Vracím se do formy, liboval si Haaland po pětigólovém utkání s Lutonem

28.02., 13:43
Aktuality
Erling Haaland a Kevin De Bruyne (© AFP)

Hvězdný Erling Haaland si po pětigólovém představení v osmifinále Anglického poháru na hřišti Lutonu (6:2) pochvaloval, že se vrací do nejlepší formy. Třiadvacetiletý norský kanonýr v úterý těžil ze spolupráce se záložníkem Kevinem De Bruynem, jenž mu připravil čtyři branky.

"Dát pět gólů je úžasný pocit, v útoku nám to fungovalo skvěle. Konečně se cítím na hřišti dobře, začínám se vracet do nejlepší formy," řekl v rozhovoru pro televizi ITV Haaland, jenž od příchodu do klubu v létě 2022 dal už osmý hattrick. Poprvé se mu to ale povedlo na hřišti soupeře.

Norský reprezentant kvůli zranění vynechal takřka celý prosinec a leden. Ještě delší zdravotní problémy měl De Bruyne, oba klíčoví hráči anglických šampionů jsou ale na druhou část sezony už připravení. "Citizens" obhajují titul v Anglickém poháru, Premier League i Lize mistrů.

"Kevin je pro nás nesmírně důležitý, skvělý hráč. Prostě jen dělá to, v čem je nejlepší. Je obrovská radost s ním hrát v týmu. Víme, co jeden od druhého očekávat," pochvaloval si Haaland. "Jsou neskutečně sehraní, oba předvedli perfektní výkon. Erling potřebuje přesně hráče, jakým je Kevin, a Kevin potřebuje přesně hráče, jakým je Erling," přidal kouč Pep Guardiola.

Haaland jako první hráč v historii Manchesteru City zapsal dva pětigólové zápasy, poprvé se mu to povedlo před rokem při výhře 7:0 v osmifinálové odvetě Ligy mistrů proti Lipsku. Posledním hráčem z první ligy, který nastřílel pět branek v utkání Anglického poháru, byl George Best v roce 1970 při vítězství Manchesteru United 8:2 nad Northamptonem. Držitel Zlatého míče za rok 1968 se trefil dokonce šestkrát.

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
trywii & TOTTENHAM

Dle sestřihu obrana Lutonu, v čele s Krulem, komická.

Reagovat
zidane78

Nemam ich rad,ale bohuzial vacsi favorit pre LM ako oni neexistuje.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak nějaký blbý papírový favorit ti je stejně k ničemu v soutěži kde se hraje na 2 zápasy...na tom moc nezáleží

Reagovat
kilobyte

Ale letos tam moc favoritů není. V podstatě jen City a Real. Arsenal je na hraně, protože nemají zkušenosti. A Bayern by se musel hodně zvednout.

Přijde mi, že minulé ročníky byly více "vyrovnané".

Reagovat
Seydou Doumbia

zase chelsea taky nebyla za tyšla favorit, inter se taky na začátku ročníku nepočítalo loni že udělá finále...a tam je to pak o 1 zápasu

Reagovat
kilobyte

Tak loni byl v osmifinále Real, City a Bayern ve formě. PSG na tom bylo taky lépe.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jenže ani City nejsou ten dokonalý stroj jako loni. Stačí jedno zranění Hollandera a je průser. A potom se to může dost vyrovnat, protože tam budou velké týmy bez formy a menší týmy s formou. Zase si fakt nemysím že City ted bude dělat rok co rok LM, to bych si radši vsadil na 3 jiné týmy že tu LM vyhrají a mám větší šanci než hrát City v nejmenším kurzu.

Reagovat
kilobyte

Tak nikdo není dokonalý.

Ale řeč je o tom, kdo je favorit, nikoliv o tom na koho je nejvýhodnější kurz.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo já jen píšu že co je na papíře moc nesejde v pohárové soutěži.

Reagovat
kilobyte

Tak to že jsou favoriti neznamená, že vyhrají, ale že mají největší šanci.

Reagovat
PP

jim toho letos chybělo na jejich poměry docela víc hráčů. Důležitější než Halaland je KDB a Rodri.. Škoda, Arsenal a Pool měly využít toho podzimu, kdy celkem tápali a byli bez Kevina. Teď už je liga prakticky jasná a LM až na Real taky..

Reagovat
Seydou Doumbia

Nebud si tak jistý je to furt jen fotbal. Arsenal může titul urvat i Live když to je last dance Klopiska v Live tak ten tým bude jinde mentálně...City taky bude mít ještě absence

Reagovat
PP

jo, ty dva zápasy se může stát cokoliv, ale ta liga je asi jasná. Kdyby byl Pool v plné palbě, tak bych to dával tak 60/40 ve prospěch City, ale takto není asi o čem.

Z nás mám ohromnou radost, ale pořád ten krůček především v hlavách nám podle mě chybí..

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo ten Arsenal jsem si loni říkal to samé, mentalita úspěchu tam chybí, potřebovali by jste jednu trofej která by to zlomila (PL nebo LM ne nějaké trapné pohárky)

Reagovat
Kinky7

Já bych to napsal tak že nam na naše poměry chybělo dost klíčových hráčů. Obecně letos absence nebyly problém . Nicméně kdb je ekvivalent Van dijka v důležitosti

Reagovat
Gazdo

Celkovo je podla mna posledne roky strasne tazke predvidat LM. Naposledy ma napada snad Bayern 2020 kedy boli tak nadupani ze proste neslo inak a predtym mozno Barcelona 2015 a Real 2014, Bayern 2013… vsetko vtedy timy ktore vsetkych drtili tak ze bolo az nemyslitelne aby nevyhrali. To mi posledne roky chyba

Reagovat
Seydou Doumbia

2020 byl drsný rok, tehda hned real vyletěl se city v osmi, lyon vyřadil city ve čtvrt, zbytek taky povypadával a lyon lipsko v semifinále už bylo jistý jak to dopadne, na druhou stranu se hrálo na 1 zápas tak šance na překvapení byla, ale ještě že to lyon v semi nedal, protože sledovat psy jak vyhraji lm by byla katastrofa

Reagovat
Gazdo

Hej ale Bayern bol vtedy v takom laufe ze by bolo uplne jedno podla mna na koho by narazili proste by ho zomleli

Reagovat
Seydou Doumbia

Psi naopak využili toho že hráli proti hurá týmum (bvb,atalanta,lipsko) a až ve finále narazili na kvalitní mančaft

Reagovat
JeséRodriguez

Ještě Inter

Reagovat
monkej

Reagovat
king23

Je to tak, dle Tipsportu City 2.80, Real 5.30.

Na opačném konci Kodaň 1500

Reagovat
kitas

To ma vždy udivuje ten kurz, 1500. Veď to je extrémne malo vzhľadom na to, že ťa šanca je asi 1: 3000000

Reagovat
Kucka

Sázkovky se poučily z 1:5000+ na Lestr.

Reagovat
janinho

bez toho aby som siel guardiolovi kafrat do remesla by ma fakt zaujimalo aky presne vyznam ma drzat KDB na travniku cely zapas ked zapas je pred hodinou hracieho casu davno rozhodnuty. v lige ho setri ale v takomto zapase ho necha do konca. keby sa 5 min. pred koncom zranil tak by som chcel vidiet kto by bol hlavny vinnik.

Reagovat
kilobyte

Neohrožoval žádný Messiho rekord, tak ho nemusel střídat.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
El Cid z City

KDB se potřebuje dostat do devadesáti min.tempa, řikal to kevin pro klubovou tv.

Reagovat
Kinky7

Reagovat
janinho

sak to beriem, ale tak v ligovych zapasoch kde je to posledne tyzdne vzdy o gol, maximalne dva ho setri aby v zapase ktory je rozhodnuty potiahol 90 min.? tak ja neviem, ale asi by som to radsej urobil naopak.

Reagovat
Kinky7

Tak zápas před tím louplo Kevinovi v druhém vazů před zápasem tak to nechtěl riskovat a ten před tím bylo 90 minut ještě moc

Reagovat
andkoo

ved oddychoval minuly zapas

prave naopak, Pepek to spravil celkom rozumne, prestriedal dalsich IP hracov co toho odohrali vela (Stones,Ake,Halaand) + zraneneho Grealisha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele