Vše je otevřené, říká před odvetou trenér Zenitu Villas-Boas

17.04.2015, 13:57
Aktuality
Manko 1:2 bude v domácí odvetě čtvrtfinále Evropské ligy dohánět petrohradský Zenit. Ruský klub včera hostoval v Seville a po první půli vedl 1:0, španělský klub po změně stran výsledek otočil a klíčový podíl na tom měli střídající hráči...

Zenit se musel obejít bez několika hráčů základní sestavy, vinou zranění nemohl nastoupit Viktor Fajzulin, vykartovaní pak byli Hulk, Danny, Criscito a Smolnikov. V základní sestavě se tak objevil Milan Rodić a v průběhu hry se na trávník podíval také mladý obránce Džamaldin Chodžanijazov.

"Gól na půdě soupeře je pro nás velmi důležitý. Museli jsme hrát za obtížných podmínek a chyběla nám řada hráčů. Do odvety si neseme výsledek 1:2 a nebude pro nás zase tak složité být konkurenceschopnější, na domácím stadionu jsme velmi silní. Vše je otevřené. Doufáme, že po návratu vykartovaných hráčů budeme moci stále snít o semifinále," věří trenér André Villas-Boas.

Sevilla se v první půli nedokázala dostat do tempa a od 29. minuty navíc prohrávala, když se do listiny střelců zapsal Aleksandr Rjazancev. Obrat přišel až ve druhé půli ve chvíli, kdy domácí kouč Unai Emery využil všechna střídání. Po přestávce poslal na trávník Denise Suáreze a Stéphana Mbiu, v 64. minutě se dostalo i na kanonýra Carlose Baccu.

Tyto změny se Seville vyplatily, Bacca po devíti minutách na trávníku srovnal a dvě minuty před závěrečným hvizdem rozhodl o triumfu celku z Andalusie Suárez.

"Gól jsem nedal už delší dobu a moc jsem se chtěl trefit. Zápas uvízl na mrtvém bodě, ale z lavičky jsem viděl, že ve hře Zenitu jsou mezery. Nečekali jsme, že na nás vyrukují s podobnou taktikou. Ale hráli jsme dobře a do odvety máme výhodu," pochvaloval si Suárez.

"Byl to krásný zápas, oba týmy chtěly hrát svou hru. Trochu nás překvapili a trvalo nám, než jsme se s tím vyrovnali. Poté jsme už díky hráčům jako Denis našli prostor. Týmu hodně pomohli hráči, kteří přišli z lavičky," hodnotil Bacca.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Soutěž o lístky na MS. Stačí tipnout výsledek zápasu a nakoupit za 150Kč a 2 lístky na ŠVÉDSKO - KANADA jsou tvoje!! více na http://betclub.cz/pravidla-souteze

Reagovat
dextroza_m

Sevilla EL vyhraje, mají super tým, který umí vyhrávat i venku. Finále SSC vs Sevilla by nemuselo být špatné.

Reagovat
Spasitel

Nech už to celé vyhrajú Rusi ked Nemčúri to dodrbkali.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevillu těžko dáte, Sevilla má hodně dobrej tým přál bych jim LM... jenže španělská liga je našlapaná a spíš postoupí Valencie a Atletico.

Reagovat
Raul=Real

verim ze uhraju LM cez EL...

Reagovat
smazaný uživatel

Nj ono vlastně začíná platit pravidlo, že vítěz EL jde další rok do LM. Takže z la Ligy by tak mohlo postoupit i 5 týmů nebo ten 4. má prostě smůlu?

Reagovat
smazaný uživatel

Má smůlu. Jak bys v LM udělal místo navíc?

Reagovat
dextroza_m

místo Sparty, kdyby náhodou

Reagovat
Raul=Real

Sevilla by isla do LM cez predkolo...ziadne miesto naviac nie je potrebne...takze ano, moze mat ESP 5tich zastupcov v LM

Reagovat
smazaný uživatel

To může ale nastat pouze v případě, že vítěz LM a vítěz EL neskončí mezi prvními čtyřmi týmy v lize. V takovém případě by první tři + vítěz LM šly rovnou do skupin, zatímco vítěz EL by hrál playoff. V současné situaci pokud by Sevilla vyhrála EL, tak by šla do playoff na úkor čtvrtého týmu v La Lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo tak nějak. V tom aby se někdo vyznal, do hajzlu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hovno na ukor 4tymu v la lize proste pokud sevilla vyhraje, tak bude z la ligy 5tymu v LM

Reagovat
Raul=Real

pockaj pockaj...praveze v sucasnej situacii ak Sevilla vyhra EL budu hrat takmer na 100% LM (predkolo respektive priamo skupinu...to uz neviem presne ako to je)...LM by Seville mohla uniknut len v pripade, ak by Atletico/Real/Barca vyhrali LM a zaroven skoncili najlepsie na 5. miete v lige...

Reagovat
Raul=Real

dobre som sa z toho posral takze nie Seville by v tom pripade unikla LM ale 4. tim v Primere by prisiel o miestenku v LM...takze ak Sevilla vyhra EL ide do LM! otazne je uz len ci do predkola alebo priamo do skupiny...

Reagovat
Phillipinho

Tym, ktery skonci ctvrty v lize, tak urcite pujde do 4. predkola LM, nemuze prijit o LM v zadnem pripade. Kdyz Sevilla vyhraje EL, tak pujde do LM 5 tymu.

Reagovat
Raul=Real

a co ak vyhra LM tím, ktory skonci v lige najlepsie piaty? niekto o miestenku prist musi...

Reagovat
mul

podla mna by to vychadzalo na 4. tim, lebo viac ako 5 timov z ligy by ist nemohlo, miestenka z EL by bola jasne dana a obhajca by siel tiez

Reagovat
Leo Rekordman

nemusi

Reagovat
Raul=Real

siesti hadam hrat LM nemozu

Reagovat
mul

nema smolu, proste pojde 5 timov, nasledujuca veta je z Uefa.com : No more than five clubs can enter the UEFA Champions League from one national association (this is an increase on the previous maximum of four).

Reagovat
Y.Cabaye

Doma 2:0 bude stačit, hlavně ať to zas nevyhrají španělé.

Reagovat
smazaný uživatel

André Villas-Boas (© chelseafc.com) ?? Zajímavé, že o Boasovi píšou na stránkách Chelsea, i přesto že už zde nepůsobí.

Reagovat
Mimalu

to je pouze zdroj použité fotky, článek je přebraný z goal.com (dole pod článkem i s autorem překladu)

Reagovat
Robochelsea

Reagovat
ACSeRw!n

Zenit si tohle doma v klidu pohlida

Reagovat
smazaný uživatel

Soutěž o lístky na MS. Stačí tipnout výsledek zápasu a nakoupit za 150Kč a 2 lístky na ŠVÉDSKO - KANADA jsou tvoje!! více na http://betclub.cz/pravidla-souteze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele