Vsázet na mládí není jedinou cestou, podotýká Gerrard

13.01.2013, 12:00
Aktuality
Liverpool v posledních letech zažívá ústup ze slávy a jeho vedení se nyní snaží nasměrovat klub zpátky na výsluní tím, že vsází na mladší hráče. S tím ovšem až tak nesouhlasí Steven Gerrrard, podle kapitána Reds jsou k úspěšným výsledkům potřeba i starší, zkušenější fotbalisté...

Na Anfield Road v této sezóně dostávají prostor mladíci jako Raheem Sterling, Jonjo Shelvey, Suso či Andre Wisdom, podle Gerrarda si ale mužstvo pouze s nimi nevystačí.

Dvaatřicetiletý záložník připomíná příchod Garyho McAllistera, kterého v létě 2000 tehdejší liverpoolský manažer Gérard Houllier koupil ve věku pětatřiceti let a skotský středopolař následně pomohl klubu ke třem pohárovým vítězstvím během několika týdnů.

"Abych byl upřímný, tak s touto politikou nesouhlasím. Viděl jsem spoustu přestupů po celém světě, kde hráči ve věku osmadvaceti let a starší odvedli fantastickou práci," uvedl Gerrard. "Chápu, že každý chce mladé a zářící britské hráče, ale nesouhlasím s tím, že tohle je ta jediná cesta. Případ Garyho McAllistera to jasně ukazuje," dodal.

Autor: Petr Vaněček / clubcall.com

Komentáře (317)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele