Völler je vděčný za Ballackovu oběť

25.06.2002, 19:12
Aktuality
Německý trenér Rudi Völler pochválil Michaela Ballacka poté, co jediným gólem rozhodl o vítězství nad Koreou a postupu Německa do finále. Mimo to však také dostal žlutou kartu, která pro něj znamená stop na finálový zápas. Faulem, za který byl napomenut, možná zachránil Německo od pohromy, Korejci by měli velkou šanci. Fauloval, obětoval se pro tým, a o pár minut později také rozhodl zápas.

"Je mi Michaela opravdu líto, teď sedí v slzách v šatně. Řekl jsem mu, že je to hodně nepříjemné, ale řekl jsem mu také to, že až to překoná, bude psychicky mnohem silnější. Obětoval se pro tým. Neměl na výběr, musel faulovat, i když věděl, že dostane kartu. Sám jsem také hrál, takže vím, že je to těžké rozhodnutí, jestli faulovat nebo ne. On se rozhodl soupeře zastavit a já za to před ním smekám. Trápila jej zranění, po celý turnaj nebyl stoprocentně fit, přesto podával vynikající výkony," řekl Völler.

Na 73. minutu zápasu nebude Michael Ballack určitě vzpomínat rád. Sám tento okamžik, kdy přišel o účast ve finále mistrovství světa, označil za nejhorší ve své dosavadní kariéře. "Je to opravdu těžké, že nebudu moci hrát. Když je zničen sen zahrát si finále mistrovství světa, je to pro fotbalistu ta nejhorší chvíle. Jsem ale rád, že jsme to dokázali. Před turnajem jsme k favoritům nepatřili, ale věřili jsme si, máme opravdu dobrý tým," řekl Ballack.

Gól do sítě Koreje byl jeho třetí a druhý vítězný. Podobným způsobem, tedy jediným gólem zápasu, se postaral o čtvrtfinálové vítězství nad USA. "Dal gól tak, jak to často dělá v Leverkusenu. Najednou se objeví ve vápně a stojí přesně tam, kde má. To je prostě skvělé," dodal Völler.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele