoře.A vůbec neber mě tak vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono se to nabízelo, promiň.

Reagovat
Bakary3

Když to je těžký, já v Německu přeju (schválně neřikám "fandim") Leverkusenu, Hamburku, Brémám, Dortmundu.. Prostě je tam hrozně moc sympatickejch mančaftů..

Reagovat
smazaný uživatel

Přát a fandit je trošku rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba u nás jsem fandil Spartě,ale poslední dva roky Slávii.No a letos Teplicím.Z toho je vidět ,že mi na úspěších nezáleží

Reagovat
smazaný uživatel

už to tu jednou (možná víckrát vysvětloval) - více zarážející je oblíbený David Jarolím

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by ho neměl rád?Asi jde o to ,že je v Česku nedoceněnej a každej se do něho naváží.Přitom je to jeden z nej,záložníků v Německu a to už to dlouho.Plus to jeho tahání za py*lík,to jsem se nasmál.

Reagovat
smazaný uživatel

proč někdo nemá rád van Bommela? pro jeho špinavou hru...

...proč někdo nemá rád Toniho? protože simuluje... proč někdo nemá rád Jarolíma? protože se občas chová jako prase ale kvůli blbostem se vrhá na zem... jinak jeho hráčských kvalit si vědom jsem, ale prostě mi tímto nední sympatický (a nejsem sám - jestli se nepletu tak je to v Německu druhý nejneoblíbenější hráč...)

Reagovat
smazaný uživatel

Ta otázka byla trochu nadsázka.Vím že patří mezi nejméně oblíbené.

Reagovat
Arne

Z toho si nic nedělej... Já taky mám rád Lyon a ASSE, jsem fanoušek Herthy, ale mám rád i Schalke, DD či i Union a naopak KSC mě nijak nebere. Tomu prostě neporučíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom máte z KSC freundschaft ne? Já sem teda Werderaner, ale jsou my sympatický i Köln nebo Mönhengladbach, moc mě nebere třeba Wolfsburg a koho nemám rád je samozřejmě HSV a Hoffenehim. Bayern je mi celkem volnej, ale že bych je vyloženě nesnášel, to zase ně, třeba v LM jim fandim jako všem německejm týmům (s vyjímkou HSV a Hoffenheimu)...

Reagovat
Arne

Jj, máme a sice docela silnej... Když jsme hráli ve Stuttgartu, tak tam přijeli Karlsruher a připojili se k našim, naopak se to dělo v DFB-Pokalu (teď nevím, jestli letos nebo loni), kdy KSC hrálo na TeBe.

Já to samozřejmě vnímám a kdybych se náhodou někdy dostal do té situace, tak bych kvůli tomu přizpůsobil své chování, ale prostě Karlsruhe mi není sympatický ani za mák, tečka.

Jinak bych ještě doplnil, že v pohárové Evropě vítězí rozum a já proto přeju třeba i Wolfsburgu nebo Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Herthu dost často jezdíme, na zápas s Werderem vlastně každej rok, tak můžeš někdy s náma

Reagovat
Arne

Hele, seš ty ten bratránek terryho? On tam s někým byl v minulé sezöně, jak jsme to otočili...

Kolik vás tak jezdí celkem? Někdy bych třeba mohl, mě to obvykle vyjde jednou na podzim, že jedeme autem já, švagřík a jeden či dva další známí z Drážďan nebo okolí Wittenbergu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to sem já My jezdíme buď autem, ale v Berlíně a v Norimberku už jsme dali dohromady i lidi na autobus. Teď jedu karavanem na víkend na sever, sobota v Brémách, v neděli Hamburk a jdeme na derby. Jinak na jaro máme v plánu taky pár zájezdů, tak já bratránkovi řeknu ať tě zkontaktuje. Jo a taky sháníme lidi na 3. března na Německo-Argentina, ale tam se musí jednat rychle, pač lístky mizej. Tam teda jenom autem, ale jestli chceš, tak tě vemem, ale lístek vyjde na 70 eur.

Reagovat
Arne

Myslíš příští víkend, ne? Já měl zítra jet na Hertha - Leverkusen, ale zrovna to vyjde takhle debilně to počasí, že to nejde a já už si předtím řekl, že prostě ne za každou cenu...

Na jaře bych možná někam vyjel, akorát je škoda, že Werder už v Berlíně hrál, ty další zápasy už pro mě nejsou tak atraktivní.

Každopádně ta příprava by mě lákala... Kolik lidí sháníš a odkud vyjíždíte?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjíždíme kousek od Prahy. Jako shánim jednoho do auta, ale je to jedno, klidně dáme dohromady lidi na další auto. Kolik by vás bylo?

Reagovat
Arne

Tak jeden - já - určitě, pak zájem by určitě měl švára, kterej je Němec... Pak AA docela táhne a určitě bych mohl sehnat další lidi.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele jestli máš třeba ICQ, tak mi napiš tam, bude jednodušší domluva. Moje: 425474030

Reagovat
Arne

Jj, zítra nebo o víkendu se ozvu, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

možná i Bochum...

Reagovat
Arne

Kanciku, to plánování na tenhle víkend můžem zapomentou, nakonec bohužel nikam nejedu... Je to kvůli počasí, bude to fakt špatný a cesta je to náročná. Rodina z toho vyšiluje a já musim bejt trochu rozumnej a odpovědnej vůči nim..

Ach jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to na nic, je mi tě i líto, ale co chtít po prosinci, že?

Reagovat
Arne

Njn... Ale snad mám naději na příští týden do Mnichova... I když moc velký naděje si nedělám, abych pak byl co nejméně zklamaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozumné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som tiež pôvodne mal isť na Bayern - Hertha, no nakoľko mi nevyhovuje dátum 19.12. + počasie (ktovie aké bude) tak som sa rozhodol na Gladbach - a bolo parádne Už sa teším znova na jar na Allianz Arenu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele