Vrba k reprezentaci? Nejlepší volba, říkají Sivok s Daridou

19.11.2013, 09:20
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (68)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vrba narodak nijak nenastartuje. Neni to reprezentacni trener. On potrebuje pracovat s tymem kazdy den aby to za neco stalo. Ne 5x za rok.

Reagovat
kiciN

taky se bojím že to pro něj bude uplny propadák a ze šance trenovat třeba něco v Německu nebude nic.... každopádně je to hlavně i jeho volba (asi tedy) a přeju ať mu to výjde

Reagovat
cetto

Takhle jsem k tomu tež zpočátku přistupoval, ale on nemá co ztratit. Kdyby byl v Plzni, tak by byl pravděpodobně svědkem úpadku klubu, jelikož prostě není možné z podstaty věci udělat v český republice klub, který by dlouhodobě fungoval tak, jako Plzen rok, dva zpátky.

No a pokud se mu bude dařit v repre, tak hateři sklapnou a pro něj to bude opět krok dál, pokud se mu dařit nebude, tak kritika nepůjde na Vrbu, ale na tým. On má prostě obrovskou výhodu v tom, že za ním stojí prakticky celý národ, zatímco v případě předchozích trenérů stál národ proti nim už při jejich jmenování. Tohle je poprvé, kdy by se kritika snášela hromadně na tým, na nízkou kvalitu hráčů, místo na trenéra. V nejhorším případě to dopadne tak, že se bude po jednom cyklu pakovat a i v takovém případě nemá kariéru v tahu, páč si myslím, že by po něm někdo ze zahraničí sáhl

Reagovat
smazaný uživatel

Z jaké podstaty věci?

Reagovat
cetto

finance

Reagovat
cetto

Plzen prodala Pilaře, Petrželu, Jiráčka a hned je ten fotbal o třídu níž. Sešla se dobrá parta, kterou ale žádný český klub není schopen udržet pohromadě. A co se týká náhrad - Plzen přivedla to nejlepší, co bylo k dispozici, ale stejně to na nahrazení těchto hráčů nestačí. Koncepční prací jsou schopni za pár let vybudovat opět podobný tým, ale bude to náročné, jelikož za těch pár let už tak nebudou dnešní tahouni Horváth, Limberský, Bakoš, Čišovský.. Jasně, Plzen by mohla přivézt za 30 Mahmuta, za 30 Litsingiho, za 20 Kopice, za 15 Beneše a měla by hned zase silnej kádr, jenže v tom je právě ten problém, že v našich poměrech jsou to prostě nehorázný prachy za jednoho hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to je problém všech klubů, ne jenom Plzně. A ta má navíc momentálně nejlepší podmínky na to, aby se udržela v popředí. Má peníze a hraje poháry pravidelně. Má slušnou přestupovou politiku. To není známka úpadku.

Reagovat
cetto

Neříkám, že je to problém jen Plzně. Psal jsem, že je to typický rys českého fotbalového prostředí. A ten úpadek jsem nemyslel tak, jak jsi ho pochopil - chtěl jsem tím prostě jen říct, že sestavit opět tak silný tým, jako byl 2 roky zpátky, bude náročné, ale v současnosti prostě ten kádr takovou kvalitu nemá a nedá se ani očekávat, že by ji třeba do 2 let opět měl

Reagovat
Rišan

Nevím proč jsi zapomněl na Daridu. A Bakoše c současnosti také nelze označovat za oporu Plzně.

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíme. Teď to tam Darida zmiňoval, že Vrba má dobře propracovaný systém, ale v principu že to jsou jednoduché věci. Samozřejmě vždycky je po téhle stránce výhodnější s týmem pracovat dlouhodobě, ale já si myslím, že to u Vrby bude fungovat a že z hráčů, ktery máme pro nároďák k dispozici, vymáčkne maximum.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mi přijde jako hodně pseudoodbornej názor, ničím nepodloženej...ba naopak, většina úspěšných reprezentačních trenérů v historii fotbalu před nástupem k repre trénovala pouze v klubu...

Reagovat
Greny

Třeba budou trenky i na Horviho (při zranění Rosickýho)

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím celkem pozitivně, Vrba odchází v pro něj ideální čas a hlavně by to mohlo pomoci i koeficientu. Jen doufám, že se Sparta nedostane do LM(ano fandím Plzni, ale v Evropě bych přál i Spartě, dále bude vysvětleno )

Paradoxně by totiž nepostup Sparty do LM bylo to nejlepší, co by mohlo fotbal v ČR potkat, poněvadž Sparta i VIktorka by ve skupině EL něco uhrály a věřím, že z těch dvou/tří(závisí na letošním tažení Liberce) dalších týmu v předkolech EL, by se tam znovu mohl dostat Liberec a možná ještě někdo překvapí. To by dalo postup 3 z 4-5 týmů a každý z nich by v EL byl konkurenceschopný = vysoký bodový příjem (mluvím o cca 7-8 bodech za sezonu), který by navíc v době, kdy naši největší konkurenti ztratí body za pro ně silnou sezonu 2009/10, znamenal významný skok žebříčkem. ČR sezona 2009/10 nevyšla a získala pouhé 4 body, ostatní státy od 10-17 místa ztratí 6-9 bodů(naši přímí konkurenti 16. Rumunsko 6 a 14. Rakousko 9,37!). Je tedy veliká šance se usadit kolem 13 místa na dobré 3 roky, protože sezony 2010/11 a 11/12 pro nás také nebyly bodovými žněmi...

Reagovat
Kiwi-21

Já se jen obávám toho hate co bude až povolá třeba Plašila a podle mě to udělá ať se to líbí a nebo ne Plašil patří k tomu lepšímu a věřím že mu šanci dá a pokud se neprosadí až poté ho vynechá ono nikde není psané že hráči kteří hrají špatně pod někým tak se pod jiným trenérem budou moc zvednout (to není jen u našich hráčů ale i v cizině)

Tak myslím že nebude hned někoho odepisovat aniž by mu dal šanci a to může přinést dost nevole hned při 1 nominaci ze strany fanoušků

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na první nominaci jsem taky hodně zvědavej. Bílek i Pešice totiž brali to nejlepší co je k dispozici (plus pár experimentů, ale přiměřeně) a nemyslím si, že to Vrba totálně překope. Nedivil bych se, kdyby se na prvním srazu objevili ti samí hráči co byli v posledních dejme tomu třech nominacích. Půjde hlavně o systém hry, a ten se Vrbovi do repre podaří dostat.

Reagovat
Kiwi-21

Souhlasím ono tu takový velký výběr není a tak se bude snažit hráčům vštípit svůj systém hry a teprve ti co na to nebudou mít začnou postupně opadávat

Není tu taková zakladna aby mohl sebrat 15-20 nových hráčů ani taková aby sebral 5

Takže ty nominace se tolik lišit nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem třeba hodně zvědavej na dvojci středních záložníků. Určitě bude vycházet z toho, s čím byl úspěšnej v Plzni, takže zaúkoluje tyhle hráče stejně jak dvojku Horváth - Darida. O místo Horvátha bude podle mě bojovat právě Plašil a myslím že má na tento post ty nejlepší předpoklady. Pak tam bude zkoušet i Hübschmana a Hořavu. Darida je asi jasnej.

Reagovat
cetto

To by znamenalo, že by nehrál Rosa. Na první pohled se může zdát, že naše repre není uzpůsobená na taktiku, kterou vyznává Vrba, ale když se na to podívám trochu více v souvislostech, tak proč ne. Roli rychlých křídel mohou Zaujmout Vydra s Kadlecem, na hrot doklepávače Kozáka, což je víceméně shoduje s trojicí Pilař-Bakoš-Petržela. Pod touto trojicí se nabízí prakticky jen jedna varianta - Darida, Rosický, Hubschman. Rosa na místo Koláře. Z mýho pohledu by trochu chyběl hráč, který by to celý spojoval - tedy právě Kolářova role v Plzni a je otázka, zda je lepší ta varianta kreativity více vepředu (Rosa na AM) nebo vzadu (Horváth na CM).

Proto bych neopomíjel ani druhou variantu sestavy, kdy by se rosa posunul na RW, uprostřed by tedy byli Plašil, Darida, Hubschman. Je to taková "jistější" sestava, ale nelíbí se mi xD

Reagovat
božský John
Reagovat
kubys

To by bylo veselo. Zas na druhou stranu Slávisti by se alespoň mohli radovat, že je zde reálná šance, že přijde Necid.

Reagovat
smazaný uživatel

Nestačí než doufat, že budou mít pravdu. Ale jejich optimismus nesdílím.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nebyly podobné články, když přišel k reprezentaci Bílek? Hráči určitě jinak nemluvili... že by tady nebyl třeba vnutit čtenářům názor, že se tam Vrba dostane z protekce?

Reagovat
smazaný uživatel

Z pohledu Plzně ztráta, ale kdoví, třeba přijde Kozel, který s Duklou čaruje, udělají nějaký dobrý přestup, a posunou se ještě výš a něco uhrají v LM. Nějakýho náhradníka určitě vyhlídnutýho mají, hlavně ať hrají pořád ofenzivně, a hlavně koncepční trenér zase na několik let..

Pro repre jednoznačný plus, nebál bych se zkusit i cizince (Mahmut atd.), asi dá šanci i svým koňům (Řezník, Rajty) kteří ho nikdy nezklamali, a bude to stavět podle formy (Gebre lavka, Plašil může zkušenosti uplatnit taky na lavičce )

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, zrovna Vrba určitě bude stavět hráče podle formy

Reagovat
smazaný uživatel

a ne? Kovařík-zadrbeš 2 zápasy, sedíš. Petržela-posadil ho a pak z lavky přišel a hrál dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Kovařík není Vrbův kůň. Snažil se ho ze sestavy vytlačit ale ten mu k tomu nedal nikdy příležitost. Petrželu si taky dovolil posadit jen proto, že na jeho místo byl jiný oblíbenec. Vrba má celý svůj styl postavený na prosazování svých hráčů, kteří hrají bez ohledu na formu a kvalitu.

Reagovat
PP

A ty jsi Vrbův nejlepší kámoš nebo synek že to tak všechno o něm víš, koho kdy nasazuje a proč? Hraje tam mrak různých jiných aspektů - od zdraví, přes formu až proti komu se hraje, takže nechápu, kde bereš tu jistotu oblíbenec vs. neoblíbenec..

Reagovat
smazaný uživatel

Vrbův styl jde myslím dost jednoduše odečíst. Nebral bych to jako negativum jak to mohlo vyznít, pro klub jako Plzeň to byla ideální varianta, ale k repre se to fakt nehodí.

Reagovat
PP

Jojo, krapet to vyznělo negativně. Pro mě nejlepší možná varianta.. To jestli se mu bude dařit nebo ne je věc druhá, ale na rozdíl od Bílka je to trenér, který něco dokázal, hráči ho respektují a zároveň mají rádi. A ohledně těch hráčů - taky občas nechápu nasazení některých hráčů Plzně v některých zápasech, ale co je zatím, to se neodvažuju hádat..

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Bílek taky něco dokázal: Měl úspěch v klubu i v mládežníckých reprezentacích, což je ideální varianta. Jenže toho neměli rádi média a to byl jeho hlavní problém.

Reagovat
smetos

s tím kádrem co plzen má druhé místo udělá. Vrba je momentálně ten nejlepší kdo mohl k repre přijít. To jestli to dokáže, nebo ne, je věc jiná

Reagovat
smazaný uživatel

jenže v Plzni mu to trvalo desítky zápasů. Tolik času u repre dostat nemůže.

Reagovat
Kiwi-21

Jako fanoušek bych mu dal čas a byl ochotný obětovat ME a začal stavět tým co bude schopný se dostat i něco předvést na MS

To by mělo být priorita

Reagovat
smazaný uživatel

s kvalitou, jakou nastupující generace má, by měl být úspěšný jak na ME tak na MS.

Reagovat
smetos

v plzni mu to mohlo trvat tak dlouho právě proto, že musel ten tým budovat od začátku a ty dva roky mu zabralo vybudovat tým. Tedka si jen ukáže, doplní kádr, dá pár přáteláků a bude vědět jak na to. ME by měla být 100% jistota a i postup ze skupiny. Stejně nikdo lepší prostě není

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba měl v plzni skoro všechny svoje hvězdy už od začátku k dispozici. Stejně mu trvalo dva roky než to nějak vypadalo. Já jsem skeptický

Reagovat
Kiwi-21

Já ME jako jistotu stále nevidím ještě nejsou vylosované kval. Skupiny a ty píšeš ME jistota a postup ze skupiny

Jenže teď jsme byly ve skupině 3 a to by nestačilo ani na baráž i když postupuje více týmu než minule

Pokud v Kvalifikaci dostaneme Německo,Švédsko a dejme tomu ještě jednoho trochu nadprůměrného (nechce se mi hledat rozdělení košů) tak to ani na postup nevidím když doma jsme teď vyhrály jen z Maltou

Pokud bychom měly štěstí při losu jako v minulé kvalifikaci a na ME tak souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

asi máš pravdu, ale teď se bavíme o reprezentaci mužů a né váš žen

Reagovat
smazaný uživatel

podívej se na sytém kvalifikace a asi pochopíš, jaký nesmysl píšeš. Jsme v druhém koši a postupují dva přímo a třetí do baráže. To by byla obrovská ostuda nepostoupit srovnatelná asi s výbuchem v kvaldě na MS v JAR:

Reagovat
Kiwi-21

Ok pokud jde 3 do baráže tak i našim věřím našel jsem si rozdělení košů i můj příspěvek o nejtěžší či nejlehčí skupině

I přesto mi vychází že z té nejtěžší bychom nemusely ani do baráže i když i tam bychom to 3 místo měly urvat

Nejhratenější

Rusko,Čr,Rakousko,Skotsko (Estonsko),sev. Irsko,Gibraltar

Estonsko mi ve 4 přijde jako nejslabší ale Skotové byly v téhle kvaldě opravdu slabí a i v té naší s náma.nic moc

Rusko je nejlabinější a je schopné hrát skvěle ale taky všude ztratit jak se špatně vyspí a to není případ Řecka,tak proto raději Rusy

Nejsložitější

Německo (Portugalsko),Čr,Izrael (Rumunsko),Polsko (Wales),Bělorusko (Makedonie),Kazachstán

Reagovat
smazaný uživatel

sory, normálně gramatické chyby neopravuju protože jich sám spoustu dělám,ale tohle je jak pěst na oko. *My bychom nemuseliiiii... nejsou tu jen ženy

Reagovat
Kiwi-21

V pohodě vím že někteří to mají jako výmluvu často ale jako Diskletik ty chyby dělám a bohužel nejspíš dělat budu a když si to po sobě zkontroluji tak třeba 5.opravím a dalších 10.přidám už jsem to psal vloni nějaké diskuzi na tomhle portálu

Podle mě jde hlavně o názor než gramatiku (i když chápu že někomu vadit může)

Reagovat
smazaný uživatel

koše jsou poskládány z výkonů za poslední tři roky. Nepostoupit z druhého koše by tedy znamenalo, že šel Vrba s výkony reprezentace ještě výrazně dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

Z třetího koše bych se určitě víc bál Srbska než Izraele i Rumunska. A čtvrtého určitě bude dělat větší problémy Arménie než Wales.

Reagovat
Kiwi-21

Wales má podle mně pár talentovaných hráčů a věřím že čas Walesu přijde a budou schopni sestavit tým co bude moc startovat na ME či MS

Reagovat
smazaný uživatel

to možná ano, ale Arménie má nejen spoustu talentovaných hráčů, ale už je dokázala zapracovat i do reprezentace

Reagovat
Kiwi-21

To i souhlasím

Reagovat
PP

Dobrá volba.. Odchází na vrcholu, ještě mu to hodí kačky, má novou motivaci něco dokázat - nejlepší zpráva pro český fotbal za posledních pár let. Je oblíbený a zároveň respektovaný hráči, což jsme měli naposledy snad za Brucknera.. at se mu daří kuwaaa!!

Reagovat
smazaný uživatel

Odpověď generálního manažera Plzně Adolfa Šádka na otázku, jestli jsou stále s Pavlem Vrbou přátelé: "Já si kladu otázku, jestli jsme vůbec někdy byli."

Reagovat
boryland

No je nasranej jako celá Plzeň,že jde ke šmejdovy kterej špinil s Křetínským Viktorku a vlastně i Vrbovo práci...

Reagovat
oli9

Nejlepší jak jsou tu všichni experti a každý ví co je nejlepší sudte až po roce

Reagovat
Kiwi-21

Budu raději když budeme soudit po 4,6 či 8 letech což by nejspíš znamenalo příjemné souzení

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, jako správný generál po bitvě

Reagovat
Kiwi-21

No já to myslel spíš tak že se mu bude dařit a později by odešel sám a jednalo by se spíše o příjemné hodnocení než kritiku

Ale taky se může stát že budeme vzpomínat na Bílka jako na posledního trenéra co byl schopen něco uhrát ale to doufám že se nestane

Reagovat
smazaný uživatel

I když se mi Vrba u repre moc nezdá, budoucnost reprezentace vidím spíš pozitivně. Přece jen kvalita, nebo minimálně talent, hráčů je o dost vyžší než co měl k dispozici ještě Bílek.

Reagovat
C-M@ster

OT: Viděli jste toto? Kozák je prostě typickej čobol, a proto se na ně vždy budeme dívat shora, dokud budou mít takovouto mentalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám na Slovensku stejní amatéři jako v ČR - taky nedokáží zajistit, aby byl slyšet dotaz redaktora

Reagovat
janinho

ty si taky blbecek ze je na teba skoda reagovat. len si neodpustim poznamku, ze pri takych obmedzenych chu*joch ako si ty si poviem, ze ti frajerku/manzelku muselo vytrtkat asi vela slovakov. drzim ti palce v lieceni...

ja cechov a slovakov vnimam takmer ako jeden narod, ale to je asi preto ze som sa vyrastal v ceskoslovensku. take decko ako ty si to nemusi pamatat...

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, my češi rádi kritizujem mentalitu jiných národů. Vlastně i toho našeho

Reagovat
C-M@ster

Je to možné, ale tento slovenský nacionalismus mi prostě vadí. Tlučou jim to do hlav od mala a tak tu vyroste další a další generace se stejným přístupem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už je typická mentalita Slovanů. Jen my a možná Slovinci jsme jiní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

a v com bol citit nacionalizmus, prosim ta? Ze Kozak je cholerik jak svina vieme vsetci (teda aspon ti, kt. fotbal trochu sleduju). Uz davno pred volbou repre trenera sa na tento fakt upozornovalo a slo sa trochu do rizkika s tym, ze jeho trenerske a motivacne schopnosti prevazia jeho negativne vlastnost.

Zbytocne tu vsak nieco pisat. Tvoje pouzivanie terminov a povysenectvo zrejme maju nejaky dovod, po ktorom sa mi vobec nechce patrat. Kym budes pisat taketo komentare, mozes sa divat zhora akurat na svojho maleho kacera.

Reagovat
smazaný uživatel

Zachoval se správně a nevím, proč bychom se měli na Slováky, případně kohokoliv jiného, dívat shora.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si za to sovinisticka p**a...

Reagovat
smazaný uživatel

co řekl špatného?

Reagovat
smazaný uživatel

Na tý fotce drtí Pekharta do prdele

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele